icon

Ako zvládať svokrovcov a ich návštevy u vnúčat?

kiikaa
2. okt 2025

Dobry den prajem, chcem sa spytat ako riesite situaciu ohladom vnucat so svokrovcami. Ak nahodou sa nevidime tyzden tak uz sa svokra stazuje muzovi ak spolu volaju, ze uz tyzden nevidela vnucku a ze ake je to smutne. To ze napr.tyzden pred tym sme boli spolu aj 3 krat tak to je uz vedlajsie. Ja neviem ci je teda normalne aby chodili ku nam kazdy druhy-treti den. Lebo mne to osobne nepride normalne. Samozrejme ked mame cas tak sa ako som spominala vidime aj 3 krat do tyzdna ale co je vela to je vela. Moji rodicia vidia vnucku kazde 2-3 mesiace a nestazuju sa stale a nerobia nam vycitky, preco byvame tak daleko a preco sa nepristahujeme blizsie. Mne osobne nikdy este nepovedala ake je to smutne ze ju nevidi, ale vzdy ked sa stretneme napr.AZ po tyzdni povie aj 5 krat nahlas ze vecnost som ta nevidela, pokal na to asi nieco nepoviem. Minule som jje uz len povedala, ze tyzden teda nie je dlho a ona ze ale je.
Nechcem sa s nou pohadat ani nic ale neviem ci je to normalne, ked chceme napr.byt vecer aj spolu ako rodina,alebo chceme byt s kamaratmi alebo byt proste len sami a oddychovat. Ved kazdy jeden to pozna ze nie vzdy tu ma naladu na navstevy.
To je pekne ze chce s nou travit cas, ale zabuda pri tom mozno na nas co chceme len na to aka je ona utrapena a vidi ju malo az tyzden podotykam. A ja nechcem ani to aby sa s nou nestretavala, ved ja som rada ked tu ma babku. Ale to nie je jej Mama aby s nou bola kazde doobedie az do vecera.
Chcem sa teda spytat, ci ste takuto situaciu riesili, ze ste reagovali, prip.nahodili ignor a je.
Dakujem.

pribinak
2. okt 2025

Však sťažovať sa môže. Ty ale nemusíš skákať ako ona píska

tamitamitami
2. okt 2025

Situáciu musí riešiť tvoj muž. Normálne, slušne ale úprimne mame povedať ako to chcete.

ika02
2. okt 2025

Ahoj, dcéra má koľko rokov? Nemôžeš ju dať babke na víkend a Ty s mužom si urobíte vlastný program?

rachel36a
2. okt 2025

Nijako som neriešila. Moja mama tiež chcela vnuka vedieť co najviac. Ked sme nemohli, tak jednoducho z nim nebola. Ale snazila skm sa co najviac, lebo bola chora a vedeli sme, ze tu dlho nebude. Bud rada ze ma o vnuca záujem a ľubí ho. Blbé reči jedným uchom dnu, druhým von.

anonym_81f46a
2. okt 2025

Z mojej skúsenosti treba hneď nastaviť pravidlá a najlepšie aby jej tvoj muž povedal. Úplne ťa chápem, my bývame v spoločnom dome so svokrovcami a zo začiatku to bolo na nervy , svokra aj tri krát u nás, stále si vyžadovali aby tam malý chodil (každý deň) a tiež sme mali napríklad iný program a nestihol tam ísť tak svokor hneď začal malému vytýkať že ho deň nevidel a podobne.... pritom to nie je povinnosť aby boli vnúčatá každý deď alebo niekoľko krát do týždňa s babkou a s dedkom. Za mňa hneď nastaviť pravidlá a nech si ona rozpráva čo chce. Ak sa jej budeš prispôsobovať budeš nešťastná.

sisska96
2. okt 2025

Mňa by tiež išlo poraziť vkuse vidieť svokru :D Mne aj mesiac je často, no pretrpím, buď idem na dvor alebo robím svoju robotu, len aby som bola čo najmenej so svokrou alebo niečo si vymyslím so svokrom, on mi nelezie na nervy 😂

anonym_e65480
2. okt 2025

@kiikaa autorka, urob to ako ja, naser rodicov/svokrovcov a budes mat pokoj😂

januska12323
2. okt 2025

Kým si necháš rozkazovať budú u vás kedy chcú oni.

lucky_k
2. okt 2025

@kiikaa keď tam chodíte aj 3x do týždňa, ona má pocit, že nemáte nič iné a nikoho iného s kým sa stretávať, začni predlžovať intervaly a nevšímať si reči, ona si zvykne

tatiana288
2. okt 2025

Ja ti na to dám troška iný pohľad. Môj tatino chcel tráviť so svojou vnučkou každú chvíľu. Bral to tak, že s jej úsmevom vychádza slnko. Priznám sa, že mi to miestami liezlo na nervy, prispôsobovať jeho plánom hocikedy celý deň. Nedávno nám nečakane zomrel. Ani si nevieš predstaviť čo by som dala za to, aby sa moja dcéra mohla ešte aspoň raz rozbehnúť do jeho náručia. Ale už tu nie je a už sa mu nikdy nerozžiaria oči, keď ju zbadá. Pre väčšinu dedkovcov sú ich vnúčatá radosťou a svetlom. Hlúpe poznámky by som netolerovala, ale dopriala by som starým rodičom čas s vnúčatami. Teraz Ti to lezie na nervy, aj mne to prekážalo, už sa na to ale pozerám inak.

petulda333
2. okt 2025

My sa vidime casto,oni k nam,my k nim. Ja k nim chodim aj sama,aj s nimi na vylety,na prechadzku. Mame sa radi

monulka205
2. okt 2025

@kiikaa nijako, moji svokrovci sa v živote nezaujímali o svoju vnučku, na návštevy som ich pomaly prosila ja, lebo mala bola smutná, že všetky deti v školke a škole majú babky a dedkov a zážitky s nimi, väčšinou však návšteva trvala max 30min a aj to sa na ňu ani nepozreli, alebo povedali, že majú iné priority ako navštevovať malú. Tak som sa viac nesnažila a už je to niekoľko rokov čo ju nevideli.

petulda333
2. okt 2025
@monulka205

@kiikaa nijako, moji svokrovci sa v živote nezaujímali o svoju vnučku, na návštevy som ich pomaly prosila ja, lebo mala bola smutná, že všetky deti v školke a škole majú babky a dedkov a zážitky s nimi, väčšinou však návšteva trvala max 30min a aj to sa na ňu ani nepozreli, alebo povedali, že majú iné priority ako navštevovať malú. Tak som sa viac nesnažila a už je to niekoľko rokov čo ju nevideli.

@monulka205 smutne fakt

64jarka64
4. okt 2025

@kiikaa já položím otázku inak.Keby vaši rodičia bývali vo vašom blízkom okolí,ako často by ste im dovoli vidieť vnúčatká?Lebo vnúčatka sú pre starích rodičov niečo ako dar z nebies čo im dobíjajú energiu.Žijeme so synom v jednej dedine o pár ulíc od nich,nevestiny rodičia bývajú hneď vedla nich.Oni vidia vnúčika 24/7.My dva krát do týždňa jednu hodinku,niekedy ani to nie.A teda sa pýtam kde je tá spravodlivosť?A pre niektoré komentujúce,s nevestou mám dobrý vzťah,netvrdím že spolu kávičkujeme ale normálne vychádzame.