Ako zachrániť náš vzťah?
Uz som tu citala vela prispevkov o manzeloch, ktory sklamali svoje zeny..Vsetky su podobne no nie presne to v com by som potrebovala vas nazor ja..
Ako to vacsinou byva vydavala som sa z lasky, moj muz bol uplne idealny chlap koli ktoremu by som spravila cokolvek! Vsetko sa to zacalo tehotenstvom jednoducho prestali sme spolu spavat vraj mu je to blbe ked si predstavi ze mam v brusku babatko tak som to akceptovala a do nicoho ho nenutila aj ked ja som mala hroznu chut.. po porode sa to nezmenilo nemal o mna vobec ziadny zaujem myslim ze aj pre to lebo z jeho 55kg zeny uz bola 80kg a zacala som sa mu ocividne hnusit.. trvalo to rok kym som si povedala dost schudla som na 65kg ale prenho to stale nie je dostacujuce. Od ostatnych pocuvam ako super vypadam ako mi materstvo pristane ale on absolutne za nic ma nepochvali ani neoceni moju snahu...
Potom ako som schudla tak prisla dalsia vycitka - peniaze! ze ich mame malo lebo len z rodicovskeho a jeho platu je to bieda a ze si mam najst robtu..tak som si ju aj nasla financne sa nam znacne polepsilo no este aj tak to nestaci.. V praci robim len nocne pridem domov tam ma caka 1,5rocna dcerka a vela prace okolo domacnosti niekedy uz nevladzem meliem z poslednych sil ale namiesto vdaky sa dockam len toho co som zas nespravila tak ako on si to predstavuje... ja nechcem neake prilisne ocenenia no kus vdaky a porozumenia...ako sa mohol clovek ktory bol nesmierne nezny, laskavy a tak uzastne romanticky zmenit na neaky stroj tuziaci len po peniazoch. city idu bokom.. uz ma ani neobijme ani sa neprituli nic ziadne pekne slovo.. Ako nebije ma nenadava mi ale toto tiez nie je zivot aky som chcela... uz niekolko krat sme sa o tom bavili a zakazdym som mu povedala ze keby sa takto spraval pred tym tak by som si ho nikdy nevzala a ni babo by som s nim nemala...takehoto cloveka by som si nikdy k telu nepripustila...
jedine co mi vzdy povie ked sa bavime je ze nechce aby nasa dcera vyrastala medzi rozvedenymi rodicmi a to je ten dovod preco je stale somnou ci ako to chapat???
ja uz som spravila milion ustupkov a zakazdym robim prvy krok ja a nehovorim o tom ako sa mu vnucujem do narucia, bozkami vyzadujem si jeho lasku ale nic...
co s tym robit zeny ako to dat znovu doporiadku? Myslite ze by neaka manzelska poradna pomohla nasmu vztahu?
Môžno ked si sa vydávala,si ešte mala ružové okuliare.Ja som ich mala pri mojom bývalom 4roky a až ten 5ty mi padli dole-ked ma zbil-čo nie je tvoj prípad ale píšem to ako príklad,že láska je slepá.A čudujem sa,že robíš nočné ved dcera Ta potrebuje a ked si unavená a musíš zvládať domácnosť tak máš toho veľa.On Ti za to stojí?Ešte ho ľúbiš alebo chceš s ním byť kôli dieťaťu?To musíš vedieť,neznič si život si mladá
@majkalaurincova pokiaľ viem, rodinu tvoria vždy traja a viacerí členovia, z tvojho príspevku vyplýva len jedno - ty si sama rodinou pre tvoju dcérku. O čo horšie ako sa k tebe ako k matke a žene postavil tvoj manžel. Svojim správaním sa snažíš o povšimnutie a opätovanie citov,zatiaľ čo druhá strana je hluchá. Jasné že máš na to právo ako každý človek - všetci chcemebbyť milovaní!! Ale tak ako sa prejavuje tvoj muž voči tebe je neúnosné. Každý vzťah sa časom dostane do stereotypu ktorý treba oživiť, ale na to treba dvoch
Krásne si schudla, vidieť že sa snažíš,obetovala si sa kvôli práci a zahodila si najkrajšie materské povinnosti a ty mu nestojíš ani len o objatie či bozk.? A čo čaká tvoj muž?? Že budeš vždy sexi aj keď budeš mať 70 rokov? Som zvedavá keď on bude starý, zvráskavený, či ho budeš aj ty stále milovať a nevyčítať mu to že už je starý a nepriťahuje ťa....
Manželská poradňa-je to dobrý nápad, ale neviem ako to prijme on..... Keď sa správa tak ako sa správa...
