icon

Ako zvládať bordel po deťoch?

8. júl 2025

Dusím sa. Nevládzem tu dýchať. Nepotrebujem všade vyleštené a utretý prach ale to, čo dokážu naši doma je …. plačem naozaj. Majú prázdniny, najmenší ma 3r a rýchlejšie vysypáva veci ako ja upratujem 😭 vyberie plastelínu, vsade ju rozmrví, o 3 min už nie je pri nej a je všade všetko, ide ďalej… pomedzi to sa bijú a hádajú, zatiaľ čo im urobím jesť prevrátia dom hore nohami. Odchádzali sme, upratovala som kuchyňu s obývačkou do 3 rana, včera sme prišli a dnes hľadám miesto na gauči kde si sadnem a napíšem tento urevaný príspevok 😭 skúšala som im všetko rozhádzané zobrať a zbaliť, chodili za mnou každých 30 sekúnd a chceli odo mňa animačný program nech sa venujem. Manžel chodí z práce neskoro a sám neupratuje. Končím baby, mám chuť utiecť, bojujem tu boj ktorý nemám šancu vyhrať…

anonym_285df0
9. júl 2025

@anonym_autor urob in program alebo choďte veľa von aby nerobili doma bordel..a uč ich upratovať po sebe

pieksamaki
9. júl 2025
@tehula2016

Citala som celu diskusiu a teda som v riadnych depkach. Ale potesim autorku - som este neschopnejsia matka ako ty. V nedelu sme sa vratili po tyzdnovej dovolenke (boli sme sami s manzelom). Som druhy den s detmi a teda mam chut utiect. A to mam najstarsiu 13 rocnu, ktora vela pomaha. Ale teda mam 4 deti. Je to zahul a nezvladam to, som psychicky vycerpana po 2 dnoch. Klobuk dole pred zenami, co maju system, ktory sa im nikdy nenarusi, deti bezchybne vychovane, maju navod na vsetko. Ja sa snazim ako viem, u nas to zial velmi casto zlyhava a normalne si to priznam..

@tehula2016 ja mam 5 deti.davno som rezignovala na systém....

domak2
9. júl 2025

Ja som fakt rada, že nemám upratovacie ocd 😅 Tak sú to deti a robia bordel no, a co teraz. Keď sa mi chce, tak to upracem, keď sa mi veľmi chce donútim staršiu nech uprace, keď sa mi nechce spravím si hniezdo v bordeli a je mi fajn. Deti sú malé len chvilu, za pár rokov ta už nebudú volať, mama pod sa pozret, skôr sa zavrú v izbe a budú ta ignorovať. A ty môžeš sediet sama v upratanom až do konca dôchodku. Z tvojho opisu nevidím, ze by boli nevychovane, aj sa vedia zabaviť bez teba, len je to viac viditelne, ale teda rozculovat sa ze 3 ročný rozflaka plastelinu by mi nenapadlo, to je dosť predvidatelne 🤭

slniecko66
9. júl 2025
@sisska96

@lienka.7 tiež sa čudujem U nás nikdy toto nebolo.
@slniecko66 predstav si že áno

@sisska96 tlieskam ti. Zaslúžiš si medailu.

denkabemommy
9. júl 2025

@anonym_autor Treba si nastaviť pravidlá. U nás sa dohrá s jednou hračkou a až keď sa odloží môžu si zobrať druhu, súčasne majú zákaz nosiť hračky po byte 🙂. Občas sa stane, že majú bordel ale nič, čo by do 5 minút nemali upratané. Synovia majú 7 a 4. Rovnako pomáhajú aj doma upratovať, neexistuje, aby som robila všetko ja sama.

sisska96
9. júl 2025
@slniecko66

@sisska96 tlieskam ti. Zaslúžiš si medailu.

@slniecko66 tvoj problém ak nevieš udržiavať poriadok ;)

sisska96
9. júl 2025
@denkabemommy

@anonym_autor Treba si nastaviť pravidlá. U nás sa dohrá s jednou hračkou a až keď sa odloží môžu si zobrať druhu, súčasne majú zákaz nosiť hračky po byte 🙂. Občas sa stane, že majú bordel ale nič, čo by do 5 minút nemali upratané. Synovia majú 7 a 4. Rovnako pomáhajú aj doma upratovať, neexistuje, aby som robila všetko ja sama.

