icon

Ako zvládať tlak rodičov na časté návštevy?

8. apr 2025

Zijem so snubencom (obaja 25). Mame svadbu v lete. Moji rodicia byvaju asi 40 km od nas v inom meste ako my. Snubencovi rodicia ziju od nas cca 100 km od nas. Jeho rodicia sa ho nepytaju nonstop, ze kedy prideme tak ako moji. Aj ked ideme tam na vikend ale pre mna to nie je oddych. Samozrejme najlepsie oddychneme doma.

Uz som z toho unavena ako sa ma pytaju , ze ci prideme na vikend. Aj ked nic im netreba pomoct. My by sme aj prisli ale oni len sedia pri tv, ked sa s nimi chceme porozpravat alebo len tak, tak sedia tam , my v kuchyni... no co vam poviem..

Chceli sme byt na velku noc sami, ale asi sa budeme musiet rozdelit, ze kazdy ku svojim.... Bojim sa, ze co bude na vianoce ked budeme manzelia.

A zase aj ten benzin nieco stoji chodit hore dole. Cez vikend 300 km, ked aj ku partnerovym..

Raz za mesiac alebo dva mesiaca nevidim problem prist na kavu, pomoct ale nonstop ma s tym mama , ani nechcem povedat otravuje. Oco mi nepovie nic k tomu. Su to dochodcovia.

Aj v piatok sa mi stala cudna vec. Som im v sobotu volala , ze ako sa maju a na mna vyhrkla s tym, ze nas cakala v piatok s jedlom, ze sme neprisli.. som jej vysvetlila, ze sme sa predsa nedohodli, ze prideme... ach

Strana
z3
autor
8. apr 2025

Zase admin premenoval diskusiu.. ale ok

gladys_07
8. apr 2025

Nastavit si hranice a vydrzat, aj ked budu kopkat okolo seba. Lebo ked sa teraz poddas pre pokoj v rodine, ked pride dieta, sa aj pos*ries.

januska12323
8. apr 2025

Najprv sa dohodnite vy dvaja a potom to prezentujte každý svojim rodičom. Ako dôchodcovia môžu prísť aj cez týždeň keď sa nudia. Na veľkú noc choďte spolu 1-2 dni tam potom tam a zvyšok u vás doma.

autor
8. apr 2025

@januska12323 ano tak sme chceli, lebo realne okrem vikendu su to 2 dni volna... a nechcem ich prezit pri tv

stankadu
8. apr 2025

Tak sa s nimi dohodni, že prídete 1x do mesiaca. Nemusíš nikam chodiť, máš svoju domácnosť. Vieš, bola zvyknutá že si doma, tak jej to chýba. A zvlášť ked je na dôchodku, to sú tie zaužívané pravidlá. Je na tebe to zmeniť. Viem, je to ťažké ale niekde začať musíš, sama som si tým prešla. A na Velkú noc budte doma, ked chcete.

maryetta
8. apr 2025

Povedat narovinu. Raz za mesiac k tvojim. Raz za mesiac k jeho.
Ostatne chcete byt spolu.
A hlavne mame povedat ze ak pridete ze das vcas vediet.

krasneleto
8. apr 2025

komunikuj komunikuj komunikuj... a ake to bude ked budete manzelia? presne take, ako to nastavis teraz. my sme sa chodili k svokrovcom v nedelu na obed... na vianoce sme sa striedali... aj s mojim bratom u nasich a aj so svagrovcami u svokrovcov.. aby nas tam jedny aj druhy jeden rok nemali vsetkych a dalsi nikoho... easy.. chcel to len spravny manazment... porozpravajte sa doma a nastavte si hranice... tiez bezdetnej sa mi nikam moc nechcelo, ked prisla dcera, velice mi bol dobry obed , ktory som nemusela varit aj rezne do utorka :D to hovorim samozrejme s nadsazkou...

