icon

Ako zvládať nezáujem svokry o vnúča?

10. máj 2026

Ani svokor, iba o prvorodene svagrinine
Ako to zvladate?
My byvame s nimi v 2 generacnom dome
Tazko sa mi na to pozeta…

Strana
z2
anonym_459ccc
10. máj 2026
@sisska96

@anonym_459ccc To Vás fakt takto trápi? Však si vymeňme. Mne lezie na nervy že vkuse niečo chcú

@sisska96 jasné že áno
Mne by nevadilo keby mali záujem a stále niečo chceli
Ale zaujímali by sa o nás a nie toto

sisska96
10. máj 2026
@anonym_459ccc

@sisska96 jasné že áno
Mne by nevadilo keby mali záujem a stále niečo chceli
Ale zaujímali by sa o nás a nie toto

@anonym_459ccc Ver tomu je to otravné keď nemáš klud

anonym_05a0e8
10. máj 2026

@anonym_autor tak bud to nijako nebudes riesit
Bud si nasetris a odstahujete sa prec alebo len pockas kym umru

anonym_36dae1
10. máj 2026

@anonym_autor a prečo bývate s nimi? Keďže bývate s nimi, asi vám pravdepodobne pomáhajú a výchovou, zdieľaju dozor, mozno prestravuju obcas deti ak ty nestíhaš variť, postrazia kym ty spokojne a s kľudom slobodne zbehnes na nákup alebo k lekárovi, nemusíš riešiť vooooobec babysitting alebo podávať si s mužom štafetu, nestrazia ti deti cudzie ženy... aspon hodia ocko ked sú na dvore, proste asi si myslia, ze voči tvojim deťom sa zapájajú v miere dostatočnej, nakoľko bývate spolu a v podstate mate výpomoc - village.
Uz len to ze niekto žije somnou a s mojimi deťmi nablízku, ze aspoň niekto ďalší dospelý mimo mňa a muža vie v najväčšej pohotovosti reagovať a pomoct,zdielat bremeno a zodpovednosť, je dosť ukludnujuci pocit, aspon o to sa vám zije lahšie, ver mi, v toto to mate kua lepšie ako my ostatne, ktoré máme matky a svokry 300km ďaleko....
Necudujem sa, ze keďže tvoje deti majú na očiach 24/7, tak vo voľnom čase kus nadmerne riešia švagrinej deti...🤷

euka210
10. máj 2026

@anonym_autor moj brat byva u svokrovcov a svokra nezaujem...vase deti, vy sa starajte. Teraz sa nemoze cudovat, ze deti ju nechcu. Nebohy svokor aspon pokocikoval. Moja mama tam chodila pomoct a postazit deti. Aj teraz skor odvieze brat deti k mojej mame 40km, akoby mali byt doma so svokrou. Nic s tym neurobis. Poznam viac takycg pripadov.

anonym_159d46
11. máj 2026

@anonym_autor Zvláda sa to ťažko aj u nás.Je to vo viacerých rodinách bohužiaľ tak, že sa preferujú niektoré deti alebo vnúčatá viac ako ostatne.Tazko radiť,len ti chcem povedať, že nie si v tom sama.Je veľa takých rodín.Bohuzial.

laila22
11. máj 2026
@anonym_1f6639

@anonym_autor Nie je povinnost zaujimat sa o cudzie deti. Aspon maju mladi pokoj.

@anonym_1f6639 vnúčatá sú cudzie deti?

anonym_17e72f
12. máj 2026

U nás moji rodičia nemajú záujem a to bývame na jednej ulici. Ani raz nepokočíkovali, nevzali dieťa na ihrisko, čo majú rovno vedľa domu, teraz máme bábätko, ani nepáchli, či netreba s niečím pomôcť, a to sú jediné vnúčatá .... Ak neprídeme, tak vnúčatá ani nevidia, a keď prídeme, tak počúvame ako dlho sme neboli a že ako ich ľúbia. Sme tam a jeden pozerá telku a druhý videá na Tik-toku, činy nula bodov, len prázdne slová. Každý deň premýšľam, či vôbec tam chodiť raz za čas alebo sa na to už úplne vykašľať .... Svokrovci by zase dýchali za ne, tam muž ich musí krotiť, ale aspoň majú záujem, prídu pokočíkovať, nemôžem nič zlé povedať, a som rada, že keď sme s nimi tak všetko dajú bokom a deťom sa venujú na 100%.

anonym_bebb7d
12. máj 2026

Pri mojom vnúčati bolo treba robiť všetko podľa tabuliek a pravidiel mojej dcéry, nesmela som sa zasmiať, lebo hulákam, ani hovoriť zdrobneniny, oslovenia, ani nedýchať na dieťa, stále dieťaťu niečo brať z rúk, aby to neolizlo, bol to pre mňa totálny stres a keby som ,,nemusela,, tak ani nevarujem radšej.
Keby dieťa spadlo, alebo si ublížilo bolo nepredstaviteľné, aby zjedlo niečo bez jej vedomia neexistovalo a to som varovala aj celý víkend, musela som podávať správy a natáčať videá.
Keby som mala iné vnúča, kde by na mňa pozerali ako na milujúcu, neškodnú osobu tak určite preferujem to iné vnúča.
Týmto som chcela napísať, že možno sa svokra nestotožňuje s niečím, netrúfa si, mohlo ju niečo odradiť pri pozorovaní, nechce sa montovať do tvojej výchovy, možno by stačilo sa o tom porozprávať..mamička-svokrička, tu máte ešte jedno vnúčatko, ktoré vás chce ľúbiť, alebo naznačiť, že jej doveruješ a ten svoj poklad jej bez problémov zveríš..

