Mám pocit, že v živote robím len chyby

20. dec 2022

Citim sa mizerne a rozmyslam nad tým čo som to vobec za cloveka. Mam pocit že v zivote robim len same hluposti a chyby. Ublizujem ľudom ktorých mam rada. Som príliš sebecka. Nepozerám na pocity druhých. Točím s ľuďmi a namotavam ich aby som dosiahla svoje. Potom keď to dosiahnem ich od seba odozeniem. Nedokazem si pri sebe nikoho udržať. Myslim si že nie som dobrý človek a neviem ako to zmeniť. Snažila som sa byt lepšia ale vždy zlyham. Neviem čo robit so svojim životom.

dzulli1980
20. dec 2022

Naozaj nie si dobrý človek ... prestaň sa ľutovať a nájdi si dobrého odborníka.

fineta
20. dec 2022

Nie si zlý človek. Robíš chyby, pretože nie si dokonalá. Uz len to, ze si priznávaš svoje manipulatívne správanie je veľký krok vpred. Vzdy sa skus správať tak, ako očakávas správane iných k tebe. Pozeraj sa na svoje konanie z pohľadu 3. osoby. Ci sa ti to zdá byť ok. Pokial nie, prehodnoť svoje kroky.

marlenka1889
20. dec 2022

Musel ti niekto v minulosti veľmi ublížiť…

ckocka
20. dec 2022

Sebec o sebe nepovie že je sebec, pre neho je uprednostňovanie vlastných záujmov úplne normálne a morálne správne.

miadi
20. dec 2022

Urcite si taka z nejakeho dovodu. Preto by bolo fajn pokecat si s odbornikom. Ak je to vzorec chovania pomoze ti zmenit sa stopnut to. Mozno sa len Musis naucit lepsie chapat samu seba.

kristinkakvetinka
20. dec 2022

Už len to ze si to uvedomujes znamená, ze nie si zlý človek,pretože takýto ľudia si to neuvedomujú alebo majú priam radosť z toho ze môžu niekomu urobiť zle.Skus na sebe popracovať a zistiť co tvoje správanie zapríčinilo,alebo kto ti ublížil.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
morgane1975
21. dec 2022

Celá ja… 🤪 ale vážne… takéto pocity môže mať občas každý. Určitá miera sebeckosti je podľa mňa normálna. A už tým že nad sebou premýšľate takýmto spôsobom ako píšete, hovorí o tom, že nie ste zlý človek. Dôležité je chyby si uvedomiť a pracovať na nich. Možno je vo vašej minulosti niečo, čo spôsobilo, že ste tým čím ste. Mne napríklad pomáhajú meditácie.