icon

Ako zvládať starostlivosť o deti počas choroby?

21. dec 2023

Ahojte,uz dlhsie rozmyslam nad tym ako funguju ine rodiny,ked je mama alebo deti chore. Idu vasi muzi na OCR,PN? U nas je to pre mna uz dost zle. Mam 1 a 5 rocne deti,som na RD. Vzdy sa staram o chore deti ja,muz obcas pomoze. Niekedy sa to da,ale ked su chore obe aj este aj ja,tak koniec. Muz si nikdy nezobral Ocr ani dovolenku. Ked je zle,tak ostane na home office-to znamena,ze absolvuje vsetky meetingy a ked ma cas "pomoze". Pred 2 tyzdnami ostala starsia chora so sarlachom,takze ok,postaram sa.Potom pride muz s koronou,tak sa staram. Mladsia chyti od neho koronu, staram sa. Ja to chytim,mam 39 teplotu a on necha decka so mnou,lebo dolezity meeting. A takto je to vzdy,aj ked sa kvoli tomu vzdy hadame. On mi vykrikuje,ze ved musi pracovat,ale to nemoze par dni sa postarat o rodinu???Bola som na operacii hemoroidov,2 hodiny potom bolest,ze som ani nevladala stat a on zase dolezity meeting. Mala plakala,trebalo ju prebalit a dat spat a on sa zavrel do pracovne,ze poobede bude mat volno.
Ked sme mali 1 dieta a obaja pracovali,tak na Ocr som bola vzdy ja,lebo on by sa o nu staral akurat,ked nemal meeting,inak by ju posadil pred tv. On uz rodicov nema,moji su sice na dochodku,ale jednak sa boja chorob a jednak ani nejavia zaujem mi pomoct,takze je to vzdy len o mne,ze sa postaram...

Strana
z5
emma022
27. dec 2023

Som na RD, máme 3 deti, jedno 5 ročné a 2 ročně dvojičky. Akurát sme všetci chorí, vrátane mňa. Manžel mal ísť dnes do práce, ale zobral si OČR

vanilka83
27. dec 2023

To je udel matiek,aj u nás je to takto,ale keď som mala ja 3 dní horúčky a zimnice a nevládala som stat na nohách muž bol doma dlhšie a pomohla aj mama moja,no keď sa inak nedá sú proste pri telke s tým ze mi je zle nič nenarobim, mladší aspoň cez obed pospi tak vtedy mam trochu kľud a starší sa zatiaľ hra na mobile,určite si to nevycitam proste keď sa inak nedá tak bohužiaľ, vždy si predsa najdôležitejšia ty,lebo ty musíš byť najprv v poriadku aby si sa dokázala starať o druhých, vtedy ani nevarím,dám donášku,alebo len rýchlo nejaké 10 minútové cestoviny s jednoduchou omáčkou,alebo hodím len kur.stehna do rúry a ryžu. Vtedy ani neupratujem až keď mi je trochu lepšie,iba ráno navarím do termosky caju všetkým a iba si dolievame a deti moc v posteli nechcú vydržať tak iba pri rozprávkach pri telke na gauci pod perinou ich držím a vtedy vydržia naozaj dlho. Vtedy ide proste všetko bokom.

maciatkolulu
27. dec 2023

Tak sa rozved a uvidíš

veronicka1901
27. dec 2023

@monika2012 a aký bol predtým, ako ste mali deti? Lebo človek sa podľa mňa nedokáže otočiť o 180 stupňov len tak.

monika2012
27. dec 2023

@veronicka1901 Rovnaký. Len ja som si dlho myslela, že je iba neskúsený introvert, a ono sa z neho vykľul studený čumák a sebec.

veronicka1901
27. dec 2023

@monika2012 tak to mi je úprimne ľúto ☹️.

nifnea
28. dec 2023

@isabella15 to ma mrzi,ze takych exemplarov existuje viac 😞

Strana
z5