icon

Ako zvládať kritiku pri plánovaní svadby?

3. apr 2025

Dievčatá otázka. Máme svadbu začiatkom septembra a už mám normálne nechuť. Oznámenie som si robila sama v canve a dala ho ešte dopravovať s tým,že je už finalne. Máme miesto,šaty, proste mám všetko premyslené ako chcem lenže. Moja rodina a hlavne sestra všetko hejtuju.
Nechcela som v kostole orgán ale ten elektrický klavír ( už hneď,že vymislam blbosti), vybrala som si krásne šaty ( preboha veď v nich vyzeráš ako vorvaň, musíš schudnúť!), hudba je zla, auto je zle,môj účes, kytica, make Up. Moja rozlúčka zo slobodou, moje topánky.
Keď som napísala na pozvánku nech nám nekupujú dary ale radšej obálku, ségra má zhejtovala,že to je choré,že už nám v živote ľudia toho dali dosť,že to nemôžem žiadať. ( Svokrovcov nám dali peniaze a nie malo, naši mi dali 300 eur aby som si kúpila práčku). Obrúčky chceme 4 mm a oni nie to je blbosť treba tenké a nie také hrubé. Celé zle toro

Strana
z3
januska12323
3. apr 2025

Svadbu platia oni alebo ty? Nič s nimi nekonzultuj, miesto vedia stačí keď potvrdia účasť, nikto nie je na ich blbé reči zvedavý. Nenechaj si pokaziť prípravy.

autor
3. apr 2025

@januska12323 rodičia platia svadbu

glorikarebeka
3. apr 2025

Kto sa vydáva?TY
Všetko si vybav s priateľom a hotovo

kitycat
3. apr 2025

A co sa rozculujes?

Vsak mas ocividne iny vkus ako segra, obrucky di dajte ake chcete vy, tie aj tak nikto nevidi a ako sar obalku, nie je lepsi napad.

Aha, tak si zaplat podla seba. Sa divis? Ked maju ine oredsravy a cvakaju saty co sa im nepacia?

kvietok1233
3. apr 2025

Je to tvoja svadba, urob si podľa seba na ostatných sa vykašli.

autor
3. apr 2025

@kitycat šaty a všetko ostatné si platíme my oni platia len svadbu a nehnevaj sa tých 500 euro ich zas nezrujnuje

krasneleto
3. apr 2025

neviem kolko mas rokov, ale isto viem, ze to je tvoja svadba...vsetkym hejterom povedz, ze ked sa im nepaci, nech si spravia kruzok, kde si to vsetci pekne spolu povedia a tebe nech daju pokoj....

lucia13022023
3. apr 2025

Nasilu tlačiť svoje názory je hlúpe. Už by som takýmto ľuďom nič nevravela, poďakovala sa a svadbu si zaplatila sama. Nepotrebujes počúvať co a ako máš mať len preto, že to platia tvoji rodičia. Oni majú pocit, že do toho môžu kecať keď platia.

slawka2208
3. apr 2025

nevrav im nič nech sa prekvapia na svadbe, vypočuj si ich názor, pokývaj ale sprav si podľa seba, po svadbe to už riešiť nikto nebude.

sowhat
3. apr 2025

sprav si tak, ako sa to paci a vyhovuje tebe a buducemu manzelovi. ostatni su hostia, nemaju do toho co kecat

francesco123
Odpoveď bola odstránená
ella1234
3. apr 2025

Co to mas za sestru a za rodicov ked ta len zhadzuju, ponizuju a urazaju?
Neriesila by som s nimi nic, nemas nejaku dobru kamosku ktora by ta tak normalne podporila ako to zena od zeny potrebuje?
Segra ti ide za svedka?

biba_18
3. apr 2025

nenechaj si to vôbec kaziť ... na všetko čo povedia sa len usmej a povedz že neskoro, už je to vybraté - urobené - objednané ... a o veciach sa raď s kamoškami ...

francesco123
Odpoveď bola odstránená
autor
3. apr 2025

@ella1234 nie kvôli tomuto ju nechcem. Ide mi kamoška a tá chápe že hostina je len pre blízku rodinu

domkakvet
3. apr 2025

Ja si myslim, ze tvoja sestra to nemysli zle, ale je to tvoja svadba tak len sa podakuj za nazor a povec, ze predsa si nechas ten klavir a nie organ. Aj ked organ je aj podla mna perfektny, ale ako som napisala ak ho tam nechces iba sa podakovat za nazor s tym, ze si uz rozhodnuta. Kazdy ma iny vkus a nazor aj tak sa nebude vsetko pacit vsetkym.

autor
3. apr 2025

Ségra mi len oznámila,že ona mi ide za svedka pričom ja som nežiadala ju ale tu kamosku

kristie571
3. apr 2025

Sestra je vydata, ci slobodna ?

kitycat
3. apr 2025

Tak co znamena, ze "platia svadbu"?? Ten uradny poplatok? Ci fararovi?