0silvia0
8. apr 2025

nechápem prečo ste z tých rodičov takí priposratí. Vy dvaja NEMUSÍTE chodiť tak ako oni chcú. Vy dvaja si to môžete zmanažovať tak, ako vám vyhovuje. Dôchodci si zvyknú. Ich problém, že nemajú žiadnu duchaplnú činnosť ako sedieť pred TV a čakať s jedlom návštevu.
Ako tu bolo napísané, raz za mesiac k rodičom stačí, aj vy si chcete urobiť vlastný program. Navrhni im, že oni majú čas, môžu prísť aj oni, sú vítaní. Keď neprídu, ich problém. Na veľkonočné sviatky by som sa rozhodne so snúbencom nerozdeľovala. K obom rodičom na návštevu a poďme domov, žiadne prespávačky, vy svoje bývanie predsa máte.

alchemilkazltozelena
8. apr 2025

Keď to teraz nestopnes a neskorigujes, tak keď budete mať deti, sa zbláznis... Doslova.. budú si nárokovať jedni aj druhí nebudeš vedieť kde skôr mas ísť a koho požiadavky spĺňať.. oni sa len nudia, to je cele, ty nie si povinná im vypĺňať čas.. tak ako bolo spomenuté už, raz mesačne a finito.. vy máte svoj život už, cez týždeň práca, určite cez víkend chcete byť sami, ísť na výlet, venovať sa jeden druhému a nie vysedávať na zadku pri rodičoch a prísť domov zdeptani... Nenechaj sa riadit, píšem ti to z vlastnej skúsenosti...

oli18
8. apr 2025

Ved povedat na rovinu, mami, tym, ze mam priatela, uz prestavam byt tvoja dcera, uz patrim len frajerovi, zabudni na mna, mam svoj zivot a ty si v nom na poslednom mieste. Dakujem, ze si mi dala zivot, ale starobu si stravte s ockom sami. My sme zaneprazdneni, vytazeni a na vas nam cas uz neostava. Dovi, dopo 😥. Takto jej nebudes davat zbytocnu nadej, bude vediet, na com je.

autor
8. apr 2025

Dakujem, mate pravdu, asi som to len od niekoho ineho potrebovala pocut. Mame velmi dobre vztahy s kazdym a toto ma celkom ruinuje... po svadbe by sme chceli babo, takze no..

0silvia0
8. apr 2025

No a @oli18 nam tu predvadza citove vydieracky starsej generacie. Neboj @oli18, ked bude babo, budu chodit castejsie k babke a dedkovi. Teraz si chcu uzit po praci jeden druheho a maju na to narok, su predsa mladi, kym budu mat deti, chcu byt co najviac spolu, co je na tom nepochopitelne?

oli18
8. apr 2025

@0silvia0 ja som len napisala bez servitky, ako to je.

0silvia0
8. apr 2025

@oli18 ale to tak nie je v tomto pripade a ty to vies. Ved citas, ze rodicov navstevuju, len im to nevyhovuje v takej frekvencii ako si nudiaci sa dochodci predstavuju. Mladi chodia do prace a kazdy volny vikend musia jazdit k jednym alebo druhym rodicom, teda hlavne k autorkinym rodicom. Mladi nemaju narok ist sami na vylet? Na wellnes? Byt sami? Musia sediet pri telke u rodicov lebo ak nepridu, dostanu vycitky. To nie je ok.

1sally12
8. apr 2025

Presne ako u nás🙏 odsťahovala som sa cca 20 km iba, ale furt telefonáty kedy dojdem🤦‍♀️ tak môj brat ktorý býva o pár ulíc ďalej od nich- tam je to v pohode že chodí raz za týždeň, ale ja čo denne cestujem aj do práce 40 km, vstávam skoro, ja mám chodiť častejšie🤦‍♀️ a to hlavne otec, mama aj keby ma dlhšie nevidela😄 ale tu je to skôr o tom že to nejako "nezvláda" alebo čo..že som odišla. Dosť dlho som s nimi bývala. A presne tie návštevy-len sedíme pri telke alebo v kuchyni🙄.Partner má rodičov cez 200km, tam sú návštevy 3x do roka a všetci sú v pohode.

