icon

Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?

4. jún 2024

Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.

culienka
5. jún 2024

@cookie29 ako sa ma zamýšľať ze ako by to šlo mu navariť tie vyberané jedlá? Zdravému dospelému chlapovi? A co je on malé decko, ze si nevie v dospelom veku zabezpečiť jedlo? Jemu nič není pokiaľ teda chodenie do roboty nie je dáke postihnutie, ktoré spôsobuje neschopnosť postarať sa o svoju večeru. Keby tam mala malé deti tak im musí dáko navariť, ale to by asi tiež tie vybrané jedlá nevarila.
A k jej zdravotnému stavu je tu zbytočné sa vyjadrovať, asi ma v tehotenstve dáke komplikácie tak ju lekár vypísal. Takto na diaľku ozaj nikto nemôže zodpovedne posúdiť ci je toto prípad na hospitalizáciu alebo stačí doma kľud na lôžku. A to ze on ju tehotnu s komplikáciami ignoruje to je asi znakom dákej nevyspelosti.
Možno keby jej dali dake silné lieky tak by mozno zvládla navariť ale kvôli tomu aby mohla mužskému dieťaťu variť tak má jesť lieky? Pritom by jej možno stačilo v klude ležať. Všetky lieky môžu mať nežiaduce účinky.

sashabb
5. jún 2024

Mňa by skôr zaujímalo čo by pán manžel robil ak by žil sám? to by hladom pomrel, lebo veď chodí do práce a hádam nebude nakupovať, variť, prať a žehliť?
Rovnako ak by aj ona chodila do práce, mala by mať denne oduté ústa lebo jej chlap nenavaril? či len žena je tá ktorá musí variť a premáhať sa aj keď bude chorá?

777januska777
5. jún 2024

@nela82 no neviem ci čítaš modry konik, ale teda nemám pocit zeby ženy čakali na princa, to by sme okolo seba nemala takých mužov. Nie problém je v tom, ze mužom je brana zodpovednosť. Mamy ich obskakuju, ženy ich obskakuju a keď obskakovanie prestane naraz je problém. Nemám rada toto zovseobecnovanie, ale budem to robiť aj ja teraz. Muži (niektori) sú babovky, ale nie v tom, zeby sa starali o deti ci pomáhali v domácnosti, ale v tom, ze nezvládajú ani polovicu z toho co ženy, lebo nemusia. Dnes už muži nerobia na poli, nerobia doma a čakajú ze sa všetko zazracne spravi samo. A tie ženy co opisujes ty nepoznám, keďže ja sa pohybujem pri obyčajných jednoduchých ženách co majú deti, domacnost ci vlastnu pracu na krku a muža co chodí "len" do prace.

culienka
5. jún 2024

@sashabb podľa mňa by sa asi vrátil k mamičke, však je ešte stále dieťa síce v mužskom tele a bol by ohrozený podvýživou tak by sa musel dáko o seba postarať

ljzozv
5. jún 2024

@0kristina0 ďakujem ďakujem ďakujem
To že jej manžel je možno nič moc je jedna vec, ale fakt na 15 stranách si až ty prvá spomenula, že on pracuje 24 hodín a že to treba trochu brat aj do úvahy. To nie je ani osem a ani dvanásť hodín, ale jeden celý deň a noc.
Ešte ho autorka spolu s ďalšími komentovali, že si dokonca dovolí po príchode domov z 24 hodinovky prespať skoro celý deň až do večera. Veď mu predsa stačí cca štyri päť hodín spánku 🤔

3petka
6. jún 2024

@ljzozv veď toto že všetci od začiatku si myslia že muž je dement. Ale nevidia tu druhu stránku. Hlavne že si autorka nevymýšľala chorôb aby len ona nebola ta zlá. Ak by mala to všetko čo písala, tak by to napísala hneď v úvode a nie dodatočne.

simca06022011
6. jún 2024

@sashabb k tomuto bez rypania poviem toľko: žil by sam a mal by kľud. Od hladu by neumrel. ALE každý vo vzťahu, keď nežijeme samy, niečo čakáme. Napr v tomto pripade: Ona chce opateru, starostlivosť, obsahovať, je cely deň doma = on sa chce aspoň najesť doma. Nič nenormálne podľa mňa. Nemusi sa o seba dajako sám postarať, sú dvaja doma.

tamitamitami
6. jún 2024

@culienka Veľký súhlas. Som normálne prekvapená koľké ženy by sa premohli len aby bol partner spokojný. Ja od svojho partnera mám teda omnoho vyššie očakávania. Považujem za štandard že chlap sa žene snaží tehotenstvo uľahčiť čo najviac.

