icon

Ako zvládať delenie výdavkov v zmiešanom manželstve?

damkodomko
12. mar 2024

Ahojte zienky,

Potrebujem zo seba vypustit paru…
Mam z predosleho manzelstva deti. Pricom su mne zverene, obaja s mojim ex sa o nich starame nadstandartne, financne a aj sa im venujeme.
Nasla som si partnera, druhy krat som sa vydala. On ma tiez male dieta z prveho vztahu.
Zije v zahranici, mali by sme sa tam prestahovat. Aktualne cakame aj spolocne dieta.
Naposledy sme sa pohadali a tvrdil mi, ze ked nieco zaplati mojim detom ( obed, a pod.) okradame tym jeho dieta z predosleho vztahu. Som z toho sklamana. Hlavne som v zapeklitej situacii, kedze som tehotna a neviem ani ako sa spravne k tomu postavit.
Ja osobne nedelim na “moje” a “tvoje”. Jeho dieta mam rada a myslim si, ze pokial mame byt rodina, rozdiely by sa robit nemali. Moje deti ho maju naozaj radi o to viac ma jeho postoj zamrzel.
Nikdy som sa nepotrebovala “vesiat” niekomu na krk, taktiez mam prijem, chodim do prace a pod. A tiez to budu peniaze, ktore pojdu aj na jeho dceru pokial budeme spolu zit, no nikdy som to nebrala tak, ze o nieco okradne moje deti.

Strana
z5
jana_eyre_2
12. mar 2024

Mňa by to tiež zamrzelo.. takto sa predtým nikdy nevyjadroval? Ako dlho ste spolu?

stanulienkat
12. mar 2024

Tak zrejme takto selektoval deti aj predtym. Neuraz sa, ale stale sa cudujem, ze preco zeny, ktore uz maju svoje deti, musia hniezdit s kazdym dalsim partnerom. Toto selektovanie sa bude stupnovat. Mna by to ako matku mrzelo, na druhej strane by som nemala potrebu, aby moje deti musel zivit a sponzorovat iny muz.

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
12. mar 2024

No mna by to mrzelo aj vytocilo, urcite by som mu spakruky povedala, ze teda mal ostat zit s dcerou a nezakladat novu rodinu, ked teraz vydeluje. Podla mna bol takyto vzdy, len hral divadielko, teraz moze zacat robit prieky, lebo cakate dieta, zobrala si si ho, a je mu jasne, ze len tak sa nezdekujes.
Mna zaraza "pokial budeme spolu zit", vy spolu vobec nezijete este? Ako deti zvladaju ze sa maju stahovat do zahranicia za tymto ujom? ty tam budes mat co robit?

abbey1
12. mar 2024

@damkodomko Ako dlho ste spolu, keď si si všimla tieto problémy až teraz, keď si tehotná? Toto by bol pre mňa veľmi závažný problém vo vzťahu, ak by niekto útočil na moje deti a delil peniaze na moje tvoje naše vaše. Ako budete fungovať v zahraničí? Budeš môcť naďalej pracovať? Ako sa správa k tvojim deťom?
Si si istá, že chceš s ním dieťa, keď vidíš, ako sa dokáže správať k tvojim deťom?

stanulienkat
12. mar 2024

@damkodomko ok, beriem. Ako dlho ste planovali? Ved taketo selektovanie nenastalo zo dna na den. Keby mal taketo kecy, tak by som do dietata ani nesla. To su uskalia patchworkovych rodin. Moje deti, tvoje deti, nase deti.

damkodomko
autor
12. mar 2024

@simca06022011 maju ho radi a velmi sa tam tesia. Ja som problem s pracou nikdy nemala. Mam vystudovane skoly, ale kludne budem robit aj upratovacku, ked bude treba.

cocolinka
12. mar 2024

@damkodomko ja si myslim, ze to je preto, ze tvoje deti ziju s vami, kedze su zverene do tvojej starostlivosti, a jeho dieta je s vami asi len cez vikendy alebo prazdniny, mozno z toho dovodu, mu to pripada “nefer”, ze si to takto porovnana a mysli si, ze tvoje deti dostavaju nejakym sposobom viac, kedze sa o ne starate denno denne, chapete co som tym chcela povedat 😂

abbey1
12. mar 2024

@damkodomko A tú upratovačku budeš robiť i s novorodencom a ťahať 3 deti v zahraničí finančne?

