Ako zlepšiť manželský a rodinný život?
Ahojte...mám pocit, že nežijeme správny manželský a rodinný život...strašne často som smutná a aj napriek domu že sme denne s manželom mám pocit, že mi chýba... jednoducho často nieje doma (záľuby) ...nechodí denne do práce a keď ide je celý deň v práci...keď sa o Tom rozprávame, zmení sa to na chvíľu a potom zase mám pocit že sme tam kde sme boli (4-5x v týždni sa na 2-5 hodín denne venuje záľubám)
Väčšinu času trávim s deťmi sama, väčšinou chodím s nimi len ja...
Už neviem ako ďalej, na jednej strane chcem odísť na druhej strane zachrániť manželstvo... koníčkov sa nevzdá, s ním ísť keď sa dá ideme, ale je to veľmi málo...
@tyrkysova_lentilka ja to ľutujem už teraz... neviem načo čakám... viem že sa nezmení... nikdy nevymysli sám výlet..s nami ide malo... fakt neviem načo čakam... hlúpa som
Nie si hlúpa, len máš strach spraviť prvý krok, možno strach zo zmeny, z budúcnosti, z neistoty
A.aké sú tie koníčky? 🤔
@tyrkysova_lentilka áno áno presne toto mám...a stále rozmýšľam či som.dost spravila pre ten vzťah, na druhej strane som urobila až moc, ale niekto si to neváži...možno raz príde čas keď budem mať dosť odvahy a pozbieram sa
Autorka ja by som chcela aby si na mňa reagovala, zatiaľ ma úspešne ignorujes, prosím ta odpovedz mi aj sebe na otázku čo získaš tým že odídeš. Čo teraz nemáš, čo odchodom získaš? Alebo naopak, o čo z toho čo ti teraz vadí, prídeš?
Lebo ja som asi neschopná, slepá, ale naozaj neviem čo dosiahneš odchodom. Chces nového partnera čo sa tebe a deťom bude venovať? Lebo ak nezamýšľas nájsť si nového muža, nezískaš vôbec nič, len z mala budeš mať ešte menej.
@gleep1 áno ďakujem aj za taký názor, dosť som sa nad tým zamyslela... v podstate áno neziskam nič tým iba že oficiálne budem sama....možno aj preto som to neurobila..lebo po pravde stále sa nájdu aj lepšie dní alebo obdobia...ono je to najhoršie asi tým keď sa mu to nakopi..a to je asi zákon schvalnosti keď jedno aj druhé aj tretie a neviem čo este
no manzel zistil ze mat decka nieje ziadne terno a uteka od rodiny tam kde je
mu dobre. Cele zle. Domov chodi "za trest". S tym tazko nieco teraz urobis
Aku mal vychovu? Jeho matka vsetko tahala a foter tiez nic?
Odpovieš nám konečne o aké koníčky sa vôbec jedna či to budeš ďalej ignorovať ???
Ja som tu zatiaľ každej radila že ma odísť, aj takým čo iné radili že majú ostať a si prvá pri ktorej mám otázniky lebo mi nie je celkom jasne čo získaš odchodom lebo vravíš že ho máš rada a ten problém čo máš sa odchodom nevyrieši. Si nešťastná, to chápem, predstavovala si si to inak, chápem, no budeš šťastnejšia po odchode? Existuje štúdia ktorá skúmala ľudí nešťastných v manželstve a zistila, že ľudia ktorí sa rozviedli po rozvode šťastnejší neboli, ti ktorí spolu ostali pociťovali po 5 rokoch manželstva už väčšiu mieru spokojnosti a myslím si že práve tento druhý prípad by mohol byt ten váš. ( tu neboli manželstva deštruktívne v ktorých bolo násilie, tyranie a zneužívanie, podvádzanie, boli to presne také menšie problémy aké popisuješ ty) Ked odídeš budeš to mať čo sa týka financií a časového managementu oveľa ťažšie. Keď si nájdeš druhého partnera, otec tvojich deti to nikdy nebude. Ak máš pocit že ta tvoj muž lubi, neodchádzaj od neho, skús chvíľu vytrvať, rozmýšľaj nad tým čo získaš a ako to bude po odchode, či si naozaj myslíš že tak dosiahneš vyššiu životnú spokojnosť. Neviem ako staré máš deti, nájdi si s nimi nejaké koníčky a venujte svoj voľný čas sami sebe tak, ako by ste venovali po tvojom odchode - teda bez akýchkoľvek očakávaní od muža. Na to sa sústred a uvidíš…
Ale ved deti su uz dost velke.. Nie su tie jeho zaluby take, ze ich z casti vie zdielat s vami? Aspon niektore. Pripadne sa dohidnite na nejakej ina vasej cinnosti, ktoru budete robit spolu?
