Ako zachrániť náš vzťah?
Uz som tu citala vela prispevkov o manzeloch, ktory sklamali svoje zeny..Vsetky su podobne no nie presne to v com by som potrebovala vas nazor ja..
Ako to vacsinou byva vydavala som sa z lasky, moj muz bol uplne idealny chlap koli ktoremu by som spravila cokolvek! Vsetko sa to zacalo tehotenstvom jednoducho prestali sme spolu spavat vraj mu je to blbe ked si predstavi ze mam v brusku babatko tak som to akceptovala a do nicoho ho nenutila aj ked ja som mala hroznu chut.. po porode sa to nezmenilo nemal o mna vobec ziadny zaujem myslim ze aj pre to lebo z jeho 55kg zeny uz bola 80kg a zacala som sa mu ocividne hnusit.. trvalo to rok kym som si povedala dost schudla som na 65kg ale prenho to stale nie je dostacujuce. Od ostatnych pocuvam ako super vypadam ako mi materstvo pristane ale on absolutne za nic ma nepochvali ani neoceni moju snahu...
Potom ako som schudla tak prisla dalsia vycitka - peniaze! ze ich mame malo lebo len z rodicovskeho a jeho platu je to bieda a ze si mam najst robtu..tak som si ju aj nasla financne sa nam znacne polepsilo no este aj tak to nestaci.. V praci robim len nocne pridem domov tam ma caka 1,5rocna dcerka a vela prace okolo domacnosti niekedy uz nevladzem meliem z poslednych sil ale namiesto vdaky sa dockam len toho co som zas nespravila tak ako on si to predstavuje... ja nechcem neake prilisne ocenenia no kus vdaky a porozumenia...ako sa mohol clovek ktory bol nesmierne nezny, laskavy a tak uzastne romanticky zmenit na neaky stroj tuziaci len po peniazoch. city idu bokom.. uz ma ani neobijme ani sa neprituli nic ziadne pekne slovo.. Ako nebije ma nenadava mi ale toto tiez nie je zivot aky som chcela... uz niekolko krat sme sa o tom bavili a zakazdym som mu povedala ze keby sa takto spraval pred tym tak by som si ho nikdy nevzala a ni babo by som s nim nemala...takehoto cloveka by som si nikdy k telu nepripustila...
jedine co mi vzdy povie ked sa bavime je ze nechce aby nasa dcera vyrastala medzi rozvedenymi rodicmi a to je ten dovod preco je stale somnou ci ako to chapat???
ja uz som spravila milion ustupkov a zakazdym robim prvy krok ja a nehovorim o tom ako sa mu vnucujem do narucia, bozkami vyzadujem si jeho lasku ale nic...
co s tym robit zeny ako to dat znovu doporiadku? Myslite ze by neaka manzelska poradna pomohla nasmu vztahu?
@majkalaurincova ..ach jaj 😲 ..neverim vlastnym ociam??ty s nim este zijes? A vnucujes sa pre jedno objatie ,bozk?? Si zena ktora vynosila dieta vychovavas ho..staras sa o vsetko este aj nocne a namiesto pomasirovania chrbatika ti este vynada co si nestihla.??? Prepac za reakciu len neverim tomu co som precitala., mas dobre umysly ,chces udrzat rodinu ale sama to tahat nemozes.
@majkalaurincova prepac ale podla toho co si napisala tomu vztahu nepomoze nic... :(
@majkalaurincova nechapem ako to zvladas, nocne a potom sa starat o dieta, domacnost. to mi pripada byt az sebaznicujuce, stoji ten chlap a tie peniaze za to? Mozno az prilis vela obeti prinasas, ze si ta tvoj chlap prestava vazit.
Co sa tyka vnucovania sa, skus opacnu taktiku - nepodsuvaj sa mu, aj ked mas neviemaku chut. Tym sa pred nim iba ponizujes, co ho este viac odradza. Chapem ta, snazis sa urobit vsetko pre to, aby si mu vyhovela, ale poloz si otazku, urobil by to aj on pre teba? 😉
ach zeny keby mi toto rozpravala kamoska tak jej radim rovnako ako vi mne no ja sa proste snazim udrzat tu rodinu pokope no uz to trva prilis dlho a nevladzem..
