icon

Ako zvládať prácu partnera na zmeny?

zuzka3110
12. sep 2024

Ahojte,

je tu niektora z Vas ,ktorej manzel/pertner pracuje na zmeny?Denna a nočná,?
Ako sa s tym vysporiadavate?ja som si myslela,že si zvyknem,ale tie nočné veľmi tažko dávam.

Strana
z2
earlgrey
12. sep 2024

Tak zmeň prácu ty, ak ti toto nevyhovuje a nájdi si takú, kde budeš robiť denne/nočné ako on 😁

zuzka3110
autor
12. sep 2024

@gribka1 to nejde o to koľko dní.ale často je to večer po 7.to sa nájdeme,pozrieme telku a spat alebo keď ma nočné tak si striedame kľučku.

lakebabe
12. sep 2024

@zuzka3110 asi ma tu zožerú, ale aj mne to príde strašne málo času co ste spolu z toho co píšeš. Mne by to nestacilo a to som tiez zaneprázdnená a samostatna. Žiaľ pokiaľ budete takto obidvaja robiť lepšie to nebude. V podstate kedy ste spolu? Nejaký spoločný program,aktivity, relax? Mate niečo co robíte spolu?

gribka1
12. sep 2024

Ak viete plnohodnotné tráviť čas, ktorý máte spolu, a nestačí vám to, tak tu pomôže len zmena smiem, či práce. Ináč sa nedá nič robiť.

zuzka3110
autor
12. sep 2024

@lakebabe
Ťažko mi to je strašné.ako on už urobil veľa ustupovať,chodil aj pravidelné na fuška,to zrušil.len otcovi chodí pomáhať pár krát za rok na fušky. Koľko?ak má dlhý týždeň po,ut (nocne) a pia,so,ne denne,tak sme spolu v po a ut ráno,potom plnododnotne str,štv keď skončím v práci,čiže o 5(ak nemeska a nepomáha u rodicov) a pia,so,ne vecer po 7.dalsi týždeň po vikende(ja mam víkendy volne) on ma po,ut volno a ja pracujem.a takto na striedačku.jq viem,ze sú na tom aj horšie ale nestačí mi to.

zuzka3110
autor
12. sep 2024

@gribka1 ten čas veľakrát trávime tým,že sa pohádali,pretože mešká a nepríde domov na čas

gribka1
12. sep 2024

@zuzka3110 Takže jemu to asi až toľko nechýba. Nerozumie tvojím pocitom? A celý deň voľna spolu nemáte? Či som to nepochopila, nevidím tam nikde prienik.

zuzka3110
autor
12. sep 2024

@gribka1 celý deň voľna mame spolu každý druhý víkend (cely).zo 4 víkendov robí dva.ak ma denne príde večer a ak nočné ide z domu o 4.maju pohyblivé voľno 1 niekedy 2 dní.to sa snaží dat na víkend keď ma nočné.
Nehovorím o tom,že samozrejme aj sviatky robieva

lakebabe
12. sep 2024

@zuzka3110 mne to príde strašne chaotické, v takomto rozvrhu sa nedá ani nič naplánovať. Chodíme spolu aspoň raz za čas niekde na víkend alebo na dovolenku? Jemu to ale zjavne nevadí, len tebe. Podľa mňa je to strašne málo kvalitného času spolu, ale to už vy musíte vedieť ci mate aj nejaké iné právne možnosti

vilma7
12. sep 2024

My pracujeme obaja na smeny, manžel má 3 a ja dve...manžel noc, ráno, poobede a ja ráno a poobede. Striedame sa pri deťoch a sme radi ze to vieme takto vykryť. Mne vôbec nevadí keď je v nočnej, spim s deťmi...A doobeda sme so s deťmi stále robili nejaké programy aby sa vyspal a domov sme chodili až keď nám napísal, že vstal.
Takže u nás žiaden problém.

natalka13
12. sep 2024

Tu niesu na vine zmeny, ale to, ze ked ma volno, je radsej s rodicmi ako s tebou.
Kopa chlapov co podnika chodia domov o 19.00 vecer a este aj v sobotu odbehnu do prace.
Keby pracoval denne po-pia, vikendy by chodil k rodicom.

avanka
12. sep 2024

@zuzka3110 19 rokov sme spolu. Asi 13 rokov robil na 4 smeny,2 dní ráno, 2 dní poobede, 2 dní noc a 2 dní voľno. Víkendy, sviatky.
Teraz robí na 3 smeny, týždeň ráno, týždeň poobede, týždeň noc, do toho po rannej aj sobotu, na noc už v nedeľu, 12 tky..máme 2 deti, tiež sú dní, keď som z toho zúfalá, ja pracujem od 7 do 16 a týždeň poobedných sa nevidíme vôbec, lebo keď odchádzam spí a keď prichádza z práce, spím ja.
Po nočných detto, chodí spávať okolo 11 doobeda a vstáva večer okolo pol 8, o. 9 chodí už do práce.
Keď ma rannú je to super, vstávam s ním o 4, aby sme aspoň tú trištvrte hodinu mohli byť spolu
Zvykneš si...budete si vzácnejší.
O to viac si užívame spoločné chvíle🙂
Som rada, že má prácu,ktorá ho baví, je v nej dobry

petka552
12. sep 2024

@zuzka3110 to je este uplne v pohode. Moj robil roky tyzden poobedna tyzden ranna tyzden nocna. Toto bol masaker

cukroska
12. sep 2024

@zuzka3110 Veď dnes také zmeny nie su nijako výnimočné. My tak fungujeme roky rokúce.

cukroska
12. sep 2024

@zuzka3110 Môj manžel robil roky v noci 6 dní v týždni chodil na pol druhú a veľa krát prišiel aj poobede Bolo to drsné keď boli deti malé a stále cez den aj skoro večer spal. Vlastne stále spal. Potom sme začali spolu na trojsmenky,ale opačne kvôli deťom. Doslpva sne sa míňali,alebo videli len možno 5-10 minút denne.Ak sme potrebovali riešiť deti tak cez sms. Robila som 6 dní v týždni a len jeden víkend v mesiaci voľný. To bolo brutálne-celé zle! Neskôr už ako deti vyrástli teda ren mladší uz robíme rovnako na dvanástky. Denná,nočná dva djo voľno. A to je super

Strana
z2