Ako zvládať matku, ktorá klame a klebetí?
Bože ženy poraďte, ja to už nedávam. Moja mama je vdova, mobilná, aj vládze a to má vyše 70. Problém je v tom, že je otrasná. Klebetí s každým a všetko roznáša, aj čo sa udeje v rodine. Konkrétne včera sa mi stalo, že som bola u nej a prišla jedna teta - vtedy som ju videla 1x a začala, že moja mama jej porozprávala, aký mám zdravotný problém a mala by som s tým k dr., ona aj vie niekoho, už mu o mne vravela.
Kamošky s ktorými by rozumne trávila čas nemá, je konfliktná a bočia od nej.
Takisto minule, mi suseda hovorí, vraj prečo nedáme ostrihať Maťka, mama jej vravela, že si ho pletú s dievčatkom a dobre mu tak.Idem sa zblázniť, čo s ňou? Všade iba intrigy a všetko roznáša.
@anonym_autor prečo jej rozprávaš veci, o ktorých nechceš, aby vedeli iní, keď vieš aká je? Napríklad tvoje zdravotné problémy. Čím menej vecí jej budeš vešať na nos, tým lepšie. V jej veku to už môže byť aj začínajúca starecká demencia, lepšie to nebude, ale môže to byť lepšie. A neber všetko zase až tak vážne, nad tým, že si Maťka mýlia s dievčatkom by som sa len pousmiala. Viem, čo to je so starým človekom, máme to za sebou. Pevné nervy
Aj moja mama povie všetko, nepovie len to, čo nevie. Mne povie o mojich sestrách, im o mne, potom o nás svojmu bratovi, posťažuje sa susedke. Ale všimla som si, že je to jednoducho tak. A to má moja mama 75 rokov a zdravíčko aj hlava jej slúži. Len chce pokecať s ľuďmi. Suseda sa ma pýtala, či som už odišla z roboty, že keď som tam taká nespokojná. Druhá ako dopadla operácia apd. Už to neriešim.
Ĥlava slúži aj jej. Veľa vecí ani nevie odo mňa. Minule som vyšla do záhrady a vrátila som sa nečakane, pre bundu a ona veselo čítala správy v mojom telefóne. Mám tel. na odtlačok prsta a podarilo sa jej otvoriť.
Daj si telefón no kód,vynadaj matke,že súkromie jej nič nehovorí a nevesaj jej vôbec nič na nos
Ĥlava slúži aj jej. Veľa vecí ani nevie odo mňa. Minule som vyšla do záhrady a vrátila som sa nečakane, pre bundu a ona veselo čítala správy v mojom telefóne. Mám tel. na odtlačok prsta a podarilo sa jej otvoriť.
@doriiis Ty si zlatá dnes… jednej babe vynadáš zato, že je hnusná dcéra lebo kvôli psovi nejde k rodičom.. a druhej radíš, nech vynadá mame za narúšanie súkromia…😂
@anonym_autor keď poznáš mamu aká je, nevrav jej o veciach, ktoré nechceš, aby sa dostali do éteru .. a mobil si zahesluj…
@doriiis Ty si zlatá dnes… jednej babe vynadáš zato, že je hnusná dcéra lebo kvôli psovi nejde k rodičom.. a druhej radíš, nech vynadá mame za narúšanie súkromia…😂
@anonym_autor keď poznáš mamu aká je, nevrav jej o veciach, ktoré nechceš, aby sa dostali do éteru .. a mobil si zahesluj…
@suve99 ....áno presne tak.Ani vlastná matka nemá právo ti liezť bez tvojho dovolenia do tvojho telefónu.U nás by si to nikto nedovolil.A autorkina mama si k nej dovolí iba toľko,koľko jej dovolí autorka
Hovor jej len to, čo by si vykričala do sveta, a máš po probléme. Za telefón jej capni po ruke ako malej, nech sa zahanbí😂
@suve99 tiez som si všimla. Veľmi nešťastná žena toto…
Z príspevku som sa nedočítala v čom klame, tak k tomu sa neviem vyjadriť, ale určite by som nepovolila, aby mi liezla do telefónu. To si s ňou vyjasni, že sa Ti to neľúbi a daj si buď PIN, alebo heslo.
Hovor jej len toľko, koľko musíš.
