Ako zvládnuť dcérin odpor k jedlu?
Dobrý večer poradte mi prosím.
Dcéra čoskoro 9r, odmieta akékoľvek jedlo. Každý deň, je jedno čo navarim aj tak to odmietne. Nie, že nechce jesť ale ona toto nechce, je to nechce. Vždy musím hodiny vymýšľať čo jej dám jesť inak je zlá atď. Rôzny lekári jej pohrozili, že pôjde do nemocnice ak nezačne jesť, nepomáha. Vždy musí jesť to čo chce ona, a nie to čo máme doma. Možno sú poviete, že veď daj jej čo chce. Lenže ak by sme mali doma 10000 veci ona chce nasledujú vec. Mňa to ničí dennodenne krik, hnev atď. Nakoniec to skončí tak, že musím ísť do obchodu a kúpiť. Nepíšte mi,že som ju takto vychovala, doteraz to nerobila robí to rok. Vždy som sa snažila vyhovieť ale už fakt nevládzem. Mám ju nechať hladnu? Alebo, čo mám robiť ?
Nechať hladnu
Ako keby som počula moju kolegyňu minulý rok, o tom istom a tiež 9 rokov mala ich dcera ...Dušovali sa, že nepočúvala dcera celý rok, vymyslala s jedením a nový iphone jej nekupia ako si mala princezna želala..no a čo dostala ich dcerka minuly rok pod stromček ? :D Najnovší iphone :D to bude asi aj tvoj prípad :D
Moje decka su vecne nespokojne s tym co je doma navarené (13r a 8r). Vyberaju, rypu sa v tom, nakoniec aj tak odnesú... Nerobím im nic iné podla zelania... kto nezje co ja nalozím, automaticky sa stara sam o to co bude v dany den jest... casto to skonci tak ze si dcera da len sunku a surovu cibulu (ano taketo ma chute :D ) , syn zje 2 jogurty a natrie si rozok s niecim... mame k dispozicii vzdy kadeco take, co si vedia sami spravit. Dceru by som nechala nakupit potraviny podla jej chuti a doma nech si nieco pripraví, cestoviny, oblozenu zemlu.... Ak uvaris obed, naloz len sebe, ani ju nevolaj jest.
Snazila by som sa mat doma relativne zdrave jedlo vsetko, a ked nechce jest, co je naverene, nech si da, co chce. A prestala sa tym trapit
Sama si si ju takto naucila.Mna by zaujimalo co jejnotec na toto.Moj muz by ju nechal hladnu,neexistuje aby dieta s rodicmi takto kyvalo.Opica rozmaznana.
Sú také tábory pre deti, kde ich naučia jesť. Moja sesternica nechcela jesť nič , tak tam to do nej dostali. Ale neviem , ako sa to volalo.
Ignorovat. Dala by som jej peniaze, nech si poobede cestou zo skoly kupi, co mieni jest. Ak sa jej nepaci, jej problem. Robi krik preto, lebo vie, ze ustupis.
@lion777 v podobnom "tábore" bola kedysi moja mama, ani nie preto ze nechcela jest, ale malo priberala, ale vravela ze tam boli aj deti co odmietali jedlo... Poviem ti, doteraz ma z toho traumu a často to spomína 😁
Si mi pripomenula s tou susedou ( že robí ešte väčší krik, keď jej povieš, že ju budú počuť susedia)jedneho kamaráta. Mal o dosť mladšieho brata, báli sa ho niekde zobrať , lebo keď nedostal, čo chcel, tak im potichu hovoril všetky možné nadávky a že ich začne kričať nahlas, ak mu nekúpia, čo chce. Mamina bola na neho mäkka, vždy mu ustúpila . Vedel, že vždy dostane, čo chce.
Nepíšeš čo tvoja dcéra ten posledný rok jedáva… lebo moja dcéra tiež má “jedlá ktoré zje” a “jedlá ktoré nezje”. Dookola varím asi 10 druhov jedál ktoré zje a iné nechce. A viem že nie je jediná, ktorá takto jedáva. Kolegyne v práci mi hovorili, že majú doma to isté.. ak má napriek tomu, vyváženú stravu, zje aj zeleninu a ovocie, tak by som ju nasilu nenútila jesť to čo jej nechutí.
Ty nemusis hladat ani detsku psychologicku... baby ti tu radia velmi dobre...ale zjavne si ides stale svoje...mne by len dieta toto urobilo...stacilo by sa zle pozriet a v momente by prestalo...ale ano, tak cvici s mojou mamou-babkou...ta je tiez takato
@simona20201309 veľmi tvrdé, ale máš pravdu, najmä po tom príspevku kde píše že sa dcéra naje kilá sladkostí. Tie jej úplne rozhodia trávenie a chute, nabudia energiu a tak rozmaznaná slečna vládze vyvádzať, kričať, buzerovať matku a vydierať ju aby jej okamžite vyskočila urobiť jedlo aké si rozkaze.
