icon

Ako zvládať manipuláciu od toxickej matky?

janita779
23. mar 2026

ahojte viete mi poradiť ako zvládať svoju mamu?
Ona mala ťažký život pri otcovi,nepomáhal jej s ničím ani k lekárom s nami nechodil. Nákupy nerobil ..šetril každé € a cez víkendy sa opil stale so svojou rodinou a s mamou mali stále konflikty. Bývali sme u starých rodičov a vkuse hádky.
Mama nás ma 4 deti. A jediná ja som si už od detstva odniesla najviac. Všetok stres a nervy si vybíjala na mne. Všetko co som urobila bolo zlé. Bita som bola viac než dosť. Lásku som vôbec nedostala ale zasa súrodenci boli i sú miláčikovia. Voôbec jej nepomáhajú. A sú dobrý. Este je ona na ciast.dôchodku pomáham jej finančne a neváži si nič.
Ja už mám pomaly 40 rokov a správanie od mamy je vkuse rovnaké voči mne. Nech sa i na hlavu postavím stale problém má nejaký. Kričí mi že som bosorka ani jesť odomna nechce. Ked uz nevydržím a vybuchnem pri nej nech uz mi da pokoj nerozpráva sa ale búcha od rána do večera so všetkým. Nebývam s nou žijem v zahraničí. Ale ked prídem domov na dovolenku k nim hoci na týžden tak zažívam takéto peklo. Späť sa vraciam úplne všstavená psychicky. I napriek všetkému ju mám rada ale už úprimne to začínam s nou vzdávať. Vidím že ked sa nezmenila do teraz tak zmena nnenastane už.

Strana
z2
anonym_1baaa1
25. mar 2026

Moja matka vystupuje pred ostatnými ako milujúca, obetavá, nápomocná a hádajte ako sa REÁLNE ku mne správa keď nie je publikum?
Kritika, ponižovanie, zúrenie, samé čierne scenáre o mojej budúcnosti, môj foter nemá problém mi vynadať, neustále zvyšuje hlas na mňa a to mám 40 rokov.
Pochopila som že oni sa NIKDY NEZMENIA.
Okamžite by som volila žiadny kontakt.
Nesmierne ma vysávajú a najhoršie že oni ma neustále kontaktujú a chcu mať o všetkom prehľad, kde som, čo som, s kým, kedy čo ako, čo je v chladničke.
Pred rodinou sa matka tvári ako MATKA ROKA.
V realite ma psychicky zneužívajú a som ich hromozvod.
Veľké precitnutie, keď som si všetko uvedomila, že ja nie som tá vadna, nevďačná, neschopná dcéra, ale oni sú poruchovi.
K bratovi sú úplne iní, nedovolia si k nemu nič.
Sestra žije v zahraničí a tiež k nej sú úplne iní, proste normálni, keďže spolu volajú raz za čas, zahrajú pekné divadielko.
Ja s nimi nebývam, ale NONSTOP má kontaktujú, bud telefón alebo prídu neohlásene, aj ohlásene.
U mňa už sú stelesnenie démona...
Niet riešenia, jedine odstahovat cez tri štáty a zmeniť číslo...

anonym_5827a3
27. mar 2026

@janita779 TY NIE SI ZODPOVEDNÁ ZA POCITY SVOJEJ MAMY.Ani jej nie si nič dlžná.Nemiluj ju viac ako seba.Ty máš obrovskú hodnotu a srdce zo zlata.

Strana
z2