@danula.ch vies pokial ja nieco nespravim tak on sa vykasle vobec mi venovat svoj cas...dnes prisiel z prace a doslova si spravil caj sadol za pocitac a hral sa.. ani jedno slovo aky sme mali den s malo co sme robili nic.. tak po neakej chvilke som sa zdvyhla a odysla do prace o pol hodinku skor lebo naco sediet na gauci a kukat do blba...
ked sa ozvem ze sa mi to nepaci tak povie : boze osviet zensky rozum v tejto chvili. a debata skoncila..
a druha vec je ze jeho mama nam ties svojim postojom voci mne nepomaha podla nej nic nerobim riadne a ani o dieta sa neviem postarat... naposledy mi povedala ze ak budem chciet odyst od jej syna tak ma znici a dceru mi vezmu... ako sa da s niecim takymto potom spokojne zit...
a myslim ze to ze to stale skusam je aj preto ze sa boim ze o svoju dceru pridem...nechcem si ani predstavit ze by som ostala bez nej! ☹
@majkalaurincova muži si nevážia ženy ktoré sa o nich snažia. Buď hrdá a postav seba na prvé miesto. To urobí aj z neho dobrého manžela pretože ťa začne viac rešpektovať http://www.martinus.sk/?uItem=51134
@majkalaurincova
neviem prečo by si mala prísť o dcéru, lebo jedna pani teta svokra sa vyhráža? Pes ktorý šteká, nehryzie, len sa vyhráža, chce ti ublížiť, chce ťa zdeptať a evidentne sa jej to darí.
Nepodsúvaj sa svojmu manželovi, nepros sa mu o nič. Je to veľmi nevďačný chlap, ty si mala byť tá, ktorá mu mala vyčítať že sa nedokáže postarať o svoju rodinu! Ty si si mala užívať dieťa a byť s ním do 3 rokov na materskej dovolenke, on ťa o to pripravil a poslal ťa do práce. Prečo robíš všetko ako on chce? Tvoj muž je manipulátor, ty si obeť, všetko si mu zožrala aj s navijakom, robí si s tebou čo chce a baví ho to. Vzopri sa jeho požiadavkam, výčitkám, to nie je normálne správanie manžela! Kašlala by som na bozky takéhoto chruňa!
@majkalaurincova no krasne prizemny tvor sa vyklul z toho tvojho manzela. Ked ti nabuduce povie "boze osviet zensky rozum v tejto chvili", tak chyt valcek a tresni ho po hlave a dodaj "uz sa stalo". 😀 😠 ☹
on ta celkom pekne ponizuje a to si nie som ista, ci sa bude dat napravit. Len , prosim ta, nezostavajte spolu iba kvoli detom, lebo sa naucia od vas vsetko co vidia.
Jasne, najprv treba urobit vsetko pre zachranu a chod do tej manzelskej poradne najprv sama... on sa tam zrejme nepohrnie. No drzim palce teda.
