icon

Ako riešiť konflikty so svokrovcami pri výchove dcéry?

Dnes o 14:02

Ahojte, môj problém sú moji svokrovci. Spravila som najväčšiu chybu že som pristúpila na nasťahovanie sa oproti nim. Odkedy máme dcéru (3 roky) sa s nimi nedá existovať. Svokra chce strašné nahradiť mamu a svokor ju v tom len podporuje, mám pocit že je to každý deň horšie a horšie. Mňa už dokáže pri nich vytočiť všetko či už také banálne reči ako Ježiš zas nemá zladené oblečenie, kde si ju zas vlačila keď ma špinavé tričko, bože není poriadne očesana atď. (Svokra žije totiž v tom že dieťa ráno vyjde von ako z časopisu oblečené a večer sa také isté čisté vráti, len naša dcéra to nerobí) Až po reči ktoré mi zaliezaju pod kožu, napríklad babka sa o teba lepšie postará ako mama, mamu netreba počúvať, mamine pravidlá u nás nikdy platit nebudú.
Čo ja spravím je samozrejme zle, neviem variť, neviem sa o ňu starať, neviem nič.
Dokonca na 6 mesiacov som ja odišla ku známej, čiže 6 mesiacov mali prerušený kontakt a nepomohlo to.
Svokra nonstop zasahuje do nášho života. Napríklad dcéra sa hrá vonku, behá na odrážadle po dvore, svokra to uvidí tak ju ide zavolať nech ide k nim, ja poviem že možno neskôr lebo za 10-15 minút musíme ísť niekde, proste že odchádzame a už to príde, mamu nepočúvaj a pod k nám, mama nech si ide sama preč, keď to nedovolím zas je len krik, rev plač. A ja som najhoršia.
Samozrejme že svokrovci to tak už využili že jej všetko dovolia, tam nič nemusí, doslova to dieťa tam príde, ľahne si na gauč, zapnú jej telku, napchaju sladké a obskakuju ju. Doma také nemá takže je tam strašné spokojná.
A tu sa bijú moje dva svety, muž ktorý neodíde z nášho domu lebo je naň hypotéka, plus už rezignoval, síce je na mojej strane ale vidí že nás jeho rodičia totálne ignorujú, svokrovci ktorí ma majú totálne na háku a dosť mi zasahujú do mojich dní s dieťaťom. A potom som ja čo sa snažím byť tou najlepšou mamou...veľmi chcem byť s mojou rodinou ale nezvladam tento nátlak a každodenný boj. Ako by ste postupovali na mojom mieste?

Strana
z2
tiezjedna
Dnes o 14:07

@anonym_autor ja nechápem, čo sa ti bije😨 Už dávno ste sa mali odvaliť preč. A to dostatočne ďaleko. Pri tvojej svokre by som zvažovala pokojne Nový Zéland!

anonym_236631
Dnes o 14:07

Kúpila by som na dvor dobermana

autor
Dnes o 14:09
@tiezjedna

@anonym_autor ja nechápem, čo sa ti bije😨 Už dávno ste sa mali odvaliť preč. A to dostatočne ďaleko. Pri tvojej svokre by som zvažovala pokojne Nový Zéland!

@tiezjedna no asi to že muž odmieta odísť, či sa mám rozvádzať kvôli svokre?

anonym_db87ce
Dnes o 14:15

@anonym_autor postaviť plot cez ktorý nebude vidieť a svokre rázne povedať že dieťa k nej chodiť nebude pokiaľ nemá rešpekt k jej matke. Na každú poznámku o oblečení by som povedala - vidíte že by plakala? je to šťastné dieťa, hravé dieťa, tak je občas špinavá a čo? môj muž bol nonstop čistý a upravený? Ak sa k nim nechodí hrať a normálne jesť tak na čo ju tam púšťať? Im povedz, že telku môže pozerať aj doma. A keď sa ti bude starať do toho že máš ísť niekam bez dcéry, opäť rázne povedať nie, ideme obe. Babka je asi riadny egoista a je naučená že sa vesmír točí okolo nej.

tiezjedna
Dnes o 14:15
@anonym_autor

@anonym_autor tak nemusíš. Môžeš kľudne celý život prežiť nespokojná, urážaná a prehliadaná. Tvoja voľba.

anonym_db87ce
Dnes o 14:16
@tiezjedna

@anonym_autor tak nemusíš. Môžeš kľudne celý život prežiť nespokojná, urážaná a prehliadaná. Tvoja voľba.

