Ako zvládať manžela, ktorému je všetko bremenom?
Ako na manžela ktorý nerobí nič nezištne ale dáva pocítiť čokoľvek s čím "pomôže"?
Dievčatá ako na muža pri ktorom mám stále pocit že som mu niečo dlžná?
Išli sme na rodinný výlet kam nás odviezol a hneď na ďalší deň keď som sa snažila s ním porozprávať o niečom čo ma trápi tak to vytiahol, že on nás na výlet odviezol a čo vyskakujem hneď na druhý deň s niečím že som nevďačná.
P.s. na druhý deň mi vadilo že si nevšímal že mu syn niečo vysvetľuje a poprosila som ho aby sa mu trochu venoval v ten deň.
@beronsche to bolo asi mne, tak som aj odpovedala vyššie
Jaaj, uz chapem.. 🤪
Inak, ako sa poznam, ja by som mu povedala, ze ma na vyber.
Bud situaciu ideme riesit a teda v prvom rade sa porozpravame, prip. ideme do poradne. a medzitym urobime vsetko preto, aby sa to deti nejako nedotykalo.
Alebo moze ist, hoci aj hned, dvere ma otvorene.. ale naspat nech uz nechodi..
Netvrdim, ze je to spravne riesenie. Bolo by to moje riesenie.
ked ty si taka chapava a tolerantna, tak tam sa to da dost dlho uhrat..
@reanda irónia žena, a keď už, 🚽by musel drhnut sám, inak kefou po lebo.
Píšem s iróniou, sarkazmom, humorom, ale toto jeho správanie je všetko možné, len nie humorné.
Len jedno ma napadá - nejaký objav na obzore, mladá cica čo mu dáva najavo aký je super tuper , tak mu odrazu žena a deti doma idú na nervy.
Ale cocotne sa správa je fakt.
@cacianka 🤣 nabudúce na nákupný zoznam na chladničke dopíšem lekáreň: gutalax alebo kyanid a počkám či si to všimne 😂
Význam to má iba taký, že aspoň malicke zadosťučinenie, samozrejme prapodstatu problému to nerieši, ale tak no..: Netreba gutalax, stačí v tom najhoršom napluť do kávy. Najprv vyprovokuje nezmyselnú hádku, potom počká, kým sa vytočíš a keď ty si kvôli tomu a jemu na vrchole nervov, on sa s kľudom angličana či zduty sa to otočí chrbtom a pôjde na prechádzku. Ty tam zatiaľ vytlakovana sa rieš, nemaj nervy, buchnúť dverami TY nemôžeš, lebo deti, nenecháš ich samé samozrejme a ešte sa upokoj, aby nevideli na tebe, že si nasratá. On príde domov s vyvetranou hlavičkou a ty sa tvár, že nič sa nestalo. Tak aspoň taká mala kompenzácia, o čom vieš len ty a nikomu sa vlastne nič nestane, on sa ešte aj poďakuje a tebe sa uľaví. Som niekde počula... Berte to prosím s nadhľadom 🙂
Kyanid napíš, ale gutalax nie, nech máš tajnú zbraň 😇
Ešte že to berieš trochu s humorom, ale viem ťa pochopiť, aké je to frustrujúce. Aj ten môj chlap mal / má také reči. Vyniesol som TI smeti, umyl som TI riady, najprv s kľudom ale potom bola taká hubová, že hádam pol sídliska má počulo. Aj pranie- vyvesil som Ti prádlo, no do prdele porataj si koľko kusov je mojich a koľko tvojich , 3: 15. !
Občas zadre - keď nevie nájsť boxerky, že či si on ( chudatenko) nezaslúži ani oprať. Drahý a koľko si ty opral pre mňa? A ukáž ruky - veď ty máš zdravé ručičky a nie si digitálny. Práčka je stroj, mužského rodu, záležitosť mužov, a keď som sa ja za 1 deň vedela naučiť ako ju obsluhovať, tak ty si mal šancu za 10 rokov sa to naučiť tiež. Tak nepiskuj a choď sa učiť.
Strašne ma nebavia takéto dohadovania, chlapi ako z inej dimenzie, nie že z Marsu, tlkla by som to osratou hajzlovou kefou !
@oblecenie99 ale slina nepreženie 5x, ako 50 kvapiek (radšej 100) 🤪 a tá kávu aj tak poďakuje 🫢
@reanda myslis ze az tolke roky? Lebo som sice tolerantna aj celkom pohodacka, ale keby vykazoval znamky manipulatorstva alebo narcizmu to by som neprehliadla 🤔
@cacianka ale presne to aj mne napadlo ci sa do niekoho nezalubil a zrazu sme mu vsetci ostatni na obtiaz, to by vysvetlovalo aj ten mobil 🤔 ale nepride mi vobec ako ten typ na ktoreho by zrovna fesandy leteli 😅
Žiť s takýmto manipulátorom je hotová nočná mora. Dávať si pozor na to, čo a ako to povieš, aby sa zase neurazil, nedal pocítiť, aká si nevďačná, nemôcť sa uvoľniť a byť sama sebou. Idete na výlet, že zavezie seba a svoju vlastnú rodinu a ty mu máš pomaly ručičky bozkávať za toľkú ochotu.
