icon

Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?

4. jún 2024

Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.

autor
4. jún 2024

@paulina291 ano zmenila sa diskusia lebo tu len vedia napisat ako oni vsetko uzasne zvladali. Nie, podla mna nie je normalne ze po tom sko sme prisli z obchodu ( cize nic namahave, len chodenie po obchode) uz som mala spinenie. Polejem zahradu - uz mam spinenie. Dlhsie chodim- uz mam spinenie. Ale vlastne sak to nevadi, hlavne ze bude fakne vypucovane vybliskane a navarene pre pana velkomozneho.

Dakujem empatickym a milym zenam, ktore dokazu iinu zenu ktorej je zle podporit❤️❤️ K odttanym, perfektnym zienkam domacim ktore by varili aj po tom co im ruky odrezu, gratulujem im, uzsa k nim nebudem vyjadrovat.
Koncim tuto diskusiu, Ak tu este chcu pisa zienky ktora sko vsektko uzasne zvladala , nech pisu mozte sa prebiehat. Ja si vybavim cez kamaratku radsej hospitalizaciu nech sa dam dokopy.

janage
4. jún 2024

Len sa priprav aj na to, že po 3 dňoch ako tu už baby písali, ak ťa zastabilizujú a nezistia nič vážne, prepustia domov. Pri nedostatku lôžok ťa tam držať budú len nevyhnutný čas. Tak maj aj plán B. Čo bude potom.
Odpovedas len na to čo chceš, čo je tvoje právo, ale dosť to môže skreslovať situáciu.
Prajem nech je bábätko zdravé a ty tiež.

paulina291
4. jún 2024

A čo sa týka špinenia ti jasne lekár niekde nenapísal že máš oddychovať? Že by si to ukázala manželovi? Lebo žiadny normalny lekar ti nepovie že ak špiníš tak choď umývať okná. Ja som tiež mala špinenie viac krát a vždy od lekára prísny kľudový režim.

svokrinjazykmonika
4. jún 2024

Autorka ja ťa strašne ľutujem. Ty to budeš mať brutálne v živote. Vieš aké to bude peklo s malým bábätkom? Na všetko budeš sama. Ty by si mala prestať riešiť čo kktovi navaríš ale ako od neho odísť. Nič dobré ťa s ním nečaká. Radšej sa zariaď teraz rýchlo sama lebo ťa potom vyhodí aj s dieťaťom a igelitkou za to, že nemá navarené, upratané. Aj pre stabilný a milujúci pár je príchod dieťaťa veľká zmena a skúška, bože toto zle dopadne.

mk22
4. jún 2024

Ani jedna tu nenapísala, ako všetko úžasné zvládala.. Možno si čakala ľútosť, zarazilo ta, že tehot nevoľnosť je bežná a mnohé ženy sa museli postaviť a co to urobiť. Tým sa vbc neoznacili za dokonale gazdinky.
Tým ti chceli ukázať, že takmer každá druhá túto nevoľnosť pozná. To boli rady.
A ze máš debila muža? K výberu gratuluj iba sebe.

Nakoniec stačilo miesto diskusie, osloviť spomínanú kamarátku.

drahomirrra
4. jún 2024

Autorka, ak mas len spolovice taky stav ako opisujes, davno si mala lezat v nemocnici.
Skutocne stavy ake pises, jeden by sa zlakol ze si po chemoterapii, a nie tehotna. Mas brutalnu zurivost na muza, patricne je to vidno z tvojich vyjadreni, asi si cakala, ze proste budete spolu lezat v posteli, a bude ti 9 mesiacov hladkat brusko a nosit jest a lutovat ta.
Ak si od Ziliny/Trencina, napis. Pridem ti navarit.
Tesco na 100% dorucuje aj k vam. Ked uz zadrbavas hodiny na posteli s mobilom, mohla si mat potraviny pred dverami. Na muza by som v tomto fakt kaslala, objednavala by som donasku, nehovor, ze k vam ziadna nechodi. A ano, mile zeny, poznam tiez takeho, co 5l hrniec hustej fazulovice s prepacenim zozerie za jeden vecer. Moj muz sa tiez vie napchat jak jedno prasa (bez prepacenia) ja tomu nechapem. Ale viem si zivo predstavit, ako autorku jej muz za toto drbe. Otras.

beronsche
4. jún 2024

No, ja doslova a do písmena čumim, ako dokážu byť ženy bezcitne...
Áno, áno, viem, vieme len to, čo autorka píše, ale je také ťažké predpokladať, že si nevymýšľa? Že sa naozaj cíti tak hrozne, ako tvrdí?
Muža má sebeckého idiota, ale tak jej treba, poďme jej ešte naložiť ako je neschopná, rozmaznana, lenivá.. vynechala som dámy ešte niečo?
Jasné, všetko sa dá! Jediné žeby nie vždy..

