Ako zmierniť spory v partnerskom vzťahu?
Nerada sa porovnávam, no poslednú dobu manžel často mi vykričí, že on sa stará o rodinu viac než ja. A veru zabolí ma to a táto hádka nemá riešenie. Darmo mu poviem že mne sa to nezdá a že mali by sme sa starať rovnomerne, stále si ide svoje.
Máme dvoch chlapcov, vek 6 a 8 rokov. Rozpisem vám ako to u nás vyzerá. Obaja pracujeme na plný úväzok. Ja mám na starosti deti - ráno ich zobudiť vychystat do školy, poobede ich vyzdvihnúť, spraviť s nimi úlohy povenovať sa im. Domácnosť - ja varím, upratujem, umývam riad, perem, žehlim, utieram prach proste všetko čo padá pod domácnosť. Manžel má na starosti - venuje sa deťom zahrá sa s nimi, keďže sú to chlapci ja nemám fantáziu na hru s nimi. Ale ja ich bravam von na bicykel, zahrať si futbal, na ihrisko, na výlety. Manžel nie. Okrem toho sledovať edupage, riešiť školu ísť na rodičovské, riešiť dokrorov tiež mám ja na starosti. Byvame v dome teda manžel porobi okolo domu čo treba, ale záhrada sadenie pestovanie je na mne.
Na toto manžel tvrdí že on sa venuje viac no podľa mňa ja sa venujem o dosť viac. Ale nechcem sa s ním hádať, moje argumenty nechápe. Čo a ním ako mu to vysvetliť?
Tak potom kde vidi, ze sa stara viac? Jak pocitam, tak pocitam, nijak raz to nevychadza
@majlo1234 On to vidí skôr v tom že keď chlapci ho volajú hrať sa alebo aby sa im venoval a pri tom vidí že ja som si práve sadla že konečne oddych. Vtedy mi povie že ty zas nič nerobíš.
@majlo1234 On to vidí skôr v tom že keď chlapci ho volajú hrať sa alebo aby sa im venoval a pri tom vidí že ja som si práve sadla že konečne oddych. Vtedy mi povie že ty zas nič nerobíš.
@anonym_autor už si mu navrhla,aby ste sa vymenili? Ty budeš robiť tú jeho ťažkú robotu...
@anonym_autor už si mu navrhla,aby ste sa vymenili? Ty budeš robiť tú jeho ťažkú robotu...
@rozculena To je nereálne aby sme sa vymenili, to by musel mať inú prácu aby ráno vychystal a nosil deti do školy a poobede ísť pre nich. A v domácnosti nevie kopa veci spraviť.
@anonym_autor tak na čo chcel deti keď nechce byť otec?
@rozculena To je nereálne aby sme sa vymenili, to by musel mať inú prácu aby ráno vychystal a nosil deti do školy a poobede ísť pre nich. A v domácnosti nevie kopa veci spraviť.
@anonym_autor ty si hneď všetko vedela? Tiež si sa musela naučiť
@anonym_autor tak nech sa zariadi,aby vedel deti odniesť do školy a nech sa naučí tie domáce práce.
Alebo potom sa tu nesťažuj
@anonym_autor ty si hneď všetko vedela? Tiež si sa musela naučiť
@pikachu999 Nie nevedela, no podľa môjho ženy to majú v sebe ako sa starať o deti aj o všetko.
@anonym_autor tak nech sa zariadi,aby vedel deti odniesť do školy a nech sa naučí tie domáce práce.
Alebo potom sa tu nesťažuj
@rozculena To neni len tak čo má dať výpoveď?
@pikachu999 Nie nevedela, no podľa môjho ženy to majú v sebe ako sa starať o deti aj o všetko.
@anonym_autor 🙈🙈🙈
@anonym_autor akože ženám v troch rokoch naskakuje recept na sviečkovú??🙄🙈
@anonym_c66e9d Nie, my máme plynový kotol, žiadne drevo doň nedávame.
@anonym_autor vies co pomohlo u nas? Ked som musela ist do nemocnice na viac dni, alebo raz na chatu na 3 dni a on musel vsetko robit sam. Odvtedy ani nepipne a vie ze sa nezastavim cely den. Postupne zacal robit vsetko co aj ja. Okrem prania. Riady riesi vacsinou on, aj povysava, uvari obed, veceru, nachova zvierata, vynasa a riesi odpad, vozi deti, chodi s detmi von, chodi po lekaroch atd. Uplne rovnomerne to mame, kto kedy stiha a vladze.
Az teraz som si uvedomila aky mam doma poklad 😍🙈🤣
Takému nevysvetlis.90% chlapov si myslí že ak odnesú po sebe tanier do kuchyne tak robia toho viac ako ženy
Chod v lete na dovolenku sama / s kamoškou a nechaj ho doma s deťmi
Napíš na papier tvoje činnosti každý deň po praci, verzus jeho. Aleozaj čo konkretny deň urobíš...a potom mu to v nedelu capni rovno na hlavu. A ak ani potom mepochopí tak nemáš šancu. Je to proste magor!!! Hlavne ked ti vyčíta ked si ideš na chvilu oddychnut.
