icon

Ako zvládate žiadne návštevy a komunikácia so švagrovcami?

18. feb 2026

Ahojte dievčatá, riešim takúto nepríjemnú situáciu v rodine a zaujíma má koľké z vás toto máte a ako fungujete? Nechcem rozoberať vztah s mojou švagrinou, proste sa nenavstevujeme, nekomunikujeme, ale vadí mi že býva hneď vedľa svokry. Tým pádom sa mi protivi navštevovať aj svokru. Mate niektorá takto uzavreté vzťahy že máte na háku? Ďakujem

anonym_a47dbf
18. feb 2026

Evidentne ju tak na haku nemas, ked Ti prekaza navstevovat jej susedu. Akoze "vadi ki ze byva vedla svokry?" To je fakt mimo ze riesis este aj kde byva... Daj si to doporiadku vo svojej hlave - tam je problem.

anonym_4704f9
18. feb 2026

Daj sa dokopy a spravaj sa ako dospela zena, nie ako rozmaznane decko

anonym_102dd8
18. feb 2026

@anonym_autor áno, jednu býva v dedine hneď oproti nam majú postavené a druha býva u svokrovcov na dvore.My sa ani nikdy nestretneme u svokrovcov, ani na oslave-chodime v inom čase.Je to voľba svokrovcov,Abbás nestretli súrodenci.Ja problém som nikdy nemala, ale môj muž so súrodencami a tak je to tak, že sa vôbec nebavíme..dôvod netusim moc, ale choré vzťahy.Ked niekto zisti, že bývam pri svagrine a ani sa nezdravému, naše deti len vedia, že tam bývajú sesternice, stretávajú sa ..ja nerozumiem týmto vzťahom!! Niekedy má to trápilo, ale čím som staršia, tak mám ine starosti a radosti a neriešim to.Ja dom človek, ktorému nezáleží na názore ‘čo povedia ľudia!! Ja si zijem svoj život🫣

ivik4
18. feb 2026

A nie je to jedno ze byvaju vedla seba ? Urcite by sme sa nevykaslali na navstevu svokrovcov len skrz jej susedu. Ci ona tam hned vzdy dobehne ? Nemyslim si

anonym_b030f5
18. feb 2026

Protivi navštevovať svokru lebo tam chodí švagriná?a čo sa ma kto odstavovat?svagrina?svokra?alebo majú skončiť vztahy?
Čo tak popracovať sama na sebe a upokojiť vášne
Lebo takto žiť by sa mi veru nechcelo
A hlavne inú možno nemáš,ak sa nechces stale točiť v pocitoch, že kto kde býva a preto sa ti protivi navštíviť muzovu mamu
Je to cez ....a bez ohľadu aký je dôvod
Lebo sama sebe robíš zle a myslim, že aj mužovi a svokre ,keďže je len problém,kde býva 🫣

minenkaa
18. feb 2026

@anonym_autor to čo máš v hlave,ti spravila čo?

anonym_a82a4a
18. feb 2026

@anonym_autor Smutné veľmi čítať aké majú ľudia v rodinách zlé a úplne pokrivené vzťahy. Hneváš sa so švagrinou a nie so svokrou. Hádam sa nechceš prestať stýkať aj s ňou a pohnevať sa s celou mužovou rodinou. Správaj sa akk normálna dospelá žena,lebo raz od teba muž zdupká.

anonym_d903f9
18. feb 2026

@anonym_autor Ja sa tiež nebavím so švagrinou. Nepohadali sme sa, ale nemám o ňu záujem. Veď predsa som si nebrala logicky svojho muža na to, aby som sa bavila s jeho rodinou keď oni sú sekundárny a pre mňa osobne nedôležitý. Vadí mi akurát švagrinina povaha, tie prejavy správania. Chodíme niekedy navštevovať mužovu rodinu, nie furt, hlavne jeho matku len za to, že to chce on, prirodzene, proti tomu nič nemám, ale vždy sa tam aj moja švagriná nasackuje aj keď tam nebýva a nikto ju tam nepozval ani neprejavil o ňu záujem. Byť na mne, kontakt by neexistoval. Za mojou rodinou chodíme oproti jeho výrazne menej.

Teraz výhradne k tebe, autorka...buď teda vôbec nenavstevuj svokru alebo len minimálne ...alebo k nej normálne chodievaj s tým, že ked sa tam aj tvoja švagriná sama pozve, nevšímaj si ju. Pokiaľ tam ale nechodí v čase, keď si tam ty zrovna, tak to ber ako pozitívum a maj ju na háku. Že býva vedľa Ťa potom nemusí trápiť.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
18. feb 2026
@anonym_a47dbf

Evidentne ju tak na haku nemas, ked Ti prekaza navstevovat jej susedu. Akoze "vadi ki ze byva vedla svokry?" To je fakt mimo ze riesis este aj kde byva... Daj si to doporiadku vo svojej hlave - tam je problem.