Vies si predstavit mat s takym chlapom dalsie deti alebo buducnost ? skus sa nad tym zamysliet... na svete je mnoho skvelych chlapov kt. ta mozu nosit na rukach. Svokra ma len silne reci, dieta by nikdy neodobrali matke ak by na to nebol vazny dovod. Vas si samu seba a nepoklonkuj sa mu, si krasna zena ktora ma zivot pred sebou a zalezi len na tebe ako si ho zariadis, hlavne sa nepodcenuj . Drzim palce 🙂
@majkalaurincova na svokru kasli, nie je to jej dieta, ale vase a ona ti ho zobrat nemoze. ty si jej matka a teraz si aj schopna zivit vas, na slovensku este stale davaju deti matkam. ale z jej spravania je vidiet, preco sa tvoj manzel sprava k teba tak ako sa sprava, svokra sa tiez rada vyhraza a vydiera. a co sa tyka manzela, to asi napisem kruto, ale on ta prestal lubit. a to nemas ako zmenit, cim viac sa o neho budes snazit, tym to bude horsie a bude sa ti vzdalovat. to co on chce, je pokoj od teba, ale zaroven nevie odist. a ty nemas co spravit, mozes sa snazit byt dokonala, robit vsetko co ti povie, ale nebude to stacit, on si vzdy vymysli nieco ine. normalny chlap by pri nedostatku roboty neposlal zenu do roboty, ale nasiel by si brigadu. alebo ak by bola financna situacia naozaj taka zla, ze by ste museli obidvaja robit, tak by aspon doma pomahal. a hlavne ho neprost o lasku, nevnucuj sa mu, je to strasne ponizuje pre teba a on ta kvoli to rad mat nebude
@majkalaurincova nie som zastanca rozvodov, ale ani udrzania rodiny za kazdu cenu. ak to ale este chces skusit, chod do manzelskej poradne, alebo za psychologom. moj nazor je, ze ak chces, aby sa tvoj chlap zmenil, ako prva sa musis zmenit ty, na zenu, ktorou si bola pred tehotenstvom. porozmyslaj v com si sa zmenila. ako ti radi @zuzi0110 , postav seba samu na 1.miesto, nauc sa vazit si samu seba. az potom si ta zacne vazit chlap. ak to nepomoze, je to beznadejny typ a uz nikdy to medzi vami nebude take ako predtym.
svokrinych reci sa neboj, mozno je to v dost velkej miere jej praca, ako sa na teba tvoj manzel teraz pozera. vidno, ze dokazes urobit vela pre to, na com ti zalezi, takze nejaka svokra ta nemoze obrat o dieta 🙂
neviem ci je prave vhodne aby deti vyrastali v manzelstve, kde je zena za sluzku,.. mam priklad z okolia co z takych deti vyrastie z dcery dalsia sluzka, ktora si sama seba nevazi /mala vzor v mame/ a zo syna tyran /mal vzor v otcovi/...si mlada, neznic si zivot, nepremrhaj ho pri niekom, kto si ta vobec nevazi, svokru pri vyhrazkach posli do prdele, musis byt trochu asertivna 😀 , inak podla mna sa ludia nemenia
@majkalaurincova tu je kazda rada draha. Prezivas dost tvrde pristanie do reality. Kazdy vztah sa da zachranit ALE musia to chciet obaja a hlavne musi byt medzi partnermi vzajomna laska. Vyhrazky od svokry a nedocenenie so strany manzela a neustale podkopavanie sebavedomia nie je dobry zaklad pre snahu o zachranu vztahu. Je mi luto ti to takto napisat, no popri snahe o zachranu vztahu by si asi mala premyslat aj nad tym ako pojdes dalej bez manzela. Pretoze ak budes sama, kto sa bude snazit zachranit vztah aj za cenu toho, ze sa poddas jeho podmienkam a neustale budes sama seba potlacat, budes vedla neho nestastna, i ked sa vam podari zostat spolu :(
@luludia suhlasim s Tvojim prispevkom, len ten vztah sa da zachranit, kde bojuju obaja.
@majkalaurincova Ty si zase ten pripad, ked manzel nie je spokojny ani so superzienkou, ktora zaraba, stiha domacnost, stara sa o seba, venuje sa mu 😠 😠 😠 Ako tu uz bolo povedane,neviem, preco su dnesni chlapi take svine, ale je mozne, ze je to dobou, ze je to tym, ako su vychovavani /som ucitelka, takze viem, aki su v dnesnej dobe rodicia a ake su nazory dnesnych mladych ludi/, spolocnostou... je to smutne.
Tiez nie som zastancom rozvodu za kazdu cenu, ale neda sa zit vo vztahu, kde sa snazi len jedna strana.