@tiezjedna to nie je riešenie, po rozvode by aj tak dcéra chodila k babke a kecala by jej do života stále.

autor
Dnes o 14:16
@tiezjedna

@tiezjedna ja sa stále snažím nájsť nejaký kompromis...niečo, nejakú cestu aby som vedela s nimi vyjsť

anonym_db87ce
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
Dnes o 14:17
@anonym_db87ce
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor inak argument tvojho muža je viac než smiešny... Hypotéka nepredstavuje najmenší dôvod zostávať tam, kde nechcem. Tvoj muž sa rozhodol zostať mamičke za riťou, hoci vidí, že ty, jeho žena. nie si šťastná. Riešila by som jeho, nie svokrovcov, tých nezmeníš ani náhodou.

@anonym_db87ce ja som nikde nepísala o rozvode, to nadhodila autorka.

motylik2559
Dnes o 14:18
@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj a co tak nastavit konecne riadne hranice aj za cenu, ze sa svokrovci urazia? Ved muz ked rezignoval, tak tebe tiez moze byt jedno, ak sa oduju. Normalne razne povedz, ze "a dost! Mala je dieta moje a manzelove a ja budem urcovat pravidla! Ak sa vam nepaci, nemusite malu vobec vidat!"
Treba byt razna. Preco si doteraz vsetko trpela a bola taky mäkkys? Kriste toto kebyze mam zazivat tak dlho, tak scvoknem. Nehnevaj sa na mna, ze to napisem tak napriamo, ale asi tiez nie si normalna,ze to trpis. Uz davno mali byt hranice a bezohladu na to,ze su to svokrovci! To nic neznamena,ked sa nevedia spravat. Povedz svokre,ze ty si jej mama, ty budes urcovat co a ako bude s malou a nie ona. Ona svoje dieta vychovala, tak nech sa uprace. Ach autorka, ved ukaz,ze si svojpravna, dospela matka svojho dietata, ktora sa postavi za svoje prava💪

anonym_db87ce
Dnes o 14:18
@anonym_autor

@tiezjedna ja sa stále snažím nájsť nejaký kompromis...niečo, nejakú cestu aby som vedela s nimi vyjsť

@anonym_autor nehľadaj kompromis, je to tvoja rodina, tvoje dieťa, nastav si mantinely. Žiaden kompromis ale riadne pravidlá.

tiezjedna
Dnes o 14:19
@anonym_autor

@anonym_autor chápem, ale nepleť si pojmy. Ty nerobíš kompromis, ty sa krčíš pred svokrou.

anonym_6c49d1
Dnes o 14:19

@anonym_autor ty si bola 6 mesiacov prec s dietatom u znamej? A muz bol kde?

petamich
Dnes o 14:33

A manzel ti v tomto ako pomohol? Posadil si svoju mamu a povedal jej, ze sa mu toto spravanie nepaci?

autor
Dnes o 14:39
@petamich

A manzel ti v tomto ako pomohol? Posadil si svoju mamu a povedal jej, ze sa mu toto spravanie nepaci?

@tiezjedna vieš on im dohovára, aj sa s nimi hádal aj všetko ale účinok žiadny
@motylik2559 preto som na polroka odišla, zas to není že sklopim uši a robte čo chcete, len mňa už ozaj nebaví každý deň robiť scény, preto som chcela nájsť nejaký kompromis, nikto im v kontakte nebráni ale pre nich je to nepredstaviteľné počúvať niekoho iného

@anonym_6c49d1 doma s tým že sa to aktívne riešilo s nimi.
@petamich samozrejme a niekoľko krát, dokonca sme mali hovor s psychologičkou.

