Ako získať peniaze od manžela na chod domácnosti?
Ahojte. Ženy, opäť raz tu čítam v jednej diskusii, ako žena, mama, chodila aspoň na kus do práce, lebo "z rodičovského 220€ nevedela utiahnuť domácnosť" - hoci manžel normálne zarábal. Takéto sa opakuje často, že manželka nemá popri rodičáku dosť peňazí na seba a domácnosť. A ja sa pýtam - keďže zo zákona sú všetky peniaze, ktoré mu chodia na účet, spoločné - existuje nejaký spôsob, ako napriek jeho nesúhlasu mať k nim prístup? Hlava mi to neberie, že manželka s dieťaťom živorí z teraz už 270€, a manžel čojaviem 1500 v čistom a že by sa s tým nedalo nič robiť...
@zoro9836 nikto ale opak netvrdí . O manželstvo a lásku sa musia starať obaja. Ja som len reagovala na to, že žena na materskej si vlastne nezaslúži “mužove” peniaze… lebo on na sebe maká, robí kariéru a žena sa predsa nemôže na ňom priživovať
@gabrielkaa Žena na materskej si nezaslúži peniaze, lebo ona vlastne nič nerobí, je na dovolenke a celý deň sa vlastne len hrá a spí (predstava niektorých chlapov o starostlivosti o deti). 🙄
@h2 smutné…. Minule sa tu jedna žena pýtala, či je normálne, že jej partner si pýta polovicu príspevku , ktorý dostane žena po narodení dieťaťa 😭😭😭
@zoro9836 hm a to je smutne
@zoro9836 je to dosť možné. Lebo sa mi veriť nechce, že take indivíduum existuje
@zoro9836 moze byt …o manzelstvo / partnerstvo sa musia starať obaja . Jeden to neutiahne. Ja som len hovorila, že ženy sú “finančne zraniteľnejše” počas tohto obdobia a preto som zástancom názoru, že žena nemôže “prosiť ” muža o peniaze na základne veci akymi sú starostlivosť o dieťa , domácnosť a seba… v konečnom dôsledku aj starostlivosť o muža.. Samozrejme musí to byt adekvátne rodinnému rozpočtu …. Spoločnému. Je jasne , že v čase materskej dovolenky tam žena moc finančne nepridá, ale svoj podiel “platí” formou starostlivosti o dieťa a domácnosť ako takú