Poradnu ci psychologa by som Ti radila. Spolocne, a ak on odmietne, tak aj pre Teba samu. Pretoze bud otvoria oci jemu, t.j. pride na to, aky je to somar, alebo otvoria oci TEbe, t.j. prides na to, ze ten sa uz nezmeni a jedna moznost je bud to dalej strpiet a utrapit sa, alebo odputat sa od neho a zit svoj zivot spokojne, bez natlaku. To, co vravi svokra, je nezmysel. Si pracujuca matka, staras sa o dieta, o manzela, nemas preco o dieta prist...na Tvojom mieste by som sa na ceste od psychologa zastavila aj u pravnika. Ano, stoji to nieco, ale on Ti poradi. Tiez by som si zacala robit plan B, co spravis, ak sa budete rozvadzat, co s majetkom, s bytom, s domom, kde pojdete byvat, kto sa bude starat o dieta, kym budes v praci, ci budes chciet striedavku, a pod...
Drzim prsty
@majkalaurincova Tá tvoje tretia veta v úvodnom príspevku, bola možno spúšťač manželovho nevhodného správania. Ideálny chlap, kvôli ktorému by som spravila čokoľvek! A ver, že na toto majú muži nos a vedia ako to využiť.
Ty urob čokoľvek, ale pre seba a nie pre pre chlapa a príliš skoro si ho nazvala ideálnym, ja môjho poznám xx a pol x rokov a ja môžem tvrdiť či je ideálny, alebo nie.
Začni si vážiť samú seba a potom sa tohto ocenenia dočkáš aj od neho.
Manželská poradňa je účinná, ak sú obaja ochotní prekročiť jej prah,
@majkalaurincova nečítala som všetko, možno ti to niekto už poradil, ale najlepšie by bolo, aby si od neho odišla. Až vtedy si uvedomí, čo stratil, keď to stratí. Žiadna komunikácia, nič, max. zdvihni telefón, povedz, že si v poriadku, len pripravuješ papiere na rozvod, lebo ti je bez neho lepšie a dcéru si môže pozrieť, keď budeš mať čas, keďže popri nočných sa potrebuješ aj vyspať, aj navariť, upratať, atď. Odíď napr. k rodičom, ale tam ťa najskôr bude hladať. Tak by som radšej volila nejakú dobrú kamarátku, ver mi, stačí pár dní a buď sa uvedomí alebo nie. Ak nie, je jasné, môžeš sa rozvádzať. Tu iná cesta nie je. Keď ťa má stále na očiach, nevie podľa mňa sám, čo k tebe cíti, ale keď zrazu zmizneš, možno vtedy mu zapne,. ako veľmi mu chýbaš. A z toho si hlavu nerob, radšej dieťa v rozvedenej rodine a šťastné, ako dieťa s rodičmi, ktorý sa nenávidia. To dieťa to bude vnímať a bude to pre neho horšie ako keď sa rozvediete a obaja budete šťastný.
@0silvia0
@jana121212
@majkalaurincova Uplne suhlasim s prispevkami....cim viac sa u budes podsuvat, tym menej si ta bude vazit...mam pocit, ze tu uz niet cesty spat 😒. Zvazila by som veru radikalnejsie riesenie. Neviem, aky ma vztah k dcerke? A za kazdu cenu by som nezotrvavala v takom vztahu, len preto, ze on nechce, aby dcerka vyrastala v rozvedenej rodine. A svokru a jej reci ani nekomentujem 😠. Tej by som povedala svoje tiez. Ach jo, robi si stebou co chce...pretoze sa snazis za kazdu cenu, aby bolo lepsie. Samozrejme sa Ti necudujem, no ked je snaha iba z jednej strany...Inak to vypada, ako by ta ozaj uz prestal lubit. Uz neinvestuj viac svojej energie do neho, ale do seba a dcerky a uvazuj asi o osamostatneni. Nemyslim, ze by ho nieco este zmenilo. Nech si ostane s maminkou svojou....a neboj, vyhrazat sa moze svokra kolko chce, dcerku Ti nezoberu. Ach taketo zeny /matky/ nechapem....myslim tym svokru...
"naposledy mi povedala ze ak budem chciet odyst od jej syna tak ma znici a dceru mi vezmu."
