Ako zvládať kritiku pri plánovaní svadby?
Dievčatá otázka. Máme svadbu začiatkom septembra a už mám normálne nechuť. Oznámenie som si robila sama v canve a dala ho ešte dopravovať s tým,že je už finalne. Máme miesto,šaty, proste mám všetko premyslené ako chcem lenže. Moja rodina a hlavne sestra všetko hejtuju.
Nechcela som v kostole orgán ale ten elektrický klavír ( už hneď,že vymislam blbosti), vybrala som si krásne šaty ( preboha veď v nich vyzeráš ako vorvaň, musíš schudnúť!), hudba je zla, auto je zle,môj účes, kytica, make Up. Moja rozlúčka zo slobodou, moje topánky.
Keď som napísala na pozvánku nech nám nekupujú dary ale radšej obálku, ségra má zhejtovala,že to je choré,že už nám v živote ľudia toho dali dosť,že to nemôžem žiadať. ( Svokrovcov nám dali peniaze a nie malo, naši mi dali 300 eur aby som si kúpila práčku). Obrúčky chceme 4 mm a oni nie to je blbosť treba tenké a nie také hrubé. Celé zle toro
Sestra je vydatá už 2 x. Naši nám platia hostinu,miesto a výzdobu, jedlo. A svokrovi koláče, tortu,mužovi oblek a obrúčky...a to dajú viac ako nasi
Tvoja sestra sa správa ako šibnutá, sorry za výraz. Ona je vydatá, či slobodná kočka, ktorá si pomýlila tvoju svadbu so svojou vysnívanou a všetko rieši? Ja by som ju už dávno poslala dokelu, nič s nikým nekonzultovala a riešila si veci tak ako chcem. My sme si svadbu platili sami a mali sme ju presne tak ako sme chceli my (ja s manželom). Polka rodiny sa kvôli tomu urazila, lebo sme ich na svadbu nepozývali, ale bolo nám to srdečne jedno. Chcela som mať na svadbe ľudí, ktorý z mám rada a nie sesternice z piateho kolena, ktoré som videla 3x za celý život. Nič som s nikým neriešila, max. s kamoškami nejaké veci, ale to sú normálne osoby, nie hentaké exotky ako tvoja sestra. To čo je, že ona sa ti nanominovala za svedka???? Veď jej nevieš povedať, nech ti dá pokoj???
Nuž ja by som nikdy nenapísala na pozvánku že nechcem vecný dar ale obálku. A keby to tam čítam tiež si pomyslím o danej dvojici svoje.
A teda ostatné veci s nimi riešiť nemusis.
Tak povedz sestričke, že ona svoje možnosti realizácie svadby už mala, tak nech ti dá pokoj. A keď nepochopí, normálne ju pošli do riti. Si nevieš s ňou spraviť poriadok?
Presne viem o com hovoris- ja som pre istotu vsetko riesila iba s manzelim a kamoskami. Aj surodenci rodicia aj zenich ma videli v svadobny den v satach 1x. Pozvanky az ked im bolu dorucene, menu az jed im to casnik priniesol na taniery... ..a vsetko ostatne tiez. Presne kvoki tomu humdrania a porovnavaniu a pretlacaniu ich nazoru. Nepaci sa ti hudba- tak netancuj, nepacia sa ti moje saty- smola- tak sa na mna nepozeraj. Chcela si ine menu - tak nejedz......
Podľa mňa je to milé a vôbec nie drzé 🙂
Jaaaaj, nepocuvaj 🙂 Jednym uchom dnu, druhym von.
Este lepsie, nic im nehovor, co si dalsie zariadila. Nepytaj sa na ich nazor a bude ti tak najlepsie.
Vy co riešite ze autorka chce peniaze a nie nejaké toustovace a uteráky ste sa v ktorom roku zasekli? Ze “áno pomyslia si ze ste na peniaze” 😂 ach tu je každý deň zábava
A co ta po sestre, posli ju do teplych krajin, oznam jej ze ta jej nazory nezaujimaju, ty sa na svadbu podla seba tesis. Ak ma problem, tak uvidite sa potom v sale, kde bude ako host a viac sa nemusi zapodievat pripravami. vybavene. Proste na drzotu, drzo treba ist.
A urcite ak by som chcela za svedka kamosku, tak sestra sa mi tam sama nenanominuje. Vsak umiestni ju. Ona nie je tvoja sefka ani nic. Ked tak kasli svadbu, urobte si vlastnu sukromnu a 500EUR na svadbu nech si nechaju :D
Sestra je stará dievka, ktorú najmenej už dva krát nechali stáť pred oltárom, že?
to s tym, ze nemauu nosit dary, je uplne bezna vec, uz som to na xy pozvaniach videla a dava to zmysel, vzdy je to humorne v nejakej takejto versovacke.. a je to podla mna ok. Ja som dokonca bratrancovi posielala dar cez internet banking :DDD moderne... :DD
@ivik4 no by si sa čudovala. Môjho spolužiaka sestra sa nominovala a neuspela. Tak neprišla na svadbu vôbec a urazená na život a na smrť. A to bolo pred 20 rokmi 😵💫
Moja sestra sa nominovala za krstnú mamu a pritom mladý pár ani nechcel krstiť. Tiež ofučaná.
Nechápali sme, však ani nechodí do kostola, ani rodičia bábätka 🤦 No proste chcela mať tú dôležitosť...
A mas teda problem zo svadbou, ci zo sestrou❓❓❓
Pri buducom pinde ju odpinkni...
Tuto svadbu si uzi nedokonalu a ked budem mat druhu ako ty, ta bude bezchybna🤣
No tak si to plaťte sami a môžu sa aj rozkrájať.
