icon

Ako znovu nájsť úsmev po rokoch manželstva?

29. sep 2024

Veselá, vždy usmiata baba, milá na celý svet...po rokoch manželstva sa skoro už vôbec neusmievam. Neustála kritika, musím dokazovať že mám na viac, stále sa riadim hodinami, aby som vedela v akom čase má byť čo spravené, nech je kľud.
Už nevládzem byť stále tá, ktorá má chyby a treba ju "vylepšovať".
Len taký výlev...asi vtipné odpovede pomôžu najviac.

jaass
29. sep 2024

Odiď 😭 život máš len jeden, a takýto si ho fakt nezasluzis.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
loliki
29. sep 2024

Magnézium berieš? Čo tak odložiť hodiny pod posteľ? Čo by sa stalo? Si domáca pani. Buď paňou svojho času. 🙂 Kritika - jedným uchom dnu, druhým von. Kto to vie urobiť lepšie od teba, nech to robí lepšie. Ty robíš všetko najlepšie ako vieš a už lepšie to nebude. 🙂

viestta
29. sep 2024

Zial, vtipna odpoved by tu vobec nebola na mieste. Ty si uvedomujes tu tragediu, v ktorej zijes. Uz len najst odvahu spravit nieco, co ta z nej oslobodi. Drzim ti palce aby si tu odvahu a silu nasla skor ako bude z teba troska zmierena zo vsetkym zlym co jej spoluzitie s nespravnym clovekom prinasa. Treba ich najst skor ako ten nespravny clovek pokazi zivot aj detom.

zuzanita1609
29. sep 2024

No a teraz nám opíš "pána dokonalého" , ktorý všetko videl, všetko vie a všetko pozná, nikdy sa nemýli,nikdy nepoľaví, všetko dokáže urobiť s prstom v zadku a s blaženým výrazom na xichtíku. Ale bez okolkov a skresľovania 😏

0silvia0
29. sep 2024

Nemusis nikomu nic dokazovat, to si treba uvedomit. Dorycnemu treba ukazat🖕

zuzanita1609
29. sep 2024

@0silvia0 👏a ja ti ukážem tento prst 👍😉

anjelicek26
29. sep 2024

Najvyssi cas vymazat ten element, co ti vysava dusu, zo svojho zivota...

svetlonos
29. sep 2024

Posli ho do riti - idealne už odsťahovala, cez videohovor s koktailov v ruke, z dovolenky pod palmami kkta jedného.
Alebo sa na tej dovolenke odfotografovať takto vysmiata a už taká ostaň, nech jeho slak triafa!
Toto co ty robíš je otroctvo.

liv1
29. sep 2024

Ze sa na neho nevytoto. A on tebe dokazuje? Je taky perfektny? Ze ti za to toto cele stoji?

vanilkovazmrzka
29. sep 2024

Lebo zijes s tyranom.

luccija
29. sep 2024

Tak mu dokaž, že máš na viac a kopni ho do ...
Prečo si necháš ubližovať?Chces ochorieť?dlhodobo potláčané emócie, zlosť, smútok môžu spôsobiť choroby.Ved vidíš, že sa už ani neusmievas.Ved to je neustály stres, aby bol spokojný.Mama ta neporodila, aby ti niekto robil peklo

autor
29. sep 2024

Ježiš ženy ďakujem 😘 ja som roky žila v presvedčení (ani neviem ako som sa k tomu dopracovala), že je chyba vo mne. A trvalo mi, kým som si uvedomila, že to tak nie je. Teraz si musím uzrejmiť čo vlastne chcem, len je ťažké si usporiadať myšlienky. Ale predstava môjho usmiateho JA pod palmami s drinkom v ruke sa mi veľmi zapáčila ☺️ naozaj ďakujem.
Prvý krát sa niekomu sťažujem, aj keď anonymne, ale pomohli ste mi.
A vás doma kritizujú vaše polovičky? Ako často? Ja vôbec neviem, čo je ešte "norma" a čo je už za hranicou.

anjelicek26
29. sep 2024

Napisem len za seba, ja mam pocit, ze moj muz na mna nepovie kriveho slova prakticky nikdy... a nie, nie som dokonala, ale on ma rad doma pohodu 😂 On je skor ten pozitivny typ, co vie pochvalit, povzbudit, objat, ked treba, tam je ta motivacia vnutorna potom robit veci uplne niekde inde...

