Ako získať späť syna od bývalého partnera?
Prosím baby maminy poradíte mi čo mám robiť ? Som zúfalá. Celé noci preplacem. Vysvetlím to, aby ste všetky pochopili. Odišla som od ex v auguste a mali sme ústnu dohodu 2 a 2 týždne. Všetko bolo dobré, kým sa ex nedozvedel o priateľovi ktorého som si našla no našla Spoznali sme sa náhodne a láska ako hrom a synček hneď si ho obľúbil terajšieho priateľa. Chcem napísať že dovod odchodu od ex nebol priateľ ale to že ex ani nevedel že má syna a priatelku, keď sme boli spolu. Priateľa som spoznala až po rozchode. Ale prejdem k veci. Keď sa ex dozvedel o priateľovi ťak keď mal synceka má 4r tak učil a nahovaral synčeka ako ma bit kopať skrtit priateľa a mňa wkd sa po až 3 týždňoch vrátil ku mne s priatelom. Miesto 2 bol u neho 3 týždne. Prišiel s takými výrazmi od ex že zabijem vás, zaškrtim, podrezem, že som ani neváhala minútu a že už nebude do súdu s ex malý a podala som aj neodkladne opatrenie do súdu, ale bohužiaľ neboli to dôvody NATO aby nešiel k ex ale nedala som ho 3 mesiaca nemal ziadny styk so synom. Pred mesiacom som malého nechala mojej mame nech si užije vnucika a kým som bola na nákupe s priateľom ho odovzdala ex bez môjho súhlasu s tým že sa s nim dohodla že ho ex vráti po 2 týždňoch čo sa samozrejme nestalo. Odmlcal sa aj máme mojej a synčeka mi nechce vrátit. S mamou sa nerozprávam lebo nemala žiadne právo mu ho dať keď sa aj samotný ex vyhrážal mne a priateľovi. Aj cez malého mu dával odkazy. Malý tu chodil aj do škôlky mal tú pediatra tam kde sme sa odsťahovali . Ex urobil naschval a zase si zobral zdravotný záznam k svojmu pediatrovi kde býva úplne iný okres. U ex nechodí do školky malý. Kolizna opatrovnicka napisala pravdu aký máme krásny vzťah s malým ako na mňa lipne malý. Keďže som sa od narodenia starala ja o malého keďže nejavil záujem o syna ex. Aj v návrhu bolo napísané aké má u mňa dobre s po priateľom podmienky na život a u ex žiadny vzťah kolizna nevidela ani to nenapísala v návrhu. Vytrhol mi ho a synček sa začal pokakavat. Kolizna povedala že nemám žiadne právo si malého zobrať až do súdu že je to len medzi nami divina do súdu. A ktovie kedy bude u. O som poraďte mi ako si mám ísť pre nalhoe keď ma ani dnu nepýta ex ani sa len priblížiť k synčekovi ?
Za koliznou si bola? Políciu si kontaktovala? Čo tvoj právnik?
Škoda, že už na začiatku ste nemali písomne dohodu.Teraz akurát, keď budeš so synom môžeš ho zobrať k psychologicke neviem či ste boli..nech máš do sudu aspoň nejaký papier.Tvoja mama ta pekne podrazila.Ked nemáte na papieri kto má kedy s ním byť tak ťažko.drz sa musí to byť veľmi ťažké aj pre syna
@pribinak áno bola. Kolizna povedala, že do súdu je to už len medzi nami. Dohodnúť sa no s ex sa nedá vôbec komunikovať a polícia ? Kým tam nie je trestný čin nemôžu nič.
@luccija áno je to ťažké pre syna aj pre mňa. Už som synčeka nepočula ani volať mi nedá a pracuje ex podniká jeho rodičia sa starajú o synčeka no starajú. Je celý deň chudácik na dvore sám aj sa sám hra dal si kamery na doma pozerajú ho z dnu jeho rodičia ako sa hrá sám na záhrade máju možnosť si dnu pozerať cez monitor keď pozerajú tv a kamery dal aj aj kôli mne aby som nemohla si prísť zobrať malého
Autorka, ten ex je este manzel, alebo bol len priatel?
Baby tu casto pisu o neodkladnom opatreni na zverenie dietata, ak si oñ on nepoziadal, tak mozes ty, a vtedy ti ho musi vydat aj za asistencie policie
Toto je strasne, co obaja robite. Ublizujete iba synovi. Preco si dala predbezne, aby nemal otec styk s dietatom? Sa necudujem, ze ti to zamietli. A 3 mesiace nedas dieta otcovi a potom sa cudujes, ze si dieta zoberie. U teraz vies, ako sa citi?
Napadlo mi toto. Normalne privolaj políciu keď je syn u starých rodičov a choď s nimi pre neho. V skratke im vysvetli o čo ide. Keď tam nie je jeho otec, oni ti nemôžu brániť zobrať si ho. Ja by som to určite skúsila
Takze ex so synom vobec nie je? Vzal ti ho, len aby ta potrestal za to, ze mas noveho frajera, a strcil ho svojim rodicom, ktory maju na haku?
