icon

Ako získať späť syna od bývalého partnera?

22. jún 2024

Prosím baby maminy poradíte mi čo mám robiť ? Som zúfalá. Celé noci preplacem. Vysvetlím to, aby ste všetky pochopili. Odišla som od ex v auguste a mali sme ústnu dohodu 2 a 2 týždne. Všetko bolo dobré, kým sa ex nedozvedel o priateľovi ktorého som si našla no našla Spoznali sme sa náhodne a láska ako hrom a synček hneď si ho obľúbil terajšieho priateľa. Chcem napísať že dovod odchodu od ex nebol priateľ ale to že ex ani nevedel že má syna a priatelku, keď sme boli spolu. Priateľa som spoznala až po rozchode. Ale prejdem k veci. Keď sa ex dozvedel o priateľovi ťak keď mal synceka má 4r tak učil a nahovaral synčeka ako ma bit kopať skrtit priateľa a mňa wkd sa po až 3 týždňoch vrátil ku mne s priatelom. Miesto 2 bol u neho 3 týždne. Prišiel s takými výrazmi od ex že zabijem vás, zaškrtim, podrezem, že som ani neváhala minútu a že už nebude do súdu s ex malý a podala som aj neodkladne opatrenie do súdu, ale bohužiaľ neboli to dôvody NATO aby nešiel k ex ale nedala som ho 3 mesiaca nemal ziadny styk so synom. Pred mesiacom som malého nechala mojej mame nech si užije vnucika a kým som bola na nákupe s priateľom ho odovzdala ex bez môjho súhlasu s tým že sa s nim dohodla že ho ex vráti po 2 týždňoch čo sa samozrejme nestalo. Odmlcal sa aj máme mojej a synčeka mi nechce vrátit. S mamou sa nerozprávam lebo nemala žiadne právo mu ho dať keď sa aj samotný ex vyhrážal mne a priateľovi. Aj cez malého mu dával odkazy. Malý tu chodil aj do škôlky mal tú pediatra tam kde sme sa odsťahovali . Ex urobil naschval a zase si zobral zdravotný záznam k svojmu pediatrovi kde býva úplne iný okres. U ex nechodí do školky malý. Kolizna opatrovnicka napisala pravdu aký máme krásny vzťah s malým ako na mňa lipne malý. Keďže som sa od narodenia starala ja o malého keďže nejavil záujem o syna ex. Aj v návrhu bolo napísané aké má u mňa dobre s po priateľom podmienky na život a u ex žiadny vzťah kolizna nevidela ani to nenapísala v návrhu. Vytrhol mi ho a synček sa začal pokakavat. Kolizna povedala že nemám žiadne právo si malého zobrať až do súdu že je to len medzi nami divina do súdu. A ktovie kedy bude u. O som poraďte mi ako si mám ísť pre nalhoe keď ma ani dnu nepýta ex ani sa len priblížiť k synčekovi ?

jarmilaj
23. jún 2024

Bože môj. Okamžite si mala požiadať o predbežné opatrenie o zverenie dieťaťa do výchovy. Súd rozhodne do pár dní. Dva krát denne by som sa chodila informovať ma súd, kedy bude opatrenie vydané, spala by som v stane pred súdom, rozložila transparenty a zavolala novinárov. 2 x denne by som zavolala policajnú hliadku na miesto, kde sa zdržiava dieťa, že ho chceš vidieť. Hocičo. Nehnevaj sa, ale vyzerá to, že až tak veľmi nebojuješ.

huxy
23. jún 2024

@jarmilaj o predbežné opatrenie žiadala, bolo zamietnuté 🤷🏼‍♀️

jarmilaj
23. jún 2024

@jarmilaj inak súčasťou neodkladného, hoci aj zamietnutého, je určite klauzula, kedy môže dieťa vidieť druhý rodič. No tak ho prídem pozrieť a zoberiem si ho tentokrát ja.