@anonym_autor no tak to je cocot. A co mu na to povies? Ved mu povedz, ze ja som doteraz robila, a teraz si laskavo s tvojim dovolenim sadnem. Neni vsetko o praci dpc🫣
@anonym_autor tu ide o to, že sa necíti dosť, tak jeho frustrácia smeruje k tebe. Veeeľku úlohu zohráva ego a privysoká mienka o sebe samom. Pre neho je starostlivosť o synov ako keby ďalšia práca, za ktorú si vyžaduje poklonu nejakú odmenu a tej sa mu nedostáva. Normálne ho občas pochváľ, že aký je on super otec nech sa cíti ako pán tvorstva a bude dobre 🙂👍 a hádka s takto nastaveným chlapom je úplne zbytočná 👍 takého len chváliť aj za každú k...nu.. Samozrejme keď hľadáš návod ako uchlácholiť jeho ego 👍
Keď chceš mať pravdu, tak mu len vymenuj čo všetko robíš pre rodinu ty, ale obávam sa, že to je len začiatok dalšej hádky kde niet víťaza 🙂
Hmm... Neviem prečo to robí,ale zrejme je preťažený . Chlapi ,žiaľ , naozaj inak vnímajú tu starostlivosť o rodinu. On potrebuje uznanie a tiez druh opatery a veru aj oddych - napr ísť si zacvičiť , zaplávať ..podľa preferencií. Určite by som sa s ním porozprávala čo potrebuje resp skúsila sa s niekým poradiť. Lebo toto je bežný problém a pri neriešenie sa problémy prehlbujú do vážnych zranení a odcudzenia čo je škoda.
@anonym_autor vymena uloh. Aspon na 2 tyzdne doma. Kym nie je neskoro
Hmm... Neviem prečo to robí,ale zrejme je preťažený . Chlapi ,žiaľ , naozaj inak vnímajú tu starostlivosť o rodinu. On potrebuje uznanie a tiez druh opatery a veru aj oddych - napr ísť si zacvičiť , zaplávať ..podľa preferencií. Určite by som sa s ním porozprávala čo potrebuje resp skúsila sa s niekým poradiť. Lebo toto je bežný problém a pri neriešenie sa problémy prehlbujú do vážnych zranení a odcudzenia čo je škoda.
@barbie2023 On je preťažený, a ja mám potom čo povedať.
On odrobi si v práci a doma má kľud oddych. Max zahrá sa s deťmi. No ja dôjdem z roboty a začína mi druhá šichta okolo detí domácnosti. Ja si oddýchnem až keď deti zaspia a to niekedy som už taká unavená že nič sa mi nechce.
@anonym_autor veď mu raz povedz, kľudne môžem aj nič nerobiť, len potom to musíš aj dodržať a nič nespraviť....aj môj ex mal podobne pripomienky, tak som začala robiť to nič....on si ušetril výčitky a ja nervy z neho... A ani nie po pár dňoch pochopil, ako to bude keď nebudem nič robit
@anonym_autor argument "ale ty si žena" - WTF??????? To VÁŽNE??? takže on ti vykričí, že robí viac, ale keď si spravila zoznam, tak povedal, že to sa neráta, lebo ty si žena? No nemám slov... Naozaj. Tu len zbaliť kufre a odcestovať na parádnu babskú jazdu s kamoškami aspoň na týždeň a chlapci nech si to doma dobre užijú. A nech ťa nenapadne dopredu navariť alebo niečo nachystať.
@barbie2023 On je preťažený, a ja mám potom čo povedať.
On odrobi si v práci a doma má kľud oddych. Max zahrá sa s deťmi. No ja dôjdem z roboty a začína mi druhá šichta okolo detí domácnosti. Ja si oddýchnem až keď deti zaspia a to niekedy som už taká unavená že nič sa mi nechce.
@anonym_autor ja ta uplne chápem a mam mnohé z toho aj zažite ako bežná matka na materskej, ale bez výhovoriek - oni sú naozaj inak naprogramovaní. Preto , ja nehovorím, aby si ho nechala nech si "oddychuje", ale rešpektovala tu mužskú inakosť a prispôsobila tomu jednak tvoj prejav ked máš nejaké požiadavky a jednak aj tie požiadavky. Lebo oni veľa vecí absolútne nechápu. Ja by som sa určite s niekým poradila aspoň raz, že ako zmeniť prístup. Ked už nie obaja tak aspon jeden. Lebo by bola škoda, aby sa ďalšie manželstvo s detmi rozpadlo len kvôli tomuto. Sú oveľa horšie veci, ale na toto nás nik nepripravuje a potom to tak dopadne.

@anonym_autor no tak,na co riesi drevo???Ved to nepotrebujete vôbec.Takze iba kosi,ved si kup kosacku,kos aj ty.A teda ziadna muzska,zenska praca.
@anonym_c66e9d Manžel nerieši drevo, ty si písala že kurite drevom. Ja som na to odpísala že my kurime radiátormi, žiadne drevo nemáme ani neriešime. Asi si to zle pochopila.