Autorka - ak s mužom nie je reč, nepomôžes si. Evidentne to má typek nastavene tak, že o pána tvorstva sa stará. Bodka. Ešte aj poznámka, že mu vadí, že teraz neprispievas do rozpočtu a neplatia polovicu hypo, naznačuje, že výber partnera nebol práve najšťastnejší..
Celé dni sa zasíva, aby nebol s tebou, veď je to smutné...
čakáš predsa jeho dieťa!.
Problemom u vás nie je, či vladzes variť, či nie. Skôr máte vzťahový problém.
Skús sa s ním vecne, bez vycitiek porozprávať. Viac poradiť neviem.

A na dokonalé ženy, ktoré so žalúdkom naopak a v hroznom fyz. stave, zvládali 3-chodove večere pripravit, lebo "všetko sa dá", sa vykašli. Anonymná internetová sieť vela znesie.....

Čo sa týka tvojho stavu, fakt by si mala kontaktovať dr., takéto stavy nie sú bežné.

beronsche
4. jún 2024

@svokrinjazykmonika úplne súhlasím!!

majloo
4. jún 2024

Ahoj, chapem ta, aj mne byvalo pri jednom tehotenstve tak zle, nie len od zaludka, ale tak, ze som nebola schopna sa ani postavit. Nie ze si navarit, ani zaliat caj, nic, smrdelo mi vsetko, muzovu hlavu som citila na 10 metrov masaker. Muz by ta mal podporit, to kde sme. Tiez by som sa isla nechat chvilu hyckat k mamke, nech mam klud.

katka700
4. jún 2024

Tak nech pánko jeden deň namiesto roboty okolo domu navarí guláš. Ten môže jesť aj týždeň.

callisia
4. jún 2024

Autorka, ja ťa úplne chápem. Tiež mi bolo brutálne zle od 8.tt do cca 16.tt kedy som sa už zo zúfalstva dala hospitalizovať o jednej v noci. Vracala som aj 30x denne. Nedokázala som nič jesť ani piť, všetko šlo von. Schudla som 5 kíl. Nakoniec čo som zvracala dačo ako krv sme šli do nemocnice. Po 3 dňoch na infúziach som bola ako znovuzrodená. Po týždni sa mi zvracanie vrátilo ale bolo to už znesiteľné, tak 2-3x denne. Ale zle mi bolo do konca tehu ale už som fungovala. Ako ma pustili som sa rozhodla jesť. Jedla som ako drevorubač, 2-3 veľké obedové porcie denne. Keď som nemala plné brucho hneď mi bolo zle. Nechápem doteraz, že som tak málo pribrala vtedy.
Ja ti radím, daj sa hospitalizovať. Naozaj ti to pomôže z toho najhoršieho. Ja som tých 8 týždňov ani nežila. Stále len ležala, nebola ničoho schopná. O všetko sa staral chlap. Len ty máš tu nevýhodu, že máš nanič chlapa. Drž sa.

minimie
4. jún 2024

Nooo, dámy gratulka, myslím že sa vám tu podarí uhnať babu časom aj do popôrodných depresií. Autorka, držím palce nech to ustojíš, radšej si udrž nasranosť namiesto klesania na duchu. Inak mám dosť silný pocit, že máš doma nie partnera ale príťaž a časom sa to bude zhoršovať. Mysli na to. Asi to bude chcieť stupňovať nejakú tú rebéliu nech z toho nezcvokneš. Robila som v mužských kolektívoch, viem ako radi sa tieto typy v práci doslova zašívali a do telefónu manželkám na materskej hovorili a ako strašne veľa toho majú. No prd.

blonde_bella
4. jún 2024

@paulina291 nie, je to diskusia ako naložiť mužovi a vytrestat ho hospitalizáciou. Ja som teda bola v nemocnici kvôli vracaniu, ale to ťa dajú ako tak dokopy a čau.... Neviem čo si od toho sľubuje...

cookie29
4. jún 2024

Vies co @autorka, od zaciatku si myslim, ze mas muza chmula, ale mam pocit, ze ste rovnaki. A je mi nesmierne luto dietata, ktore pride do takejto "rodiny"