jarmilaj
23. jún 2024

@huxy odvolanie nič? Dieťa bolo dočasne zverené otcovi a starajú sa jeho rodičia? Čudné je to celé

huxy
23. jún 2024

@jarmilaj však si prečítaj diskusiu, tam nájdeš odpoveď. Dieťa nebolo nikomu zverené, ale ja nie som autorka,tak otázky treba smerovať tam.

dadis
23. jún 2024

@jarmilaj Mojmu ex zamietli NO a nebolo tam nic stanovene o styku. "nakoľko každé nariadenie
neodkladného opatrenia musí byť podložené skutočnosťami a zákonnými predpokladmi
potrebnými pre jeho vydanie, respektíve nariadenie, čo v tomto prípade splnené nebolo,
nakoľko absentuje prvok naliehavosti danej úpravy. Je nepochybné, že nariadenie
neodkladného opatrenia, slúži účelu ochrany práv a ochrany záujmov maloletého dieťaťa v
prípade, že zo strany jedného rodiča dochádza k bráneniu v styku s druhým rodičom. Táto
situácia tu však nie je, a preto aj dôvody otca uvedené v návrhu na nariadenie neodkladného
opatrenia neobstoja a nariadenie neodkladného opatrenia z dôvodu stabilizovania vzťahov
medzi rodičmi nemá oporu v zákone."

jarmilaj
23. jún 2024

@huxy a možno predbežné žiadal otec z dôvodu, že mu neumožnila vidieť dieťa, a uviedol, že zo spol. domácnosti sa bez varovania odsťahovala k novému priateľovi, a dieťa to zle znáša. Ktovie. V každom prípade je na SK ešte stále neštandardné, keď súd zverí 4r.dieťa otcovi, musí byť na to vážny dôvod

huxy
23. jún 2024

@jarmilaj ty nečítaš??? Dieťa NEBOLO zverené ani jednému z rodičov zatiaľ.

natalka13
23. jún 2024

@cacianka presne tak.

natalka13
23. jún 2024

@jarmilaj a co vyriesi policia novinari? Otec ma rovnake prava ako matka.
Navyse je to iny okres, ona musi chodit aj do prace, nieje to jednoduche denne im vyzvanat.

natalka13
23. jún 2024

@danielahamar preco by sud neurcil striedavku ak su na nu podmienky?

dididudu
23. jún 2024

Veď volaj policajtov pre boha a choď si s nimi po dieťa

natalka13
23. jún 2024

@dididudu policajti z nou nepojdu.

dididudu
23. jún 2024

@natalka13 čo ja viem pôjdu. On keď nekomunikuje a nedá jej dieťa keď ma tak policajtom ho bude musieť dať

natalka13
23. jún 2024

@dididudu oni nemaju urcene kedy kto ma mat dieta. Dieta je v ich spolocnej starostlivosti.

cacianka
23. jún 2024

@lienka.7 ako vieš že zháňala chlapa ?! Prečo to podsuvas ? Je fuk či sa stretli týždeň alebo rok po rozchode. V dobrej viere sa s ex dohodli na 2+ 2, že bola naivná ok, ktorá z nás bola v mladom veku na 300% dokonalí zabehnutá a mala vo všetkom prehľad, životné skúsenosti ako ženy 55+, a asi aj mala dôvod ( práca, ústretovosť, + body pred koliznou a súdom).
Ja sa jej nezastavam vo všetkom, áno spravila aj chyby, ale kto sme bez viny hodne kameňom. Áno urobila chybu, ale teraz potrebuje poradiť, podporiť a nie ako ju tu takmer všetky je.bu a ostatné vyskakujú akoby boli Rambo a Terminátor v 1. Nabehnem ( do cudzieho zamknuté ho dvora) a dieťa vezmem. Pozerajú americké filmy, kde 1 prezident zachráni celý svet a 1 matka preští klan obchodníkov s bielym mäsom......

cacianka
23. jún 2024

@dididudu možno pôjdu, zazvonia, zaklopu na bránu a keď sa nikto neozve, neotvoria, tak aj odídu

dadis
23. jún 2024

@cacianka Hned ako jej po 2 tyzdnoch dieta nevratil, mala sat neodkladko a tu 2tyzdnovu striedavu by mala na papieri od sudu. No spravila kolosalne chyby - navrhla neodkldnym ziadny styk s otcom a dieta od otca izolovala. Kto jej taketo kktiny poradil? Ja som jej teraz radila, nech teraz poda neodkladko a s normalnym stykom vhodnym pre skolkara. Toto je nonsense, aki su niektori ludia hlupi a trpia len deticky.