Drz sa a fakt nedovol, aby ta toto tahalo dole a menilo tvoju povahu a vnimanie sveta.

zuzanita1609
29. sep 2024

Samozrejme,že býva aj kritika,v každom asi vzťahu,ale opodstatnená. Nič nie je dokonalé,ani ten tvoj ... nie je dokonalý,len si na tebe "lieči" svoje komplexy. Kopni s ľahkosťou do prdele,neni ti ho treba k životu a za letu mu ukáž ešte ten spomínaný 🖕... veľa šťastia ❤️

marianarem
29. sep 2024

Moj povie, ked sa mu nieco nepaci alebo s niecim nesuhlasi. Ale nikdy to nie je nejakym zhadzujucim sposobom, z ktoreho by vyplynulo, ze som neschopna alebo by ma bolo treba vylepsit. A aj vela pochvali. Takze celkovo sa necitim kritizovana.

tundra
29. sep 2024

@autorka napisala:Stale sa riadim hodinami, aby som vedela v akom čase, má byť čo spravené, nech je kľud.
Nie je manzel vojak,bachar,policat alebo nepochadza z takej rodiny?
Zivot mame len jeden a je na nas, ako a s kym ho prezijeme.Podla popisu mi nepride,ze zijes slobodny zivot,ale zivot podla pravidiel niekoho.
Mas nalinkovane,co kedy a ako mas spravit.Je to metodika z armady,aby vojaci mali stale zamestnanie a nemali cas na rebelovania.Casom je clovek,tak zmagoreny,ze urobit nieco inac,sa mu zda divne.Ja som bol pocas zvs na poddôstojnickej skole,kde sme 7 mesiacov,vsetko robili v pokluse,mimo ranajok, obeda a vecere.
Pisem to preto,aby si sa zamyslela a realne vyhodnotila,ci toto,ako zijes,ozaj chces.
Predsa,kazdy ma svoju vlastnu predstavu o zivote a pokial sa nenaplna,tak podnikne kroky, k tomu,aby si zila,tak, ako chces ty a nie daky pako,co ta šikanuje.🙈
Z celeho ❤️,ti prajem,aby si nasla v zivote to,po com tuzis,zase sa usmievala a uz dnes zacni s planom,ako to zrealizovat.

olimuc
30. sep 2024

Naozaj sa nemas preco usmievat, ked fungujes na hodinky, stale si kritizovana a robis vsetko, aby bol klud. Treba sa zbavit hlavneho problemu a budes sa usmievat. Mas doma vola a zalezi len na tebe, ci naozaj mat taku zataz v zivote stoji za to. Hlavne si to vydiskutovat … bud sa vrati respekt a normalny zivot, alebo kazdy ide svojou cestou.
Konstruktivna Kritika sa prijma … ale nie ja som pan dokonaly a skace sa tak ako piskam … myslim, ze by sa cela dedina zbehla pozerat, aky cirkus by bol …

oskvarka
30. sep 2024

si asi ten typ ako ja ze by si najradsej vsetkym vyhovela aby boli spokojny a nepozeras pri tom ani na seba a svoje potreby a pocity to je problem ale aj povahova crta s ktorou len tak nieco neurobis.. ale uvedomenie si je zaciatok 🙂 .. ja tiez robím vela vecí nech je klud - ale naozaj aj rada svojim sposobom .. som rada ked sú vseci spokojný .. ale nieje to uplne zdravé podla mna.. no musíme sa naucit to niekedy tak nerobit nic iné nám neostáva 🙂 dryím ti palce nech sa postavís sama za seba a za svoj klud 🙂

luccija
30. sep 2024

A tie hodiny ti dal on?či ty samu seba pohanas, že pride domov malo by byť to a to spravene?
On je dokonalý?áno, každý má rád kľud, ale niekde sú hranice

loliki
30. sep 2024

Netreba to brať tragicky. Sú ľudia perfekcionalisti. Nájdu chybu. To je super. Už len aby boli aj praktickí. Ak nie, treba ich naviesť, poprosiť, aby ti to ukázali, ako by to teda malo byť dobre. A keď mu to ide lepšie, deleguj mu úlohu. Ide o správnu komunikáciu. Treba prísť na to, že ľudia žijú preto s partnerom, aby si navzájom pomáhali, spolupracovali.

derdia
30. sep 2024

Toto si nezaslúžis....prosim neníc si život, s človekom, ktory si ta neváži.