Zeny sa Ti snazia napisat, ze nemas na vyber, aspon nieco. Bola som chora, ako som pisala. Ale ked mas doma male dieta, tak nic nenarobis. A muz chodil na tyzdnovky. Takze som jednoducho musela, aj ked som nevladala, aj ked som nevedela, ktorym koncom sa na ten zachod otocit, aj ked som plakala, pretoze som krvacala ako niagarske vodopady... nikto nehovori o dokonalej gazdinke a pod, pradlo sa mi hromadilo jedna basen, postel som prezliekala menej casto, dieta si zvyklo na mensie/ine vecere, nekupalo sa kazdy den atd... ale hladala som sposoby ako ANO. Ty len menujes preco NIE a hladas sposob ako vytrestat manzela, pardon pana velkomozneho. smutne.

fiafia
Autor odpoveď zmazal
zuz0110
4. jún 2024

Fuha. Ja som v prvom trimestri “varila” tak, ze som sedela v zavretej spalni pri otvorenom okne a muz si varil v kuchyni s digestorom naplno. Moje prve trimestre boli o preziti. Jedla som akurat hrozno a cerealie. A ked mi bolo trochu lepsie, ze som aj nieco chcela jest, muz navaril vecer alebo este rano pred odchodom do prace. Pri druhom tehotenstve sa prve mesiace u nas striedala vsetka mozna rodina pri starsom dietati. Keby mi niekto zahlasil, ze ked som doma nech aspon navarim, asi by som ich najprv ogrcala uz len pri tej predstave a nasledne odisla k rodicom. Nastastie moj muz vie ake to je s nevolnostami a precitlivelostou na pachy pri tom (mava migrenove stavy, kedy sa tiez zavrie v tmavej vyvetranej izbe).

zuzanapjat
4. jún 2024

neviem ako je to teraz, ale ked som bola teh. na PN s prvym synom tak som magnezium brala cele tehotenstvo, okrem deviateho mesiaca. ked ti nepomohol gynekolog, musis skusit nemocnicu. krvne testy, magnezium a infuzky. a podla mna ti budu kazat magne brat....

zmrzlinka2021
4. jún 2024

Autorka,

tvoj manzel sa sprava ako chrapun. Ano, dre v praci, beriem, ale ked bude mat deti, ty budes chodit do práce, tiez bude musiet sa starat o domacnost, o deti, aj navarit. Co si ty jeho zamestnanec?

Si v zlom zdravotnom stave a nech nehovorí, ze nedokaze 3x do tyzdna navarit na dva dni.

Rezne? Gulas? To som ja nikdy nevarila a keby to odo mna manzel chce, ma kuchynu, moze sa realizovat. Varim len tak, ze v jednom hrnci alebo na pekac.

zmrzlinka2021
4. jún 2024

@cookie29
Ja zas nepoznam "musela som". Nemusis. Proste ak mas opodstatneny dovod, proste to nedas a vzdy sa da najst bud pani na vypomoc do domacnosti alebo donasky jedla. Ale to nie je len o tej zene, ale aj o jej manzelovi, aby bol k svojej manzelke citlivy, empaticky, respektujuci.

cookie29
4. jún 2024

@zmrzlinka2021 nie vzdy... sama s malym dietatom, pani na vypomoc tam nebude 24h/denne... ale to bol iny priklad. A manzel sa to potom snazil kompenzovat inak, lebo bohuzial sa nedalo. Cize navaril cez vikend, zobral maleho, aby som si mohla oddychnut atd.... proste najst riesenie, ale to by autorka aj jej manzel museli chciet a oni radsej vedu zabomysie vojny

culienka
4. jún 2024

@cookie29 akože nehnevaj sa, ale porovnávať staranie sa o bezbranne dieťa, ktoré keď mu nedáš napiť a najesť a nedáš na neho pozor tak môže byt pomaly ohrozene na živote, co je pomaly už trestný čin s obsluhovanim mladého a zdravého chlapa, ktorý si chce po práci oddýchnuť a nechce doma prstom pohnúť tak to nechápem a ani nikdy nepochopím.
A áno úbohé dieťa to máš pravdu, lebo mať takéhoto otca co ohrozí život vlastného dieťaťa, za to ze chce mať upratané a navarene tak to je dosť hrozné. Normálny otec a chlap by išiel kúpiť lieky
doniesol by jedlo, lebo to nedava uz len zene ale aj jeho decku, alebo by odviezol ju do nemocnice aby jej pomohli. Však to dieťa v bruchu tiež potrebuje výživu najprv vycuca matku a keď už nemá čo tak aj ono je hladné. A ďalšia vec ze ju takto nechal bez pomoci však to je normálne fyzické týranie a ešte aj psychické. Sa divím ze to autorka vôbec ešte zvláda a rozmýšľa ze ako mu navariť. Asi sa tým vyhýba realite ako ho opustiť.
A muž na týždňovke tiež Ti mohol dakoho zavolať a pomoc keď Ti bolo tak zle. A keby si odpadla tak dačo by musel spraviť však by nemohol decka nechať napospas osudu...

