Ako zvládať manžela, ktorému je všetko bremenom?
Ako na manžela ktorý nerobí nič nezištne ale dáva pocítiť čokoľvek s čím "pomôže"?
Dievčatá ako na muža pri ktorom mám stále pocit že som mu niečo dlžná?
Išli sme na rodinný výlet kam nás odviezol a hneď na ďalší deň keď som sa snažila s ním porozprávať o niečom čo ma trápi tak to vytiahol, že on nás na výlet odviezol a čo vyskakujem hneď na druhý deň s niečím že som nevďačná.
P.s. na druhý deň mi vadilo že si nevšímal že mu syn niečo vysvetľuje a poprosila som ho aby sa mu trochu venoval v ten deň.
@ronie338 to s otcom ma velmi mrzi, naozaj nechapem kde sa to v tych niektorych muzoch berie, ako keby ani ludia neboli, chyba tam zakladna empatia 😭
Ucet zial nemame spolocny, takze vypisy si neviem zohnat, realne ani neviem ci naozaj len zacal viac investovat 🫠
@cacianka dakujem krasne za tolko podpory a rad ❤️ snazim sa pozriet co sa da, ale zial vyzera ze si vsetko dobre strazi, nedopatrala som sa skoro k nicomu 🙈 neviem ci si neschoval vsetky dolezite papiere v kancelarii, presne kvoli tomuto aby som nemala prehlad 🙃 svokre som sa uz postazovala, ona len ze mu mam doverovat ze ved mysli na nasu buducnost a podobne reci 🫠
No ja realne minam len na jedlo a drogerku, sebe som kupila oblecenie hadam len raz za 4 roky, takze smutne 😅
Teoreticky mam kam ist, ale nema ma moc kto podrzat, ani moja rodina nie je stotoznena s tym ze to cele "hrotim" a riesim uz takto oficialne
To s tou myčkou akože wtf? By som mu povedala že dúfam že sa pýta seba, že ty si robila zatial čo on sedel akože mňa toto tiež niekedy vytáča keďmpj toto robí niekedy že to preženie ale tak aspoň drží ústa a nevypotí takéto dačo 😂 a keď začnem ako ty tak buď frfle alebo sa dvihne pomocť ale na oči mi to nevyhadzuje pri každej prilezitosti ako tebe, akože už by som mala iné nervy ja som tiež mierumilovný človek ale keď už vybuchnem to je masaker..by sim mu povedala nech ide so riti s tou svojou lenivosťou aj rečami že takto správny vzťah nefunguje že ti bude lepšie bez neho než s ním že budeš mať aspoň menej roboty 😂menšia frekvencia sexu neviem či by bol vhodný trest keďže by som tým obrala o radosť aj seba 😂😂😂
Ahoj, toto chce veľkú dávku komunikácie. Odporúčam nedávaj mu úlohy, ale rozdeľte si zodpovednosť sa niektoré veci... Pokojne si najskôr všetko spíšte, čo treba robiť a potom si to podeľte podľa schopností a možností kto a kedy za čo bude zodpovední... Takisto rodinné výleta, dovolenky, víkendový program - vymyslieť, pobaliť, zabezpečiť a mať náhradný plán pre prípad nepriaznivého počasia, choroby a pod ...
Priprav sa na to, že nebude všetko hneď podľa Tvojich predstáv a ani sa o to nesnaz. Ponechaj priestor na chyby, nesnaz sa "zachraňovať každú situáciu"... A nájdi si i Ty nejaku aktivitu "pomimo" nech môžeš byť aspoň raz do týždňa niekde bez dieťaťa/deti
Pockaju, on sa na vyletoch nezucastnuje? Akoze toto berie ako daku laskavost? Strasne narocne. Cisty blb
Toto som mala aj ja, napr. isli sme na dovolenku. Po dovolenke uz vycitky, ani mi nikto nepodakoval, ze som vas zobral. Nieco kupi, niec spravi . Za vsetko chcel podakovat a nedaj boze, ze som si to nevsimla ze nie je nieco spravene. Trvalo to 19rokov. Kym som si uvedomila, ze je narcis a manipulator. A odvahu opustit ho s 2 detmi. Teraz som najstastnejsi clovek aj s detmi. Mame Slobodu😊😉
Odísť od neho, toto nie je normálny človek...
Nenavar mu, neoper mu, pradlo mu daj neposkladane na postel, nech si sklada sam. A odsleduj si jeho povodnu rodinu, ci to tam nahodou tiez tak nefungovalo. Mama kmitala a manzel bol za bossa, ktoremu sa bolo treba doprosovat a nedokonecne dakovat za kazdu blbost co urobil.
Tak on sa asi nezmenil teraz, ale vzdy bol taky, len ti to asi nevadilo. Vzala si si exemplar, ktory si mysli, ze spolocne vytvaranie rodiny a domacnosti je o „pomahani“, za ktore mu treba byt vdacni. Muza uz nezmenis, mozes tak maximalne uvazovat o tom, ci chces vely zivot stravit so sebcom.
@tundra to som bola sa mi zda ja😁
a preco stale okolo neho skaces? ved ohrejem jedlo len detom , popracem po detoch vybehnem s nimi von ulozim do postel a sadnem i ja na telefon a pred tv ... a ked bude ofucany len povedz -vidis kolko som pre teba robila? a az teraz ked som prestala si to uvedomujes? vymenime si rolu na mesiac a uvidime kto je potrebnejsi v rodine,ale ja na rozdiel od teba ti ti nebudem vyhadzovat na oci ..