Mám jednu otázku-ako reagoval na to keď si mu povedala to, že keby si vedela to ako sa zmení voči tebe tak s ním nikdy nebudeš
@luludia suhlasim s tebou,moj podobny pripadvyvrcholil do takej reality,ze len manzel a svokra boli naj...ja som mala rozne mena az psychopat a debil,navstevovala som psychologicku,vyriesila som to bez neho odisla som aj s malou do jednoizbaku a k nim ideme na navstevu,stale mi manzel,vycita nieco ,ale mne je to uz jedno ,lebo uz nemusim byt u nich,ideme si s malou do jednej izbicky,ale ten klud,ktory tam mame je na nezaplatenie a mavala som kadejake stavy myslela som ,ze to nezvladnem,moj pribeh je aj tu na fore...
@majkalaurincova necitala som vsetky prispevky... Sorry mozno budem kruta ale: nechcel s tebou pocas tehotenstva spavat, to si to akoze 9 mesiacov robil sam? Snad nie si taka naivna. Vsetko mu na tebe vadi a ty namiesto toho aby si sa mu vzoprela robis vsetko tak ako on chce? Aj keby sme neviem jak nemali peniaze do roboty by ma nedostal. Matersku by som vyuzila do posledneho dna, dcerka uz nikdy mladsia nebude a vyrastie tak rychlo. Aby si to neskor nelutovala ze kvoli hlupakovi si nevyuzila kazdu volnu minutu s malou. Podla mna jednoznacne niekoho ma lebo pokial mu vadi vsetko a je s tebou len aby mala nevyrastala v rozvratenej rodine tak nic ine mi z toho nevychadza. Ja by som na tvojom mieste do prace vobec nenastupovala ( to uz asi nepojde) zacala sa venovat viac sebe ( dopriat si masaz, kadernicku, kavicku s kamoskami ) nemusis mu vesat na nos kde ides, nech trosku zneistie. Nic viac chlapa nenasere viac ako ked straca podu pod nohami. Mozno zacne ziarlit a zacne sa viac zaujimat. To je moj nazor dufam ze som nikoho neurazila, lebo tu na MK nikdy nevies.
@fidka79 no moj muz pred mojou materskou zarabal minimalku a ja som pracovala ale ked som otehotnela zacal chodit popri robote na brigady a nakoniec sa dopracoval k novej robote teraz zaraba by som povedala taky priemer a ked ma volnu chvilku ide brigadovat lebo vie ze pre malu treba urobit vsetko. Minimalne pocas materskej robi on vsetko co je v jeho silach aby zabezpecil peniaze a ja robim vsetko co je v mojich silach aby som zabezpecila malej najprijemnejsi vstup do zivota. A praca sa da robit aj doma. A ked nemam na chleba tak sa spravam trosku zodpovedne a nerobim si dieta! Ale aby sme neodbocovali od temy, chcela by som tu vsetkym zenam ktore placu kvoli chlapom a ktore robia vsetko tak ako oni pisakaju - doprdele vschopte sa a prestante sa podcenovat ako asi vyzerate v ich ociach, myslite si ze ked im budete skakat okolo zadku ze si vas budu vazit? (Neadresujem to vsetkym zenam) chlapi su hovada ( neadresujem vsetkym chlapom), pokial s vami nechcu spavat bud maju problem so sebou alebo maju inu, inak by im pipik prerazil celo. Bohuzial je to tak, chlap potrebuje dobijat a pokial uz niekoho " dobil" straca zaujem. Takze skakanie okolo zadku im zaujem znizuje. To je presne odpoved na otazku ktoru si poklada vela zien a to, ze preco vsetky mrchy sa maju tak dobre. Netreba byt priamo mrchou ale taky zlaty stred by bodol.
Na zachranu vztahu treba predovsetkym dvoch, jeden toho vela nezmoze. Rozpravala si sa s nim o tom? Ako to vidi on?
Napadla ma jedna vec. Ak to teda chces este skusit. Pripomen mu ake to bolo ked ste este chodili spolu, napr. nejakou spolocnou oblubenou pesnickou, miestom, proste hocico co mu pripomenie stare casy. Ak sa ani potom nespamata a nic to s nim neurobi tak je to asi koniec ☹ .
No mi sme sa o tom rozprávali už pred letom v tedyvsom mu povedala že ak sa nezmení do septembra tak dochádza k našim a na chvíľu sa zas všetko dalo doporiadku.. No vrátilo sa to do starých koľají.. čo sa týka .
manželskej poradne tak on s tým súhlasí. Ako by som žila s mužom s rozdvojenou osobnosťou chce mať rodinu a zachrániť nás vzťah ale nespráva sa tak.. Jedno vraví a druhé koná!
Milenku by asi nestihal lebo mám presný rozpis jeho služieb a vždy je na čas doma..
Sex - mám pocit že proste nemá chuť.. Nemá potrebu!
