icon

Ako zvládať vyčerpanie z každodenného kolobehu?

10. okt 2024

baby ahojte, aj vam sa stalo, ze ste zo vsetkeho toho celeho kolotoca okolo deti a prace a domacnosti mali taky ze breakdown. ja som revala vcera cely den, proste som uz zufalo unavena bola. normalne som sa rozplakala pred sefom, ten mi hend kazal skoncit a ist oddychovat. uz som ako tak ok , ale nenormalne sa hanbim za seba. ako to zvladat vy? ano, mam manzela, pomaha, deti rano vozi, len proste je toho strasne vela (skolak a skolkar). prosim nejake pribehy na povzbudenie.

Strana
z2
nerko
10. okt 2024

Ak mame vikend, kedy nemame plany, tak posielam deti s manzelom k svokrovcom. Niekedy tam spia vsetci, niekedy starsia dcera. Vykladam nohy, lezim pri netflixe, nevarim,neupratujem, spim. Hodinu pred ich prichodom nakupim, cosi upracem. Potrebujem si oddychnut od deti, prace aj chlapa. Nerozpravat, nevysvetlovat, netelefonovat….Nabije ma to energiou a mozem zase fungovat. Potrebujem takto vypnut, tiez skrz pracu a doma je toho nad hlavu. A ten vikend sa prave blizi 🙈. V sobotu doobeda sa naucia do skoly, navarim obed a idu potesit babku do nedele 🍹💃🏻.

autor
10. okt 2024

Baby vy ste tu fakt super. Je mi fakt omnoho lepsie, bola som 2 hod vonku, pokecala som s kamaratkou, nic som jej sice nevravela, lebo sa fakt za seba hanbim, ale aj tak pomaha 2 hod kecat o nicom. No a deti sa pracu zajtra po skole z domu, tesia sa na vikend s tatinom a ja mam plan nic nerobit. Idem spat, citim unavu, hlavne som uz 4-5 hodin nerevala. Fakt velmi dakujem za podporu, velmi si to vazim.

ema22270
11. okt 2024

Autorka ako sa citis? Je ti lepsie? ❤️

andrea_ff
11. okt 2024

Držím palce. Nie si ani z ďaleka jediná, čo sa takto cítiš ...

autor
11. okt 2024

@ema22270 ano, zas som spala cez 10hod a som akurat na klinike krasy/ objednala som sa na kozmetiku po 10 rokoch

autor
11. okt 2024

@andrea_ff ja viem, nikdy by som neverila ze to takto daleko vie zajst

tiezjedna
11. okt 2024

ak sa tvojim príjmom zvýšil finančný komfort dostatočne, tak pani na upratovanie si mala riešiť ako prvú... Tak som to robila ja, bola to veľká pomoc. Oveľa väčšia než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Plus mi do telefonu rovno poslala poznámku s tým, ktoré základné potraviny došli a je treba ich dokúpiť.

tiezjedna
11. okt 2024

@autorka a neboj sa, bude lepšie🌹 Občas je tvrdý reštart potreba...

ema22270
11. okt 2024

Ooo pocuvaj to je parada presne takto treba zacat, oddych wellnes nejaky, citaj si knihy ak mas rada, alebo nejake divadlo, koncert, alebo hocico co ti urobi aspon kusok radost, nejakr dobre jedlo, masaz, joga ...kava 😍

autor
11. okt 2024

@tiezjedna my sme financne velmi dobre. Len mam 2 deti a snazim sa aj im trosku zabezpecit buducnost. Kludne mozem ostat dlhsie doma bez prijmu ale ja som akcna a to dlho nevydrzim. Samozrejme ale nemozem revat pred nadriadenym a uz vobec nie v praci. Za to sa fakt hanbim. Cize ak by sa malo opakovat tak sama si vypytam dlhsi pobyt mimo prace.