Tak na toto by som jej povedala ze to by bola posledna vec co by na tomto svete ona a jej syn urobili a ked chce vidiet co sa stane potom, tak nech len to skusi 😠
Neboj, toto su len silacke reci, nic viac. Kludne by som si to rozmyslela ci chcem naozaj takto zit a ci chcem aby moja dcera videla takyto model spravania a podla toho by som sa rozhodla. Take argumenty ze nechce aby dieta malo rozvedenych rodicov su len vyhovorky a pohodlnost, neschopnost riesit problemy. Preco by mal byt problem ked su rodicia rozvedeni? Ved ty si stale matka a on ne stale otec, ked neviete vedla seba slusne partnersky existovat tak to pre dieta nema vyznam.
Ja len k tym svokrinym slovam,jedna znama odisla od svojho muza (bil ju atd) a odvtedy nevidela svojho maleho syna,uz je to aj vyse polroka.stoji za tym jej svokra a policajti s tym nic nerobia.
Tak sa rano postav do kupelne pred zrkadlo vedla neho, pekne sa poobzeraj, aka si pekna a zahlas: "hm, vsetci hovoria ako dobre vyzeram. Myslis, ze by som si mala niekoho najst? Vies, ked z teba uz nic nemam. Dieta by malo vyrastat v normalnej roidine, kde sa dvaja lubia, nie nerozvedenej. Tak naco to mame este natahovat? Ved vidis, o dieta sa postaram sama, pracu si viem najst, po tebe chcem len lasku a ani to nie si schopny dat. Tak co s takym chlapcom? Nanic mi je."
A priprav si slnecnu naladu k tomu, aby si akekolvek utoky, ci snahu o ignoraciu alebo cokolvek odrazila s usmevom. 🙂
Ver mi, ze toto ho aspon v duchu polozi na lopatky. Lebo jedna vec je tak pofiderna istota: mam prsten mam papier ta baba mi patri ta neodide. Druha vec je vedomie, ze ona si aj tak urobi po svojom.
A ak si pre neho vazne vzduch, da to veci do pohybu.
Kazdopadne, podla opisu to vyzera ze bud ta skutocne prestal lubit alebo si je len prilis isty. Zvykol si na ustretovost a ako som uz parkrat pisala, demon drieme v kazdom z nas. Prirodzene, ked nam niekto ustretovo "vykliduje" pole, mame tendenciu sa nenazrane roztahovat. Preto v pare ten prisposobivy taha za kratsi koniec (kolegovia, kamosi, surodenci, manzelia, ...)
On sa naucil ze jeho prioritou je hladiet na svoje potreby, ty sa tak ci onak vzdy prisposobis. Aj ked sa poburis, staci vydrzat tvoju trapnu chvilku poezie o tvojich pravach a narokoch a ziaostiach, zahriaknut ta ked uz to nudi a ty sa zase upraces do svojho prislusneho chlievika. A este budes usilovat aby sa jeho zla nalada upokojila.
Takze hlavu hore. Chod do poradne sama. A popros ich nie aby ti pomohli zachranit vztah ale aby ta naucili ako si v pare udrzat zdravu mieru. Nehovorim ze to zachrani vas vztah. Ale nauci ta to nebat sa stat si za svijimi pravami. A aj si uvedomit, ze nezalezi na tom aby si si udrzala chlapa, ktory bol kedysi davno skvely, ale nasla takeho ktory si ta bude stale vazit.
Toto sa ta uz netyka, ale pripomenula si mi jednu znamu, ktora ked pochopila ze z lasky nic nebude, tak zauradivala aspon chladna diplomacia a zacala sa opatrne stazovat ako ju chlap nelubi. Sem tam spomenula preavy jeho ignorancie voci nej, a tak. A ked dala ziadost o rozvod, jej chlap si myslel ze ju za to ludia a jeho rodina odsudia. Neodsudili, lebo kazdy sa skor divil preco nema dievca chrbtovu kost a stale s nim je. Vyzera to istym sposobom z jej strany vypocitavo. No ona len chcela mat klud od reci a nekonecnych vysvetlovani, preco sa rozvadza. Takto vsetci dopredu vedeli a dobreze sa jej rovno nepytali preco sa nerozvedie. Usetrila si jatrenie citov, lebo aj tak jej nebolo lahko, kedze ho stale mala rada len zit s nim sa nedalo.
