icon

Ako zvládať 6 rokov ponižovania?

29. máj 2024

Názor keď vám niekto šesť rokov nadáva aká ste nula neschopná k ničomu ako mu je z vás na vracanie ako nič nerobíte len sa vraj valate na gauči s mobilom aká ste nechutná flandra špina plesniva a podobne a pritom tomu ten človek verí vykresľuje vás všade ako psychopata smeje sa z vašich problémov aj dávnych ktorým ste sa zverili. Nie som dokonalá ale vždy som sa snažila nemyslím si že som špina alebo mám všade bordel pri dvoch deťoch Jasne že nemám náladu vkuse behať a handrou keď aj tak počúvam len urážky. Ja už neviem či som fakt ja taká k ničomu alebo čo že musím toto denne počúvať

Strana
z2
lubkovaandrejka
29. máj 2024

Autorka, mrzi ma tvoja situacia. Mna len udivuje,ze preco s nim mas 2 deti (3,5), ked ti uz 6 rokov nadava? Čize ti nadaval este v case, ked ste deti nemali a odchpd od neho by bol jednofuchsi?

xcreature
29. máj 2024

toto musi byt vymyslene

domkakvet
29. máj 2024

Ved on byva vo vasom dome, tak ho vyhod.

nwnw
29. máj 2024

Porozpravaj sa s rodicmi aten uver zober ty s rodicmi a jeho vyplat nech ide do prdele. Skor ako ta znici uplne a skor nez to zacnu deti chapat a spravat sa k tebe ako on.

lavender94
29. máj 2024

Porozpravaj sa s rodičmi, aké mate možnosti ohľadom toho úveru. Ked to nechceš urobiť pre seba, už len kvôli deťom to urob, to snáď nechceš aby vás dvoch mali za vzor normálneho vzťahu. Ale ty asi tiež nebudes v poriadku, keď píšeš že sa tak správa 6 rokov a ty si s ním pomedzi to urobíš dve deti

sense
30. máj 2024

A tvoji rodicia toto nevidia? Ak začne rozbíjať veci zavolať políciu.

arianna25
30. máj 2024

Presne tak, porozprávaj sa s rodičmi, nebude to ľahké o tom hovoriť, ani to riešiť, ale začni už čím skôr a neboj sa. Postupne to pôjde, aj ty sa daj dokopy, uľaví sa ti potom. Uvidíš.
Manžel ťa psychicky týra. A vyhráža sa ti. Obmedzuje ťa.
Treba sa zbaviť agresora.
Ty si nevyčítajú nič. Psychiku máš oslabenú, buď silná, podporí ťa psychológ/ička, dobrá kamoška. Komunikuj, liec si boľavu dušu.

chupakabra
30. máj 2024

@syslik81 toto napísať žene, ktorá je obeťou psychického týrania ? Že je nula? To si potom na takej istej mentálnej úrovni ako jej muž... Žena sa musí rozhodnúť sama, nikto ju k tomu nemôže donútiť, presvedčiť. Na toto je úplne sama...syndróm tyranej ženy poznám veľmi dobre. Autorka ak chces napis mi IP.

autor
30. máj 2024

@xcreature kiežby to bolo vymyslené ono na začiatku to ešte nebolo až také a ja hlupana som myslela že sa to zmení

autor
30. máj 2024

@nwnw len naši už majú svoje pôžičky oni zas ten dom zateplovali. Nám z úveru neostalo nič

autor
30. máj 2024

@lavender94 no veru to máš pravdu nie som už vôbec v poriadku...keby popíšem čo všetko sa stalo tak to by bol extrém ale ja sa ho bojím on nám to tam všetko porozbija on proste odísť nechce ja neviem

autor
30. máj 2024

@arianna25 no rodičia vedia teda nie všetko ale vedie lenže oni chudáci kvôli mojej blbosti...viackrát zasiahli ale muž nemal problém skočiť ani do nich s tatom sa riadne pochytil skoro sa pobili aj s mojím bratom sa riadne chytil lenže ja vtedy krava dom bola po pôrode dosť celkovo psychicky zle bolo mi vtedy ľúto keď som si spomenula aké to bývalo no a ostala som s ním a oni zas vyzerali ako blbo že sa starajú do nás takže sa stiahli

autor
30. máj 2024

@domkakvet myslíš že som to neskúšala vyhodiť ho keby vieš aké peklo vtedy nastalo ja radšej to trpím kvôli tomu aby deti nevideli jeho výstupy ja viem že aj tak vidia veľakrát čo nemajú ale ja už neviem ako to urobiť on neodíde a ja ho nemám z čoho vyplatit

lucimichi
30. máj 2024

Zavolaj políciu, že ťa muž týra! Potom na neho podaj trestné oznámenie. Iná možnosť nieje.

anna777115
30. máj 2024

Autorka, pokiaľ ste manželia, on tam má trvalé bydlisko vyhodiť ho nemôžeš. Normálne sa rozved a po rozvode zrušiť trvalé bydlisko a majetkovo sa vysporiadať. Keď bude robiť bordel, volať políciu.

anna777115
30. máj 2024

Ešte, jedna podstatná vec, na koho je písaná nehnuteľnosť a hypotéka?