Jedlo, kvety, saty, pitie a kolace vy? Fotograf a hudba vy?

angeli121212
3. apr 2025

Tak sestre oznám, že ona za svedka nejde.. byť tebou vykaslem sa na ich peniaze a radšej si svadbu platím sama ako keby sa mal do mna každý starať

deti95060810
3. apr 2025

pošli sestru do čerta - nech sa stará o svoju svadbu ....
ty si sprav ako ty uznáš za vhodné.

danniiee8
3. apr 2025

Vieš čo ja by som to riešila iba mini svadbou bez všetkých parád. Takto ti zbytocne všetko znechutia, aj keď to nemyslia v zlom.. poznám to a viem, že potom aj z toho z čoho si sa tešila budeš mať sama pochybnosti.. sama nakoniec budeš pochybovať či ti šaty pristanú, či je klavír dobrý nápad... ale zasa mne počas mojej svadby nešlo ani o svadbu ako hostinu a deň D, ako o to, že konečne si vezmem môjho muža a to by mi bolo jedno ako a v čom ale každá sme iná.. napr ja som svoju svadbu riešila (samozrejme okrem výberu sály a šiat, kolacov a kadernícky - to treba vopred) cca 3 týždne vopred... držím palce

ella1234
3. apr 2025

No vobec sa ti necudujem. Aby ti kecali este aj do hrubky prstena ved to je chore. Vobec nic so zvyskom rodiny neries, povedz im na vsetko nech sa nechaju prekvapit ;) a to ze ti niekto nieco zaplati neznamena ze ma za teba rozhodovat a starat sa takze si to nenechaj kazit

kristie571
3. apr 2025

Ked si to neupraces s nimi, do septembra sa zblaznis, je to tvoja svadba ci sestrina ci rodicov ? Sprav si ako uznas sama za vhodne, nerozpravaj sa s nimi ohladom svadby, ries bez nich, by ma piclo keby mi tak sestra vystraja..

Neviete si to zaplatit sami ? My sme rodicom povedali, ze ak chcu, mozu nam na svadbu prispiet, nie ze budu platit konkretne to ci ono. Platili sme si vsetko sami,AJ z dôvodu aby nedostali pocit, ze sa mozu do vsetkeho miesat a o vsetkom rozhodovat.. Zo zaciatku boli take pokusy, ale hned sme to zastavili a riesila som si to sama tak aby sme boli my spokojni.

Tyzden po svadbe si na vas uz aj tak nik ani nespomenie..

lindaturcanova
3. apr 2025

@francesco123 tipujem Orava alebo východ ze idú podľa nejakých zabehnutých tradícií 😃

vroni
3. apr 2025

Vôbec by som sa nenamahala schvaľovať všetko s rodinou a hlavne nie so sestrou. Ona snáď neplatí nič, takže má právo držať hubu a krok.
A poznám. My sme si vlastnú svadbu platili v plnej výške a dary sme nechceli ziadne. I tak mala moja rodina komentare, ako by sme ich svadbou osobne urazili a vybrakovali ich ucty. Vybrali sme zlu lokalitu, čas i menu, šaty som mala príliš kratke, obrúčky prilis drahe a muža som si vybrala už úplne zlého (ani po vyše desaťroči neviem, prečo by mal byť nanič, ja som s ním stále náramne spokojná), koláče boli malé (nie malo, malé), zábava nanič a nepodaval sa tvrdý alkohol.... No úplná tragédia. Zvyšných skoro sto hosti spomína na našu svadbu ako na žúrku storočia. Odvtedy pri rodinnej kritike spravidla zapnem uši na prievan a mám v pazi. Ty musíš byť spokojná, nie rodina.

lucka_ke
3. apr 2025

urobte si to na úrade s 2 svedkami a vyriešené... nikto sa nebude môcť urážať a ani ti do toho kecať

gribka1
3. apr 2025

Mala si si urobiť svadbu podľa seba, aj si ju zaplatiť. Teda ľuďom, ktorí sú tí blízky. Mohla si aj rodinu vynechať. Ak ťa nútia, že treba aj rodinu, potom nech to platia. Ale bez výčitiek.

sisska96
3. apr 2025

Načo im všetko hovoríš a ukazuješ? Proste si zaplaťte všetko sami ako dospelí ľudia a robte podľa seba a rodine povedzte už pred svadbou hotové veci.

ivik4
3. apr 2025

To uz kto sa sam od seba nanominuje na svedka ? 😄
Kks sestru mas drzu ako opicu.
Mne sa tiez nepaci dostat pozvanku rovno s tym ze dajte radsej obalku s peniazmi ale nestarala by som sa, vsak to je Vase,nie moje . Uz im nic nehovor nech mas sväty pokoj. A keby cosi, odpinkaj ich. Hadam si vies poradit

Strana
z3