30katrusa40
23. jún 2024

Skús mi kontaktovať mediátora. Aby on skúsil vybaviť nieco s ex. Možno sa podarí

aurora33
23. jún 2024

@cacianka mne sa nezdá hlavne to, že jej matka dala dieťa ex len tak. Cele je to nejaké zvláštne.

mondolina
23. jún 2024

@dididudu
z akého dôvodu? ho budú musieť dať policajtom? čo má matka aký papier. žiaden.

zuzka565
23. jún 2024

Ja mať takto dieťa tak stojím pred bránou deň noc , aby som ho mohla vidieť prípadne si vziať späť. Ex to môže zneužiť kým bude súd že si o neho nemala žiadny záujem. Ja keď som odišla od muža tak prvé bolo že som si vybavila neodkladne zverenie do mojej starostlivosti. Ale dala som aj návštevy otcovi. Plus výšku výživného ale dala som si návštevy len za mojej prítomnosti, za pár nie som mala rozsudok. Na súde som si tiež vysypala že sa bude stretávať s malým len za mojej prítomnosti a to kvôli tomu , že by tiež manipuloval. Ale môj názor je taký, že ti to vyhovuje. Lebo dať striedavku po 2 týždne pri 4rocnom dieťati .

cacianka
23. jún 2024

@aurora33 môže sa nám všeličo dosť zvláštne, ale keďže nevieme viac, ani nežijeme s nimi, vyjadriť sa môžeme iba k tomu čo vieme. Keby klamala, naserie si sama do huby a naša pomoc by bola kontraproduktívna.
Akú má matku a prečo toto urobila, ani tušiť nemozeme

danielahamar
23. jún 2024

@natalka13 lebo ak to nie je pre dobro dieťaťa psychicky, tak to len tak neprejde a huckat dieťa proti rodičovi nie je ok. Však ten súd vidí,ako sa rodičia k sebe chovajú, nato staci aj 10min.

jarmilaj
23. jún 2024

@huxy ok, tak nie zverenie, ale dočasná úprava starostlivosti, či ako sa to volá. Predbežným opatrením jej určite nebol zakázaný styk s dieťaťom. Pokiaľ rodič niečo vážne nevyvedie, tak musí mať povolené stýkať sa s dieťaťom, hoci aj za prítomnosti otca. Súd môže byť aj za rok, neexist, aby matka nevidela dieťa. Niečo v tom pláva

jarmilaj
23. jún 2024

@cacianka nevieme, možno šla na niekoľkodňový nákup a preto dala jej matka dieťa otcovi

huxy
23. jún 2024

@jarmilaj ty fakt asi nečítaš diskusiu alebo už neviem. Matke nebol zakázaný styk s dieťaťom. Ale otec ten styk znemožňuje a nedovoľuje. Ja nie som hovorca autorky ani obhajca a ani sa mi nechce vysvetľovať, čo tu autorka už písala

aurora33
24. jún 2024

@huxy ale predtým dieťa nedala matka otcovi

charaka
24. jún 2024

Nejdem nikoho súdiť, ale mne tu tiež veľa vecí nesedí... tu by sme potrebovali aj pohľad druhej strany... Chudáčik chlapček. Deti sú neskutočne statočné, ale každý jeden šrám na duši si ponesú celým životom...

dadis
24. jún 2024

@huxy Tiez mam pocit, ze citanie s porozumenim nebude jej silna stranka.