Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?
Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.
"Lebo mi tu davaju tipy na take jedla ktore u nas doma nemaju sancu cize ziadna pomoc." - este my sme zli dpc, ze zle rady dostavas

Možno by bolo načase si prestať vyberať rozmaznanych mužov,čo by jedli len dvojchodove menu každý deň ale sami okrem čaju a kávy nevedia navariť nič.A sú lenivi jak voš
S takýmto tupcom by som nežila vôbec.
Povedz mu ze pri troche šťastia ďalší trimester bude lepšie...
Nech si nakúpi guláše v konzerve a len si zohreje
Zeny on to berie tak, že chodí do roboty, sluzi niekolko krát do tyzdna 24ky. Tak ze ked pride domov ja som cely den doma na PN tak nech aspon navarim ze je hladny. Lenze ja nevladzem varit. Najhorsie je ze nam tu tento tyzden pridu aj znami prerabat , medzi nimi aj jeho rodina, a samozrejme ocakava sa ze aj im vsetkym budem vyvarat. Polievka a druhe jedlo.
Ocakavam aby mi nejaka zena co to mala podobne , bola v takejto situacii poradila co varila alebo ako sa premohla…
Nech sa ide najest do restauracie, vysvetli mu, ze to nie je navzdy, potom navaris, ale zatial nech vyuzije restauraciu.
@doriiis on nie je lenivy, pracuje vela, porobi na dome, fakt. Ale co ocakava ako protisluzbu nech ma navarene …
Som 11tt, bola som podobne na tom ako ty, od minuleho tyzdna je to omnoho lepsie. Muz odomna nevyzadoval, ale varila som aj tak, lebo prave po tych snackoch a somarinach mi bolo viac zle, teraz jem obed a vecera teple jedla a je to omnoho lepsie. Teraz je muz na sluzobke 10 dni a ja varim aj tak denne pre seba . Ved nemusis robit neviem ake trojchodove hody-urob trebars cestoviny s niecim, pripadne nejake polotovary,, rozne rychle jedla su-vela jedal je mozne uvarit do pol hodiny. Ale je pravda ze tvojmu muzovi by neuskodilo trocha empatie.
@butterflyeffect Mne je z polotovarov zle, neviem sice ake mas konkretne namysli ale rozne vyprazane polotovary to vobec sadne mi to na zaludok a koniec…
To ti je akoze cely sen nonstop zle, ze nevies nic urobit? upratovanie tiez neriesis?
Ako sa to hovori? Hlad je najvacsi kuchar? Ked bude hladny zje aspon to co spravis. Popri zvracaju skusit na etapy nieco uvarit aby bolo. Pripadne aspon vyvar alebo tie hotovky v sacku alebo take tie mlete rezne co len supnes do truby. Ked sa mu nebude pacit nech sa paci postaraj sa. Inak mne prve mesiace nevolnosti pomahali bebekeksy potom uz to slo. Ale obedy som si kupovala. Potrebovala som aj cosi normalne zjest nie len blbosti.
@mircalla nie nevladzem ani vysavac klasicky drzat. Este ze mam aspon roboticky vysavac ten zapnem, jedina zachrana.
To chápem autorka,ale on nevidí,že ti je zle? Čo nechápe súvislosti?
Ja by som nedokázala byť s niekým,kto by mi kázal variť každý deň.Ja varím raz,maximálne dvakrát do týždňa.Viac nemienim
@butterflyeffect ....písala že jedla ako cestoviny napr.pan manžel nepovažuje za plnohodnotné jedlo.Panko je zvyknutý na gulasiky,rezniky,atd
Mne je po kazdej fyzickej cinnosti velmi zle a musim si oddychnut. Vytriedim spinave pradlo z kosa podla farebnosti - musim si oddychnut. Nasledne ho prinesiem do pracky - nalozim pracku nalozim pracie prostriedky zapnem- zas so misim oddychnut.Dat na susiak - zas si musim oddychnut. Vsetko takto po etapach.
ved popros mamu, kamosku...nech ti pride pomoct
Ano mila a velmi empaticka mircalla vladzem vypisovat kedze lezim na posteli v jednej polohe a pohybujem prstami.
Autorka, nepáči sa ti, aké tipy na jedlá ti tu ženy dávajú. Ale oni nemôžu za to, že si si ako muža a otca detí vybrala hňupa. Buchni po stole a urob s ním poriadok. Alebo sa zmier s tým, že takýto bude tvoj život. Ako tu už niekto napísal, každý si je strojcom svojho. Akého muža si si vybrala, takého máš. Nás nepotrebuješ ďalšími a ďalšími argumentami presviedčať čo vládzeš a nevládzeš.