katkati
30. máj 2024

Veď buď rada, že ho rodičia podporujú. Vyhoď ho a nech si ho zoberú rodičia. Nech tam rozbíja veci. Nenechaj sa tak brutálne ponižovať a nedovoľ, aby deti videli takýto vzorec správania.

lavender94
30. máj 2024

Ked sa bojíš ako zareaguje, nemáš niekoho kto by ti s ním pomohol aby sa krotil? Nejaky osvaleny kamarát/bratranec. Ktory by ho spacifikoval pred tym ako by začal robit bordel. Alebo skus zavolat na to číslo pre týrané ženy, vysvetli im v akej si situacii a možno s tym maju skusenosti, budu vedieť ako postupovať. Ak sa tymto sposobom nikam nedopracuješ, tak by som ho nechala nech si rozbíja, a následne by som to použila na súde ako dôkaz, že nie je v poriadku a takému človeku nemôžu zveriť deti do opatery.

lujza123
30. máj 2024

Dobre ze si napísala, aj to je prvý krok. Musíš nabrať odvahu, neboj to dáš.

V prvom rade kontaktuj centrum pre týrané ženy, vedia poskytnúť právnu aj psychologickú pomoc, poradia ti ako oznámiť rozchod takémuto psychopatovi.

Ma aj nejaké vlastnícke práva k nehnuteľnosti ? Ak tam je hypotéka z ktorej ste splatili len malú čiastku tak ho vyplácas len zo splatenej dlžoby + zo zbytku hodnoty nehnuteľnosti (ak ta vaša časť domu ma väčšiu hodnotu ), dokonca v prípade ze mu bola časť darovaná tak v prípade ze sa bude správať násilne môžete dar vziat spat

Neboj sa, si na tom ovela lepšie ako veľa iných týraných žien, mas rodičov, bývanie, pracu … ono to teraz vyzerá ako bezvychodiskove, ale nieje.

Hlavne to rieš, takýto človek je ako hnisavý tŕň v koži, to len tak same od seba nezmizne, bude stále otravovať, bolieť viac a viac, az kým ho neodstránis

beronsche
30. máj 2024

Autorka môj názor je taký, že už dávno mala byť preč.
Ak to neurobíš kvôli sebe, urob to kvôli deťom!!
Život v takom prostredí ich negatívne poznaci na celý život.
Darmo sa ti snažia, aby to nevideli, oni vedia, že to nie je láskyplné prostredie..

Máš dcéru? Vieš, že toto, čo robí tvoj prepnuty muz bude považovať za normu a zrejme v pohode tolerovať u svojho partnera? Chces pre ňu taký život?
Utekaj!
Zvládneš to, najťažší je prvý krok!

viera27
30. máj 2024

Vzdy mi hlavne unika zmysel tychto diskusii. Riesit to nechces,lebo,lebo,lebo.... tak naco? Ci sa len vykecat? Ok,vsak aj to moze byt legitimny dovod.

beronsche
30. máj 2024

@viera27 tie ženy sú zúfalé, život s patologickým človeka ťa udupe, strácas kontakt s realitou, nastupuje racionalizácia, zlahcovanie a ospravedlnenie správania tyrana.

To nie je o tom, že je tá žena hlúpa. Vôbec nie.
Je to prirodzená ochranná reakcia ľudského mozgu.
Všetko to potláčanie reality.
A áno, náš mozog dokonca funguje tak, že niekedy zvolí ako výhodnejšiu možnosť známe a predvídateľne trápenie, namiesto neistej budúcnosti bez tyrana.
Vtedy musí prísť nejaký impulz, aby sa to pretocilo.
Môže možno pomôcť poukázať na fakt, ako tým trpia deti a ako ich to poznaci. Navždy.

Takýto príspevok môže byť aj prvý krok. Možno niektorá bude potrebovať ešte 10 takýchto krokov, kým sa rozhýbať a možno nie..
ale keď sa tu ešte tyrana žena zdrbe, to nepomôže nikomu..

mane01
30. máj 2024

6 rokov to trpíš? Ako važne? Co tak poslat ho k vode? Aj 6 tyzdnov by bolo vela!

derdia
30. máj 2024

Ved to je tvoj výber človeka s ktorým travis zivot.

adaluc338
31. máj 2024

Vyrastala som v takej rodine ako dieta. Dnes mam 36 rokov z mojej mamy je troska, dodnes je slovne terorizovana mojim otcom a poviem uprimne aj uverila tymto reciam...aky je niktos a podobne.... ako dieta som bola tiez slovne terorizovana, a bolo premna velmi tazke sa z toho dostat, do 25 rokov ma priam ovladali tieto slova z ust mojho otca. Ked som si povedala ze dost, bolo to este horsie, ale musela som si uvedomit ze pretakeho cloveka nikdy nebudem dost dobra.. Niekedy je lepsie sa nedrzat takychto ludi. 🙂 my sa stretavame na sviatky a udrziavame ako taky kontakt, a poviem ti do dnesnych dni som pred navstevou nervozna. A po navsteve sa ukludnim ze nutne som ako tak prezila.

domkakvet
31. máj 2024

Ja som to pochopila tak, ze dom nie je jeho.

Strana
z2