@denkabemommy presne tak. Neviem ako sa nedá zvládnuť. Nie je to atómová fyzika

misicka31
9. júl 2025

Nie si neschopná,len to chce ísť tvrdšie na deti.Neupracu?Otvor okno,vyhoď,alebo sáčok do koša a von.Parkrát to zopakuješ a budú upratovať,hlavne ak im povyhadzuješ najobľúbenejšie veci,nech vidia,že nezartuješ.A učiť ich trpezlivosti,nie v sekunde všetko hneď.Pockas,kým dokončím a potom ti dám. Reveš, nepockas?No nebudeš mať vôbec.U nás pred večerným spaním,vedia,že majú mať upratané izby Ak nechali hračky v obývačke pekne pozbierajú,lebo vedia ako by to skončilo.😃

slniecko66
9. júl 2025
@sisska96

@slniecko66 tvoj problém ak nevieš udržiavať poriadok ;)

@sisska96 ja som povedala, ze to neviem? 🙂 skôr tvoj problem, ze namiesto toho aby si niekoho podporila a povzbudila tak robíš presný opak.

nufafa
Autor odpoveď zmazal
simona92101
9. júl 2025

@anonym_autor mam 3 deti,6rocna,temer 3 rocna a 1.5rocny..takze viem o com hovoris..su dni kedy mi ide hlavu roztrhnut a su dni,kedy je to relativne ok.na hracky poradim toto: polku hraciek schovaj,nechaj len par vonku.kup v ikei boxy,tam nahadzte lego,kocky,auta atd.ked sa chcu hrat v obyvacke,ostatne izby zavri/zamkni.s tym,ze ked sa dohraju s kockami tak si ich do toho boxu aj nahadzu.to zvladnu.a ked nie,kocky zabavim..ked ani auta neupracu,zabavim.oni rychlo pridu na to,ze kto neupratuje nema sa s cim hrat 😃 varit ked spia,na zahradu dat proviant nech sa obsluzia,ked sa budu klbcit tak kazdy do izby.🤷‍♀️

viera012345
10. júl 2025

@anonym_autorto, čo napíšem ako prvé, neberte ako provokáciu,ale je lepšie, keď du deti živé, než keď sú choré....a teraz niečo praktické:S nejakou znesitelnou mierou neporiadku sa pri detoch musíte zmieriť.Skuste im obmedziť množstvo hračiek, ktoré majú naraz k dispozícii/pri večernom upratovaní niečo nechajte, niečo odložte tak, aby to nemali na očiach.Vymyslajte im hry, ktoré ich zamestnajú, kým im chystáte jedlo, napr.my sme mali hru,kde som nakreslila na papieriky rôzne časti zariadenia.Listky som rozmiestnila tak, že napr.pod mikrovlnkou bol lístok na ktorom bol botník,po tejto indícií syn našiel v botníku lístok s ďalším obrázkom.Lokacia prveho lístka bola odmenou za pesničku, ktorú zaspieval,za uhadnutu hádanku.Mali sme aj pravidlá, najdôležitejšie bolo, že pri hľadaní nič nerozhadzujem.Viete, keď ocakavame,ze sa deti samé budú hrať,ony sa aj hrajú,ale posvojom a to väčšinou vytvára neporiadok.Niekedy je dobré byť súčasťou ich hier, lebo okrem inych benefitov, vzniká menej neporiadku.A keď už Vám je napriek všetkému do plaču, skúste na chvíľu zabudnúť ns neporiadok,uvarte si kávu a len sledujte svoje deti ,predstavujte si,ze o niekoľko rokov budú veľkí, neskor dospelí....Neverila som tomu kedysi,ze sa toho dožijem a roky prešli, už len fotky mi pripomínajú malého nezbednika, lebo vedia v izbe prave po nočnej spi 21r.dospelak

zuzuliatko18
10. júl 2025

Autorka, ja mam dieta Len jedno, takze ma oslovi asi 1000krat za minutu, ked sme doma, lebo nema ineho partaka na hranie. Ale vie, ze pred spanim hracky treba upratat, ak vytvori nejaku stavbu zo stavebnicu, po dohode moze zostat do druheho dna. Hracky upratuje Sam, ked poziada, pomozeme, ale musi sa pricinit. Ja kebyze upravujem sama, hracky idu do kosa a to neriskuje😀
Ak nieco robim a pride s nejaku poziadavkou, podla naliehavosti musi pockat (pokial nie je zraneny alebo podobne).
Kazdy vecer musi vyzbierat zo zeme svoje hracky aj preto, ze ked pridem z prace pustam roboticky vysavac (vysava aj umyva zaroven), zbehne byt kym prideme zo skolky.
Ked je teplo sme na ihrisku, vonku, ma tam kamaratov, ine deti, takze SA zabavi.

