icon

Ako zvládať manžela, ktorému je všetko bremenom?

27. feb 2024

Ako na manžela ktorý nerobí nič nezištne ale dáva pocítiť čokoľvek s čím "pomôže"?

Dievčatá ako na muža pri ktorom mám stále pocit že som mu niečo dlžná?

Išli sme na rodinný výlet kam nás odviezol a hneď na ďalší deň keď som sa snažila s ním porozprávať o niečom čo ma trápi tak to vytiahol, že on nás na výlet odviezol a čo vyskakujem hneď na druhý deň s niečím že som nevďačná.

P.s. na druhý deň mi vadilo že si nevšímal že mu syn niečo vysvetľuje a poprosila som ho aby sa mu trochu venoval v ten deň.

beataxxx
28. feb 2024

Ty si zamestnana? Alebo domaca….zavisla od jeho prijmu, co mu dava pocit nadradenosti?

cacianka
28. feb 2024

nemusia letieť fešandy na neho, stačí že on čumí niekde ide a už mu všetko ostatné príde otravné, čo ho vyrušuje

autor
28. feb 2024

@beataxxx este stale na materskej s najmladsim 😅 takže viac menej sme zavisli od neho, lebo rodičovský nestačí, ale ako som už vyššie spomínala, strašne málo nám dáva mesačne, ledva vystačíme aj keď plat má slušný

cacianka
28. feb 2024

no počkaj , to ako myslíš ?! že málo dáva ?! veď ste manželia , všetky príjmy a vádavky máte spoločné, aj hospodáriť máte spoločne, obaja prehľad a rozhodovanie, spoločné účtovníctvo a kompromisy. no žena, čím ďalej tým lepšie, tak toto nie je váš jediný problém ....

mikadooo
28. feb 2024

Normálne by som sa ho opýtala "A čo to s tým má spoločné, že si nás odviezol? Ako si predstavuješ prejav vďačnosti za odvoz? Povedala som ďakujem, myslela som, že to stačí." Ak by som mala muža, ktorý nespraví nič nezištne, tam by som sa asi naučila handlovať, čo iné by mi ostalo 🤷. Ja navarím obed, ty nás odvezieš. Ja povysávam, ty pôjdeš na nákup - normálne - zjednávačka, niečo za niečo 🤷.

autor
28. feb 2024

@cacianka no v poslednej dobe je tu vela takych tem, ze muz si mysli ze ma narok na plat lebo predsa pracuje iba on a zena nech si vystaci s RD a vreckovym a tento trend nas bohuzial neobisiel 😅 este aj z toho mala co mi dava ked ideme nakupit tak furt kritizuje ze ci naozaj potrebujem tolko jogurtov a nove topanky pre deti a podobne 🤯 to tiez zacal az v poslednej dobe takto pindat..ekonomicke tyranie suvix 😂

tundra
28. feb 2024

🙈

lavender94
28. feb 2024

Tak on nie len že za všetko potrebuje poklonu a ovácie (za veci ktoré su snáď samozrejmosť u normálneho chlapa a nepotrebuje za to extra servis) ale ešte je aj lakomý na peniaze. Ako to sa ani nedá povedať slušne, on je čistý kokot. Nechápem načo si taky chlap zakladá rodinu, keď sa potom odmieta správať ako otec a manžel. Keby sa to deje mne, riešila by som to podobne ako tu už niekto napísal. Buď by sa začal správať ako chlap a nie debilne pubertálne decko, či už za pomoci poradne, alebo bez nej, alebo by bol proste koniec. Ja si neviem predstaviť toto mať doma. Ja som si muža nebrala na to, aby som okolo neho chodila po špičkách a vážila si dobre že nie aj to, že chodi do roboty. V živote by som netrpela, aby muž dokola vykrikoval, či musim kupovať základne potraviny alebo kvalitnú obuv. Veď nech ide na rodičak on a ty mu tam hoď stovku dve, nech sa postará, či by sa mu taky model páčil.

mirro
28. feb 2024

Len som tak prebehla komentáre, no je blbec, o to pokoj, ďalší čo nepochopil, že ste rodina, tak na odĺahčenie.... Sú dostať také čokoládové medaily. Keď nabudúce na teba vytiahne, že veď sa pohral s deťmi, daj mu takú medailu, a povedz waw.

mirro
28. feb 2024

@lavender94 presne, a to tak vydeľuje svojich najbližších...

cacianka
28. feb 2024

Sa naser a podaj návrh na súd o výživné a príspevok na teba. Nedaj sa a daj mu to vyžrať, lebo nie že pomsta, ale si to naozaj zaslúži.
Toto je už naozaj vrchol cocotnosti.