@anonym_a47dbf napísala som že mám na háku? Ja sa to pytam ostatných. Z anonymu sa dobre uráža však?

anonym_85be9d
18. feb 2026

@anonym_autor podobna situacia je u nas s rozdielom, ze sa so mnou sestra prestala rozpravat a ked idem na navstevu k rodicom mam neprijemne pocity lebo chcu aby sa nase deti vidali a mna to vycitaju a mna to uz nebavi riesit

anonym_85be9d
18. feb 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor hm a keby sa svokry opytas kedy bude sama ze by si chcela pokecat sa neda? Pride tam aj tak svagrina?

autor
18. feb 2026
@anonym_85be9d

@anonym_autor hm a keby sa svokry opytas kedy bude sama ze by si chcela pokecat sa neda? Pride tam aj tak svagrina?

@anonym_85be9d myslím si že nepríde, ale bude tlačiť na svokru aby ju o všetkom čo sme riešili informovala. Žiaľ svokra je už staršia pani, je odkázaná na určitú pomoc niekoho a švagriná to zneužíva. Uvediem príklad, prerábali sme, povedala som svokre čo sme kúpili, kde, ukázala som jej fotky. Predstav si do mesiaca prerabala švagriná a všetko to isté. Proste tam sa tak robí.

anonym_85be9d
18. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_85be9d myslím si že nepríde, ale bude tlačiť na svokru aby ju o všetkom čo sme riešili informovala. Žiaľ svokra je už staršia pani, je odkázaná na určitú pomoc niekoho a švagriná to zneužíva. Uvediem príklad, prerábali sme, povedala som svokre čo sme kúpili, kde, ukázala som jej fotky. Predstav si do mesiaca prerabala švagriná a všetko to isté. Proste tam sa tak robí.

@anonym_autor to ma mrzi. Ak sa vsak so svokrou citis dobre tak k nej chodievaj nadalej a mysli na to, ze vsetko co povies ako by si vravela svagrinej. To uz asi nezmenis. Svagrina ti nestoji za tie nervy

anonym_d89adf
18. feb 2026

A co ma byt ze prerabala aj svagrina? Vsak jej to dopraj.

jankaju
18. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ako malé decko. Nemám problém vyrobím si. Nekomunikuješ so švagrinou? Tak nekomunikuj, nikto ti nedrží pištol pri hlave, že musíš. Vadí ti, že býva vedľa svokry? Tak sa odosobni a navštevuj len svokru. A že švagriná kopíruje? Tak nech. Asi ju tvoj vkus fascinuje a pokladá ho za výnimočne krásny na to aby opakovala. Tak to ber ako nepísanú pochvalu z jej strany.

anonym_d1b456
18. feb 2026

Ja sa tiež nebavím so švagrinou. Mali sme celkom normálny vzťah, na začiatku a keď sa vydala za pracháča, ktorého ukradla inej žene, začala sa hrať na super dokonalú paničku. To by mi ani tak nevadilo, že nech sa hrá na koho chce, ale keď sa začala montovať do výchovy našej dcéry, to mi už vadilo. A pritom nemala ani ten najmenší dôvod. Tak už je tomu nejaký ten rôčik, čo sa nebavíme a ja som rada. Vôbec mi nechýba to jej arogantné a povýšenecké správanie.
Ale svokrovcov by som určite išla navštíviť. Veď nebývajú s ňou v dome, nie?

anonym_909729
18. feb 2026

Boze, dalsia co jej nenavist k druhemu cloveku zatemnila mozog. Navstiv psychiatra, toto nie je v poriadku. Namiesto, aby si bola rada, ze niekto svokre pomoze a nemusis tam behat pomahat ty kazdy den, tak sa este chovas ako taka...... Nehnevaj sa, takuto zensku s chorou myslou jednu poznam a znicila celu rodinu svojou nenavistou.
A ze sa vami inspirovali (ak vobec)? To by ti malo skor zalichotit. Ale zase nenamyslaj si, ze ty si najvacsi architekt na svete a ty jedina si vymyslela nieco, co nikto iny. Navyse ako vies co maju doma, ked sa s nou nebavis a nenavstevujes?
Neznasam taketo negativne zenske, co otravia celu rodinu.

anonym_fc3428
18. feb 2026

@anonym_autor zvládam. Vidím ju pár x v roku, viem aká je brzda. Myslím si svoje, k životu ju nepotrebujem.

alenka58
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zbytočne sa zavzdušňuješ blbosťami, je čas žiť svoj život a nerozoberať čo iní robia...

anonym_69a8e8
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor si tu anonymne, tak hádam môžeš, mňa by napríklad strašne zaujímalo z čoho vznikol takýto tvoj vnútorný postoj ku švagrinej. Možno by sme potom lepšie porozumeli celej tej situácii.

anonym_8dc0c5
19. feb 2026

@anonym_autor ja sa nestretávam s mamou a dvoma sestrami vôbec keďže som bezdôvodne vydedená a moja matka je úplný psychopat...oni ani nevedia že mám dieťa, celé roky sme sa nevideli a neuvidíme sa ani na pohrebe