kikuska_wedge
10. júl 2025

@anonym_autor ja ta uplne chapem. Mam to tak isto. U nas ciastocne pomohlo minimalizovat a roztriedit hracky. Ma vacsinu roztriedene v boxoch a dohliadam na to, ked sa s jednym dohra, aby si to upratala. Ale je to boj. Mam este 2 puberakoch a to uz je ina kapitola. Niekedy na flasu prosecca. Vcera si cistili topanky od blata. To co ostalo v kupelni mam odfotene. Ale nie je to publikovatelne. Nasla som to o 1 v noci. Ak by som to umyvadlo nepotrebovala, tak to tam necham do rana, aby si to dali do poriadku. Tak som to aspon cvakla a poslala s otazkou, ze kde mam podla nich umyt babatku ritku.

anonym_07bf95
10. júl 2025

Najviac za múdru je tu viessta, ktorá má len jedno dieťa, a aj to veľké, a už aj zabudla, čo to je mať trojročného toddlera. A v každej téme vie najlepšie, čo treba. No nominovať ju za riaditeľku vesmíru. Ja si myslím, že každá mama sa občas cíti unavená, vyhorenia, ukricana, nestíha, a hlavne cez prázdniny. Moja rada ohľadom tých hračiek: minimalizmus. Deti absolútne nepotrebujú veľa hračiek, to je jeden obrovský biznis. Samé reklamy na hračky, špeciálne obchody, keď ma hračka nálepku montessori, dajú ešte 20% prirazku, a hentaku edukačnu hračku treba, lebo inak bude sprosté. Je to všetko marketing. Dieťa potrebuje open-ended hračky, úplný základ stačí. Nejaké lego, pár auticok a možno masiek hrdinov. Ja čím viac detí mám, tým menej vlastníme hračiek. Stále minimalizujem. Vezmi si hocaku hračku do ruky a povedz si: koľko minút/hodín objektívne jej dieťa venuje? Vie sa s ňou zahrať aj hodinu, predstavuje si s ňou imaginárny svet? Podporuje jeho fantáziu? Alebo je to len nejaké elektrické samochodiace autíčko, čo dieťa raz pustí cez izbu a skončí v kúte. Alebo len to vysype zo škatule a leží tá hračka na zemi, kým ju zas večer netreba pozbierať? Nehovoriac o babatkovskych hračkách, čo sú v obchodoch celé regály a sekcie, a také malé deti sa väčšinou najradšej hrajú s varechami, hrncami, kľúčmi, ovládačmi a sáčkami. Minimalizuj hračky a minimalizujes aj neporiadok. Máj toľko hračiek, aby ich pozbiera nie zabralo max tri minúty. Urob pokus, vezmi hračky, zavri do pivnice na dva týždne, nechaj len zopár, a uvidíš, či im budú chýbať. Ja keď sa cítim doma tak ako ty, pre mňa je to signál, že sa v dome nakopilo veľa vecí, a treba zase veci pretriedit. Dnešné deti sú prestimulované. Na dospelého človeka je to veľa, keď je z hračiek neporiadok, a čo taký malý mozog dieťaťa? Neporiadok a veľa vecí zvyšuje kortizol, jasné, že s tak cítiš. Minimalizuj a choďte veľa von. Niekedy keď mám pocit, že ide na mna depresia, vyjdem von a "ako mi je fajn". Jednoduchosť a príroda. Moje odpovede na všetko.

anonym_12667d
10. júl 2025

Len prosim neber si nic z komentov typu ze nemas respekt, ze nevies kricat zd im preco nerobis 24 hodinovy nonstop program... (asi su aj take stastne mamy ktore neperu, nevaria, nemusia skladat oblecenie....ocividne ani ja nemam take stastie 😅, tvrdiet ze sa cely den hrate s detmi....a pritom odpisujete komentare ktore mozu inu zenu zaboliet)i otrasne ako som citala niektore komentare. Chapem ta, aj ja sa takto obcas citim, si vynervacena a deti to citia a just robia napriek. Predychaj, sprav si 2hodiny relax, ak sa da a niekto postrazi. Alebo napriklad ....Neviem mas baby? Tak si spravte kozmeticko-masazny salon. Alebo aprav pukance pozri snimi rozpravku. Ale aj ty si sadni! Alebo im vysvetli deti moje nemame navarene, musite mi pomoct mama nestiha inak nemame co jest. Neni na skodu a ani hamba priznat si a ukazat detom ze aj mama je clovek..aj to je prenich priklad .. moja 5 rocna to pochopila ale trvalo jej to trosku. Hlavne nekric, sadni si a vysvetli im ze si unavena, nevies co najprv. Pochopia neboj. Budes sa lepsie citit a nebudes taka bezradna, bezmocna. Vela stastia. Zeny drzte sa, vydrzme prazdniny 😅