Áno, autorka zjavne tiež veľa snahy vyriešiť situáciu nemá. Keby chce už má doma nakúpenú plnú mrazničku polotovarov a len to každý deň hodí do rúry, mikrovlnky a spokojne jedia obaja bez námahy.
Alebo obvolá jedálne/reštiky kde robia rozvoz menu a obed proste objedná. Nechce sa mi veriť že sa nenájde jedna reštike ktorá by k vám vozila menu.

zuzanapjat
6. jún 2024

@0kristina0 navyše spomínala, že sa tam prerába niečo... takže nerobí jej muž len v práci a na malom políčku na záhrade, ale aj mužské práce kolo domu.

zuzanapjat
6. jún 2024

@tamitamitami polotovary jej spomínali ženy, ale jej je z polotovarov vraj zle... takže ani chlapovi ani sebe - radšej prázdny mrazák a chladnička

aurora33
6. jún 2024

@tamitamitami podla mňa sú obaja pokazené kusy.

dzonik
6. jún 2024

zober alobal, umy zemiaky (nešúp, teraz netreba, sú nové) ak vládzeš na veľké mesiačiky nakrájaj cibuľu, odfrkni olejom, soľ, čierne, paprika, navrch krkovička na pláty alebo pliecko, ofrkni olej, soľ, čierne paprika, zabaľ a daj do rúry na dve hodiny, podobne vieš uvariť mäso na kyslej kapuste, ale k tomu zemiaky zvlášť alebo knedlík, kuracie prsia narež zhora a vlož slaninu alebo klobásu, okoreň - 30 minút do rúry a máš fajnové jedlo

dzonik
6. jún 2024

inak to jedlo v alobale - zemiak, krkovička vieš vo veľkom pekáči s vrchnákom uvariť aj pre veľkú partiu

zuzanapjat
6. jún 2024

@dzonik ona považovala za prácu aj rozmrazovanie mäsa a jej muž vraj nezje kupovaný knedlík.

culienka
6. jún 2024

@3petka a je podložené, ze si navymyslala choroby? Ja sa vážne pýtam, je to podložené? Boli ste s ňou? Vy ste neboli, ja tiež nie. 🤣🤣🤣
Ale tak môžeme aj diskutovať ci si vymýšľa alebo nie🙂. Ale mňa viac baví diskutovať o tom jej mužovi, nie ze je dement ale skôr také rozmaznané nedospele decko . Keď mu doteraz varila tak keď jej bude lepšie tak mu asi zase navarí ( vysoko pravdepodobné). To nemôže počkať kým sa jej polepši? A to ani nehovorím ze teraz keď sa zle cíti by jej mohol navariť aj on. 🙂

cookie29
6. jún 2024

@culienka pozri, je vela tehuliek, ktore sa hodia na PN, lebo sa sef na nich krivo pozrel, alebo kolegynka povedala nieco, co sa im nepaci. Nebudeme si robit iluzie, je to bezna prax. A ak ma realne nejake problemy, tak to riesim v zaujme zdravia dietata a nevediem zabomysie vojny s manzelom a nevypisujem na MK 🙂 takze nech uz je to akokolvek, riesenie existuje, len autorke sa zrejme nepaci. Mimochodom nehovorim, ze je to jej pripad, ale poznam nemalo zien, ktore v tehu boli "nemohuce, neschopne" a cakali od manzela, ze ich bude obskakovat. Dokonca hlasky milacik nemozem vesat pradlo, lebo by sa dietatku mohla obkrutit pupocna snura okolo krku, to musis Ty...
Nevieme aky je autorkin pripad, ale nevrazivost voci manzelovi ci vypisovanie na MK zvycajne k rieseniu nevedu...

cookie29
6. jún 2024

@0kristina0
no tak viacere sme tu aj nazoru, ze ani ona ani jej muz nie su dospeli. tych povolani je viacero, zdravotnictvo, policia, vojsko, poziarnici, ale aj napriklad letci ci niekedy udrzba... atd. V kazdom pripade zalezi od sluzby, niekde je vyspaty a niekde je od drzku, ale po takej sluzbe vacsinou ide volno, pospi si, ide do zahrady nech sa odreaguje atd. normalka... Na druhej strane tehu je kratke obdobia, keby jeho manzelka bola na tom realne tak zle, ako ona pise, vzdy je moznost dohodnut sa napriklad s mamou/svokrou, ze navaria jedlo a daju do mraznicky. Batch cooking funguje. Pokial on nevari. Alebo moze navarit aj on... Proste riesenia su vzdy, akurat cely tento prispevok je o tom preco a ako nie :(