alchemilkazltozelena
8. apr 2025

@0silvia0@oli18 má vždy takýto názor v týchto témach...

michaela329
8. apr 2025

Normálne otvorene sa dohodnúť, ono toto obvykle skúšajú rodičia, ktorí akosi zabudli, že deti si nerobia pre to, aby mali na staré kolená animátorov. A úplne si viem predstaviť, že máte aj výčitky svedomia - daj ich bokom, lebo časom budeš taká unavená z tých návštev, že tam budeš chodiť s odporom. Neboj sa, rodičia si nájdu časom iné koníčky a vzťahy sa tiež zlepšia - budete si vzácnejší.

bonboniera
8. apr 2025

@oli18 očividne trafená hus zagagala 😄

michaela329
8. apr 2025

@oli18 ale aká drama queen 🤣 Nemala by sa rovno vrátiť domov, zahodiť svoj život a sedieť pri telke s dôchodcami, len aby náhodou nemala šancu na vlastnú rodinu?

maryetta
8. apr 2025

@oli18 to ze je takto mozno u vas neznamena ze je to tak vsade

janinah
8. apr 2025

Preco by ste mali vsetci u nich sediet doma? Preco ich nevytiahnete niekam na spolocny vylet? Raz za mesic by vas to nezabilo,ostatne 3 vikendy si robte svoj program vratane navstevy jeho rodicov.Dajte si limity a verim,ze rovnako dedkovci si daju limity,ked bude treba strazit vase deti.

leiaorgana
8. apr 2025

Mám podobných svokrovcov, tiež dôchodci 🙈 čakajú, že každý víkend budeme u nich sedieť na gauči, ale oni cez týždeň poobede neprídu nikdy a to bývajú 10 minút od nás autom. Keď neprídeme, tak klasicky citovo vydierajú. Mužovi to už začalo liezť na nervy, lebo cez víkend sme často niekde na výletoch, keďže cez týždeň pracujeme. Vytiahol rovnaký kaliber, že či si ani vnúčatá neprídu pozrieť, keď sú dochodci a nemajú čo robiť 😅 pomôže len včas vsetko vykomunikovat. Cez týždeň počas telefonátu spomenúť, že na vikend máte take plány a nepridete. Povedať kedy prídete a kedy máte iné plány. Inak sa to riešiť nedá. Ak na tie výčitky nebudete príliš reagovat, tak ich to prejde 🤷🏻‍♀️

bonboniera
8. apr 2025

@michaela329 už prišla aj predsedníčka spolku svokier na Slovensku 😅

mandzula
8. apr 2025

@oli18 ty si presne ten typ, pri ktorom sa mladi nakoniec zariadia tak, ze k tebe nebudu chodit vobec, a ak, tak s bolavym zaludkom. Brrr.

michaela329
8. apr 2025

@bonboniera jup...mne sa hrozne páči to vydieranie strážením vnúčat, tomu sa povie super babka.

bonboniera
8. apr 2025

@michaela329 a nezabudni !!! Aj ty raz budes svokra !!!

To je asi nejaký multipass na otrasne toxické správanie alebo neviem, doteraz som ten “argument” nepochopila …

michaela329
8. apr 2025

@bonboniera konečne budem môcť šikanovať nejakú nebožiačku, lebo som vychovala syna! 🥳

mandzula
8. apr 2025

@bonboniera ja milujem este "ved ti vychovala syna". Hej, uz ked ho plodila, presne na mna myslela.

autor
8. apr 2025

@1sally12 to ako u nas.. cez kopirak, tiez ma par ulic syna ale jeho udajne nechcu otravovat, ved ma svoju rodinu

autor
8. apr 2025

@leiaorgana hej aj u nas tak

Strana
z3