Ako začať žit znova?
Ahojte, neviem ako začať žiť znova.
Pred 14 rokmi som sa vydala , druhýkrát . Z prvého manželstva mám syna vysokoškoláka . Z druhého manželstva tri deti . Asi pred 4 rokmi som prišla na to že ma manžel okráda , míňa naše úspory, požičiava peniaze. To som nejako prežila ale dnes mám založený dom , lebo ho prsty pálili a urobil MOŽNO niečo čo nemal , tá firma ho žalovala a založili nám všetok majetok až do vyriešenia súdneho sporu. Celé druhé manželstvo som pracovala doslova ako otrok , porodila deti a po 6 týždňoch do práce - administratíva - platila opatrovateľky , výpomoc v domácnosti , celkovo keď sa na to pozerám manžel sa vôbec nepretrhol v prispievaní . On si riešil svoje veci a ja svoje + deti + domácnosť. V novembri sme sa rozviedli , dennodenné hádky kvôli tomu čo urobil a on sa odsťahoval do mojej nehnuteľnosti ktorú mu prenajímam. Dcéra , druhá v poradí chcela ísť k nemu , lebo u neho nemá povinnosti tak sa tento piatok odsťahovala k nemu , má 12,5 roka. U mňa musí upratať , poctivo chodiť na tréningy a učiť sa .Kúpila som si malé auto len na nákupy a po meste, smerom von z mesta mám väčšie . Toto auto najstarší syn na cesty do školy používal občas , až si tak zvykol že stále . Včera som mu povedala že benzín ide hore a že by mal chodiť vlakom ako normálny študent načo začal na mňa ziapať ( 21 rokov ) že nech sa do neho nestarám a do jeho vzťahu ( neviem , nepadlo o ňom ani pol slova ) a že ho autom vydieram a že takýmto prístupom si odoženiem od seba všetky deti . Z toľkých sračiek som ho vytiahla, z toľkých prúserov čo porobil , poplatila za neho veci . Osťahoval sa k mojim rodičom lebo vraj so mnou sa nedá žiť. Môj otec je uzurpátor môjho času , stále chce mať prehľad čo robím , kto vyberie deti , či sú doma, čo im budem variť . Ten aby ho poslal domov tak ho má u seba. Predtým mi ešte syn vykrikoval že keď mu nedám auto budem mu platiť to čo jeho biologický otec , lebo odchádza. Jeho otec mu platí 290 eur tak po mne chce tiež tú sumu . Jeho otec ho od 8 rokov nevidel , nezaujíma sa o neho , takže všetka výchova bola na mojich pleciach .
Neviem kde som urobila chybu a neviem ako mám začať znova, od začiatku s dvomi malými deťmi a so založeným domom . Mám 46 rokov , som unavená , strhaná a psychicky na dne , keby som nemala deti tak si asi aj niečo spravím . Ledva sa o tie deti starám , nevládzem . Ešte k tomu s bývalým manželom pracujem v jednej kancelárii, nemôžem odtiaľ odisť , patrí mi 80 % firmy , jemu 20 % ale nedokážem ho odtiaľ dostať.
Ako začať znova, ako si usporiadať život . Prosím poraďte mi . Keď toto píšem pre slzy takmer nevidím .
@makova333 nechávam ho tak , dnes cestoval vlakom
Teraz som zapla telefón, nafotil mi ako výčitku ako cestuje so slovným odkazom - toto si chcela ? neviem čo som chcela, všade naokolo boli ľudia a normálni študenti s batohmi .
Na radu niektorej z vás som vypla telefón , obliekla deti a išla do prírody. Ďakujem , veľmi mi to pomohlo , veľmi. Po zapnutí mi to len tak pípalo , otec, mama , bývalý muž -nič dôležité len samé výčitky aká som . Niektoré som ani nečítala len som ich mazala. Mama mi písala ( tú som čítala ) že nech sa ozvem , že ma otec už bol dvakrát kontrolovať že sa pýtal aj susedov a že je celý besný že nevie kde som . Idem nachystať deťom večeru , večer sa okúpem v teplom kúpeli so soľou , to som málokedy lebo exmanžel mi vždy vykrikoval že či si viem predstaviť koľko to stojí . Paradoxom narobil také dlhy že keb yosmsa kupala denno denne 100rokov tak na to nedosiahnem
tak super, som rada, ze si si urobila den pre seba a neriesila vsetko naokolo. Nedaj sa znechutit vycitkami, vycitky je len sposob ludi co sa boja niest vlastnu zodpovednost. synovi by som len odpisala ze si rada, ze sa sprava zodpovedne a ze ta posluchol a ze ho mas rada. ine veci by som neriesila spravy od ex,, otca....vymazat
Autorka: super si to dnes zvladla vratane telefonu. Synovi odpovedaj len vecne. Na fotky s popisom "toto si chcela" neodpovedaj. Cielom je, aby si mala vycitky. Ked bude cielom komunikacia a zaujem, vtedy reaguj. Co sa tyka rodicov, tiez len vecne. "Som ok."
Úžasne si začala. Držíme ti tu mnohé palce.
@elizabet173 určite ano. Je to už vela čo si syn dovoluje, dceru ešte ako tak chapem je v puberte nevie velmi čo robí ale syn je velmi drzy.
synovi by som odpísala, je fajn, keď si uvedomíš, že na prevádzku auta treba zarobiť eurá, nejde len o benzín, ale aj o opotrebovanie a poistky. Pokiaľ viem, brigádu žiadnu nemáš, nijako do rodinného rozpočtu neprispievaš, všetko, čo si dostával, si bral ako samozrejmosť, je na čase pristáť nohami na zemi. Ináč tým vlakom cestujú tisíce ľudí, ktorí zarábajú do práce, nevidím najmenší dôvod, prečo by si si ty mal vyvážať zadok v aute a sekať frajera na VŠ, keď na to nemáš. Pekný deň. Mame by som zavolala, otca by som ignorovala, možno aj zablokovala. Drž sa
je to fakt, že často zabúdame na seba, pre iných by sme sa rozdali a na seba nemyslíme, na to aby sme boli šťastné a tak podobne, držím ti palce, aby si to zvládla 🙂
@anonym_autor ahoj autorka. Ako to pre Teba dopadlo? Ako sa po rokoch máš?

Hneď by som mu zobrala to auto, aj keď u mňa by toto ani nezačalo. 500m do posilňovne ísť autom? Čo drahý benzín, tu ide o čisto zbytočné CO2 emisie, ničenie planéty, nech ide peso alebo bicyklom a išla by som mu príkladom. Nie je to jeho auto, slušne by som mu to vysvetlila a brala kľúče. Tu nie je kompromis....