Moji rodičia si všimli že sa niečo deje nevšimol by si to len slepý. Oni si myslia že zlenivel! On pred tým cvičil chodili sme na prechádzky a teraz nič nemá potrebu robiť absolútne nič! Len sedieť pri počítači či telke.. Čo sa týka malej a jeho majú veľmi pekný vzťah dal by jej aj modré z neba! Začínam si myslieť že všetku lásku presunul skôr na malú a ja som skončila na druhej koľaji.
Taká pekná a dobrá žena a ty si ešte s ním? Ja som vydatá 22 rokov, mám dobrého manžela, nikdy mi nekomentoval postavu ale je to chlap a má svoje muchy a tiež sme sa natrápili. Ja somsa kvôli nemu presťahovala a nemala som pri sebe rodinu, kamarátky, bola som na ňom vyslovene závislá a skončila som na psychiatrii a na práškoch 8 rokov!! Pritom mi nikdy neubližoval, len mi stále niečo chýbalo a občas ma klamal, aby mi akože neublížil. Skúšala som s ním debatovať ale chlapi to neznášajú. Tak som po 20tich rokoch povedala dosť, začala som si žiť svoj život, našla som si priateľa a uvažovala som nad rozvodom a sťahovaní. A stal sa zázrak. Po roku mi manžel oznámil, že by nevedel bezo mňa žiť a teraz prežívame druhé medové týždne ale také iné - plné rozhovorov, kamarátstva, srandy - je to také vyzreté. Takže moja, neboj sa ty postaviť na zadné - čo je to za chlapa, že si nevie vážiť svoju peknú manželku a malé dieťa? Takých sú milióny. tam pánovi dokonalému treba dať najavo, že vôôôôôbec nie je na svete sám a sú aj lepší. Asi ho máš rada ale trápiť sa? Keď nemu to nevadí, nech tebe to nevadí dupľom. Všetko raz prebolí, naozaj, len sa netreba báť. A chrapúni nech idú kade ľahšie !!!! Držím veľmi palce.
Tak ako ti tu niektore pisu, myslis, se cely ten cas, co ste spolu nespavali nikoho nemal? Ak nemal, je to tazky pripad a asi najviac pomoc potrebuje on. Ja si myslim, ze je divny a chory, pretoze ak ta aj prestal lubit, mal by byt vdacny prirodzene za to, co vsetko robis, ze aj napriek tomu ako sa chova mu peries, varis aj pre nho, v noci pracujes a cez den si s malou. Brzdi, nie si stroj... Ak je normalny, mal by sa snazit aspon o udrzanie nejakeho kamaratskeho vztahu s tebou, ale nemyslim, ze je ok, skor naopak. Ako sa sprava k malej? Venuje sa jej, vidis na nom ako sa z nej tesi? Sprava sa divne iba k tebe alebo aj k malej? Mozno sa mu pocas tvojho tehu vytvoril v hlave nejaky blok a potrebuje odbronu pomoc, alebo niekoho ma alebo v najhorsom pripade (prepac) prestal milovat, a pri tom citi potrebu i tak ostat s tebou kvoli malej, co nie je riesenie, lebo mala vyciti nezhody medzi vami.
@majkalaurincova Síce nie je to hlavným predmetom tejto témy, ale bolo tu spomínané predbežné opatrenie... Keďže robím v tejto oblasti, vôbec nie je pravda, že kto skôr podá predbežné opatrenie o zverenie mal. dieťaťa do osobnej starostlivosti, tomu dieťa zveria... museli by tam byť veľmi závažné dôvody, ktoré sa skúmajú... a hlavne ak sa jedná o tak malé dieťa ako máš ty... takže tohto sa báť nemusíš...
A teraz k veci samotnej len môj názor... manžel sa ti nezmení, má svoj komfort, na ktorý je u teba zvyknutý a bude to stále to isté... ako tu už niektoré baby spomínali, myslím že pre dieťa je lepšie vyrastať s jedným rodičom ako s oboma rodičmi, pri ktorých vidí ako sa k sebe správajú... a najviac sa to u dieťaťa prejaví v puberte...
A k svokre??? Keby si odišla od manžela, sám by sa o seba zrejme nevedel postarať, lebo PC mu najesť nedá, odišiel by k mamičke a tá by zrejme tiež nevydržala sa starať o dospelého syna a nosiť mu všetko popod nos... predpokladám, že tiež nemá 40 rokov (svokra) a chce už mať tiež svoj kľud...

ty kokso...fakt neprijemne,takto zneprijemnovat zivot osobe,vsak sme len ludia,mne by to nedalo,ja by som sa musela dozvediet preco sa tak sprava,pytala si sa ho nato???...ja by som nevydrzala,a povedala ze ak sa to nezmeni,tak sa stym bude musiet nieco robit....tazka situacia,clovek nevie ako sa ma rozhodnut,a stale veri ze bude vsetko ako predtym,nechce rozvodu,ale nehce urcite ani taky zivot...