icon

Ako začať znovu, keď život trápi?

31. mar 2024

Zeny,neznasam svoj zivot...dieta,5r,autista...partnera mam,ale nedavame to...viem ze su aj tazsie diagnozy,ale fakt to nedavame😪poradte prosim restart do zivota,uz nemozem...😭

Strana
z2
naja94
2. apr 2024

Nevieme, ako ťažký autista je autorkin syn... mňa by takáto diagnóza tiež zomlela... je mega rozdiel, ak sa Ti narodí už prvé dieťa s ťažkým autizmom a iné, ak sa Ti narodí až tretie dieťa s ľahším autizmom... pozitívny postoj nie je niečo, pre čo sa stačí rozhodnúť a ide to... obvzlášť v situácii, ak si vnútorne ubitá a zlomená...
@jennky13

@autorka
Plne Ťa chápem a mrzí ma Tvoja situácia. Vyžaluj sa, krič, plač... daj všetku tú ťaživú masu emocií zo seba von... Tvoje okolie by malo vedieť, že Ti nie je dobre a si na pokraji zrútenia... a ak nikto z Tvojho okolia, tak minimálne Tvoj lekár by ťa mal nasmerovať na psychoterapiu alebo liečbu u psychiatra...
Držím všetky palce...

cez naše deti sme my rodičia tak veľmi, veľmi zraniteľní... posielam Ti objatie 🫶

reddflowerlife
2. apr 2024

@tundra že linka pomoci?? Raz som tam volala a pani mi povedala keď dvihla nech zavolám o 15 minut lebo si menia službu s kolegyňou😀😀😀😀 Skoro som odpadla, až ma to z depky vyvodilo😀😀 Toto ak by povedala niekomu kto práve stoji na vlakovej trati/ na streche tak neviem

jennky13
3. apr 2024

@naja94 mas pravdu v tom, ze je to tazke a stoji to vela energie, mas pravdu v tom, ze sa treba vyplakat a vykricat a ze sme cez svoje deti velmi zranitelni. Ale napriek vsetkemu, zena matka sa musi znovu postavit a ist . Viem, ze cloveku v depresii sa tazko pocuva , ze nieco musis, ked nema sil ani na koniec dna.
Problem je , ze tu si nemoze dovolit dat bodku, pretoze musi ist dalej. To uz nie je o nej, ale prave o tom dietati, ktore je zranitelnejsie a bezmocnejsie ako ona.

ibatanecnica
3. apr 2024

autorka -úplne ťa chápem, ani neviem ako by som ti pomohla. Napadá ma jedine - nejaká internátna škola, kde by dieťa chodilo a vy by ste si trošku oddýchli.
Držím ti palce

ibatanecnica
3. apr 2024

@jennky13 v tomto ti budem trošku oponovať, nie , nemusí sa znovu postaviť. Veľa vecí som pochopila, keď mi jedna veľmi blízka osoba, ktorá bola na tom kvôli zdr.problémom veľmi zle, tiež nevládala už ďalej, povedala určité veci. Oni nepotrebujú počúvať tie pozitívne citujem s prepáčením ,,sra...y,, ako mi to povedala, Im je v tej chvíli jedno, ako sa cítia druhí, čím prechádzajú druhí. Im to nijako neuľahčí život. A vidia východisko iba v jednom. A už je iba na sile toho človeka, či to dá alebo nie. To, čo by najviac potrebovali, to im dať nevieš - zdravie, či už ich alebo blízkeho človeka. Môžeš im byť po ruke a pomáhať ako sa dá, ako vieš, ak tú pomoc prijmú a dúfať, že sa postupne psychicky dajú dokopy a zvládnu to. Je to veľmi ťažké a tá bolesť a bezmocnosť niekedy prehluší to musím kvôli dieťaťu. Až vtedy som si uvedomila určité veci. Žiaľ len som neprišla na to, ako týmto ľuďom pomôcť, keďže vyliečiť ich nedokážem.

@reddflowerlife to vážne toto? 😲

30katrusa40
3. apr 2024

Ahoj chápem tá je to ťažké. Máme to doma tak isto len k tomu ešte staršiu dcéru ktorá tiež potrebuje pozornosť . Na ľudí ktorý čumia sa vykašli. Skús zohnať špeciálnu škôlku. Nám to pomohlo najviac. Je to lepšie než akékoľvek predražené terapie. Chodíme jedine na voks s špeciálnej pedagogicke vyjde to 60 e mesačne čo nie je tak zle. Odkiaľ si ?

jennky13
3. apr 2024

@ibatanecnica s tymto s tebou uplne suhlasim, chapem uplne autorku a asi by som reagovala podobne, niekde by som sa zlozila a povedala, ze uz nevladzem, ale je to tam stale - POTREBA toho dietata. Co s tym ?

zuzinka888
3. apr 2024

Je mi luto co zazivas. A my matky co mame zdrave deticky ani len netusime ako je narocne mat taketo dietatko. Skus sa obratit na starostu- u nas su vsetky akcie den matiek, dni obce, vianocne trhy spojene s beneficnym koncertom- deti zo skolok a skol. A vzdy sa vyzbieraju pekne peniazky na pomoc rodinam, kt maju znevyhodnene deticky.

autor
3. apr 2024

Zienky,dakujem Vam za slova podpory.Prezivame narocne tyzdne a nejako to uz vo mne jednoducho vybuchlo.Maly je narocny,skolku nezvlada,je nonstop v strese z tych deti,hluku,do specialnej nema nizky intelekt,ze vraj tam nepatri..Sme takto na razcesti,z ktoreho sa je tazko pohnut.Este budeme ziadat asistenta,ale ci nam to prejde,ani netusim.Tak zatial sa ho snazime posuvat vpred aspon cez tie terapie,ktore vidime ze mu pomahaju.Viem ze su tu mamicky,ktore maju dieta priputane na lozko,s tazkymi dg atd..Viem ze na tom nie sme najhorsie,ale jednoducho ten pocit ze mate jedine dieta taketo,je ubijajuci😪Nejdem sa lutovat,viem ze nie sme jedini,len to vsetko co to so sebou obnasa,je strasne tazke.Nemozem pracovat a ani len netusim ci sa vobec do mojej prace niekedy vratim,medzi ludi,kolegyne-kamaratky,s ktorymi som pracovala roky.O nejakom spolocenskom zivote sa mi uz ani nesniva.A najhorsie je vytesnit z hlavy otazku,co bude dalej.Ci bude dieta ako-tak samostatne,ci sa v tomto state konecne nieco zmeni k lepsiemu,ci aj nas zivot bude aspon o par % lepsi v porovnani s tymto,co mame teraz.A hlavne ci sa zmeni aj postoj ludi,spolocnost,ci budu stale pozerat na tieto deti ako len na pritaz,cez prsty.O uradoch,posudkovych lekaroch a pod.nejdem ani pisat,to uz je samostatna kapitola,na ktoru my obycajni ludia bohuzial nemame dosah. Dakujem Vam este raz.

majka2
3. apr 2024

Verím že to máš veľmi ťažké naprieto juze ty nezvladas ja ťa obdivujem ja mám 5 deti 3 sú už takmer samostatne jednotky ale dve sú rok po roku 2,3 ročne deti a to sú zdravé deti a mám pocit dakedy že proste buď sa zbláznim alebo dostanem infarkt. Preto máš moj veľký obdiv prste Dravé dieťa dáva zabrať a neviem si veru predstaviť čo musíš prežívať ty. Neviem ti nikaj pomôcť aj keď by som rada ale verím tomu že to dáko zvládneš držím ti veľmi veľmi palce.

Strana
z2