Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?
Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.
@tamta jojojoj, my sme tukali keď nám tiekla infuzia ...čo iné vieš robiť ? 😂
Zabudla som dodat, ze po kazdej fyzickej aktivite mam na nohavickach spinenie. Staci ze som v zahrade a polievam a uz mam vecer spinenie. Ale ved vlastne treba sa premoct, sak to mevadi ze potratim nie
@blonde_bella prepac, omyl. Chcela som oznacit autorku.
( myslela som prístup chlapa)
@matullienka vsetko sa da len autorka nechce. Radsej bude jejst blbosti a lezat cele tehu v posteli a lutovat sa. Za cele dni nedokaze nic urobit.ani uvarit ani upratat ani nakupi pripadne objednat nakup domov...tak to je tazke..preto som jej radila druhe mecj si radsej nerobia. Lebo to si nebude moct dovolit znova pri dietati
@maryetta a predstav si, že by mala muža na sluzobke, či ju opustil. Fakt ona radšej ostane ležať v posteli akoby situáciu riešila? Véd ide aj o jej dieťa.
Ja si to neviem predstaviť a to som ako tehu mala len mierne problémy ale zas extrémne náročné dieťa, kde som padala na hubu, doslova.
Autorka do budúcna by som veľmi zvažovala ostať bývať na mieste, kde ti absolútne nik nepomôže v prípade núdze
Chcela by som sa zastať autorky. Naozaj je to tak, že kto nezažil, nepochopí. Je to podobné, ako keď ľudia odporúčajú človeku s depresiou, nech sa ide prejsť. Proste sa také nedá. Mne bolo v prvom trimestri tak zle, že som zvracala niekoľkokrát denne a raz som ani nevládala sa z WC vrátiť do postele. Proste som tam ležala na dlažbe v kúpeľni, asi po pol hodine som štvornožky sa dovliekla do postele. Bola som taká slabá, že to neviem porovnať so žiadnou situáciou predtým ani potom. Takže áno, človek vie vo veľa situáciách zaťať zuby a prekonať sa, ale niekedy to proste nejde. Lekár to tiež neriešil, keď som sa sťažovala, povedal, že to proste musím vydržať, že také niekedy tehotenstvo býva.
@maryetta ale nakoniec si nieco uvarila. Bola snaha. Vygrcala si sa a sla si dalej..
A aj na to spinenie ti urcite lekar nic nedal ze?
@sisa_s Dal mi duphaston ale nic sa nezmenilo , spinim dalej.
Prečo špinenie neriešis, s doktorom?
By so bola u neho každý druhý deň..
Ženy sa pýtali, aj ja, v kto týždni si, neodpovedas.
Mozes potratit, môže sa čokoľvek stat
Ja som sa cítila fajn a potratila som dva krát.
Prečo neriešis svoj stav s doktorom?
Ak mas spinenie zrazu ries to s lekarom..
Keby mi je takto zle ako popisujes a nonstop spinim, tak uz davno som nastupena v nemocnici..a nie ako pomsta muzovi, nech skape od hladu, ale aby bolo babatko v poriadku...
@janage tu kazdopdne obaja maju svoju pravdu. Svoj pohlad. ☹
@slavomira236 tak musela som. Vynimocne ze sme objednali jedlo. Ved muz a 3 deti 😂
Raz som tak zo srandy povedala ze pojdeme asi travu jest na dvor. A ked maly syn ma videl ako mam oci prevratene tak prisiel pohladkal ma a povedal so slzami-mami ale mne travicka nechuti. Ale dobre pojdeme papat. Na to nezabudnem. Proste i ked bolo zle aspon krupicu alebo mala v mrazaku aj polotovar len aby nieco bolo.
@alojzia Ale ved predsa ty si mala z tej dlazky vstat a podla spravnych gazdiniek domacich ktore tu su v diskusii, by ti povedali, ze mas tu dlazku poriadne vypucovat, a az potom mozes ist
@slavomira236 ja mam spinenie od zaciatku, dal mi duphaton, nic sa nezmenilo. Staci ze sme este ked som na tom nebola tak zle, tak sme boli spolu na nakup. Prisli sme domov z nalupu a asi z tej dlhsie trvajucej chodze uz som mala
spinenie.
Autorka prečo keď nie si spokojná s prístupom tvojho lekára keď vidíš, že nič nerieši to neriešiš ďalej? Keď si taká slabá, nepijes, nejes, vracias, preháňa ťa tak si koledujes o slušný problém. A potom ver, že to, že si nevládala uvariť obed bude tvoja najmenšia starosť. Buď sa zober a choď k dr. s tým, že sa odtiaľ nepohnes kým ti neurobí vyšetrenia, nevezme krv a podobne alebo chod do nemocnice. Neohrozujes svojou nečinnosťou len seba ale aj bábätko
@matullienka Ten lekar je jediny najblizsi gynekolog ktory ma zobral ked sme sa tu prestahovali. Ostatni neberu , asi dvaja ma odbili ze maju plno a nad stav beru len svoje adresy ktore maju mat a ja som pre nicj uz mimo.
to je na nemocnicu podla mna. spravia ti vsetky testy, pichnu magnezium, daju infuzku. ak ti nepomohol duphaston beries ho dalej, alebo si ho vysadila? nie nadarmo si na PN. v takom bezvladnom stave podla mna by ti mali spravit testy v nemocnici. daju ta tam trocha do poriadku. magnezium ti kazal brat?
