icon

Ako zvládnete domácnosť a prácu bez stresu?

alofinka
4. feb 2025

Ja neviem ja to nestíham, o 6 vstávame, o 7 vyrážame do školy ja do prace, o 4 idem do družiny, nakúpim, prídem domov vypijem kavu, napíšeme úlohy, idem variť a je večer, všade bordel, nestíham všetko upratať po tom som naštvaná ze to nestíham, chlap mi nepomáha, robí celý deň, v sobotu upratujem niekoľko hodín, prach, dlazky, vysavat,okúpať sa,prať, nedeľa kostol,varit, úlohy, stále sa rozčuľujem lebo všade je stále bordel, všetko chcem mať vylestene, upratané, porobené..

Strana
z2
bystrozraky
8. mar 2025

3 body k riešeniu:
- Zapoj chlapa, aby pracoval aspoň takto: https://www.facebook.com/reel/2040346759771122
- Uvedom si, že niektoré veci, ako umývanie podlahy a prach, občas môžu byť preskočené
- Uvedom si, že stres nič nevyrieši. Skús pozorovať situáciu okolo a byť prítomná. Potom si uvedomíš, že aj to upratovanie môže byť relax. Vychutnaj si tú čistotu potom, aj keď vieš, že dlho nevydrží.

marca12
8. mar 2025

Musis zapojit muza inak sa zblaznis a tvoje deti si budu pamatat iba vecne nastvanu a ukricanu matku. V tyzdni moze on povysavat,s riadmi tiez moze pomoct. Dvom sa rychlejsie upratuje a odmenou mu bude pohodova manzelka. Ina cesta nie je. Ale k tomu poriadku si uvedom,ze nikto nema nalestenu domacnost. My sme len dvaja,ale nikdy nemam poriadok,aky by som si predstavovala a naucila som sa s tym zit. Upratujeme priebezne za pochodu,kto ako stiha.

luccija
8. mar 2025

@alofinka a kedy máš iba tak voľný čas ísť niekam mimo domu s dieťaťom?čo sa dá upratať robím cez týždeň, v piatok poobede varím aj na sobotu niečo väčšie, nákup robím veľký a už len raz týždenne niečo dokupim pečivo, vianočku mám v mrazáku a len vyberám, nikdy cez víkend neupratujem to robím v piatok poobede.. iba bežné veci umyť stôl, riady to je jasné, že robím cez víkend.Vikend chcem nech robíme "niečo iné" nech nám z toho stereotypu neprepne😉nie si pedant?všetko vyleštené to sa nedá a mne to nevadí radšej ideme von.Niekedy skús aj ten neporiadok sa po prechádzke zdá lepší.Pozeram kde bývaš tam by som bola celé dni vonku.Ulahcit si čo sa dá napacovať mäso a potom iba opiect, tiež varím večere raz niečo väčšie, omeletu, rizoto...určite vieš niečo zmeniť a muž a dcéra tiež musia niečo robit

Strana
z2