Ako začať od nuly?
ahojte, len tak som viackrát nad tým uvažovala, ako to dokázali ženy, odísť od mužov a osamostatniť sa, keď nič nemali? Poviem príklad, žena býva v mužovom dome (niesú zobratý) a má s ním jedno dieťa. Ako má od neho odísť, keď nemá vôbec nič, príjem nejaký ej ale nie stabilný, teda okrem rodičáku. Čiže podnájom asi nie.. K amme sa vrátiť nemôže a inak nemá nikoho. KAo sa to dá? kSú tu tkaé čo začali od nuly s dieťaťoma zvládli to? Pýtam sa len čisto zo zvedavosti, keďže tu bolo mnoho diskusií v ktorých baby radili odíď od muža... Ale ako?
@timea7 ano ano ja len 30 + - 😀 😀 😀 Poviem za seba.... mne naozaj nema kto pomoct a to naozaj nezijem vo vzduchoprazdne 😀, mam aj kamosky, ale upss vsetky zamestnane, takze s vyberanim maleho zo skolky o 12.00 mi nepomoze ani jedna, ex robi na smeny, takze v niektore dni- teda ked je doma ho vyberie on, ak som v robote ja aj on, vybera 16 rocna dcera, ale aj ta pracuje popri skole, takze 3-4 dni v mesiaci fakt nema kto. Teraz hladam opatrovatelku. Na MK sa mi ozvali "az" dve, jedna studentka (viac sa potom neozvala) a jedna pani, ktora je nezamestnana. Tu som "vylucila" ja, bo pani sa moze coskoro zamestnat a som zas v haji.... Takze ja uplne chapem, zeny ktore sa boja a aj tie, ktore neziju vo vzduchoprazdne, ale fakt nemaju koho, boja sa "otravovat" inych, kamosky maju zamestnane atd. Nehovoriac o tom, ze sluzby au pair (aj tie kamoske) nie su zadara... ☹ Len niekedy to chce fakt len trocha iny pohlad, pochopenie, empatiu a zena zisti, ze ahaa, ved mozno toto by slo....
@seemani Kedysi som sa ocitla v situacii sama s dietatom,24-rocna a 6 rocne dieta, len vyhoda pre mna bola, ze som mala byt a dobre platenu pracu(ale riadne odmakanu). Byt kupili moji rodicia (vdakabohu a vdaka im), tak mi po rozvode ostal. Nikdy som nezila nad limit,ak som si to v konkretnom obdobi nemohla dovolit, vzdy som sa snazila mat nieco usetrene pre pripad moznej nudze, preto dufam, ze sa do takej situacie nikdy nedostanem.
Ak by mojmu muzovi preplo, co vzhladom k jeho a mojmu charakteru a veku prakticky neprichadza do uvahy, (ale samozrejme stat sa moze vsetko),skor by mohlo prepnut mne, vedela by som ako konat a ako sa o seba postarat.
Ak mam zajst do extremu a predstavit si, ze som v situacii nejakej zeny, ktoru manzel tyra a ona sa ocitne na ulici aj s detmi,bez prostriedkov, bez uspor, v prvom rade by som isla rovno na policiu, podala trestne oznamenie na manzela a dozadovala sa ubytovania pre mna a deti, ci uz v predchadzajucom byte alebo niekde v krizovom centre. Druhy krok by bol okamzite si najst pracu-hocijaku, aj dve prace, brigady, to je jedno, aj keby som mala vykladat kamiony ci umyvat dlazky.....Treti krok-poziadat o zverenie deti do mojej starostlivosti a o vyzivne na deti. Nasledne by som odkladala maximum penazi co mozem a za taky mesiac-dva zacala hladat byt na prenajom a popri tom vsetkom by som sa stale obzerala po lepsej pracovnej ponuke.
Vsetko zavisi od danej situacie, ale aj z tej najzufalejsej existuje podla mna vychodisko, len si treba verit a ist si tvrdo za tym....
@cecil36 presne toto som mala na mysli - zakladateľka témy https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/neverim-manzelovi/ písala pred rokom, že sa rozvádza, manžel sukničkár, písal si s inou ženou, pozýval ju na kávu....ostala s ním, čakajú druhé dieťa, už je v 20.mesiaci 😖 a teraz je nešťastná, lebo si zrejme opäť píše a volá s inými, všade nosí mobil so sebou, čo dodať?

@cecil36 koško mám rokov, no veď ako ty 32, nieééééé? 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 V dnešnej dobe je to zložité z toho dôvodu, že osamelá matka má málokedy taký plat, aby z neho mohla mesiac existovať aj s deťmi. O výške výživného radšej pomlčím 😝 😝 😝 😝 a to je ešte ten lepší prípad, keď muž platí....keď chce žena s deťmi prežiť a nemá rodinu, ktorá by jej pomohla, musí si okrem zamestnania niekde privyrábať, samozrejme na úkor svojho voľného času a svojich detí. Niet sa potom čo čudovať, že sa ženy boja začať od nuly. Ale keď sa chce, tak sa dá, nežijú tie baby predsa vo vzduchoprázdne, vždy sa nájde niekto, kto pomôže, keď len postrážením dieťaťa.