Kontakty by som neprerušila, keďže má vek, dnes tu je, zajtra nemusí.
Skôr ju treba nejak "zamestnať", nech nemá čas na klebety.
@suve99 ....áno presne tak.Ani vlastná matka nemá právo ti liezť bez tvojho dovolenia do tvojho telefónu.U nás by si to nikto nedovolil.A autorkina mama si k nej dovolí iba toľko,koľko jej dovolí autorka
@doriiis Dovolim si nesuhlasit. Taketo typy si dovolia,aj ked si nastavis hranice, povies slusne,vynadas. Mozes robit cokolvek oni si idu svoje a ked nieco povies vyrobia taku dramu,ze az. Sama autorka pise,ze od matky kazdy normalny clovek boci pre jej povahu.
@anonym_autor úplne s vami spolusúcitím. Moja mama 67 r. mi podobné peklo robí neustále. Rozpráva na základe svojej domýšľavosti. Už je to toxické, ale stále má vďačné publikum. Ona si svoje lži neuvedomuje, žije v predstave, že o mne všetko vie.
@suve99 Dorota je už raz taka, no.
@anonym_autor odtlačky sú jedinečné,neexistujú dvaja ľudia s rovnakými odtlačkami,to ako mohla otvoriť telefon??😨
@autorka a načo sa mame spovedás s každým prdom? Keď ona je 70+, ty mas uz urcite cez 40, cize nerozumiem ze prečo v takomto veku vesias veci matke na nos. Sak sa jej vylej len s obyčajnými neskodnymi vecami, ked uz sa potrebuješ vyrozprávať, ale dôležité veci si nechaj pre seba, keď vieš ze ich vyzvoni po susedoch a kade tade... Načo...
no moja mamča je podobná ale to nie že by klebetila zámerom a vyžíva sa v tom ona je skôr taký typ dobrácky že s každým kamoška a za dobre a všeličo vytára aj susedom napriklad čo by nechcela v rámci debaty.Už minule som jej to zakazovala a normálne som sa s ňou o tom bavila lebo ja som jej pravý opak súkromie si strážim s nikým o ňom neklebetim max s nejakou kamoškou ozaj dobrou a ona toto isté robí čo tvoja vykecáva susedom perly o nás.No ja sa obávam že nepomôže nič.Tiež má 70 rokov.Ale čiperná tiež až až.Asi si začnem pred ňou aj ja dávať pozor na jazyk
@autorka a načo sa mame spovedás s každým prdom? Keď ona je 70+, ty mas uz urcite cez 40, cize nerozumiem ze prečo v takomto veku vesias veci matke na nos. Sak sa jej vylej len s obyčajnými neskodnymi vecami, ked uz sa potrebuješ vyrozprávať, ale dôležité veci si nechaj pre seba, keď vieš ze ich vyzvoni po susedoch a kade tade... Načo...
@galadriel90 nemám 40+, ale ani 35 a nie, mnohé veci jej nevešiam, ale je to normálne sa o určitých veciach baviţ.
@suve99 tak vynadat ľuďom je u nej univerzálne riešenie na všetko🙂
Mam taku istu matku. Za vsetko sa uraza, klebeti, robi v rodine rozbroje a intrigy. Brat to uz vyriesil, uplne sa od nej odstrihol. Ja ale vnimam, ze je moja matka a inu mat nebudem, tak som s nou v obcasnom kontakte. Vzdy ma ale zrani alebo mi nejako ublizi, ak som s nou dlhsie nez pol hodiny. Ak jej nieco vycitam tak sa urazi a tvari sa ako obet. Tie , ktore maju normalne matky, toto nepochopia....
toto by mi najmenej vadilo, telefon, listy, spravy aj tak vela veci vie moja mama, ona by chcela sice klebetiť, ale nema to komu povedať, od ĺudi boči...
a ked aj niečo rozniesla, možeš jej hovoriť, ide si svoje,dohor nepomaha, iba si chraniť súkromie
@anonym_autor nič jej nehovorte

@anonym_autor Tak jedine asi nehovorit jej veci. Moja mama sa s otcom stretavala tiez tak viac menej formalne, hrali karty a bavili sa o neskodnych temach, pozitivne povedala, negativne nie, alebo aj upravila niektore informacie. Su ludia, u ktorych nejaky dohovor nehrozi.