Ako zvládať nezáujem svokry o vnúča?
Ani svokor, iba o prvorodene svagrinine
Ako to zvladate?
My byvame s nimi v 2 generacnom dome
Tazko sa mi na to pozeta…
Moja svokra sa sice zaujímala o vnuka, ale prednosť mali vždy vnúčatá od jednej dcéry,od druhej sa zaujímala približne ako o môjho syna.Nikdy som to neriešila,lebo záujem o vnúča sa nedá vynútiť, nedá sa nijako dosiahnuť ani to, aby bolo každé vnúča rovnako milé pre babku
Skor by som uvazovala ako sa co najrychlejsie odstahovat … ako riesit aky ma vztah k vnucatam …. Najskor sa riesi povod problemu, potom vsetko ostatne
čo máš na mysli konkrétne že sa nezaujímajú? Nevolajú denne vnúčikovi, alebo nechodia s honosnými darmi na oslavy vnúčika, alebo vôbec o neho nezavadia ani pohľadom na ulici keď sa stretnú? Čo konkrétne ti vadí.
Tazko by som skor zvladala ze sme sa neosamostatnili s manzelom a byvame u svokrovcov.
A to ze svokra nejavi zaujem (najmladsiu 9mesacnu zatial ani nevidela a byva hodinu od nas) - zvladam uplne normalne. My rodicia o deti zaujem mame, to je hlavne. Inych neprinutim a ani neriesim 🙂
@anonym_autor keď máte deti je to trojgeneračný dom a najlepšie sa odsťahovať aby to deti nevnímali
Odísť inak ta to bude hnevať každý deň.Niekde sú obľúbené práve tie vnúčatá, ktoré so starými rodičmi žijú a inde tie, ktoré sú preč a vidia ich málo.Mozno nemajú radi teba, syna, ale ľudia čo nemajú radi malé deti nemôžu byť normalni
Skor by ma trapilo to byvanie so svokrou...
@anonym_autor vieš čo, všetko zlé je na niečo dobré, keby sa svokra zaujímala, do všetkého ti kecala, čo mu obliekas, prečo mu nedáš čokoládu, veď už má 6 mesiacov a vkuse by ti ho trhala z rúk, že sa idú hrať, tak by si bola rada? Asi nie. No vidíš.
A ako sa ten záujem prejavuje? Nie je to možno len tým že tvoje dieťa vidia denne,keďže tam byavte a druhé vnúčatá vidia menej často tak su vzácnejšie?
@anonym_autor a co konkrétne nezvládaš?
@anonym_autor ked tu na MK citam co ludia zazivaju so svokrovcami aj vlastnymi rodicmi tak obcas asi nezaujem vie byt lepsi nez aktivne negativne spravanie od starych rodicov. Trapilo by ma to len skrz deti a to ze to zacnu vnimat (možno uz vnimaju) a mohlo by im to byt luto. Urcite by som riesila vlastne byvanie mimo svokrovcov
Tazko by som skor zvladala ze sme sa neosamostatnili s manzelom a byvame u svokrovcov.
A to ze svokra nejavi zaujem (najmladsiu 9mesacnu zatial ani nevidela a byva hodinu od nas) - zvladam uplne normalne. My rodicia o deti zaujem mame, to je hlavne. Inych neprinutim a ani neriesim 🙂
@anonym_025126 a prečo k nej neidete?
@anonym_autor sa odstahujte ked ti je z toho tak tazko ze nezvladas, neostala by som tam uz ani minutu.
My sme tiež bývali u svokrovcov. Raz som pekne poprosila svokru, aby pokočíkovala. “Nebudem kočíkovať, vo svojom voľnom čase chcem oddychovať.”
Ok, beriem na vedomie, ďalej neriešim. Nikdy nestrazila, už je na dôchodku, prešlo 18rokov🤷♀️ neboj, vnúča ľúbia, ale strážiť nechcú. Aj moja teta je taká. “Na pól hodinku príďte, potom vás vyprevadim.” To vlastnej dcére a vnucke povie😀 nerob z toho tragédiu, máš vlastne dieťa= máš starosť. Nespoliehať sa na nikoho je ideálne😀
My sme tiež bývali u svokrovcov. Raz som pekne poprosila svokru, aby pokočíkovala. “Nebudem kočíkovať, vo svojom voľnom čase chcem oddychovať.”
