icon

Ako zladiť skorý začiatok práce so školou dieťaťa?

26. aug 2025

Ahojte, ako riešite ak máte prácu kde musíte byť na 6h ale škola je najskôr o 6:30?

Strana
z3
pribinak
26. aug 2025

Vel dieťaťa? Ak je dieťa samostatne, tak ráno zavolať zistiť či už je hore, nech sa oblečie zje raňajky a ide
Edupage ti pípne že už je v škole.

Ale závisí od toho aké samozrjeme dieťa je

galganka
26. aug 2025

Otcom dieťaťa to riešime.

mamina7070
26. aug 2025

otec dietata, jednoducho jeden vo zacina neskor odvadza a druhy vybera

autor
26. aug 2025
@pribinak

Vel dieťaťa? Ak je dieťa samostatne, tak ráno zavolať zistiť či už je hore, nech sa oblečie zje raňajky a ide
Edupage ti pípne že už je v škole.

Ale závisí od toho aké samozrjeme dieťa je

@pribinak 6r. 1. ročník

autor
26. aug 2025
@mamina7070

@mamina7070 áno lenze chodí na 3zmeny a príde domov az o 6:30 a ja uz o 5:50 tam musím byt

kavasmliekom
26. aug 2025
@mamina7070

@mamina7070 ja som napríklad nemala tu možnosť, že otec dieťaťa, alebo banka, dedko, suseda a dieťa malé, ešte chodilo do škôlky. Škôlka začínala od 6,30h do 16,30. Manžel chodil o 4tej z domu ja o 6tej už som musela byt v práci. Niekedy sa dalo vymeniť zmena, alebo kolegyňa prišla skôr namiesto mňa...ale čím ďalej tým menej boli ústretoví k takým prípadom. A zmena práce znamenala aj nižší príjem 🤔

mamina7070
26. aug 2025

dievcata tak sa proste prisposobit treba bud jeden alebo druhy
ved to je vase dieta toto je len obdobie ak neni ina moznost niekoho si zaplatit

autor
26. aug 2025
@mamina7070

ved to je vase dieta toto je len obdobie ak neni ina moznost niekoho si zaplatit

@mamina7070 rozmyslame aj nadtym ale muz sa bojí v tomto smere nechať dieťa s cudzím clovekom

autor
26. aug 2025
@mamina7070

@mamina7070 v nasom meste je málo takých miest ktoré začínajú neskor a ked aj áno tak platia minimum

pe_mi
26. aug 2025

@anonym_autor ahoj,máme siestacka a teraz prvačku .stíhať ,stíham
Ale keby som bola v tvojej koži,asi by som niekoho poprosila z triedy,ak majú cestu ,že by mi vyzdvihli.
Syn je však veľmi šikovný a zodpovedný,11.r
Poslala by som ich dvoch do školy samých ,máme v pešej dostupnosti.

autor
26. aug 2025
@pe_mi

@anonym_autor ahoj,máme siestacka a teraz prvačku .stíhať ,stíham
Ale keby som bola v tvojej koži,asi by som niekoho poprosila z triedy,ak majú cestu ,že by mi vyzdvihli.
Syn je však veľmi šikovný a zodpovedný,11.r
Poslala by som ich dvoch do školy samých ,máme v pešej dostupnosti.

@pe_mi áno ja som tiež tak chodila s bratom, lenže ja mám iba jedno dieťa :D

mimaapeto
26. aug 2025
@anonym_autor

@mamina7070 áno lenze chodí na 3zmeny a príde domov az o 6:30 a ja uz o 5:50 tam musím byt

@anonym_autor aj môj chodí na 3 zmeny... ako ďaleko máte školu? keď má manžel poobednú nesie dcéru do školy a ja ju vyberám... pri nočnej začiatok týždňa rieši on ku koncu ja nosím dcéru do školy ale na 7.00 som v práci a ona v škole... a čo sa týka rannej vtedy ju mám na starosti ja a poobede on... 6tak je už veľký už by dvaja neprešli samy do školy? a nepripravili sa ?

mimaapeto
26. aug 2025

aha čítam 6 rokov a prvý ročník 😅 tak môj koment nie je veľmi k veci... no tak už počká aj sám kým muž príde a on ho odnesie do školy,,, škôlku ste ako riešili??? veď je tam rovnaký čas či?

autor
26. aug 2025
@mimaapeto

aha čítam 6 rokov a prvý ročník 😅 tak môj koment nie je veľmi k veci... no tak už počká aj sám kým muž príde a on ho odnesie do školy,,, škôlku ste ako riešili??? veď je tam rovnaký čas či?

@mimaapeto vtedy som mala inú prácu, tam som chodila od 9do 16 ale nastala zmena, nečakane

jana_eyre_2
26. aug 2025

A aký je rozdiel medzi tvojim odchodom z domu a jeho príchodom? Že by zatiaľ spal doma kým príde tato... Ja viem že ma tu zhejtuju že má len 6rokov, ale na krátko moje deti zvládli byť doma samé aj v takom veku..