kaca222
10. júl 2025
@anonym_autor

@unicornlady Keby sa zavreli do izby, nech sa tam stavajú na hlavu. Ale sú na celom spodnom poschodí a pritom majú herňu. Nerozumiem…. Iné deti majú max svoje izby a nie ešte takýto priestor navyše. Mala som dojem, že urobím dobre, že sa budú mať kde zavrieť. Som naozaj naivná a blbá

@anonym_autor máš 3ročné dieťa, áno, svojmu trojročnému sa nonstop venujem a teda nemá šancu urobiť takýto bordel. Hneď čo sa s niečím dohrá, upraceme to.
Asi mám tú “výhodu”, že mne sa ešte sám nepohrá. Tebe očividne hej, ale za akú cenu 🤷‍♀️

dupinka
10. júl 2025

Ale veľké su deti? Lebo píšeš, že najmladšie má 3 roky. To naozaj sa nedá dať bez dozoru, ak chceš zachovať poriadok.
Zaklad: neupratuj tak, že necháš deti samé. Rob nejakú činnosť (skladanie prádla, triedenie ponožiek,..) s dohľadom na ne. Budeš ich mať pod kontrolou, a ony zase budú vidieť, že mamka nesedí na zadku. Ostatne nechaj na čas, keď pôjdu spať. A vtedy zapoj do činnosti aj manžela. Chodi neskoro ale tiež je aj otec a člen domácnosti.
Keďže ich budeš mať pod kontrolou, vieš ich usmerniť, keď po skončení jednej aktivity prejdú k druhej a to prvé neupracú/neodložia. Musíš ich toprimerane veku naučiť.A ako to tu baby radili, obmedziť hračky. Čím viac majú, tým viac sa rozhádže, po chvíľke nezaujíma..
Keď varíš, posaďte ich za kuchynský stôl, a daj im hrať pexeso, kresliť, hrať spoločenskú hru. Zas nevariš predsa celé hodiny.
Čím skôr ich to naučíš, tým lepšie pre všetkých. Pevne nervy.

blackcat8885
10. júl 2025

No také deti sa uz musia naučiť počkať chvíľu. Aj moj 7r skúšal všetko a naučil sa že za 10 minút neumrie od hladu, ze keď chce napr kresliť musi si uložiť rozhádzané hračky, pomáha mi odlož riad, utrieť prach apod. Samozrejme niekedy aj pokricim, aj po zadku dostane lebo ma dni ked vkuse vrieska a stale iba mami toto, mamka hento atď. Ale su to deti. Nastav im pravidlá, pochopia časom

modrazuza
Autor odpoveď zmazal
tim23
10. júl 2025

Pozri si príbeh Dorotky tu na Mk a budeš rada že máš také aktívne a zdravé deti. Môj má 2,5 r a keď sme doma je bordel a čo?

petka552
10. júl 2025
@anonym_autor

@doriiis 7 a 3r, inak v MŠ a ZŠ sú to vychválené poslušné deti ale doma sú čerti prisaham

@anonym_autor doma mam to kste. 6,5 rocna dvera a skoro 3 rocna dcera. Vacsinou som na vsetko sama. Dcery su horsie jak chlapci, vkuse sa biju a naťahujú. Po celom byte porozmasane hracky. Plus mame aj psa. Mlzes dohovárať, upozorňovať, zvysovat hladat davaj nejake ultimáta a aj tresnutbpl zadku a nic sa nemeni. Obcas poslúchnu ale to az ked dostanem amok a vtedy. Je sakra zle. Uz som si aj sem tam porevala lebo ma to nebavi…. Tak isto v skolke ukážkové deti a doma čerti. Oni nemozu byt spolu lebo je zle. Starsia robi naschvaly mladšej a uz to ide… vacsinou popravený az ked idu spat a vysavam hned rano ked este nie je bordel.