Tak choď do nemocnice, na čo čakáš? Kým ťa nájdu odpadnutu dehydrovanu?
To co si si za debila vzala? A este s nim dieta cakas...A este ze on stehna nezje🙈. Mne bolo prvych 5 mesiacov strasne zle, bola som preto aj v nemocnici. Cely cas varil a nakupoval a upratoval muz.
Keď príde obleč sa a choďte na pohotovosť nech Ti dajú aspoň infúziu.Cim viac píšeš, tým viac si myslím, že to je bezohľadne hovado, ktoré chce mať poliatu travu a umyté dlážky a svoj komfort.
Čím skôr sa k tomu sporáku postavi, tým lepšie, lebo rezne a knedlíky mu pri malom dieťati robiť nebudeš.
Aj ja ťa podporím. Mne bolo v prvom trimestri úplne na vracanie, len keď som otvorila chladničku. Z vôní. A bola som zároveň strašne hladná. Čiže muž prevzal na seba varenie rýchlych vecí, cestovín, ryže, pre mňa aj pre syna staršieho. Mňa napínalo aj z toho, keď sa varili cestoviny. A nemal s tým žiaden problém! Postaral sa o mňa aj o syna.
Aj ty mu môžeš povedať, že očakávas, keď ležíš, že ti prinesie banány, čaj, zavolá ako ti je...ide na nákup atď....ty nie si jeho posluhovac, ale to človek zistí až, keď nevládze a zalahne
Mňa by zaujímalo čo chces robiť, lebo baby ti tu dali 300 rád a ty sa stále ľutuješ. Sú na to lieky, tak nerozimiem, že či len chces aby sa nalozilo mužovi, že aký je zlý zly muž, alebo chces aj situáciu riešiť...
A už posledná vec. Ak by som vedela, že sa sama nedokážem o seba postarať a muž tiež nie alebo nechce, už dávno som zbalená a ležím u mamy. Aspoň jedlo a čisto by bolo zabezpečené. Mimochodom mama tvoja čo na tento tvoj stav? Vie ako si na tom zle?
@zuzanapjat Nie nedaval mi magnezium len ze mam brat duphaston … a to je cele vybavena vec
Ahoj, nečítala som všetko. Ale tiež som bola PN, aj som sa snažila variť ale ja som mala také dávenie, že sa to nedalo. Nešlo to. Mäso mi tak smrdelo, že som ho zo začiatku otvárala pri otvorenom okne. Keď som sa snažila variť, varila som pri komplet otvorených oknách v celom dome. Lebo som vkuse stála nad wc alebo ma napínalo šialeným spôsobom. Fakt, kto nezažije nepochopí. Ja som mala popraskané cievky v očiach a petéchie po tele z toho ako ma napínalo :D
Raz mi muž kúpil kvety, kým som bola v práci ( na začiatku som ešte pracovala) boli doma vo váze. Len čo som otvorila dvere, vedela som, že je zle. Hneď som sa z tej kvetiny povracala. Od toho momentu som buď nevarila, kupovali sme jedlo už uvarené a ja som jedla sama. A v práci som sedela na chodbe, kým sa vyvetralo po smradoch z obedu.
Môj partner bol v tomto úplne v pohode. Videl v akom som bola stave. Proste sme si nainštalovali appky na jedlo a vyberali :D spokojní sme boli obaja. Ja som jedla len ľahké jedlá, jedla som na terase.
Ps: ani na nákupy som nechodila :D hotové inferno bolo prejsť cez sekciu zeleniny.
Mužovi vysvetľuj. Ja som tiež nechápala tieto veci, kým som to nezažila na vlastnej koži :D
@blonde_bella presne. Ja suhlasim s autorkou, muž by mal pomáhať. Ale ja sama som jej dala rady a na tie nijak nezareagovala. Tak chce autorka rady alebo iba poľutovať? Nie je nič zlé chcieť iba poľutovať ale prečo si pýtať potom rady a reagovať prevažne len na negativne veci a obraňovať sa? Zvrhlo sa to na diskusiu či to má ona zlé alebo nie. Nemala to byť diskusia ako situáciu vyriešiť?
@janage Moja mama klasika - ako pani domace vyborne zienky tu v diskusiii
@luccija Dakujem. Ja poprosim kamaratku aby ma hospitslizovala, ona je tska moja blizsia kamoska .. aspon niekoho mam v nemocnici na koho sa mozem spolahnut. Mojmu muzovi ak poviem ze chcem ist na pohotovost, povie ze mi nic nie je a nech nerobim hanbu. (akoze to je hanba ked si chory a ides k lekarovi asi) a nech nezvelicujem
Autorka, nemyslim si, ze sme k tebe zle a robime zo seba dokonale gazdine. Za seba pisem, ze prekonat som sa proste musela, pretoze nebola ina moznost. Pripomenulo mi to, ako som po navrate z porodnice musela s novorodencom v kociku a starsim synom najskor naplnit chladnicku, potom navarit polievku aj druhe a poupratovat byt. Moj ex v praci, ani den volna si nezobral. Tym nenaznacujem, ze som bola uzasna, skor blba ☹. Pridu situacie, kedy si fyzicky siahnes na dno, napriklad porod. Skus byt silna.. A ked je to neznezitelne, tak hospitalizacia urcite! Ale polievat zahradu by si nemala..

@janage tak myslim ze zakladne vysetrenia jej robil ved to su priam “povinne” odbery.