Porozpravaj sa s nim o vaznosti situacie a uvidis, comu da prednost. Potom sa rozhodni....
To ma koľko koníčkov? Štyri druhy? 5 hodinové koníčky? To aké? Ani futbal tak dlho nehrá. A just by som s deťmi chodila s ním na vsetke koníčky aspoň mesiac. Potom by som sa prihlásila na pilates a môže si užívať deti s tebou na pilatese on. Celé je to divné, že ho domácnosť a deti netankuju. Buď je sebec, alebo má ľahkovážne prístup k rodine. Keď sa vráti z koníčka, daj mu vysávač do ruky, nech upratuje, nahadze práčku a vyvesi, niečo nech uvarí.....
@autorka ak ťa muž nepodvádza a naozaj sa venuje koníčkom, tak je vaše manželstvo ako mnohé iné. Aj ja muža vidím len ráno a večer a aj to nie vždy, lebo niekedy prídem z roboty v noci a už spí. A cez víkend sme spolu tak raz za mesiac niekedy ani to nie, keďže robievame cez víkendy aj jeden aj druhý plus muž chodieva na celé víkendy preč v rámci svojho koníčka. Ale ja to už neprežívam. Zo začiatku mi to vadilo, lebo jeho hobby začalo náhle cez covid a musela som to spracovať, ale potom som si uvedomila, že deti sú už väčšie, môžme si urobiť spoločný program a že s mužom nie sme laskonky aby sme boli na sebe stále nalepení.
Áno, keď sme spolu v minulosti chodili, tak sme boli skoro stále spolu. Ale ja si už ani neviem predstaviť fungovať tak teraz. Trávime čas občas aj spolu, ale väčšinou on má svoje hobby a ja idem s deťmi na bicykel, do cukrárne, chodíme na výlety spolu s rodinou, kamoškami. Mnohé mamy spolužiakov mojich detí sa stali mojimi priateľkami tak si dohodneme spoločné stretnutie mamy+deti.
A mám okolo seba takých žien kopec čo sa majú s mužom radi, ale nemajú potrebu mu dýchať stále na krk. A ponorka potom doma nehrozí.
Muž aj ja si máme čo povedať ale viem, že môj muž ako extrovert potrebuje spoločnosť a nemám s tým problém že on je niekde inde a ja s deťmi v knižnici, na ping pongu, na samozbere jabĺk...hocikde.
@ailiba v lete chodíme s ním to robí jedno dobrovoľníctvo a teraz v horšom počasí to má málokedy
Autorka neuraz sa prosím ale mne to príde, že ty až nezdravo visíš na manželovi., že si vlastne ako stihačka a on kvôli tomu uniká z domu preč. Si samostatná bytosť, tvoje šťastie závisí len od teba, nie od neho.