vanilka83
10. júl 2025

@anonym_autor neboj sa!nadýchni sa!všetko to raz prejde,nie si v tom sama,ver mi presne takto som to mala aj ja aj toho muža tak isto furt len v práci a moja frustrácia už dávno presiahla všetky limity,musíš si dat priority,stále najdôležitejšie je postarať sa o deti umyť ich dat im jest a dat ich spat to ostatné až potom...musíš sa zmieriť s tým ze niekoľko rokov budeš šťastná ak pozbieras veci po dome nieto ešte luxovat utierat prach ci umývať okná,ja som to mala tak isto,lenže muž si to večer fest všímal že čím viac veci a hraciek majú tým horšie sa udržuje poriadok,už to začalo liest na nervy po čase aj jemu,spravili sme to radikálne,všetky ich veci plysaky hračky knihy sme zbalili do vriec do pivnice nechali sme im po 1-2 hrackach. Animácie im nerobím a nikdy som nerobila,vyložím si nohy a čítam si pijem kávu, keď potrebujem. Vôbec mi žily netrha keď sa nudia. Musíš sa starať aj o svoju dušu a psychiku,nie len o to co oni chcú,lebo takto vyhoris. A vieš čo veľmi to pomohlo, keď sme im zrušili všetky zbytočne veci a hračky a kníh milión, ktoré len rozhadzovali. Aj všetky obrusy,vázy,sošky, rámiky, misky zo stolov,z kuch.linky,z políc a skríň a komody som zrušila už dávno. Čím menej veci v byte tým lepšie a ostatné je všetko schované v skrinkách šuplikoch. Aj všetky farbičky papiere omalovanky plasteliny som dala na najvyššiu policu do špajze a dám im len keď si vypytaju a kreslia si pri mne keď na nich dozeram. A varím len na tri dni na menej nehrozí. Držím ti palce neboj sa všetko bude dobré a nie si v tom vôbec sama ver mi ❤️ vsetko to raz prehrmi. Musíš sa ty hlavne dat do kľudu potom to bude oveľa jednoduchšie.

lucia243
10. júl 2025

@anonym_autor nečítala som všetky príspevky...ja som momentálne s 3 sama ak manžel je celý deň preč....urobila som im harmonogram kedy kto vynáša kôš, vyberá myčku, vyberie práčku, mačkám dá jesť, úpracu si izbu.... možno som jak bachar niekedy keď kontrolujem či dodržali pravidlá...ak nedodržia strhávam čas čo majú vyčlenený na internet. Ale bohužiaľ inak by som sa celý deň nezastavila a neoddychla. Ty máš mladšie deti...aj u nás ten najmladší je všade a nikde a bordel za ním neskutočný... Ale už aj od neho žiadam aby za sebou pratal lebo do teraz využíval to , že je najmladší. Zapajaj ich do každej činnosti ak prataš hračky nek ti pomáhajú, aj vyberať prádlo, vešať prádlo a tak podobne. Aj to je pre nich program ..ak budete mať dnuka porobené presuniete sa vonku. Upratujeme každý večer pred spaním si pozametame, pozmyvame. Ak je manžel doma tak spoločne. Máme taký svoj čas. Ráno vstanem deti si robia raňajky podľa toho kedy vstanú a ja už varím obed. Každý vie čo má robiť.

tomcimka
10. júl 2025

@anonym_autor nečítala som všetky komentáre,ale treba učiť deti poriadok a pravidlá. U nás doma majú zakázané sa hrať v obývačke, v spálni a v kuchyni. Majú dovolené v detskej izbe, na chodbe a v jedálni. Tak sú naučené od narodenia. Ďalej, tvorivé veci ako sú plastelína, vodové farby....môžu používať iba v jedálni,kde nie je koberec. Skončua,tak si musia odložiť - neexistuje,aby po sebe neupratali. Ak nie hneď,tak aspoň o 20 minút/hodinu,ale musia odložiť. V detskej izbe majú dovolené robiť ,čo chcú,ale musia si aj po sebe upratať: ak treba,tak im pomôžem,ale nerobím služku a Popolušku. Deti majú 3r. a 5r. Ak chodia za mnou,tak ich zapájam do domácich prác - dám prádlo na kôpku a oni dajú do práčky (okrem ponožiek a spodného prádla), pomáhajú v kuchyni...