Nesmieš to brať, že ti pomáha, treba sa to naučiť prenastaviť, nepomáha, ale podieľa sa na činnostiach fungovania vašej rodiny. Čo je normálna vec. Nerobí nič extra.
Že pracuje? A čo, veď to všetci. Normálka.
Že pobaví deti? Sú jeho. Štandard.
Vezie seba a vás na rodinný výlet?
Normálka.
Idete spolu na nákup? Tiež bude papkať...
Atď... 😉
Hovor mu veci narovinu, ako sú a ako to je. Nedus sa jeho manipuláciámi, veď tá tolerancia a rozmýšlanie, ako čo povedať, aby sa nenudili milostipán, to ťa strašne oberá o život, energiu a zdravie.
Never tomu, trochu krajší od čerta a ženy idú ako osy na med.
U nás v dedine sa normálne pár žien namotali na môjho uja, všetci 70+ ☝️
A takisto chlapi- nemusí na neho letieť nejaká cica Mica, ale on je trafeny ⚡💥 ⚡. Nejaký jarný vánok a už sliny tečú.
Bodaj by som nemala pravdu....
tak neprehliadla - ono, ked to nie je takto prehnane, tak to casto vypada tak 'normalne', ved vsetci mame dake muchy, a nepojdes sa hned rozvadzat pre blbosti a 'na vztahu treba pracovat a robit kompromisy a nikto nie je dokonaly' a bla bla.. bohuzial, sme mnohi zvyknuti vo vztahoch vela nenormalnych veci povazovat za normalne a len seba za 'precitlivelych' (ved to je tak casto vidiet aj tu v mnohych temach), a sme doslova vedeni uprednostnovat inych na svoj ukor, co je povazovane dokonca za prednost charakteru.. a pritom je to 'cele zle' .. takze to je take otazne, ci by si to neprehliadla.. ved si pisala, ze vzdy bol haklivy na kritiku a ze si si musela zvyknut a naucit sa, ako na neho - to mas hned jasny znak.. ono manipulatorska povaha sa nie vzdy hned ukaze v plnej krase..
a aj ked by ten jeho nahly obrat bol sposobeny dajme tomu tym, ze si nasiel frajerku - normalny chlap by sa aj k tomu, ze ho postretne nieco take, ze sa behom manzelstva zalubi do inej, alebo niecomu podlahne, postavil uplne inak.. trochu so ctou a nie robit divadielka, aby spravil so zeny hysterku, dohnal ju k rozchodu, za co by, samozrejme , bola vinna ona a on, chudacik, co uz ma robit, musi hladat utechu v naruci inej 🙄
@nyusika ignorantovi a takej povahe nevysvetlis
@cacianka
@reanda tak myslite ze naozaj niekoho ma? To by vela vysvetlovalo 🥺 ale na druhej strane ziadne ine naznaky tam nie su, ja som si vzdy predstavovala ze muz co si niekoho najde sa zacne zasivat vonku, trosku zacne dbat na vyzor viac a pod. No moj manzel na vyzor moc nedba a v poslednej dobe sa vracia skor nez zvycajne domov 😅
@mam1na ano je to priserne a to mam za aebou iba tie 3 tyzdne, neviem si predstavit takto fungovat dlhodobo, neexistuje 🙈 ale ked mu poviem ze ved sa podiela lebo nasa domacnost a nase deti, hned je to ze ved ja som este na materskej ked si najdem pracu potom sa mozeme bavit 🤯🤦♀️ fakt nemam slov nanho tieto dni..a ked mu dam zabavit deti im zapne telku a zas je na tom mobile 🙈 ak sa nezmeni velmi rychlo tak fakt len odist od takehoto, nic dobre ma v buducnosti necaka ak zostanem
To bol iba vzdialený tušak, naozaj neviem.
Zobrala by som mu mobil ;)
@vilma7 no len ako vezmem 40 rocnemu manipulatorovi mobil to neviem teda 🥲
Ked je vkuse na mobile a ignoruje vas , plus je drzy , myslim si ze ma milenku alebo aspon si s niekym pise (za to vkuse ten mobil) . Skor by som na tvojom mieste prelustrovala jeho mobil aby si neostala prekvapena …

@reanda už pár rokov opakujem - zlatý gutalax....
Ani zabitie, ani ublíženie na tele, ani hádka, len taká malá pomsta nasratej ženy.🤩😇.
Prečo si mi nezohriala druhé jedlo ? Nestačí ti že som ti včera oprala trenky ? Navarila som deťom večeru a čo si urobil ty pre ne ? Zase začínaš, zase si nespokojný, zase si nenalozil umývačku , prečo si nevyniesol smeti ? A všetko s kľudom angličana, aj keby vo mne vrelo