hope87
29. feb 2024

Tak toto nieeee...prepac, ale ako pisala kocka vyssie...on je cisty k*k*t! Ja si ani neviem predstavit, ze by moj chlap takyto bol...OMG. A keby tam bol naznak, tak by videl to rošambo 😠. No dievca zlate, mas doma nieco otrasne a kym sa nepostavis na "zadne" a nezacnes bojovat za seba a za deti a hlavne za normalnost, tak budes len prezivat. Mozno je ten typ, ktory potrebuje len nejaky "wake-up call" a mozno by sa zlakol, keby si chcela odist alebo ho postrasila odchodom...a mozno...mozno nebudes mat inu moznost.

ronie338
29. feb 2024

Nechcem ti to pokaziť, ale môj otec sa takto hrozne začal správať keď si našiel milenku. Vždy kričal, na to sme boli zvyknutí ale zrazu vyletel pre každú blbosť, večne na telefóne, mamka keď niečo chcela hneď ho otravuje, nič nevymysli, nič nespraví a podobne aj keď ona sa im starala o program a vymyslela aby sa nenudil, a keď on náhodou niečo hneď jej to vykrical... po 32 rokoch manželstva odišiel za babou o 2 roky staršou ako som ja... A to mal pubertu druhu už pár rokov ale po 50tke sa to ešte zhoršilo, tento rok bude mať 55. Na posledné vianoce na ňu navrieskal lebo mu dala na chlieb salámu miesto šunky...

jennky13
29. feb 2024

tak toto uz nie, cez toto uz nemozes ist. Jeho plat nie je jeho plat ale vas plat. Skus mu vypocitat kolko by musel platit na deti a kolko na teba (kedze si na RD) a kolko stoji polovica najmu a energie.....kedze este stale byva spolocne s vami v byte.
Tu uz neustup, bud ti vysvetli preco sa zacal spravat ako somar, ale si uvedomi, ze sa sprava ako somar a musi s tym nieco urobit . Myslim, ze hranicu znesitelnosti uz prekrocil davno.

jennky13
29. feb 2024

ale hovorila si, ze sa takto divne sprava len tri tyzdne, ale to s peniazmi uz robil aj predtym ? Nespraval sa divne uz davno ?

autor
29. feb 2024

@cacianka ano to mi aj kamaratka poradila a vyzera ze idem do toho, buduci tyzden mam stretnutie s pravnikom, ale trosku sa bojim muzovej reakcie krd sa to dozvie, no realne sa neda vyzit z toho co mi dava 😮‍💨

autor
29. feb 2024

@jennky13 on mi aj predtym vydeloval s tym ze zvysok setril detom a na byt a malu cast investoval, ale bolo to podstatne viac co mi daval, dalo sa z toho vyzit v pohode aj nasetrit, takze predtym mi to nevadilo, teraz zrazu to okresal o hodne s tym ze bude viac investovat a mame sa uskromnit

ronie338
29. feb 2024

Otec tak mal zrazu výdavky na benzín, výhovorka bola práca a on pritom fuchtlu vyvazal a mamke vykrikoval ze veľa nakupuje a to ona nakupovala v sekaci pre seba a jemu v znackovom. Nemohol pre ňu do prace prísť a podobne... ja by som ho do pekla poslala

cacianka
29. feb 2024

ani nevieš, ako ti držím palce, neboj sa žena a bojuj. Kým ešte nevie čo ideš podniknúť, tak si prelustruj všetky papiere, ale že všetko preňúraj, aký má plat, pracovnú zmluvu a platový dekrét, výpisy z banky, všetúčko všetko, aby si bola v obraze čo sa dá, kam investoval, aké a kde úspory, . urob si fotokópie, kľudne originály niekde mimo domu ukry, aby ťa nepredbehol, podhoď tie kópie. aj právnikovi radšej priprav kópie, alebo nech si odfotí on, a originály skry niekde na tajnom mieste, u doveryhodnej osoby, zabalené, nemusí ani vedieť čo tam máš. ak sa dá, vyber z účtov nejaké peniaze, máš na ne nárok a právo, žiadne také že by ťa udal za krádež či podvod, toto veru nie je.
Ty a tvoj syn potrebujete žiť tu a teraz , potrebuješ žiť dôstojne aj ked skromne, ale nie živoriť a počúvať drísty o investíciách. Šetrenie aj investície sú ok, veľmi dôležité, ale ie na úkor zodratých topánok a jogurtov raz za týždeň.... a najmä ked ako píšeš, muž nemá minimálnu mzdu, ale zarobí celkom slušne. Kľudne by som ho aj rozniesla po celej rodine, že aký je žgrlavý na vlastné dieťa. (Len aby to boli naozaj investície a nie 💃 investícia... Neviem váš príjem a výdaj, ale toto už ostro hraničí z ekonomickým týraním.
Muž hojno a ty s dieťaťom hov.no.

