icon

Ako zmiznúť pred tyranizujúcim rodičom?

2. dec 2024

Dobrý deň . Musím sa trošku vyrozprávať, bude to trošku dlhšie, prepáčte, a toto nie je vymyslená téma. Začnem od začiatku, mám 32 rokov, vyrastala som s mamou a so starkou. Mama pracovala od rána do neskorého večera aby som mala všetko čo sa dá kúpiť. Tým pádom má vychovavala starká. Ona mi dala tiež všetko čo som len chcela. Moja mama sa nie raz vyjadrila že dieťa mat nechcela. Môj život išiel uplne hladko až kým som nebola na intraku. Škola mi išla ľahko ale dostala som sa do zlej partie tak som začala fetovat. Po maturite som išla na výšku,dokončila som ju ale trvalo mi to 8rokov.nevadi. dala som to. Bola som spokojná ale chýbal mi otec. Vyhľadala som ho na FB a to bola moja najväčšia chyba v živote. Viete prečo som ho nepoznala? Pretože bol v base. 20rokov dostal na tvrdo. Na začiatku bolo všetko dobre, ja som už bývala v hlavnom meste a on že či nemám voľné miesto na byte, že by prišiel aj on. Ja som ho pustila. A postupne sa všetko začalo. Veci mi zmizli, peniaze tiež, začal ma psychicky ničiť, z bytu som ho nevedela vyhodiť. On vliezol dnu cez okno, neraz som dostala, nie raz som spala v robote na zemi. Asi 5x som menila prácu a vzdy zistil kde pracujem a chodil tam robiť cirkus. Nie raz ho kolegovci vyhodili. Alebo ma prichýlili na noc. Ja som ostala psychicky chorá, lbola som hospitalizovaná na psychiatrii, beriem lieky. Otec sa mi vyhráža, že ma zničí... Vždy som bola ticho, doma somnepovedala nič, starka mu uverila vždy všetko, takže ona si nič nevšimla a mama je v zahraničí už 15 Rokov. Situácia je teraz taká že ma otec terorizuje, vytrhal mi vlasy a zuby vybil. Ale teraz sa nám vlámal do bytu. Zobral všetky peniaze ktoré mala starká odložené. In vedel kde ich má lebo vždy ich

Strana
z2
margotka17
4. dec 2024

Dievča, ty srandujes? To fakt ti niekto vytrhav vlasy a vybije zuby a ty ho neudas? Veď on musí mať podmienku teraz. Hneď by ho zavreli, no ty čakáš, kým ťa viac krát oplieska? Ries to a nečakaj na zázrak.

bystrozraky
4. dec 2024

Uz si zavolala na to bezplatne cislo co som ti dal? Este raz: 0800 212 212. Nemas sa coho bat. Oni si ta vypocuju a poradia ti co spravit a ako postupovat. Neboj sa oni uz pomohli inym pripdaom ako si ty. Nicoho sa neboj, je to len telefonat. Ak si tam nevolala tak si sama sebe teraz teraz slub, ze zajtra tam rano zavolas a nastav si budik na cas ked tam mas zavolat, aby si nezabudla. https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/2015/...

autor
4. dec 2024

Nebola som na polícii a ani som nikam nevolala. Ale som odišla z domu, nenapíšem kde čo ak to tu nejak uvidí.

grof_monte_christo
4. dec 2024

@anonym A co tvoja starká?

autor
4. dec 2024

@grof_monte_christo je tu so mnou

annelise17
4. dec 2024

Hovoríš, že polícia nič nerieši. Áno, v prípade dvoch obyčajných ľudí, kde jeden tvrdí, že druhý je násilník a ten druhý, že to nie je pravda, tak je to tvrdenie proti tvrdeniu, pokiaľ nie sú iné dôkazy. ALE ŽIADNY POLICAJT TI TO NEPOVIE PRI VRAHOVI, to nie je sranda a miera recidívy je veľká. Nebudú to brať na ľahkú váhu. Musíš niečo robiť, keď sa niečo ďalšie stane, môže byť už neskoro. A neviem ale ja by som doma mala minimálne kvalitné bezpečnostné dvere a paralyzér. Keď nie dvere, paralyzér určite. On to robí stále, lebo vidí, že sa bojíš. Chceš celý život pred ním utekať? Veď tu je naplnený zákonný dôvod na väzobné stíhanie, možno by ho vôbec nestíhali na slobode. A ak áno, tak na ten čas sa ukryjete, aj tak sa stále skrývaš každú chvíľu. A ja by som napísala aj Kövešovej kľudne, tá by ho dala do parády. Ver mi, že určite nie ste jediné, ktoré terorizuje, je vás viac ale neviete o tom.

annelise17
4. dec 2024

Nebola si u lekára s vybitými zubmi, inými poraneniami? Vravíš, že si z toho psychicky ochorela a dali ti lieky, musela si im tam predsa povedať, čo sa ti stalo, prečo sa cítiš ako sa cítiš. Či si klamala ? Máš svedkov kolegov vrátane starkej, ak si na psychiatrii povedala pravdu lekárska správa je ďalší dôkaz. A že by nešli vypovedať? Vypovedať je povinnosť, výnimky sú ak by svedok spôsobil trestné stíhanie sebe alebo jemu blízkej osobe a pokiaľ má zákaz výpovede - spovedné tajomstvo napr. Tam kolegovia určite nespadajú, takže žiadne že nepôjdu, nejdeš, predvedú ťa. V tomto na nich nehľad, to je extrémne sebecké dávať preč ruky keď niekto vidí, že sa deje takéto násilie!

katie253
5. dec 2024

A ten byt je tvoj? Ci si v podnájme? Či kde sa vlastne vlámal? To treba tiež nahlásiť na polícii. On tam teraz býva?

bielasovicka
5. dec 2024

Ako sa ti podarilo sa odsťahovať len tak, z jedného dňa na druhý.?predošlý deň si ani nespomenula ze sa chystáš odsťahovať.

autor
5. dec 2024

Ten byt patrí starkej, teraz sme odišli do garsónky čo má sesternica. Sme 2h cesty od domu a toto prislo tak na rýchlo. Máme tu iba pár veci. Nedá sa nám byť v kľude doma

katie253
5. dec 2024

Ty choď na tu políciu, prosím ťa.

ghoul_
15. dec 2024

Zmaž túto odpoveď pre istotu

ghoul_
15. dec 2024

@ghoul_ myslím tu odpoveď kde sa nachádzate

Strana
z2