autor
12. máj 2026

Tak je mi smutno ked vidim z okna ako svokra hovori na dvore: chod za starkym ja nemam cas a starky to iste, ze nemam cas chod za starkou…
Takto pimponguju to dieta

autor
12. máj 2026
@anonym_bebb7d

Pri mojom vnúčati bolo treba robiť všetko podľa tabuliek a pravidiel mojej dcéry, nesmela som sa zasmiať, lebo hulákam, ani hovoriť zdrobneniny, oslovenia, ani nedýchať na dieťa, stále dieťaťu niečo brať z rúk, aby to neolizlo, bol to pre mňa totálny stres a keby som ,,nemusela,, tak ani nevarujem radšej.
Keby dieťa spadlo, alebo si ublížilo bolo nepredstaviteľné, aby zjedlo niečo bez jej vedomia neexistovalo a to som varovala aj celý víkend, musela som podávať správy a natáčať videá.
Keby som mala iné vnúča, kde by na mňa pozerali ako na milujúcu, neškodnú osobu tak určite preferujem to iné vnúča.
Týmto som chcela napísať, že možno sa svokra nestotožňuje s niečím, netrúfa si, mohlo ju niečo odradiť pri pozorovaní, nechce sa montovať do tvojej výchovy, možno by stačilo sa o tom porozprávať..mamička-svokrička, tu máte ešte jedno vnúčatko, ktoré vás chce ľúbiť, alebo naznačiť, že jej doveruješ a ten svoj poklad jej bez problémov zveríš..

@anonym_bebb7d omg

autor
12. máj 2026
@anonym_159d46

@anonym_autor Zvláda sa to ťažko aj u nás.Je to vo viacerých rodinách bohužiaľ tak, že sa preferujú niektoré deti alebo vnúčatá viac ako ostatne.Tazko radiť,len ti chcem povedať, že nie si v tom sama.Je veľa takých rodín.Bohuzial.

@anonym_159d46 ved toto, vidim aj vo svojom okoli ze nie vsade je to ok

autor
12. máj 2026
@euka210

@anonym_autor moj brat byva u svokrovcov a svokra nezaujem...vase deti, vy sa starajte. Teraz sa nemoze cudovat, ze deti ju nechcu. Nebohy svokor aspon pokocikoval. Moja mama tam chodila pomoct a postazit deti. Aj teraz skor odvieze brat deti k mojej mame 40km, akoby mali byt doma so svokrou. Nic s tym neurobis. Poznam viac takycg pripadov.

@euka210 😞 tak potom dopadnu, ze deti ich nebudu chciet, le bo im budu odcudzene

autor
12. máj 2026
@anonym_36dae1

@anonym_autor a prečo bývate s nimi? Keďže bývate s nimi, asi vám pravdepodobne pomáhajú a výchovou, zdieľaju dozor, mozno prestravuju obcas deti ak ty nestíhaš variť, postrazia kym ty spokojne a s kľudom slobodne zbehnes na nákup alebo k lekárovi, nemusíš riešiť vooooobec babysitting alebo podávať si s mužom štafetu, nestrazia ti deti cudzie ženy... aspon hodia ocko ked sú na dvore, proste asi si myslia, ze voči tvojim deťom sa zapájajú v miere dostatočnej, nakoľko bývate spolu a v podstate mate výpomoc - village.
Uz len to ze niekto žije somnou a s mojimi deťmi nablízku, ze aspoň niekto ďalší dospelý mimo mňa a muža vie v najväčšej pohotovosti reagovať a pomoct,zdielat bremeno a zodpovednosť, je dosť ukludnujuci pocit, aspon o to sa vám zije lahšie, ver mi, v toto to mate kua lepšie ako my ostatne, ktoré máme matky a svokry 300km ďaleko....
Necudujem sa, ze keďže tvoje deti majú na očiach 24/7, tak vo voľnom čase kus nadmerne riešia švagrinej deti...🤷

@anonym_36dae1 ani nie, sme tu druhy rok a odchadzame do svojho, dokoncujeme este nejake veci na byvani😊
A nevidime sa denne oni su na prizemi a my hore s osobitnym vchodom. Decka mam v skole cez den, potom kruzky ucenie sa atd.
Su dni ked sa s nimi nevidime vobec😅

barbie79
13. máj 2026

@anonym_autor a nerobite chybu aj vy? ked napr preferujete len svoju rodinu? skuste ju castejsie volat, zapajat do kocikovania, aj spolu, ze date kavu, neviete co druha strana citi... vy vidite len seba a odstrkovanie

Strana
z2