Ako zvládať svokru, ktorá sa stále mieša do života?
Ahojte, moja svokra sa montuje do vlastných detí a teda cítim veľkú averziu voči nej.
Mám manžela, má 50 rokov, svokra má 80 rokov. Ona má svoje deti omotané pupočnou šnúrou okolo seba. Už v ich detstve, v 70tych a 80tych rokoch bola s nimi 11 rokov doma, nepracovala. Neviem ako to bolo možné, ako sa dalo vtedy byť len tak doma. Vraj boli deti choré. Takto vám poviem, obaja dohromady nemali to, čo som ja mala do 3 rokov a mama so mnou nebola doma. Bola som s otcom, s babkou, s mamou, so sestrou, so susedou, keď som bola chorá, alebo som bola v nemocnici. No každopádne u nich sa už v detstve vytvorilo toto veľmi zvláštne puto. Jej dcéru seklo, normálne ju seklo a leží doma dva dni. Svokra tlak 190/120, už vyšiluje, lebo dcéru seklo. Mmôj muž už rieši, kde pôjde do nemocnice, kto ju zavezie, či ju my zavezieme, čo si tam oblečie apd. Ona má manžela, dvoch dospelých synov, majú auto, do nemocnice sa vedia dostať v pohode. Moja svokra začala svojej dcére baliť svoje veci, aby ona mala do nemocnice. Pozerám na ňu, či to myslí vážne. Vážne jej tie pobalené veci donesieme, aby ich mala do nemocnice. Keďže ju seklo, v rodine je to akokeby dostala infarkt s porážkou. Matka je nervózna, môj muž je nervózny. Volajú jej každú hodinu, ako sa má. Toto máme zakaždým. Keď ona ide na dovolenku do Chorvátska, musí matke volať každú hodinu, inak mama dostane infarkt. Naposledy išli deň vopred a matke nič nepovedali. Ona je schopná celú noc nespať a čakať na telefón. Keď sa neozve len 5 minút je zle. Takto podobne má namotaného aj môjho muža/svojho syna. Ja teda neviem...
A ty si sa teraz prebrala ci ako? Ak ti to nevadilo doteraz, tak preco az teraz to riesis? Stara ma 80 rokov. Uz vydrz. Ina rada tu uz nie je.
@anonym_5f7cc0 nie, toto mi vadi uz poslednych 8 rokov, ale teraz to uz eskaluje a pravdepodobne sa rozvediem. Nedavam toto cele...
@anonym_5f7cc0 nie, toto mi vadi uz poslednych 8 rokov, ale teraz to uz eskaluje a pravdepodobne sa rozvediem. Nedavam toto cele...
@anonym_autor No bohuzial 80 rocna zena sa uz nezmeni podla mna. Uz len horsie to vekom bude. Tak bud pockas, alebo ako pises rozvod.
@anonym_autor No bohuzial 80 rocna zena sa uz nezmeni podla mna. Uz len horsie to vekom bude. Tak bud pockas, alebo ako pises rozvod.
@anonym_5f7cc0 este kym zil jej manzel, tak to bolo znesitelne, lebo svoju energiu sustredila na neho. Odkedy tu nie je, fixla sa chorobne na svoje deti a oni na nu.
Mas problem s manzelom, svokra je druhorada.
Mas problem s manzelom, svokra je druhorada.
@reela samozrejme, ze mam problem s manzelom. Lebo svokra. Aj jeho sestra ma problemy v rodine... kvoli svojmu vztahu s matkou.
Ešte som len čítala a už som sa smiala😂 To je podarená rodinka. To si fakt neuvedomujú, že si rozbíjajú rodinu?
@anonym_autor nevsimaj si nejaku 80r babku,pane ved je to uz senilna zena a vy co sa z nej idete pototo?
@anonym_autor nevsimaj si nejaku 80r babku,pane ved je to uz senilna zena a vy co sa z nej idete pototo?
@anonym_b146ff Nechápeš, že svokra je aká je, ale jej deti skáču ako opice a riešia hlavne ju a ich vlastná rodina ide bokom?
@anonym_b146ff Nechápeš, že svokra je aká je, ale jej deti skáču ako opice a riešia hlavne ju a ich vlastná rodina ide bokom?
@gribka1 Prave preto si ku netreba vsimat ved ma 80,to uz nevie ani rozkazat,predsa deti su dospele a babku musia vediet odpinkat.
@gribka1 Prave preto si ku netreba vsimat ved ma 80,to uz nevie ani rozkazat,predsa deti su dospele a babku musia vediet odpinkat.
@anonym_b146ff Lenže tie deti ju nechcú odpínkať. Žijú tým, uprednostňujú ju pred vlastnou rodinou. A to je vždy problém. Jasné, že čo už so starou ženou. Aj keď aj tu si myslím, že by sa našlo riešenie. Ale ak to nechcú riešiť, sú problémy.
@anonym_b146ff no tak v prvom rade svokre by si tipovala 65_70r. vyzera ako cukrik, stara sa o seba, nema zdravotne problemy, hlava jej sluzi neskutocne. Jej sestry su daleko starsie od nej a vyzera, ze maju dlhovekost v rodine.
@anonym_b146ff no tak v prvom rade svokre by si tipovala 65_70r. vyzera ako cukrik, stara sa o seba, nema zdravotne problemy, hlava jej sluzi neskutocne. Jej sestry su daleko starsie od nej a vyzera, ze maju dlhovekost v rodine.
@anonym_autor A co?Stale je to 80 r clovek,proste to by tak bolo aby mi taky rozkazoval,moze byt rada ze k nej pridete este na obed z casu,na cas.A este len uvidis ako to bude ked sa budete musiet o ni starat,tak uz teraz s stym seknite,najvyssi cas lebo peklo este pride ked budete sa o nu starat.