@nika1971 Moja mama býva v druhom meste o 3 hodiny od nas takze to nič… Kamarátky take blizke ktore by mi pomohli nemam :(
Nech navarí on. Každý druhý deň. Aby si mala čo jesť. Toto by som mu povedala.
pozri, ja neviem, aky bol doteraz, ale toto nie je normalne. Ja som ako tehulka makala v praci skoro do porodu, isla som na MD necele 3 tyzdne pred porodom. A to som mala doma este jedno male dieta. Takze ziadna krehotinka nie som. Ale prvy trimester som odtyckovala a Xonvea s tym nic neurobila, maximalne som pri tom tyckovani driemala.
Ja si len kladiem otazku, ako budete fungovat, ked bude mala dieta, eventualne neprespi v noci, moje sa budilo cca kazdu 1.5h prve 3 roky. Ako budes fungovat potom?
To ze pracuje a podobne je fajn, ale to ze je chrapun uz bohuzial menej. Nie si na dovolenke, si chora... tak nech navari cez vikend a cosi pojde do mraznicky a pod.
Áno prišla som sa postazovat a nie len počúvať akého hnupa mám , ale skor rady akym sposobom varit ked mi je zle - ci mam varit nejak na etapy alebo ja uz neviem… Nech sa vyjadri zena ktora to takto mala a varila. Nie priblble poznamky od ustipacnych zien
Viem, že riešiš muža, ale ja som to mala tak isto, ja som aj zemiaky musela šúpať po sediačky lebo som nevydržala stáť. Gynekolog mi zobral krv a mala som veľmi nízky hemoglobín. Predpísal mi Ferretab tabletky a veľmi rýchlo mi to pomohlo. Ešte aj u hematologičky som kvôli tomu bola čo ma poslal. Skús to povedať svojmu lekárovi nech ti predpíše niečo. Únava je OK v tehotenstve ale nie taká že stále spis a nedokážeš ani jednoduché jedlo urobiť.
@misinka0611 Ďakujem ! Konecne normalny koment. A zlepsilo sa to po kolkych dnoch?
Veď tak normálne si objednaj jedlo a jemu tiež. Aj keď prídu prerábať tiež im objednaj, v dnešnej dobe aký problém? A ty choď k doktorovi, alebo do nemocky nech ťa dajú dokopy
@autorka je minta ľúto, poradit neviem. Mam doma mesačného novorodenca po cisárskom. V sobotu poobede ma pustili z nemocnice a moj zatialmanzel v pondelok pindal PRECO NEMA NAVARENE do roboty a co on teraz bude jest. Nie, nie je to vtip. Je to peklo a takto sa vyfarbil aj pocas teho. S mojim tlakom 185/95 vklude sedel, ze sak neni to tak vela, netreba ist na pohotovosť,tyzden pred pôrodom. Plus nulová pomoc s nákupmi ci pocas teho alebo 600nedelia.
Chcela by som ti poradit, no sana sebe pomoct neviem.
Držím ti palce, aby ti to cim.skor prešlo.
Mala som to iste. Pri prvom iba 5-6 mesiacov. Ajpri druhom tehu. Tretie tehotenstvo cele mi bolo zle a stvrte som grcala este aj rano pred porodom. Toto posledne bolo najhorsie. Aj som grcala aj 5x za den ale proste musela som varit uz aj kvoli detom.
Prerabali sme von dom. Takze ak prisiel niekto pomahat tak este viac. Zial niekedy aj obycajne jedlo ktore som bezne varila pol hodky som varila aj dve. No co uz ☹ ked si spomeniem sama seba obdivujem ako mi bolo zle a co vsetko som musela zvladnut a vydrzat. To nepochopi iba ten kto to neprezil ☹
Takze vela sil 💪🏼
Och ja ked toto citam..mala som 2 rocnu dceru, ked som bola tehotna so synom..to bolo nieco neskutocne jak mne bolo zle..ja som si tyzden zuby neumyla, nieto este varit..ledva som donasku prebrala pri dverach a zohriala dcere..skusil by manzel vtedy nieco tresnut - ako sa hovori, kazdy clovek je schopny zabit 🤣

Autorka nemáš mamu, kamarátku aby prišla k tebe navarila kastról gulášu a naj pánko vyjeda. Keď je taky nasraty a hladný.