icon

Ako zvládať konflikty so svokrovcami?

johnyp
13. sep 2025

Som chlap raz som tu objednával košeľu a bolo treba účet, ale o toto nejde, rozviedli ste sa niekto kvôli svokrovcov, z tej mojej svokry mi je absolútne ťažko, a podľa jej slov som jej nepriateľ. Je to podrypacny tip, a ja som tip ake vráť také požičaj a manželka je stále na jej strane len kvôli veku, že je staršia, a máme konflikty, už len vôbec zato že si jej dovolím odreagovať na jej rypáky. Je to dominantný homozygot, podľa môjho úsudku si aj svokor snou veľa vytrpel psychického nátlaku. Ako predchádzať konfliktom s konfliktom osobou ? Viete človek nemá vždy dobrú náladu na prehliadanie rypakov, tak sem tam dostane aj náklad, a manželka samozrejme vidí vinu vomne 🙂 setky jej deti sú dosť naňho naviazané ale mne to príde skôr ako stockholmsky syndróm. Už to nedávam. Poraďte čo robiť pre pokoj v rodine, nadopovat sa liekmi, vzdy pri stretnutí, nestratavat sa ?

Strana
z2
david1202
18. sep 2025
@anonym_888ab3

Svokra je matka tvojej zeny, ktoru si si vybral, pre nieco, tak ked ti vyhovovala zena, ta je od tej hroznej svokry... Ona tu je cast tvojho zivota, u niekoho rok, niekd3 30 a ako ich vyplnis, zalezi len na tebe. Moj svokor mal svokru a to bola vybusna osoba, prezila 2 vojny, ako vsetci vtedy a nebolo radno si s nou zahravat. On sa jej vedel dostat pod kozu vies cim? Robotou. Prisli na hody, vysukal si rukavy, husy jej zabil, osklbal, vypitval a jej synackovia len na hotove k hostine dosli. Vsak Vinco to odrobi. 🪿🪿🪿Ale dnesna generacia si uz nevie vazit nikoho, mat empatiu k matke zeny, len prskat jedovate sliny a nenavidiet. Najst si cestu k cloveku, tot umenie. Nie je umenim mat rad peknu, milu, pestovanu 60+,co tu necha majetocky, ale zivotom 💥zdeptanu staru zenu...

@anonym_888ab3 tak ze ty chceš aby vždy niekto iný odročil a bolo dobre ?si uplne na hlavu ,alebo len tabletky prestali účinkovať?

anonym_888ab3
19. sep 2025

Ty nic neodrocis, ty tabletka na hlavu👽

johnyp
autor
19. sep 2025
@anonym_888ab3

Ty nic neodrocis, ty tabletka na hlavu👽

@anonym_888ab3 nebol by som prvý kto by z nej tak skončil . Ty to dobre vieš 🙂 anonym

anonym_888ab3
19. sep 2025
@johnyp

@anonym_888ab3 nebol by som prvý kto by z nej tak skončil . Ty to dobre vieš 🙂 anonym

@johnyp neviem, moj zat sa v praci nesmial na vtipoch o svokrach a zaklincoval to tym, ze on ma 🌷dobru🌷 svokru... To viem od jeho kolegu, lebo som ani nevedela, ze som tak "dobre tolerovana" a odvtedy stale na sebe pracujem...pomoct a neskodit, vypocut a neradit, potesit a nermutit, varovat a ulahcit... Drzat hubu a krok,umyvat si ruky, nekomentovat drobcom papanicko a elonov elektrovehikl uz vobec🔥..nerozvlacat vnucence po fejsbukoch... Len ich vsetkych lubenkat, co je pomerne lahke, lebo robia len radost, takze asi som nieco spravila dobre🌞aj ked tu nikto nic negarantuje...

martin96321
22. sep 2025
@anonym_888ab3

Svokra je matka tvojej zeny, ktoru si si vybral, pre nieco, tak ked ti vyhovovala zena, ta je od tej hroznej svokry... Ona tu je cast tvojho zivota, u niekoho rok, niekd3 30 a ako ich vyplnis, zalezi len na tebe. Moj svokor mal svokru a to bola vybusna osoba, prezila 2 vojny, ako vsetci vtedy a nebolo radno si s nou zahravat. On sa jej vedel dostat pod kozu vies cim? Robotou. Prisli na hody, vysukal si rukavy, husy jej zabil, osklbal, vypitval a jej synackovia len na hotove k hostine dosli. Vsak Vinco to odrobi. 🪿🪿🪿Ale dnesna generacia si uz nevie vazit nikoho, mat empatiu k matke zeny, len prskat jedovate sliny a nenavidiet. Najst si cestu k cloveku, tot umenie. Nie je umenim mat rad peknu, milu, pestovanu 60+,co tu necha majetocky, ale zivotom 💥zdeptanu staru zenu...

@anonym_888ab3 To nema velmi nic spolocne s generaciou. Problemy so svokrami boli,su a budu. Moj kolega ma skoro 60 krokov. Mal zakernu hadavu svokru,svagrina bola taka ista,len bordel robili. Byval bohuzial u nich. V obyvacke sa donho pustila svagrina,zacala mu nadavat ,tak jej dal poriadny preplesk,ze spadla na gauc,svokra sla zakrocit,tak dostala aj ona a ked prisiel svokor ze co sa robi,tak uz preventivne zbil aj jeho. Zene povedal ze ide po auto,zacuva do dvora a dovtedy nech ma zbalene kufre,alebo nech si ostane zit s matkou. Do piatich minut nahadzala vsetko do kufrov a odisli. Dodnes ziju stastne,maju uz aj vnucata a svokor si nevie vynachvalit,ze jemu sa podarilo za 5minut to,co sa jemu za 20 rokov nepodarilo. Svokra si uz nedovolila pindat. Niekedy nepridrbes- nevysvetlis😎

anonym_888ab3
23. sep 2025
@martin96321

@anonym_888ab3 To nema velmi nic spolocne s generaciou. Problemy so svokrami boli,su a budu. Moj kolega ma skoro 60 krokov. Mal zakernu hadavu svokru,svagrina bola taka ista,len bordel robili. Byval bohuzial u nich. V obyvacke sa donho pustila svagrina,zacala mu nadavat ,tak jej dal poriadny preplesk,ze spadla na gauc,svokra sla zakrocit,tak dostala aj ona a ked prisiel svokor ze co sa robi,tak uz preventivne zbil aj jeho. Zene povedal ze ide po auto,zacuva do dvora a dovtedy nech ma zbalene kufre,alebo nech si ostane zit s matkou. Do piatich minut nahadzala vsetko do kufrov a odisli. Dodnes ziju stastne,maju uz aj vnucata a svokor si nevie vynachvalit,ze jemu sa podarilo za 5minut to,co sa jemu za 20 rokov nepodarilo. Svokra si uz nedovolila pindat. Niekedy nepridrbes- nevysvetlis😎

@martin96321 nuz na "cudzom uzemi" treba sekat dobrotu, nakolko je clovek vydany na milost a nemilost hostitelovi, pokial nie je jedinacik, je to zlozitejsie. Tento moj svokor tiez doviedol zenu do rodneho domu, kde cakali na byt, stara chajda, 3 generacie, 4 surodenci s rodinami na navstevy, prechodna izba s kachlami na uhlie, jedna skrina, aj do tej im vsetci chodili ako do Bonanzy... Keby dostali ten byt o trochu neskor, mozno sa pozabijaju🤣ale holt bytova situacia bola hrozna, vtedy aj dnes. Do bytu si isli ako do neba, z temneho pekla... 🔥a vychytili tam 8.1968...

Strana
z2