Nevidim tam nikde tvoju chybu 🙂 akokolvek to vyriesis drzim palce, ale tie baby co ti tu vycitaju ze to je tvoja chyba a ze sama si za to mozes su kraviny. Jasne ak ta to trapi treba si urcit jasne hranice. Opytat sa ho priamo... ale nic z toho co tu pises nie je tvoja vina. 🙂 vychovala si zrejme sama dve deti a to nie je sranda ale naopak je to velka vec... ale uz sa nelutuj, daj mu jasne najavo co ti sposobuje 🙂
@simcas75 neurazim sa...len mi naozaj príde že je strašne často mimo domu
Určite je dôležité aby mal muz koníčky. A aby sa realizoval ak to on potrebuje ku šťastiu. Jednoducho su taki ludia ktori sa musia sebarealizovat. Ale toto co robí tvoj muz je extrém. A to ze odišiel od dieťata 1zs je tiež absolútne nezodpovedne a povrchné a sebecké. Žiješ so sebcom. Môj muž má svoje koníčky a záľuby a je často preč. Je to vsak pre jeho bytie dolezite a ja to akceptujem. Ide o sport a koníček
Stará sa však o dieta. Vynahradza nám to cez víkendy. Aj mne da cas na moje zaluby cez tyzden. Rieši prípravu do školy. Určite by neodisiel od dietata ak by som bola preč. Jasne ze majú iný rezim keď niesom doma. Ale dieťa je najedene a kľudné. Mňa by úprimne porazilo v takomto vztahu to potom narúša aj váš partnersky vzťah. Predstav si ze deti raz odídu z domu. Budeš chcieť ostať s človekom co je stále preč? Sama doma cele dni? Mysli na seba trochu. Zaslúžiš si oveľa viac. Zaslúžiš si partnera, kamarata aj milenca. Nie spolubývajúceho...poslala by som ho kade ľahšie. A rozhodne bola radšej sama...
@sashulla ale pochopila. Že radíš žene aby odišla, lebo keď odíde s deťmi tak sa o ňu potrhajú úžasní chlapi a život bude gombička. Ako ha ha ha. Poznám kopu chlapov, kopu vzťahov a šanca, že nájde dokonalého chlapa čo s ňou bude každý deň žiť v láske a bude chodiť s ňou a s cudzímu deťmi na výlety a život bude úžasný je asi tak 0,001%. Čo je dosť málo. Trošku si zlož ružové okuliare.
Otazne je či maš pocit,že ma v paži Teba alebo aj deti? Deti sa sťažuju na jeho nepritomnosť? Aky je k Tebe keď sa z tych konickov vrati domov? 2-5 hodin denne je fakt dosť. Keby si robila to iste aj Ty , tak o Vaše deti sa nema kto postarať lebo by Ste si žili kazdy svoj životny part bez detí. Tvoj muž je sebec a myslím ze sa za tie koníčky schovava a je to jeho forma úteku. A ani by ma neprekvapilo ,že ak Vam to nahodou nefunguje v sexe, tak za tym koničkom bude na par hodin v tyzdni aj niečo iné.
Choď minimálne na desať dní z domu sama na dovolenku,alebo k rodičom,alebo do kúpeľov a nech sa muž stará o deti možno mu dôjde z riti do hlavy, že sa treba starať aj o iných,nielen o seba.Mám doma to isté,nezmenilo sa to ani po rokoch.
@romiada deti sa málo sťažujú..keď sa vráti je úplne v pohode, aj keď nejde je v pohode ...keď mu poviem aby mi dačo pomohol pomôže ...sex máme raz za týždeň cca ..niektoré dni vyjde že nejde vôbec ...nieje to každý den
Vymyslene, vyhyba sa odpovedi na otazku ake ma manzel konicky.
@sashulla to je krásne. To si dva týždne rozmýšľala aby si mi napísala takýto skvost?! No ale musím ťa sklamať - napriek tomu (alebo možno vďaka tomu) že si dokážem spraviť a užiť program aj život aj bez muža, som spokojná a rozhodne nehodlám svoj život pretrpieť. A nemám v pláne sa s mojim mužom rozísť, keďže náš vzťah mi rozhodne viac dáva ako berie 😉
Aj keby som odišla nechcela by som iného...a robím si program s deťmi aj bez neho... nemienim sa mu už prosiť..
Len bohužiaľ nemám odvahu odísť...tak sa trápim...raz je lepšie obdobie je viac doma inokedy horšie je menej doma

Z 10 na 60 minút je veľký pokrok, ale akurát tak v percentách, toto nie je kompromis pre rodinu.
Musíš si ujasniť priority a nastaviť hranice aby si to v budúcnosti neľutovala, život beží rýchlo