cacianka
29. feb 2024

Nemáš možnosť v stave núdze niekam urgentne odísť, keď sa to dozvie ? Neviem čo ti poradí právnik, lebo na začiatok, niečo ako pokus o zmier či mediácia by malo začať, pokúsiť sa dohodnúť, až potom ked by odmietal - tak súd, ale to by ešte stihol vybrať € a zmazať účty, tak ak by si nejako vedela, tak ho preto predbehni. Mala by si mať prístup k účtom ako spolumajiteľ -spoludisponent, mať kartu, vidieť výpisy, spolurozhodovať o výdavkoch, nie že on zarobí a tak má práva iba on, tebe pridelí pár šušňov a ži aj s deťmi z toho.
PS. kriste, toho gutalaxu by som mu naliala pol fľaše... Alkoholik, lakomec, žiarlivec sú 3 najhorší možní ľudia pre manželstvo.

cacianka
29. feb 2024

@ronie338 ak môžem, aký máte teraz vzťah, ako sa to po jeho odchode vyvíjalo ?

ronie338
29. feb 2024

@cacianka ozve sa raz za čas, s nou sa nestretavame, ani deti moje a sestri sa s nou nevidia, má zakázané ju vodiť keď ide s nimi aj keď občas sa spýta ci môže aj kamošku zobrať, s mamkou super, to bol vždy super vzťah, ju sme dávali teraz dokopy lebo on nemal ani toľko slušnosti aby sa s nou rozišiel ale tvrdil ze si vymýšľa, a ze to chce ešte skúsiť keď začala ze co sa deje. Ze si vymýšľa a namysli niečo... len aby on bom za chrumkaveho a toho dobrého. Vykašľali sa naňho všetci kamoši a aj jeho súrodenci boli na strane mojej mami, ju podporovali všetci.

ronie338
29. feb 2024

Tie účty určite keď máte spoločný požiadaj si o výpis, ten aj mamka požiadala a zistili sme ze nakupoval a tankovať aj jej, vozil ju domov a na kávičku, večeru daval jej peniaze.... zistíš kam reálne išli peniaze, či naozaj tam kde vraví. Vxplatna páska by bola tiež fajn ak by si sa k nej vedela dostať aby si vedela koľko zarobí.

cacianka
29. feb 2024

@ronie338 na účet príde jeho výplata, ale môže mať aj nejako rozedelnú výplatu.
Totot nevymyslíš, že mu nie je kokotno robiť z mamky a aj z celej rodiny, debilov a takto vyvádzať, cocot ako vyšitý, prepáč aj ked tvoj otec.
obdivujem že aj jeho rodina podporila mamku 👍

ronie338
29. feb 2024

Veď je sestra mu to do očí povedala

princezna_bosorka
2. mar 2024

a ty po tom vsetkom stale s nim zijes? uz davno by som odisla...

trikolina
5. mar 2024

Ou riadne ego má ,on a nikto viac,presne takého máme v práci a nik sa s ním nebaví,nemá to zmysel....

janababana
5. mar 2024

😀 fiha nemame my dve toho isteho muza? Lebo moj je rovnaky, vsetko co urobi s cim pomoze vzapati vykrici. A ak cokolvek poviem, este to zhorsim a vyjdem z toho ja ako najhorsia. Zial na takychto ludi nic neplati. Ale ak maju aj dobre vlastnosti tak sa to da nejak zvladnut s nimi 🧐

zuzu11166
5. mar 2024

Tak by som mu este pripomenula,nech sa nad sebou zamyslí.a nech prestane mat take blbe reči,lebo sam vidi,ze ty ho tromfnes,s tym co robis ty.ja s mojou povahou by som ho uz asi poslala.....
Ved,ked ti ma denne vycitat uplne normalne bezne veci,tak nech teda ide do péčka a nech zije sam.by som sa ho spytala,ci sme mu na obtiaz,ked ma tak sproste pripomienky.ved kto vas mal odviezt ak nie on.vsak snad aj on isiel na vylet🙉.na to konkretne by som povedala,,ze ok,nabuduce mozem soferovat ja😁

damira90
5. mar 2024

Toto som mala rodine nie priamo ale veľmi sa ma to dotýkalo s takou osobou sa nedá existovať robil to dokola ma zaužívaný systém manipulácia aby nič nemusel rečami sa nerobia takýto. Am nakoniec z teba spravia lenivú a budeš sa cítiť ze musis niečo robiť lebo pre rodinu nerobíš nič. Ja len tak dávaj si pozor na svoju psychiku.....títo ľudia sú extrém na city iných aby zakryli vlastnú lenivosť a je to taktika egocentrika