icon

Ako začať znovu pozitívne rozmýšľať?

rosemagic
6. jan 2016

Ahojte všetky mamičky, priateľky, radkyne,
Mám 18 rokov a vždy som mala pocit, že to rodinné šťastie je všetko. Odvždy som bola veľmi naviazaná na rodičov a každý deň som sa tešila zo všetkého čo som uvidela. Nikdy som nezažila, čo je to trápiť sa, pretože mne život dal všetko, čo potrebujem. V správach, na internete som vždy videla ako ostatní ľudia trpia a tak, no nikdy som to nebrala veľmi vážne pretože sa to netýkalo mňa trošku som nad tými ľudmi posmútila a išla som ďalej.
Lenže teraz som sa tak zabrala do všetkého utrpenia na svete, všetko som si to uvedomila a neviem sa pohnúť dalej. Stále si hovorím, že mám všetko a že mám byť šťastná, ale jednoducho začnem mať výčitky svedomia za to, že iní sú nešťastní, uzavriem sa a plačem. Rodičia sú zo mňa nešťastní, nevedia kam zmizlo ich veselé dievčatko a úprimne neviem to ani ja.
Neviem ako začať opäť rozmýšľať pozitívne a opäť si začať všímat môj život a život mojej rodiny. Ja viem, že nie som spasiteľ, ale chcem aby boli všetci šťastní a dobrí, ale je na svete toľko smútku a zla a ja to tak zle znášam a keď si predstavím tých ľudí ako to zle znášajú tak mi je zo seba ešte horšie, veď ja nemám ani práve vyroniť slzu... Cítim sa hlúpo, že ja plačem pre niečo také malé a iní bojujú o život...

Dúfam, že sa na mna nenahneváte aj keď si asi zaslúžim pár faciek. Prosím Vás o rady, o myšlienky, ktorých sa môžem držať.
Dakujem krásne

Strana
z2
anos18
8. jan 2016

@rosemagic Ahoj, ja som bola taka ista, ako Ty, kym som bola slobodna, prakticky bez starosti. Starosti som mala iba o studium. Ked som sa vydala a mala dieta a prislo tolko problemov, ze som sa nemohla trapit este problémami iných ludi. Teraz mam uz cez 40 r. a popri svojom zamestnani som minuly rok zacala pomohat ako dobrovolnicka pri vydaji stravy pre bezdomovcov. Kazdy clovek, ktory chce pomahat, si najde aspon 2-3 hodiny v tyzdni.

moonshine1
8. jan 2016
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

kazdy jeden problem sa da vyriesit len netreba zufat a vzdy mysliet pozitivne ze to vsetko dobre dopadne 😉

katerina555
8. jan 2016

Ahoj tu je krátky článok možno ťa to trošku nakopne http://thankmoms.blogspot.co.uk/2015/12/ako-zac...

zanna333
20. aug 2018

Mne velmi pomohli knihy a texty Abraham-Hicks. -Podla mna je to to najlepsie pozitivne myslenie, ake existuje. Napr. tu: https://abrahamhicks.sk/category/stastie/

sandrahi
20. aug 2018

@zanna333 len toto ti pomohlo? motivacna literatura je fajn, ja ju tiez citam len mnohokrat veci uviest do praxe je narocne a nie kazdemu sa nam to podari ja hlavne som sa naucila tesit z malickosti a neriesit veci, ktore su viac menej zbytocne 😉

zanna333
21. aug 2018

@sandrahi Bolo toho viac, ale tieto dve veci ma naozaj zachranili. Roky som skusala vsetky mozne aj nemozne terapie, ale az Cesta fungovala naozaj. Az zazracne by som povedala. A tiez mi dlhe roky trvalo, kym som ocenila skutocny prinos textov od Abraham-Hicks. Ano, bolo to velmi tazke prehodit vyhybku z negativity, v ktorej som bola ponorena, a az ked som sa rozhodla vedome preniest toto pozitivne myslenie do svojho zivota a trenovat sa v nom, sa zacali veci uz naozaj ohromne zlepsovat.

Strana
z2