Je to asi dost znicujuce, poznam to. Ak tu nejake baby radia nastavovat zrkadlo - predstavte si, ze vasa natura je byt dobrym clovekom, zit v klude, vychadzat druhemu v ustrety. A on to vie vyuzit vo svoj prospech, pretoze je tak trosku narcisiticky zahladeny do seba a sice NEUMYSELNE, ale neustale vas svojim spravanim zranuje. Ak mu zacnete vracat, tak vysledkom situacie je co? Ze zijete v rozhadanom rozharanom vystresovanom svete. Ak mu nevraciate, tak zijete jednostranne, vy davate a on prijima. Je to zla volba partnera?
Neumyselne ublizuje v tom zmysle, ze on nerozumie co je to davat. Nik ho to nenaucil a nevie, aky je to pekny pocit, ze ho to moze obohacovat, ked dava. Zrejme bol vo svojej rodine obskakovany, zboznovany, krutil sa okolo neho rodinny vesmir mamka, babka, vsetci... Alebo iny extrem, ak sa okolo neho nekrutil nik a povedal si, ze si vsetko dozici sam, ze sa spoliehat bude iba a len na seba. Vzdy. Takto vznikaju narcisisticke struktury osobnosti a zit s nimi je naozaj velmi narocne. Oni totiz iny pristup, aky k veciam maju nepoznaju. A ci su ho naucitelni? Museli by sa chciet ucit. Oni nerozumeju, ako ich spravanie druhym ublizuje. Oni ocakavaju ze bdu tym stredom vesmiru aj u partnera, akym boli doma, respektive ak neboli, tak sa o seba staraju sami. Vymyslaju plany pre seba a druhych nezahrnaju, nevidia, nezdielaju. Ignoruju, ze uz su rodicmim, ustrnuli vo vyvoji v polohe dietata. nepreberaju na seba dospelu zodpovednost rodica.
Cize v prvom kroku je akceptacia toho - ze takehoto tvora som si vedla seba vyvolil. A v druhom kroku by malo prist pochopenie: Ten clovek mi vyvolava zranenie. Moja reakcia musi byt ina, aby sa on choval inak.
Podvedomie vas zviedlo dokopy, aby ste sa jeden od druheho nieco naucili. Vasou ulohou je naucit sa starat viac o seba, svoj prospech, svoje dobro. Ak to budete robit, ak si poztupne budete aj vy pre seba vyzadovat cas, tak on chce nechce, bude musiet na to reagovat inak. Spociatku samozrejme nevolou.
A nevyhodili ho nahodou z prace, ak chodi domov skor a aj zacal viac setrit? Alebo neinvestoval niekam peniaze zlym sposobom, ze ma stratu a z toho je nervozny?
tak povedz rodine, či by sa im páčilo takéto odopieranie bežných potrieb a zhadzovanie !? Keby ste nemali normálny príjem, že to vieš pochopiť, ale stále len skromne a šetriť na deťoch až tak abnormálne, veru v poriadku nie je. Skús si zapisovať, čo si mohla za tie drobné nakúpiť a čo by si chcela.
Urob tabuľku "Dátum" - "Potrebujeme" - "Môžeme" - "Poznámky"
Dátum: - kedy si zistila, že deti potrebujú bundu, topánky, tenisky...
Potrebujeme : Miško bunda na jar /bežná cena 30 e
tepláky 2ks 20€
tenisky 25€
spodná bielizeň /tielka, slipy, ponožky 50e
tričká 2x 20 €
nohavice 2 ks 40 €
prezúvky 15 €
SPOLU 200 € JAR
Môžeme 100 € maximálne
Strava: 1 jogurt denne 30 x 2 deti 60ks - môžem iba 40ks
ovocie , zelenina, šunka, syry, pečivo, chlieb, mlieko, nejaké džusy, vitamíny, a ešte kde je teplé jedlo každý deň, už len cestviny, zemiaky ryža, kúsok mäsa, múka, lekváre, tvarohy, kurčatá na polievku......
A spýtaj sa tých čo ti vyčítajú že hrotíš, či by s takýmto stavom boli spokojní.
Chápeš ako to myslím ? Zíde sa ti to aj pre súd k výživnému, aby si mala poznámky po ruke a argumenty.
Dúfam že ťa právnik podporí a pomôže. Daj vedieť, ako pokračuješ.
A hlavne drž sa žena 🍀
No napisem ti ako na takychto spravila by som si s nim taky vecer ze by na to nikdy nezabudol a vytiahla by som Na neho take eroticke taktiky, ze by sa minimalne zlakol aby o teba neprisiel lebo sa zda ze ide na neho druha puberta tak nedala by som mu dychat a uver ze to posobi mam doma 46 rocneho a on mne pise ako sa tesi uz domov ze dame malu spinkat a potom mu splnim jeho sny. Ved vzdy to je cez sex oni stale rozmyslaju prirodzenim my mame navrh sme inteligentne.
@minka80 presne tak

Nie on sa nadtym nezamyslí on sa urazí alebo ju ani nepocúvne vysmeje ci obvini zas. Vyššie som písala prečo. Mne je to ľúto takéto...... :/