@anonym_autor A co?Stale je to 80 r clovek,proste to by tak bolo aby mi taky rozkazoval,moze byt rada ze k nej pridete este na obed z casu,na cas.A este len uvidis ako to bude ked sa budete musiet o ni starat,tak uz teraz s stym seknite,najvyssi cas lebo peklo este pride ked budete sa o nu starat.
@anonym_b146ff ale my s nou zijeme, denno denne. V obyvacke, rano, vecer, na obed, stale.
@anonym_b146ff Lenže tie deti ju nechcú odpínkať. Žijú tým, uprednostňujú ju pred vlastnou rodinou. A to je vždy problém. Jasné, že čo už so starou ženou. Aj keď aj tu si myslím, že by sa našlo riešenie. Ale ak to nechcú riešiť, sú problémy.
@gribka1 ano,dava zmysel co pises a suhlasim,v provom rade syn to ma stopnut ale asi nechce je rad ked moze okolo nej skakat ako ona pise.
@anonym_b146ff ale my s nou zijeme, denno denne. V obyvacke, rano, vecer, na obed, stale.
@anonym_autor jaj vy s nou byvate,no ti to uz je jasnejsie.Boze porazilo by ma naozaj,
A co tak z toho nieco vytazit❓ten 🍀4listok sa o seba postara, nenechaju sa zahynut, vsak im nechaj zerave linky- tvoj chlap-matka, segra- chlap, matka - segra, matka-mimozemstan a kup si nejaku poznavacku✈️🚂, prevez sa niekam, ake mas zaluby a moznosti? Vylezie ti koprivka ked baba vola, chod si spratat pivnicu, pozriet detom, ved po tebe nic nechcu, vystacia si samy😅🗽
@anonym_autor Preco s nou zijete? Vy zijete u nej?
@anonym_autor Preco s nou zijete? Vy zijete u nej?
@anonym_5f7cc0 zobrali sme ju k sebe, po smrti svokra.
@anonym_5f7cc0 zobrali sme ju k sebe, po smrti svokra.
@anonym_autor Tak si s tym nemala suhlasit. Ved ten byt je 50% tvoj.
@anonym_autor a čo ty riešiš? Je to mamka tvojho manžela.
prestaň to riešiť, zapájať sa… a s mužom sa dohodni, aby sa mama presťahovala. vôbec nerozumiem prečo vám napadla taká hlúposť aby bývala s vami… a ak tak oredpokladám že to malo byť dočasné…
prestaň to riešiť, zapájať sa… a s mužom sa dohodni, aby sa mama presťahovala. vôbec nerozumiem prečo vám napadla taká hlúposť aby bývala s vami… a ak tak oredpokladám že to malo byť dočasné…
@biba_18 mama sa nepresťahuje, nemá kam. V jej byte býva už naša dcéra s manželom a dieťatom a druhé na ceste. To skôr sa z bytu odsťahujem ja, ako ona.
@biba_18 mama sa nepresťahuje, nemá kam. V jej byte býva už naša dcéra s manželom a dieťatom a druhé na ceste. To skôr sa z bytu odsťahujem ja, ako ona.
@anonym_autor tak ste získali pre dcéru byt, tak niečo za niečo. Nechaj ich nech stresujú, ty vybehni niekam do prírody, zaplávať si, s kamarátkou na kávu, vybavené
tak by som povedala že nesieš následky svojich zlých rozhodnutí… 🤷♀️
nemám rada také témy, to dôležité sa človek dozvie na konci…
tak by som povedala že nesieš následky svojich zlých rozhodnutí… 🤷♀️
@biba_18 toto sa predtým nedialo, kým žil svokor. nevedela som, čo ma čaká, ak by som vedela, nejdem do toho. Každopádne u nás je to už v stave, že buď ja alebo svokra. A vyhráva svokra.
@anonym_autor čo sa nedialo?? nežila u vás…
@anonym_autor Uz si mozes jedine hlavu o stenu trieskat, ked si s niecim takym suhlasila. Nastahovat k sebe svokru a do jej bytu nastahovat dceru s muzom a ich detmi. Krasny zivot si si urobila. A svokra uz len horsie na tom bude. A ty ju mas u seba non stop.
@biba_18 toto sa predtým nedialo, kým žil svokor. nevedela som, čo ma čaká, ak by som vedela, nejdem do toho. Každopádne u nás je to už v stave, že buď ja alebo svokra. A vyhráva svokra.
@anonym_autor Tak mate byt po nej,a teda o mamu sa treba postarat predsa,vybav si na ni aspon opatrovne,ked uz vam nici zivot nech to nie je zadarmo.Ja mam kamaratku co ma svokru,tiez tak ,svokra nahle obdovela v 50 ,volala k sebe syna ze nemoze byt samasuhlasili,nechal im dom taky z 80r sice velky ale nie taky co by si postavili oni(uz mali v okne) svojra in tak ostala na krkoch 40r a povaha rozkazovacna,nevestu mal za nic,do toho k nim chodili a hostili sa skoro kazdy vikend ich dalsie deti,s tou nevestou ledva prehovorili,bola ako sluzka.nemohli nikam cestovat lebo tu babiznu si tk rozmaznali ze uz pomaly nevedela si ani caj prihrit sama a ak neboli ranajky o 7 tak im visla do spalne,kamoska tam tu babku chodila opatrovat lebo svojra chodila do prace a kanoska aspon mala peniaze pocas skoly.A vlastne tej neveste znicil ta babizna 40 rokov zivota.

A ty si sa teraz prebrala ci ako? Ak ti to nevadilo doteraz, tak preco az teraz to riesis? Stara ma 80 rokov. Uz vydrz. Ina rada tu uz nie je.