Ako zvládnuť dcérinu lásku k moslimovi?
Mám dcéru, ktorá študuje na VŠ. V lete sa počas dovolenky zamilovala do Albánca. Je moslim a trvá na sobáši po 4 mesiacoch vzťahu. Dcéra je tak opantaná, že jej to nedokážem vyhovoriť. Keby bol aj multimilionár (je ináč holý bosý), tak s tou svadbou nesúhlasím.
Dcéra má 21, on 25, má 4 súrodencov, v januári sem priletí a dcéra nám ho chce predstaviť. Chlapec sa ináč tak na video hovore zdá byť milý, je k nej veľmi štedrý, na to, že zarába minimálku (žije v Taliansku), ale aj tak, som na prášky, čo vám poviem. Ale tú jej horúcu hlavu neviem schladiť a došli mi argumenty. Mám to nechať tak a prestať tlačiť, byť jej oporou a tešiť sa, že je šťastná? Je to jej druhý vzťah.
@eva8 velke riziko je, ze zmanipulovana zamilovana dievcina sa odhovorit neda, nadobudne pocit, ze vsetci su proti nej a naozaj sa tajne vezmu. Len aby to nebolo uz teraz, pri jeho navsteve.
Autorka, najlepsie poznas svoju dceru, nech nestrati v tebe doveru. Aj zamilovane dievca si musi uvedomit, ze nielen tajna svadba s clovekom, ktoreho rodinu nepozna, o ktorom prakticky nic nevie, je rizikova. Je jedno, ci je Slovak, cudzinec, moslim. Priprav si zoznam otazok, ktorymi budes z nej tahat informacie, to, ze si proti takemu skoremu sobasu uz asi vie, ked nie, tak jej povedz, ze to je skoro.. Je rozumna, cize sa zamysli nad odpovedami. Preto si myslim, ze nie nasilne zakazovat, ale nenasilne tu svadbu oddalovat, kym nezisti, ze tajna svadba po par stretnutiach nie je romantika, alebo jeho ochrana (akakolvek, aj akoze pred chudobou, pred organizovanim svadby = vyhovorka, vsetci su proti nemu a ich laske = manipulacia, ktora zabera, mozno v nej vyvola pocit, ze kvoli zavisti jej okolie nedopraje ich stastie... a pod. ) je kolosalna hlupost Nech si davaju pozor pred otehotnenim.
@larisa ze sa s ňou rozišiel bolo to najlepšie co sa jej mohlo stať. To bol fakt otrasný agresívny magor a manipulátor.
O dosť od nej starší ona ako autorkina dcéra mladučká 20 ročná, ani sama nevedela ako sa to stalo, jeden den žila ako panička v Berlíne (tam sa spoznali) a druhý deň už pásla barany kdesi na balkáne
Treba si s nou sadnúť a donútiť ju pozrieť si pár filmov, mozno aj dokumentov, ako sa ženy v takýchto mužoch oklamali. A že nemáš nič oproti tomu, aby spolu chodili. A ked mladý vydrží 2-3 roky, tak je to ozaj láska. Ak ju bude vydierať, že sa buď vezmú alebo končí, to asi láska nebude.
Stoj pri nej, netlačí. Píšeš ze je rebka tak aby to ešte neurychlila, keď ju budeš ohovárať. Ak sa chcú zobrať tajné a jeho rodina o tom nevie, tak zrejme skromný chlapec sa potrebuje rýchlo dostať k papierom. Aj keď teda ak vyrastal v Taliansku už by mal papiere mat
Chce získať víza občana eú. A ona je trúba. Po 4 mesiacoch by som sa nevydávala, aj keby som mala 21 a bola neviemako zamilovaná. Vždy som mala nastavenú hranicu "zaľúbenosti" 2 roky, nech som bola akokoľvek zaláskovaná. V 4 mesiacoch žiadne zlé veci nevidí, všetko je len úžasné na ňom. Na druhej strane, on chce podľa mňa víza, čiže on si počká, koľko bude treba... Daj dcére prečítať komenty, ale aj tak neviem, či to pomôže.
Spoznala som v práci jedného moslima ,hneď od začiatku sa mi nezdal v poriadku od pohľadu, mal blok ,ktorý z neho sálal ,držal sa stranou , za mnou prišiel , začal mi písať na FB a písal hociaké sračky tak som neváhala ,pretože si vzal do úst moju osobu, tak som ho pobila , zbil aj on mňa a zavolal na mňa políciu , našťastie som si pofotila fotky, ako som bola zrychtovaná po bitke
Spoznala som v práci jedného moslima ,hneď od začiatku sa mi nezdal v poriadku od pohľadu, mal blok ,ktorý z neho sálal ,držal sa stranou , za mnou prišiel , začal mi písať na FB a písal hociaké sračky tak som neváhala ,pretože si vzal do úst moju osobu, tak som ho pobila , zbil aj on mňa a zavolal na mňa políciu , našťastie som si pofotila fotky, ako som bola zrychtovaná po bitke
@domdomi a sposobil ti otras mozgu 🧐?
Toho, že je moslim by som sa nebála.
Ani toho, že sa chce dostať k papierom a do Europy.. lebo, ak všetko sedí, tak v nej predsa žije.
Kontrolka mi bliká prečo tak trvá na rýchlej svadbe po tak krátkej známosti a ešte sa chce ženiť v tajnosti.
V jan. by som ho vyspovedala z každej strany 😀
@maca1984
Na tebe vidiet ako je vacsina komentarov naivna, zil som s nimi a prve treba is skontrolovat bezpodmiene rodinu, ci su moderni , tradicni alebo fundamentalists, ci bude oblecena europsky, alebo v Burke a bude zena 2 ale 3 a jasne ze deti zhrabne muzova rodina.atd.atd.bude chodit po trchoch hladat len halal maso.

Ja mám s albancami strašné nepríjemné skúsenosti. Neviem ako, ale určite by som sa snažila dcéru od toho úplne odhovoriť. Čo som pár spoznala, zistila som, že vlastné ženy sú ochotní predávať, len aby mali prachy a nemuseli pracovať. A plno plno iných zlých veci, ako z filmu. Ruky preč od nich.