zobaka
4. jún 2024

a ty ješ čo? mala by si jesť niečo varené ako tehotná, on keď ma obed v práci neviem čo vyskakuje, ale keď ti bude lepšie môžeš navariť viac a bude mať aj on

oblecenie99
4. jún 2024

No ja som sa presne kvôli rečiam "je to normálne", "každá to má takto", "si tehotná, nie chorá" a pod. skoro dodrbala v tehotenstve. Fakt som nevládala, ale že vôbec, tvrdilo mi brucho, ale ja som si myslela, že to ja som divná, lebo keď som sa odvážila na to poukázať, tak som dostala výsmech a poučenie. Tak som ako prvorodička bola v tom, že asi som ja ta precitlivela.. spoiler: dieťa som po prenášaní "porodila" akutnou sekciou. Len tak tak. Nebola som v pohode. Vôbec to nebolo normálne.
Rešpektuj svoje telo, a riad sa podľa toho.

zmrzlinka2021
4. jún 2024

@cookie29 Vies, ja nemám rada ked napr. niekto pri situacii inej osoby hovorí o svojej skúsenosti, pretoze kazda skúsenost môže byť odlišná a u kazdeho cloveka to moze byt aj diametralne rozdielne. Pre niekoho "citit sa zle" znamena "nie som v top stave", pre inu osobu to moze byt stav uplnej paralyzacie. Ani autorku tejto temy netesi, ze stravuje sa ako stravuje, ale jej muz je dospely clovek a mal by to riesit. On ma zodpovednost za zenu, on sa ma za nu postavit, chranit ju a on tu moznost ma na rozdiel od cloveka, ktory ani doma nie je. Preto nemam rada, ked zeny pisu "musim". No nemusim. Minimalne 90 % pripadov "nemusím".

Si predstav, ze chodis do prace a muza mas na pn doma v zlom zdrvotnom stave, ledva sa hybe, je rad, ze je rad a teraz ty prides z prace a budes do neho dzubat ze ti nenavaril. Dam ruku do ohna, ze toto by tu nerobila ziadna zena.

ysseba
4. jún 2024

Máš ukazku toho, ako bude vyzerať tvoja materská- budeš doma “dovolenkovať”, takze predpokladam, ze pan manzel bude vyzadovat ASPON navarene, upratane, ty upravena, v dobrej nalade s dezertom aby si ho cakala. Mas sa na co tesit. A ty ho v tom este podporuj, ze on povie aby bolo navarene a bude, resp. objednaj z restiky a povedz, ze si varila, hlavne aby bol muzik dpokojny. Ty moj tiket 🤯😂

bobkovci5
4. jún 2024

Ja som tehotná v prvom trimestri mam veľké nevoľnosti unavená nonstop ale mam 2 ročnú dcérku s ktorou som doma takže spánok cen deň nepripadá do úvahy a ešte aj varím pretože ich nemôžem nehat hladných muža aj dcéru všetko sa dá keď musíš.

culienka
4. jún 2024

@oblecenie99 aj ja som to tak mala a tie rady ze to ti nemôže byť tak zle a musíš to a hento. Musíš jesť toto z toho Ti nebude zle, tak som zjedla a zle mi bolo. Musíš sa ísť prejsť to ti pomôže a bola som a nepomohlo ešte prihorsilo. A do nemocnice musíš tam Ti pomôžu a dopadlo to tak ze v 5 mesiaci som bola tak chudá ze kosti mi trčali a ani veriť mi nechceli ze som tehotná 😂. Teraz už viem ze isto by bolo lepšie keby som vtedy len ležala a jedla len to co som chcela ja.

tom_i
4. jún 2024

Neviem či ti to ponúkli, ale je veľa jedál z jedálneho hrnca, pekáča... Vývar sa varí sám, zadaj Google guláš do trúby...

bluka2
4. jún 2024

Ja by som mu na tanier hodila vifonku ešte neuvarenu s príborom a nech ide do kelu. 100% magor

bluka2
4. jún 2024

@bobkovci5 ale ona nemusí nikomu variť