Tak tu by som mohla písat romány. Ja som práve kvoli nezhodam svadbu zrušila. Mesiac pred, vsetko bolo objednané, zálohy poplatene, už len menu na obed doladit. Sestru nepocuvaj, nech si robí co chce. Pravým uchom tam, lavym von alebo naopak. Vasi Vám daco platia. Možno povedat, že je to ich dar, a tým pádom to tak beriete a mozete naložit, ako chcete. Ale aj tak si veci, ktore mozete ovplyvnit vybavujete a platíte sami. To, že pytate peniaze, pohoda. Ak to napíšete vtipnou hlaskou, super. Naco vám bude 5 mixerov, 4 žehličky, 3 varné konvice? Alebo ine blbosti? To my sme riesili či starejsi ano alebo nie, ci hudba taka alebo hentaka, ale zvyky ano a ake nie, že sme si povedali, že na vsetko si nasetrime sami a bude po našom. Že po roku bol rozchod, to je iny príbeh. Na naše námitky, že sa jedná o nás den, sa každý usmieval, že no a co. Nedaj sa, Vasa svadba a Vás den. A sestre by som povedala, aby energiu, ktoru vraza do Vás radsej dávala do toho, v čom sa vyzná a rozumie a bude majsterka v tom obore.
segre povedz,ze ona mala sancu uz 2 mat dokonalu svadbu a hold nevydalo-tak teraz nech to necha cisto na teba a tvoju svedkynu kt mimochodom je anca .. musis sa naucit ludom povedt nie a presadit si nazor aj keby sa mali urazit -hold sa aj odrazia.. a uz jej nic na nos nevesaj ak sa bude pytat -povedz nech sa necha prekvapit
Zaplat si vsetko sama a ich iba pozves na svadbu.
To cela hostina stoji 500e?
uprimne podakuje sestre za snahu a ochotu , pripomen jej že nech si radšej rieši svoj život, ona mala dve svadby ty si jej ich nekazila tak nech to nerobí tebe
proste ju popros aby nerobila to čo ti vadí, vysvetli jej že ta to zranuje vadi, atd
pomenuj problém , urob niečo preto aby nebol , chce to nadych vydych .. kus odvahy ale ulaví sa ti
ked sa pohadate nerieš, bud to pochopi alebo nie
Dcéra mala husle so spevákom,no to bolo niečo prenádherne, ešte teraz mám zimomriavky, keď na to spomeniem
Keď oni platia, nech si ju kludne zorganizuje podľa svojej chuti. Namiesto mladomanželov nech na vaše miesto pozadia výstavné figuríny z výkladu a aj vyzbierať ich môžu, ako sa im zapaci 😏
A vy sa vezmite uolne inde a samy dvaja, budete mat kľud a všetko po vašom. Ako bonus choďte hneď na welnes ci dovolenku, samy!
A oni nech organizujú hostinu pre seba a rodinu.
Tak by som urobila ja. Ked dám peniaze na svadbu, nech si mladí riesia.
S muzom sme sa nakoniec brali narýchlo v uolne inom štáte. Svedkovia sa nám podarilo 2 z rodiny. Bolo to super, na víkend sme odleteli, spravili si svadobnú večeru, obed bol na vianočných trhoch 😂 a sup nasoet domov. Nie koli hádam i podobne. No toto trvalo lenv6 týždňov, možnosť vziať sa na sk bola na dlhe lakte (papierovacky).
Riducia sa nehnevali, mali pochopenie aj peniaze " na svadbu" nám dali.
Odteraz s nikym nic nekonzultuj. Nikomu nic neukazuj. Ja som si svadbu zariadila sama s muzom. Ostatní len prisli a sadli. Raz som videla ze niekto napisal na pozvanku ze chce zradlo pre psov a macky. Potom to vsetko odviezli do utulku. Ale aj peniaze su dobry napad. Ale skor by som napisala ze "prosim nekupovat dary" a uz si dovtipia ze peniaze. Ale uz ti davam radu 😁😁😁 uz nic nepisem
Pisat na pozvanku, radsej obalku, ti nieje trapne?
Pred desiatkami rokov platili svadby deťom rodicia.
Tak aj všetko organizovali, objednávali podľa svojho vkusu, svojej úvahy. Snúbenci boli mladí, veľmi často krátko po škole, kedy ešte nemali našetrené koruny a ani nejakú prax a organizačné schopnosti.
Teraz je už roky trend, že sobášia sa ľudia ktorí už majú dosť rokov po škole, na svadbu a život majú úspory, majú už aj nejaké skúsenosti a rozhľad, existujú svadobné koordinátorky, agentúry, takže za svoje peniaze si urobia svadbu akú chcú, rodinu iba pozvú ako vip hostí. Takže im do organizovania nikto nepinda svoje blbé reči, keď sa chcú poradiť tak iba s tými ktorí poradia slušne a k veci. Rodičia / rodina iba dá € ako dar, koľko sami zvážia, a nemajú ani právo pindať.
Vy dvaja ste si mali sporiť spoločne, aj kúpiť, objednať služby, platiť náklady spoločné, tak ako aj rozhodovať akú svadbu budete mať. Teraz sa sami rozhodnite, do ktorej skupiny patríte.
A)Za peniaze rodičov poslúchať a rešpektovať ich rozhodnutia.
B) za vaše peniaze - vaše rozhodnutia.
Staré známe : kto platí ten rozhoduje.

Ale tá pozvánka s obálkou je tiež drzá 😂 Akože vypytovať peniaze. No ja by som nedala peniaze, keď tam takto napíšu....