Matka dovolí dcere nadžgat sa sladkosťami a potom sa čuduje. Fakt potrebuje vychovať. Ale matka, nie dcéra
@nicicka tiež som mala také uvrieskane dieťa v škôlke, lebo chceli mať s ňou pokoj rodičia a tak všetko dovolili, a v škôlke narazila, ľudia tá v kuse vrieskala za všetko, kolegyňa pristúpila na jej hru, ja nie, bolo to náročné ale po roku to už nerobila. Samozrejme bolo to riadne psychicky náročné .
Ženy ťa urážajú ?! Ty urážaš sama seba, keď necháš zametať sama sebou. Dcéru si rozmaznala, buzeruje ťa s jedlom , a ty sa hneváš na ženy ktoré ti píšu pravdu ? Keď takto vyskakuješ,tak asi trafili do čierneho.
Véd varte to co chce ona, nech vám povie co chce a uvarte to. Ci to co ona chce sú hlúposti ako napr sladkosti
U nas mladsia dcerka tiez vymyslala. Nezjedla co bolo, ine nedostala. Po jedle sme sli von, prechadzka, do lesa, ked dosiel poriadny hlad zjedla to co nemala rada a aj pochvalila. Kedze Vasa dcerka zvykne papat, lebo evidentne sa starate aby hladna nebola, myslim ze poriadne vyhladnut jej neublizi. Robite co mozete, ale nemoze to ist uplne na Vasu psychiku. Pokial len vymysla, hlad ....poriadny hlad by mohol pomoct. Drzim Vam palce.
Máš doma dieťa manipulátora, gratulujem, takže šup šup riešiť odb.poradenstvo aj pre dieťa, aj teba, lebo sa dostaneš na psychiatriu
@jana_eyre_2 presne, sladkosti na kilá 😂😂😂 kks, už som pochopila
Veď nech suseda príde, aj do susedom, alebo zavolaj nás, prídeme obaja s mužom a uvidíš ten cirkus.
Mmch.t9 mi cudzie ženy ti máme vychovať dieťa, keď ty to očividne nezvladaš, ani tvoj muž ? Kúpi a ustupy aj on, len aby dobre bolo...obaja potrebujete vychovať
"Všetci sa najeme, ona zje rožok, všetko poupratujem, osprchujem sa ľahnem a ona hneď chod mi upiecť hranolky som hladná. A ja musím vstať a ísť a keď nemáme doma hneď krik"
TOTO nemyslis vazne.
@20mm a tiez ti napadne jest az o 22 vecer a ides si spravit smazene hranolky alebo pizzu? lebo podla mna to u nich vobec nie je o tom, co pises. aj ja mam dieta nejedaka. robim jej zvlast vecere, len velmi malo jedal zje takych, co ostatni. ale v zivote by som nedovolila, ze ja jej navarim co si povie(vacsinou sa jej pytam co chce vecerat), ona to nezje a o desiatej vecer zacne pytat jedlo. o 22h by som jej nedala jest ani to co je navarene a nie ze isla smazit hranolky alebo ze isla nieco kupit 😮 sla by spat hladna, dovidenia, dobru noc. zajtra je novy den, mozes si dat o 17 alebo 18 to, co si si vypytala na veceru...
autorka vychovavas manipulatorku a skodis jej velmi do buducna. ak bude takto manipulovat aj partnerov vo vztahu, tak budu vsetci dost nestastni. ale kto chce kam...
Lekar ma pravdu mas rozmaznane drze decko doma. Ked bude pytat o 5 rokov alkohol kavu energetaky o 22.00 vecer pobezis jej ich kupit?
Psychologicku potrebujes ty. Nevies vychovavat dieta. To ze je jedinacik je i a vyhovorka.
Odkial ma sladkosti? Od teba, sebe syp popol na hlavu. Sladkosti cely den, v noci hranolky👍niet nad vyvazenu stravu pre dieta🙈
Na toto ti lekári nepomozu lebo je len rozmaznana....zaslúžila by si riadny preplesk a ty s ňou lebo s vami máva ako sa jej páči a vy skacete okolo nej ako opice lebo si mladá zmysli
Necitala som vsetko, ale 9r dieta ta ma za handru. Aby ta vytiahla z postele, ze je hladna? By som ju poslala do postele, ze rano dostane ranajky. Chyba je aj to, ze kupujete blbosti, hranolky vecer o 10? Pizzu? Take veci ani nemame doma, lebo samozrejme, ze deti si daju radsej to ako normalnu stravu. Ked dojde vecer, ze je hladna, tak moze ist spat, alebo ju posli do kuchyne, nech si natrie chlieb s maslom a zeleninu k tomu. Urcite by som neskakala. To, ze je jedinacik je blba vyhovorka. Moj muz je jedinacik, ktory vyrastal len s mamou. Ale keby toto vyskusal na nu, tak by dostal po papuli. Moja kamaratka je jedinacik a to naozaj vytuzene dieta, lebo prve dieta im umrelo a toto by si nikdy nedovolila voci rodicom.

Boze autorka prestan s tym jedinackovanim sa 😒.
Vymysla 1 rok len ? Nech neje,co si mysli o sebe. A Tebe tlieskam ze si ako panacik hop.