Problém je že nechcú nikoho rešpektovať okrem seba, svokra miluje deti vždy chcela vnúčatá a jej predstava je že ju budú vychovávať.
Nie je to tak žeby som bola ticho ale stále sa hádať pred dcérou nie je cesta, tak isto ako ju stále odtiaľ brať a pri ich kontakte robiť doslova policajta.

anonym_c259ef
Dnes o 14:40

@anonym_autor joj bože. A muža máš kde? Keď je slaboch on, tak budem krava ja. Milá svokra, vy ste si už svoje odchovali, tam máte dielo svojej práce, čo nič nemusí, nič nevie...moje dieťa, moje starosti, moje problémy. Neviem čo znamená nasťahovať sa oproti ním, ale zamykala by som bránku, dala vysoké stromy okolo plotu atď, proste sa izolovať a chodiť k nim na návštevu, ako keby bývali 100km. A oni k vám tiež. Decko nech sa aj o zem hodí, ty si mama, ty rozhoduješ a si zodpovedná.

motylik2559
Dnes o 14:44
@anonym_autor

@motylik2559 preto som na polroka odišla, zas to není že sklopim uši a robte čo chcete, len mňa už ozaj nebaví každý deň robiť scény, preto som chcela nájsť nejaký kompromis, nikto im v kontakte nebráni ale pre nich je to nepredstaviteľné počúvať niekoho iného

Problém je že nechcú nikoho rešpektovať okrem seba, svokra miluje deti vždy chcela vnúčatá a jej predstava je že ju budú vychovávať.
Nie je to tak žeby som bola ticho ale stále sa hádať pred dcérou nie je cesta, tak isto ako ju stále odtiaľ brať a pri ich kontakte robiť doslova policajta.

@anonym_autor Podla mna je prave to problem, ze by si im v kontakte mala zabranit, pretoze svokra malu hucka proti vlastnej matke a to nie je zdrave pre vyvin dietata🤦‍♀️ Ides presne opacne nez by si mala, chapes?🙂

autor
Dnes o 14:46
@motylik2559

@anonym_autor Podla mna je prave to problem, ze by si im v kontakte mala zabranit, pretoze svokra malu hucka proti vlastnej matke a to nie je zdrave pre vyvin dietata🤦‍♀️ Ides presne opacne nez by si mala, chapes?🙂

@motylik2559 jasne chápem, na to som išla na polroka preč, myslela som že sa to zmení ale sme naspäť chvíľu a není to vôbec lepšie

andrejka1974
Dnes o 14:47

@anonym_autor a to nemáte plotmedzi pozemkami ak nie, tak by som ho tam čo najskôr spravila a to najlepší dva metre

anonym_e0338e
Dnes o 14:47

@anonym_autor Kolko mas rokov, ked si taka slaba zena? Ako mozes nechat, aby vravela svokra tvojmu dietatu- mamu nepocuvaj, mama nech si ide sama prec. Ved ona podkopava tvoju autoritu. Teraz ma tvoja dvera 3 roky, ale ked toto bude pocuvat opakovane. Tak ked bude starsia, bude sa presne tak aj spravat. Nebude ta mat za super mamu, ale bude robit podla rad svokry. Vzchop sa, a ked take reci bude mat, kludne svokru uzemni- co si to dovolujete, ako rozpravate pred mojim dietatom. A dcere zopakuj - My teraz ideme prec. Mas posahanu svokru. Ale nedovol, aby ti pokazila vztah s tvojim dietatom.

tiezjedna
Dnes o 14:49
@anonym_autor

@anonym_autor to je síce všetko pekné, ale hneď po svokre, ktorá je absolútne nesúdna, je najväčší problém tvoj manžel. Hypotéka fakt nie je relevantný argument a tisíceré sedánky s ľuďmi, ktorých aj tak nemáte šancu zmeniť sú len trápna výhovorka. On sa svojej matky proste bojí.

cyberk
Dnes o 14:50

Nechcu respektovat? Dobre, tak sa nebudu stretavat s vasou dcerou. Odstahujte sa, vsak ja mat taketo nervy z cloveka, hypo nehypo ide sa prec. Dcera a nas vztah, by mi bol vzdy prednejsi.
Inak v rodine sa presne toto stalo starka bratrancovi vse dovolila, kydala na jeho mamu, dodnes (36r) neznasa rodicov, nestretava sa s nimi, pricom jeho mama je super zena…

anonym_a2fb68
Dnes o 15:03

Nech je tento pripad varovanim pre vsetky zeny, ktore su byvat so svokrou/v blizkosti svokry. Ale tipnem si, ze sa bude diat dalej a dalej. Ludia su nepoucitelni. To sa svokra zmenila narodenim vnucky? Pochybujem. Istotne bola taka aj predtym. A vy ste sa eske k nej dobrovolne nastahovali🙄 a manzel tutko, co mamicke nepovie nic a strci hlavu do piesku. Odstahovat. Nic ine nepomoze.

annamalaga
Dnes o 15:09

Odišla by som na dlhšie. Ak by sa nič nezmenilo, tak natrvalo.

anonym_c03102
Dnes o 15:10
@anonym_autor

@anonym_autor ale ty máš problém s mužom, nie so svokrovcami. Vlastne načo si sa vrátila ak si raz odišla?

autor
Dnes o 15:16
@anonym_c03102

@anonym_autor ale ty máš problém s mužom, nie so svokrovcami. Vlastne načo si sa vrátila ak si raz odišla?

