icon

Ako zvládať nervy a vyhnúť sa kriku na deti?

24. sep 2025

Zeny pomozte mi. To len ja tak vrieskam ci aj vy vybuchnete. Deti 1,5 r a 4r, tú mladsiu neriesim to jasne ze krik nepomoze. Ale starši, ked mu 10x bez kriku nieco poviem a on to ma uplne v paži a na 12ty krat uz musim zakričat lebo ma asi nepocul. Ja viem ze treba sa ovladať, ale ved to ich nemožem takto nechat nech mi skaču po hlave! Ako to robite ? Ked aj desat krat bez kriku poviete nieco ze sa ovladate a proste to nema ziaden efekt. Nechcem byt uz taka ukričana štve to aj mna a potom deti len traumy maju z toho jak ja z mojho detstva ze sa clovek bál mamy hocico povedat aby nekricala(to sa samozrejme snazim docielit aby sa ma on nebál , to je iná tema)..

Strana
z2
anonym_c996d3
25. sep 2025

Áno zvyknem vybuchnúť.
Snažila som sa zistiť kedy. Najčastejšie ked mám menzes (vlastne 90 % iba vtedy) a potom ked som bola extrémne nevyspata.
Ale už nás je problém spánok odmala a to uz majú deti 8.5 roka a 6 a jednoducho neprespia celú noc ani za boha. A samozrejme ma potom budia ked su hore. .
Ale snažím sa ovládať seba, keďže problém je vo mne.

anonym_faa484
25. sep 2025

@anonym_autor poviem 2-3x ak bez odozvy ( malokedy sa to stane) beriem veci, hracky alebo odchadzam ja
To iste aj ked sme boli niekde vonku, nepocuvala, vystrajala upozornila som nepomohlo koniec odchadzali sme prec hoc aj s placom raz, dvakrat, na tretikrat si rozmyslela ci bude vystrajat
Je fajn deti vychovavat s respektom voci nim a s laskou a vnimave rodicovstvo bla bla jasne ale zase odtial potial decko mi nebude skakat po hlave ako opica

simca06022011
25. sep 2025

@anonym_autor kazde dieta je ine.. mna by slahlo 10-20x nieco opakovat a nebodaj sikovat dieta do izby. Tak zrucim, ze aj sused zacne robit co vravim. Ak neposluchne nepodstatne veci, necahm to tak, proste som prestala riesit = neurobi nema, ja to nespravim. Za mna opakovat dookola ako papagaj, riesenie nie je. Dieta musi vidiet ze ignorovanie, to ze mama xkrat nieco povedala a kasle na to = ma nejake nasledky. Ci nebude urobene co ma byt urobene, alebo pride primerany trest. AK som dcere povedala, ze si ma upratat hracky a ona cumela do telky, nepomohlo xkrat povedat a cumi dalej a nekonecne pridem vypnem. Uz je velka, aktualne problem urobit na cas hocico ako pride z fitka = do sprchy ist, alebo naucit sa... a huci do telefonu, tuka do pc, alebo cumi do zrkadla hodinu? 2-3 zopakujem a VYPNEM WIFI a ten den, uz wifi nie je... a moze sa na kocky pokrajat. Takto napr v lete sme mali nejake programy, nebola schopna sa vychystat, odisla som sama ostala doma..
Rovnako zhucim doma kazdeho, aj chlapa, proste nevie sa naucit nieco za 20r? ano vybuchnem a nemam vobec vycitky...

Strana
z2