h2
30. sep 2024

Toto bude trochu dlhé, ale už ráno som tu tento príspevok videla a odvtedy sa chystám napísať a snažím sa nájsť tie správne slová, aby si pochopila, čo ti chcem povedať:
Snažíš sa, ako besná, aby si všetko spravila, len aby bolo dobre... A je? Dáš do toho maximum, drieš, ako kôň, sleduješ čas... je potom "pán tvorstva" spokojný? Je potom pokoj? Asi nie, však? Nech robíš, čo robíš, kritika aj tak príde. Tak pridáš, robíš ešte viac, snažíš sa byť ešte dokonalejšia, rýchlejšia, efektívnejšia... Dvíhaš latku akurát tak sama sebe. Ak potom poľavíš, zase príde kritika. Ale vieš čo? Ona príde aj tak. Proste nech robíš, čo robíš, aj tak nebudeš dosť dobrá.
Poradím ti niečo, čo mne najlepšie funguje na vzťahy s ľuďmi a nie len tie partnerské. Bude to asi trochu nepopulárny názor, ale funguje to najlepšie. Zabudni na kresťanské "nastav aj druhé líce", či "kto do teba kameňom, ty doňho chlebom". Toto nefunguje. Ak nastavíš druhé líce, dostaneš akurát tak druhú facku a ak sa za kameň odvďačíš chlebom, nabudúce dostaneš ešte väčším kameňom. Od malička nás učia, byť dobrí a nerobiť druhým, čo nechceme, aby oni robili nám. To je síce pravda a je to správne, ale len dovtedy, kým nám nikto nič zlé nerobí. "Ja nerobím zle tebe, ty nerobíš zle mne." Ideál. Ale čo ak tebe niekto zle robí? Veľmi, veľmi často napríklad aj tu na koníku vidím, že ženy (alebo muži, to je jedno, proste jeden z dvojice) trpia vo vzťahoch, kde im ten druhý robí zle. A ten trpiaci to znáša, hľadá chybu v sebe a myslí si, že keď tú chybu nájde a odstráni, druhý to ocení, začne sa k nemu správať pekne a budú spolu šťastní. Toto ale nenastane! Jediné, čo pomôže, je nastaviť "tyranovi" zrkadlo. Robiť mu to, čo on tebe. Nie z pomsty, ale aby videl, zažil na vlastnej koži, aké to je. Ja neviem, prečo žena má zábrany vrátiť mužovi jeho správanie rovnakou mincou. Chlap po nej vrieska, nadáva jej, deptá ju psychicky a ona len sklopí uši, je ticho a hľadá chybu v sebe. Prečo?! Veľakrát som tu ženám radila "urob mu to isté", "oplať mu to rovnakou mincou", "daj mu ochutnať jeho vlastnú medicínu"... Všetko je to o tom istom: nebáť sa postaviť sa za seba! Ty si chybu neurobila. Tak prečo sa báť, prečo ustupovať? Vysmej sa mu do tváre, keď ťa bude najbližšie kritizovať, daj mu do ruky to, čo práve robíš, nech to teda robí sám, keď ty si taká strašne neschopná, aj tak by si to len pokazila, tak nech to pán dokonalý pekne spraví sám. A keď to spraví, nešetri kritikou!
Mohla by som takto pokračovať ďalej, ale aj tak je to už dlhé a myslím, že podstatu som napísala. Sebavedomie a odvaha, žena! Nie si nemožná, ani neschopná! Nenechaj ho, aby sa k tebe správal, ako k handre!

jaga61
30. sep 2024

Keď je taký dokonalý tak nech robí on a Ty si sadni 😄. Nechápem prečo sa niektoré ženy nechajú ponižovať, majte sa radi

viestta
30. sep 2024

Autorka, je velmi tenka hranoca medzi konstruktivnou kritikou a buzeraciou. Konstruktivna kritika je vo svojej podstate dobra, aj ta niekto takto kritizuje pomahat ti najst svoje slabe miesta, kktore si neuvedomujes a ty by si si z toho mala zobrat to dobre. Buzeracia nema nikdy dobry umysel, ten co sa k tomu znizi si iba a len vybija svoju frustraciu na tom, kto mu to dovoli. Je to dokazovanie si svojej (neexistujucej) nadvlady, svojej obmedzenosti a neschopnosti. Nedovol nikomu aby si na tebe nejaky slaboch nespokojny sam so sebou vybijal svoje mindraky a komplexy. Ani keby to bol niekto blizky.

zafo7
1. okt 2024

@autor mam to iste doma s manzelkou. Toto je znak narcistov. Maju o sebe vysoku mienku a potom podla seba posudzuju ostatnych. Oni su dokonaly a ostatni ludia im nesiahaju po clenky. Robil som to co ty a psychholog mi na to povedal ze sa zoderem a aj tak neuspejem...Tak uz pracujem na rieseni.

zafo7
Autor odpoveď zmazal