@andrejka1974 samozrejme máme, bývame cez cestu

@anonym_e0338e ako som už písala, nie je to tak že by som sklopila uši a robte si čo chcete, samozrejme sa ozvem vždy, ale účinok žiadny, ja si plne uvedomujem že ak toto bude ďalej počúvať to pokazí náš vzťah, preto hľadám nejaké riešenie

@tiezjedna nie on sa svojej mami určite nebojí, rieši to, postaví sa na moju stranu, aj jej vynada. Akože ja chápem na jednej strane že nechce odísť z tohto domu, ma to aj ideálne miesto na podnikanie ale chápem aj na druhej strane že je to možno jediné riešenie
@anonym_a2fb68 manžel není tutko čo by mamičke nič nepovedal, písala som to už niekoľko krát že je na mojej strane a niekoľko krát sme to riešili s ňou.
Nebyvame u nej, bývame v blízkosti vo vlastnom.
@anonym_c03102 vrátila som sa aby sme boli spolu? Ja muž a dcéra...

anonym_e0338e
Dnes o 15:27
@anonym_autor

@andrejka1974 samozrejme máme, bývame cez cestu

@anonym_e0338e ako som už písala, nie je to tak že by som sklopila uši a robte si čo chcete, samozrejme sa ozvem vždy, ale účinok žiadny, ja si plne uvedomujem že ak toto bude ďalej počúvať to pokazí náš vzťah, preto hľadám nejaké riešenie

@tiezjedna nie on sa svojej mami určite nebojí, rieši to, postaví sa na moju stranu, aj jej vynada. Akože ja chápem na jednej strane že nechce odísť z tohto domu, ma to aj ideálne miesto na podnikanie ale chápem aj na druhej strane že je to možno jediné riešenie
@anonym_a2fb68 manžel není tutko čo by mamičke nič nepovedal, písala som to už niekoľko krát že je na mojej strane a niekoľko krát sme to riešili s ňou.
Nebyvame u nej, bývame v blízkosti vo vlastnom.
@anonym_c03102 vrátila som sa aby sme boli spolu? Ja muž a dcéra...

@anonym_autor Neviem, preco sa zastavas svojho muza. Ten dom je viac ako tvoj vztah s dcerou? A za dalsie chlap, ktory by ta miloval a ty by si odisla na pol roka prec. Utekal by za tebou a aj sa odstahoval. A nie, ze ty pol roka si zila bez neho. Hladas riesenie. Bud si poriadne otvor usta na svokru, dieta si tam ani nepustaj. Ale odstahuj sa uz ci s muzom, alebo bez muza. Lebo takto si ta tvoje dieta nebude nikdy vazit.

minenkaa
Dnes o 15:29

Baba jedinú chybu robis a to ,že sa snažíš s nimi vychádzať .Ser na nich ako oni seru na vás a ignoruj ich názor,dieta absolutne žiadne návštevy a ani svokrovci k vám,úplný ignor ,neexistujú ,ani ako rodicia a ani ako stari rodicia
Je uplne zbytocne sa pri takýchto ľuďoch o niečo snažiť

tuniska_008
Dnes o 15:32
@anonym_autor

@anonym_autor mpja kamaratka to spravila a doteraz hovori ze nic lepsie spravit nemohla.

tuniska_008
Dnes o 15:34
@minenkaa

Baba jedinú chybu robis a to ,že sa snažíš s nimi vychádzať .Ser na nich ako oni seru na vás a ignoruj ich názor,dieta absolutne žiadne návštevy a ani svokrovci k vám,úplný ignor ,neexistujú ,ani ako rodicia a ani ako stari rodicia
Je uplne zbytocne sa pri takýchto ľuďoch o niečo snažiť

@minenkaa 100% suhlasim.

Strana
z2