Ako zistím, či je chyba vo mne?
Ahojte ja poslednu dobu strácam ľudí vo svojom živote.. Kamarátky kamarátov a už je toho fakt moc. Ako zistím ci je chyba vo mne ? Že kvôli mne nemám priateľov
Povedala by som, že to nie je chyba, aj keď sa to tak zvykne nazývať. Nezmenilo sa niečo u teba? Napr. názory, viac stojíš za sebou - svojím slovom, ktoré je odlišné od názorov iných. Nerozdávaš sa pre nich, nerobíš to, čo oni chcú? Ak je to niečo z toho, tak sa vaše cesty len rozišli. Nie ste “na rovnakej vlne” - tak by som to nazvala.
@bajka16 To by bolo fajn, ale keď stratím z toho mala priateľov čo mám..Neostal mi nikto.
Ani mne neostal nikto. S odstupom času vidím prečo a som rada že sa tak stalo.
Asi to neboli priatelia. Treba prehodnotiť pomenovanie vzťahov. Možno sa zmenili priority, prišiel do ich života niekto iný, partner, dieťa. Nemožno očakávať, že kamarátka zo škôlky bude kamarátkou do konca života. To sú životné cesty.
no asi najlepsie spravis ak sa spytas ich kde je chyba...ci len nemaju cas, alebo si povedala nieco nevhodne, co si si vsak neuvedomila...skus ich priamo vyzvat na otvorenu komunikaciu v zmysle ze ak to ma byt aj kritika mohlo by ti to pomoct. nemyslim si ze by ti potom nedali odpoved. moze to vsak byt len kolobeh zivota
Absolutne ta chapem, tiez zistujem ze nemam najlepsiu kamosku... ale je tomu uz dobrych par rokov... a vies preco?
Moje davnejsie 2 najlepsie kamosky nemaju deti... cize maju uplne ine ciele, rezim, ine hladaju, inak sa chovaju... proste potom mam pocit ze ja hovorim len o detoch a oni len o kariere... nemame uz tak vela spolocneho ako ked sme boli 'deti'.
Mam par kamosiek mamiciek ale nemozem povedat ze sa na ne mozem kedykolvek spolahnut.. proste sme kamosky ale pre kazdu je vlastna rodina na prvom mieste ... a tak to ma byt.
Nestalo sa v tvojom zivote nieco prelomove?
Skoncili ste strednu alebo vysoku skolu, niektore sa vydali, niektore ani priatela nemaju, praca, konicky... toto vsetko posobi na to ci s niekym uz len udrzujeme dobre vztahy alebo sme naj kamosi/kamosky
Chyba je VŽDY na oboch stranách
Tak potom to niesu ozajstni priatelia.
zamysli sa na dvoma vecami - akí sú to ľudia a ako sa ty k nim správaš
Treba nadviazať nové kamarátstva.
Ja som tiež prišla o kamarátky, niektoré kvôli sťahovaniu, niektoré kvôli deťom a rodinám, niektoré zomreli, niektoré kvôli kovidu (nie z môjho pričinenia), ľudia sa rokmi a situáciami menia a prispôsobujú sa im a tak sa tie vzťahy vyupratujú až na 0 🙈

To je normálny kolobeh života. Ja to volám jarné upratovanie 😆 . Tí čo tam nemajú byť, proste zmiznú z tvojho života, aby mohli prísť tí správni priatelia. 🙂