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
abbey1
12. mar 2024

@damkodomko Veľmi dobre viem, ako to v zahraničí funguje. Práve preto sa pýtam, ako to chceš zvládať. A hlavne keď píšeš, že o deti je nadštandardne postarané a idete tam až teraz, keď už tehotná si. Otec detí súhlasí s presťahovaním?

deti95060810
12. mar 2024

keby to povedal mne a nebola by som tehu tak so vzťahom končím okamžite...
v tvojom prípade by som si dávala pozor na všetko čo platí on.... bývate spolu aj s tvojimi deťmi? nepríjemná situácia ....
ukázal sa poriadne len čo je pravda, škoda že až teraz keď si tehu....

stanulienkat
12. mar 2024

Pises, ze spolu nezijete...toto nevesti nic dobre. Ty si otehotnela s clovekom, s ktorym nezijes denne v domacnosti-de facto ho nepoznas. Stale si nenapisala ako dlho sa kamaratite.

simca06022011
12. mar 2024

@damkodomko no nie len na to som sa pytala... nedostala som odpoved na to ci byvate spolu? zili ste niekedy spolu predtym ako si si ho vzala, ako si s nim otehotnela? AKo dlho sa poznate? nie len vylety a dovolenky... lebo tam cloveka nespoznas nijak.
Inak je to dobre blby napad, neviem co robis teraz tu, ale utekat za takymto muzom (ak sa to bude opakovat a nebol to nejaky zart) s vidinou prace "hoci aj upratovacky", lebo "deti ho maju radi" a duplom ak mas vystudovane skoly a nejaku fajn pracu tu.. dakujem pekne. je to sice krasne. ALe ty mas zdravie a zivot len jedno aby si sa niekde nerovovala, vydelovala peniaze, starala sa o chlapa jeho dieta, este dalsie v striedavke a este iba tvoje dve, popri tom pracovala...
Dobre si to premysli s tym zahranicim, a riadne zacni sledovat jeho spravanie k detom.

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
12. mar 2024

@sheila121 hej citam. Ale ked sa kamaratili aj 2 roky ked on robil v zahranici... Ako dobre by si poznala cloveka bez spolocneho byvania a stretavania sa raz za dva tyzdne?? ( to som dala priklad, vobec to nemusi byt autorkin pripad). Taketo spoluzitie neukaze vobec nic.

abbey1
12. mar 2024

Fúha! V každom ďalšom príspevku ešte väčší a vážnejší problém. Nikam by som sa nesťahovala.

simca06022011
12. mar 2024

ako bol boj o striedavku dcery pointa vasho vztahu? ty mas velky problem podla mna.. a deti su ten najmensi.. nestahovala by som sa nikam, ostala by som tu. Budes tomu celit tak, ze sa budes starat o 3 deti.

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
abbey1
12. mar 2024

@damkodomko Biologicky otec detí súhlasí s ich vysťahovaním do zahraničia? Ako bude potom prebiehať ich styk?
Ako máte poriešené financovanie vášho spoločného života v zahraničí teraz s novým manželom?

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
kluska
12. mar 2024

@damkodomko kdE konkretne on pracuje? V ktorej krajine? Ale velke mas deti?

abbey1
12. mar 2024

@damkodomko Prepáč, nechápem. Bola by som na tvojom mieste veľmi opatrná a určite by som sa teraz nesťahovala.

luccija
12. mar 2024

@damkodomko dotkla si sa jeho citlivého miesta a on Ti to vrátil.Preco tak zle znáša, že si jeho ex našla frajera?bolo to od neho podrazacke a podľa mňa to nebolo naposledy.Otrasna situácia má nasponovane nervy zo striedavky, zmien, ale toto sa nehovori

lenkasarka
12. mar 2024

@damkodomko ja za seba napíšem,že mne by sa jeho vyjadrenie nepáčilo a určite by som zvažovala odchod do zahraničia. Toto je podľa mna len začiatok nejaký h výčitiek. Ak má rad tvoje deti aspoň z časti veľkej časti by ich mal brat ako “svoje” v tomto prípade to bude myslím veľmi ťažké a ak sa narodí vaše spoločne dieťa podľa mna ho bude veľmi uprednostňovať pred “iba tvojimi”

Strana
z5