autor
11. okt 2024

@tiezjedna ano, deti sa uz balia sami 🙂

autor
11. okt 2024

@ema22270 vies co, ja som neznasala povinnu literaturu ale na ihrisku som nasla od Martina Kukucina poviedku neprebudeny. Je o postihnutom chlapcovi z roku 1886. Neviem sa od toho odtrhnut. Mam jedno dieta specialne / nie fyzicky ani psychicky/ ale je podozrenie na mozne rozvinutie onkologickeho ochorenia a teda musime absolvovat odbery v pravidelnych intervaloch aby sme to v pripade podchytili hned v zaciatocnom stadiu

victoriab
11. okt 2024

Daj sa na 1. miesto a vesmír sa dá do poriadku 😍😁

minimie
11. okt 2024

Mne sa nedávno stalo niečo podobné. V čase najväčšej pracovnej záťaže sa mi začalo kolečko chorôb ja aj deti a všetko naraz a ešte som sa ani s priateľom nevedela stretávať kvôli práci a chorobám takže ani len takýto relax. Šéfka si tiež všimla, zavolala mi a povedala že mám vypnúť počítač že to zatiahne a len mi bude posielať správy aby som skontrolovala ako to pokračuje. Ja som sa jej s úsmevom poďakovala, vypla a vtedy som sa rozplakala a nevedela prestať. Taká akási zmes únavy, úľavy a dojatia. dala som sa dokopy a prešlo to po pár dňoch.

ema22270
11. okt 2024

Och no to musi byt aj tazke a stresujuce ked je tam to podozrenie ze sa moze rozvinut ochorenie.

tiezjedna
11. okt 2024

@autorka ja ti rozumiem a ani nevieš ako🙂) ja som mala pri troch deťoch vlastnú a nie malú firmu, takže pojem materská/rodičovská v tom klasickom pojatí mi je úplne cudzí😉 Len som ti chcela povedať, že sú veci, ktoré sa dajú delegovať a je to v úplnom poriadku👍 Fakt to neskutočne pomôže🙏

kiki68
11. okt 2024

Ja som citala, ze ked ma napr dieta nejake ochorenie 2 podozrenie, tak ze to je casto stresujuce ako keby si kdesi vojak v poli. Aj ked to ignorujes vedome, tie podvedome mechanizmy pracuju a mozno dobre, ze to dopadlo iba placom. Vzdy lepsie par dni revat, ak keby na strede namestia, ako by sa malo horsie prihodit ❤️

ema22270
11. okt 2024

@kiki68 no toto uplne suhlasim, lebo presne ked mal syn 7 rocny alergie na jar brutalne, ja som bola v takom strese z toho, nespala som ani len som ho kontrolovala, ci dycha no ako sibnuta uz som bola z toho, lebo kazdy den chodil s flakami po tvari zo skoly, oci spuchnute, nieco zjedol zas svrbenie v krku a to berie lieky 3 roky. Ale potom ked sa to zlepsilo atd konzultovala som to s takym odbornikom tak mi padol kamen zo srdca ze u neho nehrozi anafylaxia tak velmi, tak odvtedy normalne zijem konecne. To som mala uzkosti take z toho, ze koniec 🤯. Teraz mam tiez strach, ale uz to beriem inak.

autor
11. okt 2024

@kiki68 nemam sebavrazebne sklony. Jeden nas znamy v BA/ bol zo stavebnej oblasti, zastavil auto v BA na moste a skocil. Mal deti… manzel s nim mal stretko v ten tyzden. Nikto to nechapal a ja si myslim, ze ho chapem.

autor
11. okt 2024

@kiki68 ano toto je pre mna najviac psychicky narocne. Casto sa to snazim potlacit ale nie vzdy sa mi to dari.

autor
11. okt 2024

@tiezjedna dakujem ❤️

autor
11. okt 2024

@ema22270 drzim palce!!

kiki68
11. okt 2024

Ved toto, u nas sa nieco podobne stalo v sirsej rodine, ako prezili to, ale jeden je v hroznom stave. Takze naozaj bacha na seba. Clovek to zacne v istom bode chapat a to je zaroven to nebezpecne. Preto lepsie sa vyrevat a nech to ludia vidia, co uz sme tak zmagoreni, ze nevieme vidiet cloveka plakat? Akoze mojej babky dve kamosky u nas plakali 2 x tyzdenne a nikto z tych dalsich 7, co sedeli v kuchyni sa im nesmial.Ja som to vtedy ako 5 rocne dieta nechapala, len som kukala, dnes viem ake asi museli mat stavy, jednej vnuk zomrel na leukemiu, druha ovdovela ked mala mozno 48 rokov. A mala velke problemy zdravotne. Dnes nam presne toto chyba, sadnut za stol a dovolit niekomu 4 hodiny plakat.

kiki68
21. okt 2024

Ako sa mas autorka ? Uz je lepsie ?

Strana
z2