Inak ma napadlo už len proste dohodnúť sa v práci na neskoršom príchode, kým príde manžel z roboty..

lucka_ke
26. aug 2025

nedá sa ti posunúť ráno príchod na neskôr? hoci aj skrátením úväzku?

mimaapeto
26. aug 2025
@anonym_autor

@mimaapeto vtedy som mala inú prácu, tam som chodila od 9do 16 ale nastala zmena, nečakane

@anonym_autor hmm tak žiaľ bolo potrebné si to už pri tej zmene zariadiť ako budete fungovať... vedela si o vašej situácií... za pár dní veľa asi nevyriešiš len v práci sa skúsiť dohodnút

januska12323
26. aug 2025

Dieťaťu nastavíš budík alebo ho zobudí tato keď príde a odprevadí do školy. Či dieťa vstáva ešte pred príchodom a neveríš mu nechať samého?

autor
26. aug 2025
@jana_eyre_2

A aký je rozdiel medzi tvojim odchodom z domu a jeho príchodom? Že by zatiaľ spal doma kým príde tato... Ja viem že ma tu zhejtuju že má len 6rokov, ale na krátko moje deti zvládli byť doma samé aj v takom veku..

Inak ma napadlo už len proste dohodnúť sa v práci na neskoršom príchode, kým príde manžel z roboty..

@jana_eyre_2 nie lebo ak má rannú odchádza o 5:20 a ja o 5:30 a kto zoberie dieťa na 6:30 😞

autor
26. aug 2025
@lucka_ke

nedá sa ti posunúť ráno príchod na neskôr? hoci aj skrátením úväzku?

@lucka_ke tak keby sa dalo tak by som nevypisovala sem 😞

mimaapeto
26. aug 2025
@anonym_autor

@jana_eyre_2 nie lebo ak má rannú odchádza o 5:20 a ja o 5:30 a kto zoberie dieťa na 6:30 😞

@anonym_autor to je hodinka veď mu povieš nech kludne spí že príde tato a už on nech rieši odvoz do školy

martul
26. aug 2025
@mimaapeto

@anonym_autor to je hodinka veď mu povieš nech kludne spí že príde tato a už on nech rieši odvoz do školy

@mimaapeto ale tato ide tiež na rannú o 5.20.

jana_eyre_2
26. aug 2025

Ešte si skús zistiť v práci či by sa vám dali nejako zladiť smeny s manzelom - aby ste nemali rovnako rannú.. teda aspoň si domyslam, že aj ty pracuješ na smeny? Či to denne budes chodiť na 6tu celý týždeň? Ak sa to neda dohodnúť v praci, ja by som hľadala asi inú prácu, lebo toto je podľa mňa celkom velka prekazka..

tiež chodievam z domu ráno o 4tej, ale manžel pracuje normálne cez deň takže ráno je prítomný keď idú do školy.. len keď je na sluzobke, bývajú sami, ale zase moji sú už veľki, vedia sa v takom prípade aj sami vypraviť..

mimaapeto
26. aug 2025
@martul

@mimaapeto ale tato ide tiež na rannú o 5.20.

@martul ale každé 3 týždne... nie vzdy... takto by len týžden v mesiaci musela lepiť a nie celý mesiac ...

lucka_ke
26. aug 2025

tak potom už len zaplatiť opatrovateľku, ktorá bude ku vám ráno chodiť a vodiť dieťa do školy

zuzacka16
26. aug 2025

no ako už písali vyššie..buď nájsť raz za tie tri týždne niekoho, kto ho bude ráno vodiť do školy (opatrovateľka, suseda, známy, atď) alebo skúsiť si vybaviť neskorší príchod do práce raz za tie 3 týždne s tým, že si to potom nadrobíš, teda ostaneš dlhšie..pýtaj sa hocikoho, aj susedy na dôchodku, že jej niečo samozrejme dáš, aj každé euro je dobré pre dôchodkyňu, nejaké miestne noviny ak máte..bude to ťažké, viem o čom hovorím, mali sme niečo podobné..

btus
26. aug 2025

@anonym_autor v tomto veku našťastie manžel chodil na 7.00 do práce, takže to bolo ok, vozil ju do rannje družiny. Od 2 triedy sa musela naučiť chodiť sama. Ráno vstať, vychystať sa a ísť na autobus do školy. Naučila sa. Dali sme telefón, aby sme mohli skontrolovať. Desiatu mala nachystanú v taške, oblečenie večer. Keď musíš, tak musíš. Nie vždy sa to dá riešiť zmenou práce alebo skrátením úväzku. Neboj, dieťa sa naučí. Ale na tento prvý rok sa skús spýtať, či by si nemohla chodiť neskôr do práce. Mne aj manželovi to na rok povolili.

0kristina0
26. aug 2025

@anonym_autor jedine zmenit pracu za normalnejsiu pracovnu dobu

tanisha
Autor odpoveď zmazal
btus
26. aug 2025
@0kristina0

@anonym_autor jedine zmenit pracu za normalnejsiu pracovnu dobu

@0kristina0 čo je normálnejšia prac. doba? Napr mne vyhovuje skorý príchod do práce a skorý odchod z práce. Neviem si predstaviť prácu, že by som prišla domov o 17.00. Celý deň v prdeli.

Strana
z3