Co ten pravnik?
@doriiis prečo by nemohla? veď to isté urobil ex 😀 do sudu sú na tom obaja rovnako - nijako 😀 idem, zoberiem, čau...
@zuzanka.zuzu ....ona môže,ale policajti by jej nepomohli nijak
@doriiis aha hej, polícia nijako... ale ona môže teraz hneď ísť pre syna, autorka, už sa obliekaš? 😀 ale prečo mám pocit že to nebude až také žhavé? 🤔
@zuzanka.zuzu Ked jej svokrovci neotvoria?
Bez papieru od súdu že ti je syn zverený do starostlivosti moc asi nezmôžeš. Otec je rovnako rodič ako ty , môže si ho kedykoľvek zobrať rovnako ako ty. Môžeš sa pokúsiť s priateľom sadnúť to auta a prísť si po neho k starým rodičom ale keď ti neotvoria tak vlámať sa tam nemôžeš ... Kedy máte súd o zverení do starostlivosti?
Chúďatko dieťa. Čudujem sa že si súhlasila stým ze 2 týždne u teba 2 týzdne u ex .4 ročné je ešte maličké ,hádzať ho ako pingpong.Ja som nesúhlasila so striedavou starostlivosťou ,aj keď moji boli väčšie. Lebo vedela som ze by trpeli.
Dvaja s prepáčením hlúpi ľudia a trpí tým len dieťa. Už len prvotný nápad meniť dieťa po 2 týždňoch bez akejkoľvek opory na papieri bola hlúposť. Potom si si ho ty nechala 3 mesiace lebo však prečo nie a keď to isté robí jeho otec už to nie je v poriadku?
Ubohe dieta
Nieje to tak, že do rozhodnutia súdu má byť dieta u matky 🤔 ???
Či som sa mýlila keď som si to do teraz tak myslela?
@lia2022 prečo u matky? Do rozhodnutia súdu sú obaja rovnako rodičia
posat okamzite bwzoskladne opatrenie na tvoju starostlivost o syna. do par dni ho mas vyriesene
Logicky je to tak ako píšeš ale neviem či som to niekde počula a potom som si to myslela .. ja som to chvála Bohu neriešila 🙏. A keď by podala návrh na súd o zverenie dieťa do svojej starostlivosti ani tak to nemôže byť..že by ona podala návrh a tým pádom by mal byť do rozhodnutia súdu u nej? Či to teda nikto predbežne nerieši kde je dieťa pokiaľ súd nerozhodne? Veď to sa ešte môže ťahať kto vie koľko a dieťa neuvidí 🙄.
@doriiis preco by nemohla len tak zobrať dieťa od starých rodičov? Matka má rovnaké právo ako otec. A hlavne ak sa o dieťa otec nestará, ale jeho rodičia.
Tých policajtov som myslela skôr ako morálnu podporu. Len neviem či by reálne išli s ňou..ale ako píšem, skúsila by som. Alebo si zobrať niekoho iného a nenechať sa odbiť. Predsa starí rodičia nemajú právo nedovoliť si zobrať vlastné dieťa.
Tazko radit. Chuda dieta.
O priatelovi si mala ex povedat.
Syna ste si mali poziciavat a "skrtenie mamy a frajera" riesit sudne.
Robite si naschvaly cez syna a komu je najhorsie? Ty to nie si
Polícia zavolať hneď ako bude odmietať tu ho dať ukladať všetky konverzácie obrátiť sa na sociálku odbor deti ochranu tvojho synčeka zveriť do starostlivosti dať na súd podnet žiadne ústne dohody neplatia! Aj ja som mala u notára potvrdenu dohodu o výživnom pretože sme sa na začiatku "dohodli" ale potom všetko otočil...Treba si ísť za svojím nevzdávaj sa a bojuj z malého nič neni dôležitejšie
Počkala by som,keď ex nebude doma a nakráčala k starým rodičom aj s policajtami,že mi ho nechcú vydať. Oni nemajú právo na nič. Ale mám taký pocit,že autorka to až tak akútne nerieši. Mňa by nezadržal ani ostnatý drát a nie že čakať tak dlho.
Tak načo ti je priateľ?Kebyže ho nemáš vtedy ti ex nerobil problémy,chlapec je ešte malý robiť si takéto prieky, ja na tvojom mieste by som chlapov nezhanala a venovala sa dieťaťu,teraz ma syn aký život?Mysli na jeho život nie na svoj a to ze musíš mat za každú cenu dákeho chlapa.

Tvoj ex nepracuje, ak je so synom stale doma?
Chudak maly.....
Asi by bolo dobre najst pravnika, aby ta nasmeroval, aby si neurobila nejake chyby, resp. ako dalej