To od svokry si vôbec nevšímaj, keby sa tak chcela o niekoho starať, tak sa stará o svojho syna doteraz. Aj jej malú pekne daj na víkend, nech sa postará, bude z toho na nervy ešte 2 týždne. A ty si choď na víkend niekam do wellness hotela a nedvíhaj telefón. A prečítaj si knihu Tri gaštanové kone, my sme to mali ako povinné čítanie. A toto urob každý mesiac.
mám silný pocit,že tam už niet čo zachraňovať a vidím,cítim tam nejakú inú ženu 😒 ....ak,tak ako posledný pokus by som navrhla manž.poradňu,ak tam nechce ísť,tak je to bohužiaľ jasné 😒
@majkalaurincova drzim ti velmi palce, aby si nasla stastie. Ako citam tvoj prispevok, v tomto manzelstve uz stastna nebudes. neverim ze sa tvoj muz zmeni. prepac ☹ mas len 1 zivot a mas pravo byt stastna. treba mu dat ultimatum a ked sa nebude viac snazit, tak je koniec. tot moj nazor. a nech sa prosim neohana ze nechce aby jeho dieta vyrastalo v rozvedenej rodine. Pretoze si myslim ze je pre dieta horsie, ked vidi aka je mamina nestastna a prepracovana a ze tato sa takto chova ( moze to byt samozrejme aj opacne )
Ak chceš manželstvo udržať, skús manželskú pradňu. No chcieť musia obaja, len jeden nestačí. Chyba nastala asi tým, že sa snažíš všetko zvládnuť sama na výbornú, tým si slúžkou na plný úväzok a všetko čo robíš sa berie ako samozrejmosť, neváži si ťa, nemá pocit, že treba o teba zabojovať..Mal by mať i tvoj manžel doma povinnosti a nie iba sedieť pri PC.Inak mladý chlap bez sexu...to sa mi zdá byť viac ako neprirodzené.Neni v tom dáka iná žena?
@lenbea 😕
a ty prečo na mňa reaguješ?
je snáď diskusia o mne? 😕
veď si prečítaj a ak sa ti môj príspevok nepáči, sprav si názor a choď ďalej 😉
to vo všetkých diskusiách reaguješ na každého diskutujúceho a píšeš mu tvoj názor na jeho príspevok?
a ak čítaš pozorne, napísala som jej
" no, či poradňa pomôže, neviem
ale mala by si si položiť otázku, či ti za to stojí takto prízemný chlap "
takže ak nechápeš, je to svojím spôsobom určitá rada pre ňu, odkiaľ môže začať, odraziť sa
zamyslieť sa, či vôbec tento muž jej stojí za námahu, ďalej dávať do vzťahu nejakú energiu, ak ju to len vyčerpáva a odozva žiadna
ale čo už
nie každý chápe
naozaj nič v zlom, ale tvoju reakciu na mňa som vôbec nepochopila 😕 😉
ahoj,necitam tu vsetko, ale jedna babenka ti pisala ze skusit odist aby si uvedomil......
Ja tiez enchapem ako sa muz moze takto velmi otocit, ja som tehu, a moj je zatial fajn, tak uvidime,, preto ti neviem co extra poradit. Ale vies co ma napadlo? Nechcem samozrejme drazdit, ale chlap zvykne byt taky chladny, ked ma inu zenu, nad tym si neuvazovala?
a inak pozeram ze si krasna mlada baba, talze ked sa nezmeni, urcite treba ist dalej a bez neho. si este mlada azasluzis si viac ako ti teraz dava-nedava
ahoj, ja presne poznám tvoje pocity...