3petka
6. jún 2024

@zuzanapjat hej s polotovarov jej je zle ale taký snack ako umelý croissant to si dá, ani jesť nepotrebuje, vydrží na tomto cely deň.

zuzanapjat
6. jún 2024

@cookie29 sa vraví že na dobre sa rýchlo zvyká. Niekedy má chlap snahu a čím viac pomáha a skáče, tým viac vecí žena nemôže z nejakého dôvodu robiť, až si chlap uvedomí že vlastne robí všetko. A tak je to aj naopak. Keď žena skáče okolo chlapa a robí stále viac činností, tým menej činností začne robiť jej muž.

culienka
6. jún 2024

@cookie29 áno to máš pravdu je to bežná prax. Ale tak napríklad mne nevadí ze tu diskutuje. Keby mi to vadilo tak to nečítam. Aká je, ci zneužíva, využíva situáciu to je už jej zodpovednosť. Co tu napísala beriem, ze to tak je a k tomu sa vyjadrujem co si o tom myslím. Mne by to napríklad vadilo keby sa takto zachoval manžel, niekomu zase nie. Pre mňa je už moc vôbec to, ze uvažuje po tomto, ze by mu varila🤣🤣🤣. Ze jej je zle, môže trvať dva tri mesiace, mozno dva týždne. Ozaj obdobie tehotenstva je krátke. To sa nevie túto chvíľu sám prestravovat.... A ešte nezje hocičo, sú ženy co vôbec nevedia variť takú mu treba 🤣. Z tohto jej môže byť jasné, že služby od nej bude požadovať bez ohľadu na situáciu. Bude mať na krku dve deti a nebude vedieť ktoré obskakovat skôr.
A keď chlap uverí, ze keď tehotná bude vešať prádlo a pupočná šnúra sa otočí okolo krku, tak dobre mu tak nech vešia, už takýchto neľutujem keď sú hlúpi. Jakú ženu si vybral takú má 🤣

lienka.7
6. jún 2024

@3petka a tiež jej stačí 1 flasa vody na 2 dní 👌🤦‍♀️

3petka
6. jún 2024

@lienka.7 hej hej gurmanka to je,

ukulela
6. jún 2024

Autorka, LUNYS vozí aj na dzedziny. Dosť možné, že aj ku vám.... V našej prdeli vozí do školskej jedálne a vozia aj mne. Za málo....

sticker
darina77
6. jún 2024

@ukulela schválne som si pozrela a k nám nevozí lunys, je veľká pravdepodobnosť že ani k nej

darina77
6. jún 2024

@ukulela a teraz pozerám že ani Tesco nedoruci , a to bývam len 50 km od Bratislavy

hopsas
6. jún 2024

Ja sa nestačím čudovať kde na týchto chlapov chodíte. .ale ok.....je ti zle nevládzes a ja ti verim..si tehotná ak sa budeš furt nervovat kvôli nemu, môže to poskodit dieťaťu .nehovorím že odid na zvyšok tehotenstva k mame ale na týždeň aspoň by som šla...predtým ale by som situáciu skúsila racionálne ešte raz vysvetliť manželovi.

ukulela
6. jún 2024

@darina77 ku nám tesco nevozi. A lunys áno. Vozia na väčšej časti územia ako Tesco.

leskovael
6. jún 2024

Tak na jednu stranu si doma cele dni neverím ze nedokážeš uvariť niečo čo je do hodiny hotové, nech si unavena ako chceš. To co cele dni len ležiš, ješ a spíš? Lebo to mat doma dlhodobo, tam ďakujem pekne.... Pri dieťati budeš čo robiť, keď nebudeš poriadne spať ani v noci??? Zase trochu sa treba hýbať a robiť základné veci keď už si doma...
Druhy level je muž, ktorý hneď po príchode domov položí otázku, či si niečo varila... Dúfam že niečo v domácnosti robí aj on, alebo je to ten tyl co príde, ty mu mas ešte aj naložiť a tanierik dať rovno pod nos? 🤷‍♀️ zlata stredná cesta by mala byť všade a platiť by to malo pre oboch...

dzejsik
6. jún 2024

necitala som diskusiu, mozno to tu uz spominali, ale ak by nie a ak ti je zle ako pises, pytaj si na nevolnosti predpisat Xonveu, mne pomohla od hospitalizacie, co som uz neudrzala ani vodu v sebe a ked sa ulavi, aj budes viac schopna toho porobit

realny
Odpoveď bola odstránená