kaca222
10. júl 2025

Až teraz čítam diskusiu, autorka, tvoje dieťa má 3 roky. Vypustiť samotné na dvor? A to je jedno, že so súrodencom. A čakáš, že ťa nebude vyžadovať? Ja viem, že je to náročné, ale to 3r je ešte primalé na to, aby bolo samostatné. Ja mám pocit, že ty si chceš upratať, navariť a bohvie čo ešte všetko a deti zahrajte sa. Ale to menšie ťa potrebuje vkuse za zadkom, práve preto sa mu máš venovať, aby si ho učila aj také základy, ako napr.po sebe upratať. Nečakaj, že to urobí samo od seba alebo na povel. Ty musíš byť pri ňom a ukázať mu to, pomôcť a upratovať musíte spolu. Jediné čo týmto prístupom dosiahneš, že sa bude “vychovávať” samo a o chvíľu ti to tam padne na hlavu. A muž nech sa zapojí tiež, nie je tvoja povinnosť ťahať všetko sama

igiana
10. júl 2025
@anonym_autor

@doriiis 7 a 3r, inak v MŠ a ZŠ sú to vychválené poslušné deti ale doma sú čerti prisaham

@anonym_autor ked ma najstarsi 7, nie je mozne aby nebol schopny udrziavat poriadok. Moj bude mat teraz 6 a sam sa pyta s cim mi moze pomoct. Dokonca aj povysaval teraz 2 dni po sebe. Hracky bez problemov uprace. Asi by si ho mala zacat viacej zapajat do pomahania.

A co sa tyka hraciek, treba cast hraciek odlozit. Ked ich deti maju vela tak iba rozhadzuju nevedia sa sustredit na hru. Akoze aj mne sa tu povaluju nejake hracky teraz, ale to riesime ked uz viem ze sa hrat nebudu. Neupratujeme kazdu chvilu

dooodka
10. júl 2025

Čítala som asi len 5 komentov, áno, robím aj animátorku, keď je treba. Veci ako plastelíny, piesok a pod sú tam kde sa k tomu nedostanú, a môžu sa s tým hrať len vo vyhradenom priestore, aby som musela vysávať/čistiť len daný priestor. Ak prevrátia dom hore nohami, máš doma asi xy zbytočností, sprav generálny poriadok, časť vecí popolnica, časť vecí podaruj a hračky im v 1/2/3 mesačných intervaloch meň. Čo vyradíš schovaj do sklená/povala/skriňa. Nech má každý v izbe len napr. 3-6 vecí na hranie a to sa ľahko upratuje. 3 ročné dieťa si vie upratať. Mám ho doma a dnes si popratal celú izbu sám. Samozrejme nieje to monkovský poriadok, ani len taký aký by som chcela, ale nič neostalo na zemi a všetko je v policiach či boxoch, aj keď pomiešané 🙈 pochvalu dostal aj odmenu motivačnú (nanuk). Keď si zvyknú na režim môžeš pridať hračky navyše a povinosti navyše. A základ, pokiaľ to tak u Vás nefunguje, to ja neviem, večer sa vyzlečú a v zápätí odnesú veci do koša, dojedia, odnášajú tanier na linku, 5 ročný si už ukladá do myčky. Atď. Azáklad, úplný základ, aby ty si sa nezbláznila a neskončila v Pezinku. Neboj znie to dobre, ale u nás to niekedy vyzerá podobne, len ja z toho nešaliem, mne muž pomôže keď vidí, že domácnosť kolabuje. O mužovi ti hovoriť nebudem nič, neviem, prečo nepomáha, či náročná práca a tieto veci, to chápem, aj keď vždy je nejaký čas na pomoc, či len lenivosť a to už je na debatu, ktorá sa nebude páčiť ani 1 z vás 😁

viera012345
10. júl 2025
@anonym_autor

@sisska96 Asi nie. Mami pozeraj, mami aha, mami pod sem nech ti ukážem. NONSTOP za mnou niekto chodí ako chvost. Normálne mám úzkosť vo svojom vlastnom dome

@anonym_autor .. ani v malej miestností bytu som nemala pokoj,ale som naučila syna, že rozprávať sa môže len cez zavreté dvere.Verte mi, postupne sa situácia zmení a bude Vám ešte ľúto za casmi, keď deti boli také malé kanagony😀

kathhii
10. júl 2025

@anonym_autor choďte na ihrisko, dvor. Buďte čo najviac vonku...
U nás podobne, keď varím tak na rozhadzujú dosť...
Vieme upratať aj spolocne, ale dlho ich to nebaví...
Raz ma tak vytočili, že som najprv vyhodila smeti z koša, dala som nový čistý sáčok a čo nechceli upratať som pred nimi začala hádzať do koša.... V momente to začali upratovať...