Ako zladiť rodinný a pracovný život manžela?
Píšem za kamarátku ona tu nemá účet. Poznáme sa 10 rokov bývame v jednom paneláku. Má 6r chlapca a 8r dievča. Jej manžel je generálny riaditeľ v jednej nemenovanej firme, riadi ľudí pod sebou. Doma sa správa tak isto ako v práci každému hovorí čo ako majú robiť čo od nich očakáva a pod. Je pedant na upratovanie časťo kritizuje ženu že to či ono neni dobre upratané. Takisto aj varenie a venovanie sa deťom. Kamarátka má 35rokov, je strhana unavená, všetko má na starosti ona. Manžel jej nepomáha v domácnosti nič, len rozkazuje. O deti sa stará ukážkovo, má kopa kamarátov a známych stále ich berie von na výlety na zrazy do prírody proste všade. Žijú spoločenský život každú chvíľu niekam chodia. Kamarátka má toho dosť chcela by spomaliť, občas ostať doma a oddýchnuť si. Kvôli tomu často sa hádajú. Manžel jej vykrikuje že je hnila že sama nič nevie a keď deti nevládzu jeho tempo tak aj im vykrici že sú hnile po mame.
Kamarátka nechce od neho odísť, majú veľký 4izbovy byt v meste. Nemá kam sama ísť s deťmi. Je o nich postarané nič im nechýba finančne. Ona sama by nedokázala deťom dať taký štandard. Problém je že není spokojná často sa mi sťažuje ja ju vypočujem no neviem ako jej poradiť. Čo by ste jej poradili vy?
Nabuduce,ked sa ti bude stazovat rovno ju stopni,co si ty psycholog? Na teba hodi vsetku tazobu a veselo ide dalej. Chce s nim zit,nech zije. Ona si vybrala tuto cestu,ma moznost to riesit,no prednejsie jej je pohodlie,tak nech teba nezatazuje.
@valise Neviem kde on robí v akej firme viem len to čo mi kamarátka povie. Muž všetko zaplatí čo sa týka bývania aj deti, na stravu jej dáva pár stovák mesačne. Ostatné navyše platí ona z jej platu. Výlety on má veľa známych a často chodia aj k nim. Jeden má chatu ďalší má jachtu tak chodia vselikade a veľa výletov majú dá sa povedať zadarmo.
jednym slovom
je veĺkorysý, ale peniaze nepustí
je generalny riaditeĺ, ale žiju z manželkinej minimálky
o deti sa stará ukážkovo, ale všetku prácu robi ona
je dobrosrdečny, ale všetko musi byt po jeho
ona s nim žije v zlatej klietke, ale on jej peniaze nedáva
má sa s ním fantasticky, ale už 6 rokov rozmýšĺa nad rozchodom
nikdy nestretla nikoho lepšieho, ale bez neho jej bude lepšie
@karolinakr písala, že on platí bývanie, energie, jedlo, všetko pre deti.
Čiže jej výplata je len jej výplatou. On za ňu platí bývanie a jedlo.
Prečo by jej mal ešte dávať niečo navyše? 😶
Myslím že 2* do mesiaca by si zo svojho platu už aj tu upratovačku zaplatila aj ona. Či kde to celé míňa?
Nak od neho aj s deťmi odíde. No a čo že budú mať nižší štandard - ale budú mať kľud a ich mama tiež.
Ja by som ju počúvala tak ze jedným uchom dnu a druhým von. Evidentne to nie je tak zle jak sa ti sťažuje. Zybytocne sa tým zaťažujes. No potom čo si napísala jej není tak zle jak to vyzeralo na začiatku. A keby chcela tak mu niečo povie . Ale asi nechce...

Silná žena? Vôbec to nie je silna žena. Keby bola, ma gule na rozvod a odchod. Holt ale peniaze sú silný motivator na zotrvanie. Uprimne, asi by ma kleplo počúvať jej neustále sťažnosti keďže je v tom dobrovoľne.