icon

Ako získať fotografie z detstva adoptovaného priateľa?

3. sep 2024

Zdravím, môj priateľ bol ako 5 ročný adoptovaný a z ranného detstva si toho veľa nepamätá. Často mi rozpráva, že by chcel vedieť ako vyzeral predtým, ako si ho adoptovali. Už dlhšie som rozmýšľala, že by som sa pokúsila zohnať fotky z jeho detstva. Sám mi povedal, že ak by sa mi to podarilo, tak by bol rád a dôveruje mi aj s tým, ako na to pôjdem. Jediné čo viem je, že ako sa jeho mama volala a v akom meste asi teraz žije. Oni sa s priateľom vôbec nekontaktujú. Další menší problém je jazyková bariéra, priateľ žije, aj sa narodil v Česku, vie a rozpráva len po česky, ale jeho biologická mama je vietnamka, vie veľmi slabo po česky a obávam sa toho, že ako cudzinka by slovenčine nerozumela. Viete mi dať nejaké návrhy, ako by som mohla tie fotky získať? Rozmýšľala som nad tým, že by som sa nejako s ňou skontaktovala a fotky od nej odkúpila aspoň kópie. Viem, že ona je dosť zameraná na peniaze, a cez ne by som sa možno vedela k fotkám dostať. Bola by som však rada za ďalšie návrhy alebo nápady. Rada by som priateľovi splnila tento sen. 🙂

Strana
z2
grof_monte_christo
4. sep 2024

Pripájam sa k názorom, že to treba nechať tak, ak ide len o fotky. Sú dve možnosti.
1. Matka mala vážne dôvody na to, prečo sa o deti nevedela postarať. Zvedavosť len kvôli fotkám ju raní.
2. Mala materstvo hlboko v paži a žiadne fotky nemá.

autor
4. sep 2024

Nechcela som tu vysvetľovať, dopodrobna jeho situáciu, ale matka sa nechcela s nimi skontaktovať z dôvodov stretnutia, alebo že jej deti chýbajú, je to komplikované kvôli inej mentalite, ako máme my, chcela sa s ním skontaktovať, len kvôli tomu že je prvorodený a pre Vietnamcov to veľa znamená o mladšieho brata sa ani raz nezaujímala a vždy keď ich kontaktovala bolo to len niečo s peniazmi... Proste celé sa to točí len okolo nich

grof_monte_christo
4. sep 2024

@anonym Ak ich vzdy kontaktovala len kvoli peniazom, tak urcite nevyhadzovala peniaze na fotky a ani ich doma neopatruje.

andreatytler
4. sep 2024

Ak ju zaujimaju len peniaze, tak ti posle hocijake fotky dietata stiahnute z internetu len aby dostala peniaze. Ty skor hladas nejaky nepriamy sposob ako sa k fotkam dostat, ze Nieco ako naburat sa do jej Facebooku.
Toto bude jedna z veci s ktorou sa musi priatel vysporiadat, Ciastocna strata identity koli tomu ze nepozna svoje prve roky zivota. S tym sa musia vysporiadat skoro vsetky adoptovane deti. Nech to berie ako sucast svojho zivota. Nech mu to chyba a nech za tym ziali. Je to jeho bremeno ktore si bude niest cely zivot. Kazdy clovek nosi nejake bremeno. Zial on ma taketo.

cacianka
5. sep 2024

veď tú biomatku kontaktujte priamo, obaja bratia, aspoň raz sa stretnite, odkomunikujte prečo sa detí vzdala/ boli jej odobraté (ja viem spis z UPSVAR o niečom píše, a či ho má vobec tvoj priateľ k dispozícii), ale pohľad matky je iná výpovedná hodnota. Až pri osobnom stretnutí sa dozviete okolnosti, požiadate ju aby priniesla fotky a drobnosti ak nejaké má z ranného detstva detí, až osobne zistíte ako je to s tými peniazmi, zistíte realitu, nie domnienky. rečová bariéra bola asi dosť ťažká, takže realitu máte skreslenú, zostáva iba porozprávať sa a objasniť minulosť z očí do očí, papier a telefón veľmi maskujú.

margotka17
5. sep 2024

@deti95060810 presne tak. Ja poznám číňanov, žijú tu 25 rokov a vedia po slovensky, aj rozprávajú, síce rodičia slabsie, rozumia všetko, ale ich dve deti tu vyštudovali, vedia po slovensky, čínsky, anglický.

luba98
7. sep 2024

Jeho mama sa s ním chcela skontaktovať,ale on ju poslal do riti a teraz chcete od nej fotky?

Strana
z2