Ako žiť prítomný okamih bez telefónu?
Ahojte, práve mám dlhšiu dobu obdobie kedy nezijem pritomny okamih, ale bud som na telefone, alebo pri pracami a s blizkymi iba premyslam a myslienkami som uplne inde, ma niekto s tym skusenost? Preco sa to deje?
Asi ťa niečo trápi.
Skús ten telefón používať čo najmenej. Veľa ľudí dospelých je úplne závislých na virtuálnom svete. Aspoň skús obmedziť tel.sprav si dni+ týždeň že úplne si off a uvidíš či sa niečo zmení. Podľa mňa niečo určite.
Soc.siete oberajú ľudí o realitu a ich vlastný čas.
@alexis617 áno, je to tak, je to roztpýlenie, ako keby idem do druhého sveta, a s blízkymi aj ked sa rozpravam lietam niekde v oblakoch a premyslam nad vsetkym
Vieš niekedy s blískimi sme si najviac vzdialený nechápeme čo od nás chcú mame len pocit ,že sme vo vákuu a všetko ide mimo nás však
Vola sa to maladaptivne snivanie. Pomene bezna vec, hlavne pre ludi s traumou, stresom, ADHD a podobne srandy.
Ja to mam tak skoro cely zivot. Obcas si uniknem do vlastneho sveta. Teraz pri dietati na to uz nemam cas. Jedine pred spanim 🙈 ale ja som to pripisovala tomu, ze som introvert a mam velmi velku predstavivost. aj pri muzovi sa mi sem tam stane, ze ked mi nieco rozprava tak obcas "uletim" a netusim co v tej chvili povedal 😁
@lonsdaleka88 🙈🙉🙊ja pri mojom pravidelne vypnem zvuk po prvej vete vie viesť dlhé monológi
@alexis617 😂 tak to chapem

Podľa mňa niečo ťa dlkšie trápi a nevieš sa ďalej posunúť z miesta ,možno si frustrovaná, vyčerpaňa ,bez záujmu jedine mobil ťa aspoň na chvíľu dokáže rozptýliť ale tiež nie na dlho s blízkimi si po pravde ani nevieš čo máš povedať však