Ako zvládate viacdenné návštevy svokrovcov?
Ahojte, tie ktoré máte svokrovcov na návšteve na viac dní ako to zvládate? Ja asi už pojem lieky ja to nedávam vážne. Nebudem tu všetko vypisovať, lebo taky počet znakov snáď ani nejde napísať do jedného príspevku. Teraz ma dojalo, že robila som raňajky a svokra že ona si neprosi, keď som sa jej pýtala či si dá niečo iné ako my a ona že nie že ona si potom niečo vyberie z chladničky. Tak som to neriešila, reku nebudem sa jej pýtať každú chvíľu či chce jesť ako malého decka. Postavila sa, išla do chladničky pozrela a zavrela. Že nič nemáme. Chladnička plná od spodu po vrch, keď som sa jej pýtala, čo mám kúpiť tak povedala ze nič nemusím že ona si dá to čo budeme jesť my. A teraz veľký problém, že v chladničke máme samé ko*otiny, ktoré ona neje. Ja som presne vedela že to takto dopadne. Idem si akurát zabehať, tak som sa vytočila, že s ňou nebudem v jednom dome ani za boha. Muž mi vravel že nemám ísť že sa to nepatrí. Tak som mu povedala, že tu sa viacerí správajú tak ako sa nepatrí a nebude mi tu nikto skákať po hlave popri Tom ako ja skacem každému okolo riti
@inaemre tak kazdy to ma inak. Ja si viem predstavit obe varianty, ak su vztahy chladne, viac formalne, tak sa v noci nechces stretnut ani oblecena.
Ak su vztahy viac otvorene a aj clovek nema hranicu intimity posunutu az takto tak mu to je jedno. Ja to vnimam rovnako napr. aj u dennych navstev teda plne rozumiem, ze su ludia, ktorych nechces mat viac ako na jednu kavu doma a su ludia, ktori to nepocitia, nenapadne ich to.
Mna takto vytaca to, ze pride niekto blizky - niekto koho chcem vidiet a rada som s nim, ale dorazi s kamoskou, tetou, bratom, kolegynou a vobec nechape, ze to nie je ok.
Aj toto maju ludia inak. Niekto ti povie, ze ideme okolo, tak ju nenecham sediet v aute, pricom ide o dospelu osobu, ktora by sa v meste inde na kavu, ci aj jedlo vedela prejst.
Co clovek, to iny pohlad na otazky sukromia.
Kazdopadne @autorka, ja myslim, ze svokra je dospela osoba, doteraz nezomrela na hlad, teda tolko vydrzi aj ked chladnicka a jedlo nie je podla jej gusta, nevadi. Priste pride na kratsie alebo vobec alebo je to zamer, aby varila od zajtra ona. Ved uvidis, ty si doma, tak jej pokojne daj stopku a v tom, co mozes a ''stravis to'', tak aj volnu ruku.
Nech si ide kúpiť to ,na čo má chuť .kašľať ju
Ďakujem vám všetkým za názory. Máte pravdu, asi to príliš prežívam. Mala som trošku strach či ten beh nebol nevhodny, pretože sa tak tvárili, že čo si to dovoľujem. Keď som sa vrátila, tá pasívna agresivita pokračovala, už to začínala hrotiť, ale som mala na háku, v podstate som s ňou už ani nekomunikovala, to nemalo zmysel absolútne. Dnes mi muž povedal, že má jeho mama menzes a že preto je taká. Ako neviem ako iné ženy, ale ja keď mám nervy z krámov tak tiez neskáčem do každého, kto stojí pri mne.
Odpoviem aj z opačného pohľadu. My sme vegetariáni, chodíme na víkend k mojim rodičom a gro jedla v chladničke sú mäso a mäsové výrobky. NIKDY by som nato nefrflala. Vždy nájdeme nejakú nátierku alebo si urobíme vajíčkovy chlieb atď. Sú to síce moji rodičia, no už je to iná domácnosť a je ich vec, čo majú nakúpené a co jedia. Ja ako "návšteva" sa prispôsobím a nefrflem. Ale to je podľa mňa elementárna slušnosť a to asi tvojej pani svokre chýba 🙂

@mimikarol stretnutia so svokrom v nočnej košeli to je nič 😁 ku mne chodila mama aj na týždeň a presúvala mi nábytok. Svokrovci zase u nás do pol noci sa chcú rozprávať vždy a urazení sú že ideme spať, ale naše deti o 6 hore, svokrovci si do 8 buvaju 😊 Švagrinej sa svokra nanominovala do 2 izbového bytu na týždeň v šestonedelí 😂. Ono je výhoda niekedy byť ďaleko, že cez víkend môžeme robiť výlety a máme oddych a neočakáva niekto že budeme u neho sedieť na nedeľnom obede, ale prináša to zase takéto situácie