icon

Ako zvládnuť časté návštevy u svokrovcov?

ifanko
31. dec 2024

Zdravím ľudia
Mam mensi problém so svokrovcami a jej rodinou musime tam casto chodit na navstevy sme nonstop porovnavany s jej sestrou a muzom ktory sa u nich zadarmo prizivuju vychvaluju ich do nebies a ked ma nejaky uspech moja zena tak to ignoruju cisty nezaujem mna to trochu trapi a nebavi ma to chodit niekde kde sme ignorovany a pozerat ako sa tam prizuvuju na nich 24 rocny ludia uz som sa snazil o tom porozpravat so zenou a ona stale povie ze su to predsa jej rodicia a ze proste mladsia to bola stale ich pýcha...

pribinak
31. dec 2024

Však tam nechod
A toto čo si sem napísal rovno povedz svojej zienke

kamatopo
31. dec 2024

Nuž keď to žene nevadí tak ty to proste pretrp a pousmej sa nad tým. Ešte ich ta,, pýcha,, môže inak prekvapiť.

ifanko
autor
31. dec 2024

@pribinak ved som aj povedal viackrat a ona stale len to ze su to jej rodicia

ifanko
autor
31. dec 2024

@kamatopo tak ta pycha bude furt uz jej aj dali byt zadarmo a ona si tam aj vytvara pravidla starsiu sestru uz do bytu nepustia lebo ma deti a ich to ruší

pribinak
31. dec 2024

@ifanko no veď nevadí že sú to jej rodičia, povedz že si si zobral ju a nie jej rodičov

ifanko
autor
31. dec 2024

@pribinak to ano len mna to proste mrzí ze sa zena snaží trápi sa ako môže a neurobí na nu dojem ani za nič aj im platila nedoplatky kupovala drahe darčeky a stale nic a potom sa mi na nu tazko pozera ked je sklamana

dskjhfdlkdjhl
31. dec 2024

@ifanko Zena je uz zrejme dospela a mala by vediet, ze snazit sa ma kvoli sebe a nie preto, aby ju rodicia velebili. A je mozne, ze ona to vie, len Tebe to este nedoslo. Takze klud, zite svoj zivot, svokrovcov berte s rezervou a hned bude svet krajsi.

stanulienkat
31. dec 2024

@kamatopo nesuhlasim s vetou, ze pousmej sa a pretrp. Toto by tu zene nikdy nebolo poradene.
@ifanko obmedz stretnutia. Zena sa tam moze chodit tyrat sama.

ifanko
autor
31. dec 2024

@dskjhfdlkdjhl snazim sa na to nemysliet a myslim len na nas aj sa nad uz menej rozculujem ja som len chcel to najlepsie pre nu posnazim sa to dajako potlacit a viac sa sustredit na jednym uchom dnu a druhym von ked tam budem

kamatopo
31. dec 2024

@ifanko to si musí žena uvedomiť akú cenu má . Či chce žiť, alebo stále pretekať s veternými mlynmi. Ak má mladšia takéto vypestovane ego tak darčeky či platenie nedoplatkov jej pohľad na rodinu a spolupatričnosť nezmení. Je mi tvojej ženy tak trochu aj ľúto. Ona si to raz uvedomí a bude ešte viac sklamaná ako teraz keď nie je docenená.

ifanko
autor
31. dec 2024

@stanulienkat to som uz raz urobil a bolo to len horsie

kamatopo
31. dec 2024

@stanulienkat poradila by som to aj žene ak by išlo o jej muža😉. Veď čo iné ostáva polovičke keď si partner nedá povedať. Nechať ho sklamať sa natoľko až sa uvedomí a po usmiať sa nad tým čo robia svokrovci. Robiť takéto rozdiely medzi dvoma deťmi je len na smiech.

stanulienkat
31. dec 2024

@kamatopo mozno na smiech, ale toho druheho cloveka to boli a mrzi. Ja by som prestala chodit. Nech si tam rochnia vo svojej dokonalosti. Mne by to bolo luto aj za partnera.

viestta
31. dec 2024

@kamatopo ao, je divne ak robi niekto take rozdiely medzi detmi. To ano. Ale:
- jej rodica su dospeli a svojpravni, mozu svoj zivot riadit podla svojich pravidiel
- ich starsia dcera je tiez dospela a svojpravna, takze je zrejme jej rozhodnutie tento stav akceptovat
- manzel tej starsej dcery sa sice moze snazit vysvetlovat situaciu horem-dolem, ale jeho zena je dospela a svojpravna, ked si to necha, tak on s tym vela nenarobi, ostava mu len cakat kym manzelke docvakne

kamatopo
31. dec 2024

@viestta výstižne napísané. Moje slová. Taketo vysvetlenie by si mal autor prečítať. A hlavne to dať prečítať svojej polovičke 👍.

nenne27
31. dec 2024

@stanulienkat presne!ked sa tu stazuje na svokrovcov zena, tak sa tu sypu nadavky na manzelov jedna radost aki su neschopni, mamickari atd...a teraz rady typu usmej sa a vydrz, no svata prostoto.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
ifanko
autor
31. dec 2024

@kamatopo precital som a suhlasim

ifanko
autor
31. dec 2024

@kittykat22 v praci sa jej velmi darí mala aj kamaratky na skole aj v praci ale vetsinou ju opustili kazda mala ine priority bojím sa jej dat nejaku knihu aby sme sa znova nehadali zbytočne

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
earlgrey
31. dec 2024

A načo chce tvoja žena na nich urobiť dojem? Nechápem..má vlastnú rodinu, nech robí dojem na teba - svojho muža...deti - ak máte. Nech nekupuje drahé darčeky, nech neplatí za nich účty či čo...nemá kde dávať peniaze?...no kašlala by som na to, aby som na niekoho robila dojem...či sú to rodičia, kamaráti, kolegovia v práci alebo aj sám pán Boh...
Ona si život komplikuje sama...nech ide na návstevu sama ak tam nechceš chodiť a ak už tam si, tak sa zastaň svojej ženy a ak budú mať blbé poznámky, povedz im ako si pyšný a hrdý na svoju ženu ty....možno práve to tvoja žena potrebuje, nejaké uznanie...a možno vtedy pochopí, že "pchať sa niekomu do zadku" drahými darčekami a peniazmi nemá zmysel...ale ten, ktorého má po svojom boku stojí za jej pozornosť a od neho (TEBA) uznanie dostane...

svetlonos
1. jan 2025

Tvoja žena je len do počtu. Toto robia nacistický rodicia. Uvedomiť si, ze rodicia ju v skutocnosti vlastne nemajú veľmi radi, je veľmi zranujuce.
Treba si to uvedomiť a spracovať. Ľahko napísané ale realizácia je veľmi náročná. Zvlášť ke sa stále snaží a chce urobiť dojem - ona sa tým stále roky snazi o tu ich lasku - ktorú pre nu nemajú...
Ona musi byt nastavena na prijatie a spracovanie tohoto faktu. Pokial by si ju ty surovo do toho dotlacil, moze mat z toho väčšiu psyachoujmu ako si vies predstaviť. Ona si žije teraz v sebaklame, ktorý ju chráni.
A kludne sa aj hádajte ale ty si dupni a ku svokrovcov nechoď. Len povedz, ze ju máš rád a nemienim sa nečinne prizerať ako tam Ona pri nich trpí. Kludne nech sa jej to nepáči. Mozno jej skor dočasne, ked tam bude sama. Viac sa do nej pustia ešte bez teba. Pokial Ona bude chcieť, môžte zvážiť formu terapie, poradenstva. Ale od toho je zatiaľ na milé vzdialená.