s exmanželom sme spolu chodili 5rokov...bol to úžasný, pozorný chlap, spoločenský...vzali sme sa, po roku sa nám narodila dcéra ( predčasne v 26tt,po dvoch neúspešných tehu ukončených v 5mesiaci)...pribrala som, sex sme mali zakázaný, keďže som mala serkláž...starostlivosť o dieťa mi dala zabrať, aj keď sme žili s mojou mamou, no pokiaľ sa malá dostala na úroveň dieťaťa narodeného v termíne, to trvalo...odcudzili sme sa, jeho časté návstevy Facebooku, a denno denne vysedával v kaviarni...dopadlo to tak, že naše prvé spoločné Vianoce s malou sme strávili takto: ja, malá a moja mama...a on so svojou frajerkou, s ktorou má už teraz ročného syna...
až teraz som si uvedomila, že ten celý vzťah bol zlý...bola som zamilovaná a zaslepená...
celý čas ma psychicky týral....nikdy som nebola pre neho ideál, chcel mať zo mňa vychrtlú blondýnu, ktorá bude skákať ako on bude pískať...a on si naivne myslel, že po narodení malej, bude pre on stále na prvom mieste ( to mi aj povedal, vtedy som sa mu vysmiala do očí).... proste totálny narcis...nikdy ma neobjal tak naozaj, raz za celých 7rokov som od neho počula, že som pekná...on chcel byť stále hýčkaný, čo som si ja nikdy nezaslúžila...a o peniazoch ani nehovorím, ja som nastúpila do roboty, keď mala malá pol roka...vôbec mi okolo nej neppomáhal....
teraz si búcham hlavu, že kde som dala vtedy rozum.... ale keď sa pozriem na moju krásnu dcéru, vždy si poviem, že aký si bol debil, keď si dokázal toto opustiť...ale s mojim snúbencom mu môžeme len ďakovať...teraz viem, aké je to uvažovať triezvo, obaja vieme, že život nie je len prechádzka ružovou záhradou...miluje moju dcéru a chce stráviť život s nami...
takže môj názor, ak chlap netúži po žene ani po nejakom čase, je tam problém....ak nechce zachrániť vzťah, a je to blbá výhovorka, že nechce aby dieťa vyrastalo v rozvedenej rodine...však teraz každý druhý pár je rozvedený, vôbec to nie je novinka...možno chce mať len poistku...ja by som sa dobre zamyslela nad tým, či neodísť z tohto vzťahu...
@andulam to sa samozrejme moze stat, je dost dolezite kto poziada o predbezne opatrenie skor. ak by autorka poziadala teraz aby jej predbeznym opatrenim zverili dieta, tak ho s najvacsou pravdepodobnostou dostane. ak by ju ale predbehol jej manzel, tak dcera asi zveria jemu. casto ide o to, kto poziada skor. a policajti nemozu nic robit ak je dieta tam, kde urcil sud podla predbezneho opatrenia. kasmoke odporucam aby si nasla pravnika alebo keby aspon napisala fakty niekde na diskusne forum, aby jej mohli poradit ludia, lebo takto moze spravit naozaj chyby, ktore sa uz tazko budu napravat
@majkalaurincova konecne rozhodnutie je na tebe, ja sem len pre istotu napisem, ze ak by si sa rozhodla rozisti, tak si daj cim skor malu zverit predbeznym opatrenim do tvojej starostlivosti. aby to nemohol spravit tvoj manzel pod tlakom jeho matky skor ako ty

jaaaaj a to čo, že sa mu nepáčilo, že si pribrala? 😕
to ako sľuboval? v zdraví, chorobe, šťastí, nešťastí,....?
či to každé druhé slovo nevyslovil?
to čo je za dobu dnes?
to ako sa chovajú podaktorí chlapi?
chcú modelky, dobre zarábajúce, starajúce sa,...? a čo ešte?
som normálne vytočená 😖
zakladá si na prachoch?
nemá záujem?
no, či poradňa pomôže, neviem
ale mala by si si položiť otázku, či ti za to stojí takto prízemný chlap 😝
ten má problémy 😒
nech sa prejde po onkológii, nech zbadá, čo sú to SKUTOČNÉ problémy
asi mu je moc dobre 😝