Ok, beriem na vedomie, ďalej neriešim. Nikdy nestrazila, už je na dôchodku, prešlo 18rokov🤷♀️ neboj, vnúča ľúbia, ale strážiť nechcú. Aj moja teta je taká. “Na pól hodinku príďte, potom vás vyprevadim.” To vlastnej dcére a vnucke povie😀 nerob z toho tragédiu, máš vlastne dieťa= máš starosť. Nespoliehať sa na nikoho je ideálne😀
@anonym_2dfd9b jooooj ja by som bola rada. Mňa vôbec nebaví vysedávať ani u mamy ani u svokry
@anonym_autor proste záujem si nijak nevynútiš. Takto to mala aj kamarátka , býva v dome svokrovcov. Starí rodičia o deti ani nezavadini, boli im na obtiaž. Teraz sa to otočilo, deti sú väčšie ( okolo 15 rokov) a deti nezavadia o starých rodičov a oni by teraz strašne chceli( hlavne aby im spoločnosť robili a pomáhali). Aj kúpiť si ich skúšali, že im Eura dajú ale nepochodili. Sú pre nich ako cudzí ľudia, ale spôsobili si to samy.
@anonym_2dfd9b To je podla mna preto, lebo deti mat kedysi "museli", ale mozno ich vobec nechceli.
@anonym_2dfd9b To je podla mna preto, lebo deti mat kedysi "museli", ale mozno ich vobec nechceli.
@anonym_c28b04 ano, mali velmi obmedzene moznosti branit a chranit sa pred tehotenstvom. A celkovo v zivote minimum prllezitosti zit zivot ako by skutocne chceli.
Moja svokra šla vždy spôsobom všetko alebo nič.
Otehotnela som pár mesiacov pred štatnicami. Keď sa to svokra dozvedela doslova diktovala mužovi čo má robiť, vybrala prsteň a začala organizovať svadbu..Sálu, menu ,hostí všetko ....Už som sa mala sťahovať k nim
Keď sa muž preriekol zrušila som celú tú šaškáreň. Za každým jeho činom bola matka. Za slovami ktoré.mi povedal keď ma požiadal o ruki, za darčekmi ktoré mi doniesol.....Pobrala som si od nich všetky veci a šla domov. S mužom sme sa poriadne pohádali, sprv ani nechápal čo riešim. Vyvoláva mi denne
Mala som ťažké, komplikované tehotenstvo, niekoho hospitalizácii. Prvý mesiac keď som o tehotenstve ani len netušila som užívala antibiotiká, potom tehotenská cukrovka, nasledoval komplikovaný pôrod skoro som vykrvácala, potom života zachraňujúcuca operácia a keď som sa prebrala lekár mi povedal že ďalšie dieťa už mať nemôžem. Po dlhých týždňoch som prvý krát volala mužovi, vtedy sme bývala 400km od seba,(on v tom meste kde som mala školu) dohodli sme nové pravidlá, ktorých sa držíme tridsať rokov.
Keď šiel muž k matke po veci a ona zistila, že jej syn sa stahuje ku mne, vymazala nás zo života. Autorka, ver mi, ja som bola kazdy deň vďačná za ten pokoj. Ak keď sme šli na návštevu naše dieťa ignorovala, len švagrinin syn existoval.
Zrazu keď chlapec dospel si myslela, že si vie kúpiť vnučku, ale nepochodila. Po toľkých rokoch.odmietania....
Mimochodom vzali sme sa pat rokov po narodení.dcerky a ona tam nebola, a neprišla.ani vlani keď sa dcera vydávala.
@anonym_autor ťažko
U nás nemá záujem ani svokra a ani moji rodičia
A to bývame všetci na jednej ulici🤷
@anonym_autor ťažko
U nás nemá záujem ani svokra a ani moji rodičia
A to bývame všetci na jednej ulici🤷
@anonym_459ccc To Vás fakt takto trápi? Však si vymeňme. Mne lezie na nervy že vkuse niečo chcú
@anonym_c28b04 Jezisi tieto kydy
Ja čo takto dedukujem z môjho života, ako nevestu ta nemajú moc v láske a myslím, že ani muž nie je obľúbenec 😉 zato vidíš ten rozdiel a rada? Len si zvyknúť, ale aký čas to bude, neviem.
@anonym_c28b04 Jezisi tieto kydy
@anonym_a86f00 Ako povies🙃

@anonym_autor Nie je povinnost zaujimat sa o cudzie deti. Aspon maju mladi pokoj.